Goku is eindelijk hier!! en nu ....???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Afijn het kleine mormeltje van 8 weken is eindelijk hier dan ! En nu kom ik er achter baylee het signaal stop van andere honden niet snapt ?
Goku Is hartstikke moe en probeert zelf zijn rust te zoeken maar dan wel geborgen bij ons. Echter Baylee laat hem niet met rust wilt alleen maar spelen . Heel hard nee roepen heeft geen zin Baylee heeft bananen in der oren . Goku zelf probeert baylee wel op der kop te geven en bijt flink van zich af maar Baylee snapt het niet en gaat gewoon door. mezelf opstellen als zijn moeder en baylee aantikken of corrigeren heeft ook absoluut geen zin . Ze is net een trein die gewoon maar door blijft gaan . als ik baylee in de bench stop heeft Goku rust maar zodra als dat baylee weer los gaat stort ze zich met nog meer kracht bovenop Goku dus dat heeft ook geen nut Ze moeten gewoon gewoon harmonieus in 1 ruimte kunnen zijn . Hoe los ik dit op . (honden hebben overiginds kennis gemaakt in een neutrala omgeving) Dus Laat maar komen die oplossingen!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goku is eindelijk hier!! en nu ....???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Even een flinke wandeling met Baylee maken/laten rennen? Misschien dat dat helpt wat overtollige energie kwijt te raken.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ja mn vriend neemt haar nu ff mee naar het pompstation( hij moet tog even drinken halen)  maar betwijfel of het voldoende is baylee heeft energie voor twintig....

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

misschien is het voor baylee juist de drukte die haar nu extreem druk maak?! zet haar even rustig in een andere ruimte of in de bench als ze dat gewend is. ga desnoods rustig een denkspelletje met haar doe , maar houd haar even apart van de pup. zodat ze rustig kan worden en de pup ook even rust heeft

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ja nou we hebben zelf even afstand genomen en baylee en de pup zelf het uit laten uitzoeken(onder ons toezicht) en de pup loopt weg van baylee maar baylee  gaat achter de pup aan. Baylee in de bench gedaan en toen was het even rustig inderdaad maar alleen als baylee de pup niet zag.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Toch proberen ze apart te houden, Baylee telkens wegleiden wanneer Goku aangeeft dat het genoeg is. Heel hard nee roepen zal ook geen zin hebben, wanneer Baylee de betekenis van het woord nog niet kent. Hard roepen heeft sowieso geen nut, zal waarschijnlijk juist averechts werken. Wanneer je de rust zelve bent, zal dit ook positief uitwerken op Baylee.  

Gefeliciteerd trouwens met jullie nieuwe huisgenoot!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Dank je !zal nog wel foto's plaatsen hoor ;-)  maar  Baylee kent het woord nee dondersgoed maar ze lijkt wel gewoon doof . ja naja in het begin waren ook prima rustig tot dat de kleine begon te gillen omdat er een 3 kilo poot vijf keer achter elkaar op m belande.

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Het lijkt wel als of baylee opgefokt raakt van het feit dat ze niet weet wat ze met de pup aan moet.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Het lijkt wel als of baylee opgefokt raakt van het feit dat ze niet weet wat ze met de pup aan moet. "

daarom nu gewoon apart houden even allebei. je moet ze beide begeleiden en als ze niet zelf rustig kunnen worden moet je ze daar even mee helpen. nu niet zelf laten uitzoeken, want dat kunnen ze blijkbaar nog niet

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Ik haal de namen door elkaar... Mijn bericht is bedoelt vanuit het punt dat Baylee de pup is, na beter lezen heb ik hem door... ;-)

Uiteraard kent Baylee 'nee' dan al, wanneer ze daar niet naar luistert, toch echt weghalen, keer op keer, dan zal het kwartje vanzelf vallen.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

juist baylee en Goku even omgewisseld . Goku is vrij rustig tot dat Baylee komt snuffelen want ja pupje is voor grote pup steeds intressant . en als Goku baylee zit of hoort gaat hij piepen . Baylee snapt er intussen geen bal meer van . en zit nu  in speelbuiging voor de bench .

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" Afijn het kleine mormeltje van 8 weken is eindelijk hier dan ! En nu kom ik er achter baylee het signaal stop van andere honden niet snapt ?
Goku Is hartstikke moe en probeert zelf zijn rust te zoeken maar dan wel geborgen bij ons. Echter Baylee laat hem niet met rust wilt alleen maar spelen . Heel hard nee roepen heeft geen zin Baylee heeft bananen in der oren . Goku zelf probeert baylee wel op der kop te geven en bijt flink van zich af maar Baylee snapt het niet en gaat gewoon door. mezelf opstellen als zijn moeder en baylee aantikken of corrigeren heeft ook absoluut geen zin . Ze is net een trein die gewoon maar door blijft gaan . als ik baylee in de bench stop heeft Goku rust maar zodra als dat baylee weer los gaat stort ze zich met nog meer kracht bovenop Goku dus dat heeft ook geen nut Ze moeten gewoon gewoon harmonieus in 1 ruimte kunnen zijn . Hoe los ik dit op . (honden hebben overiginds kennis gemaakt in een neutrala omgeving) Dus Laat maar komen die oplossingen!! "

En dit is het moment dat je erachter komt dat je "in het nekvel grijpen" praktijken, de luide "nee", het tikjes geven en dergelijke jou een positie hebben gegeven van...van? Tja, van iemand die je moet negeren.

Hulde.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ja jouw pup van 5 maanden luisterde helemaal perfect .beet nooit. blafte nooit deed nooit wat . als je alleen je alleen maar in dit topic zit om iemand lekker op te jutten en alles in te wrijven rot dan maar lekker een end op. ik vraag nu hulp om er van te leren niet om uit jouw bakkes te horen hoe mijn methodes verrot zijn .

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik zal als ik jou was ten eerste geen HARD NEE roepen naar je hond zo kan het zijn dat hij alleen maar negatieve ervaring opdoet als hij leuk met Goku wil spelen! Ik zal hen gewoon een time out geven en een kong, bot of een spelletje (of lekker wandelen) met hem doen zodat hij zijn energie kwijt kan raken! Maar zal als ik jou was niets negatiefs doen in elkaars bijzijn!! Succes!!!!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

heb ze allebij een bot gegeven ( had ik alvast in geslagen )  ze zijn nu lekker bezig met hun eigen bot. (gelukkig) Misschien wordt het toch nog vredig slapen de eerste nacht.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" ja jouw pup van 5 maanden luisterde helemaal perfect .beet nooit. blafte nooit deed nooit wat . als je alleen je alleen maar in dit topic zit om iemand lekker op te jutten en alles in te wrijven rot dan maar lekker een end op. ik vraag nu hulp om er van te leren niet om uit jouw bakkes te horen hoe mijn methodes verrot zijn . "

Haha, mijn hond deed dat allemaal en nog veel meer. Maar dat hebben we niet opgelost met in het nekvel grijpen, tikjes uitdelen en hard "Nee" roepen. 

Ik wil je ook niet opjutten, ik wil je laten zien dat jouw manier van doen dit soort resultaten op een jonge hond heeft. 

Vanaf nu moet je dus rustig met je hond omgaan, begeleiden in plaats van corrigeren en lekker je poten thuis houden. Als Baylee te druk is met Goku, dan neem je Baylee bij je (als je dat mag van de hond, ja het is wat, toestemming van de hond krijgen) en dan bedaar je haar, met je (zachte) stem, aaien onder de kin, etc. En zo krijg je een hond rustig.

Wat je nu hebt is een wilde hond, een wild baasje dat wild "nee" roept. En daar gaat een wilde hond dus niet rustiger van worden.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Het is de eerste dag, ze moeten nog wennen. Zowel de kleine als Baylee. Ik zou daarom zorgen voor voldoende rust door ze toch apart te houden.
Verder kun je Baylee aanlijnen in huis en rustig proberen te houden. Maar vooral zoveel mogelijk rust proberen te bewaren.

Als de pup behoorlijk van zich afbijt, dan heeft die er duidelijk geen zin in. Ik zou dat proberen te voorkomen. De pup kan daardoor Baylee helemaal niet leuk gaan vinden.

Veel rust. Veel aparte aandacht voor Baylee, zodat hij zijn energie goed kwijt kan en binnen rust.
Dat is bij mij in ieder geval de regel. In huis heerst er rust. Buiten mag er gek gedaan worden.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ja volgende oplossing !!! baylee heeft net Goku letterlijk Gegrepen .  vind het een wonder dat hij geen wondjes heeft. het is dat ik er net langs liep en baylee gelijk bij haar nekvel kon grijpen en er af kon trekken  voor er gewonden vielen .

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

was geen spelen , baylee haar haren stonden recht overeind. en Goku piepte als een malle.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ik kan ze niet de hele week apart gaan houden . hoe moeten ze dan in vredesnaam een band krijgen ?

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" ja volgende oplossing !!! baylee heeft net Goku letterlijk Gegrepen .  vind het een wonder dat hij geen wondjes heeft. het is dat ik er net langs liep en baylee gelijk bij haar nekvel kon grijpen en er af kon trekken  voor er gewonden vielen . "

Voor nu de 2 dus niet meer alleen laten. En verder geld nog steeds hetzelfde. Je hebt een wilde hond in huis lopen, en die moet jij rustig zien te krijgen.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

Waar komt Goku vandaan?

Kan ie nog terug naar de fokker? Lijkt me voor jullie het beste.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

yeaaaah not going to happen . dan maar gescheiden leven tot Goku oud genoeg is om Baylee duidelijk te maken dat ze op moet zouten .

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" ja volgende oplossing !!! baylee heeft net Goku letterlijk Gegrepen .  vind het een wonder dat hij geen wondjes heeft. het is dat ik er net langs liep en baylee gelijk bij haar nekvel kon grijpen en er af kon trekken  voor er gewonden vielen . "

Hadden ze nog een bot?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" ik kan ze niet de hele week apart gaan houden . hoe moeten ze dan in vredesnaam een band krijgen ? "

Langzaam opbouwen.
Voor nu is het voor Baylee gewoon een vreemde hond. Niet iedere hond geeft een vreemde pup alle ruimte. Hij is vreemd tenslotte.
Daarom moet je rustig opbouwen.
En rust in huis houden. Dat is het allerbelangrijkst.

Ik ben niet op de hoogte van hoe het hiervoor met Baylee ging. Maar was hij al helemaal opgevoed en 'klaar' voor een tweede hond?

honden page profiel Niet meer actiefNiet meer actief

honden foto van Niet meer actief

Zo panisch als je overkomt op dit topic, zo panisch kom je ook over op je pups!

En nu zal ik wel de volle laag van je over mij heen krijgen, maar dat deert me niet,geen seconde.

Mijn  persoonlijke advies is, geef ze beide nou eens RUST!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ja Baylee had Goku's bot gepakt. Goku gaat baylee achterna om m te halen en vervolgens Grijpt baylee Goku . Oftewel Baylee heefd haar eigen bot links laten liggen na er 2 minuten op gekauwd te hebben .

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" yeaaaah not going to happen . dan maar gescheiden leven tot Goku oud genoeg is om Baylee duidelijk te maken dat ze op moet zouten . "

Ga jij je eens lekker diep schamen. 

Aan de hond denken, niet aan jezelf.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ok dat is heftig zeker voor Goku! Een goed gesocialiseerde hond zal nooit een pup pakken!! Ik zou ze voorlopig uit elkaar houden tot dat er rust is en in elkaars bijzijn leuke dingen doen!! En zorgen dat Baylee haar energie ook kwijt kan raken zodat ze niet zo gefocust is op Goku! 
Ze hebben op neutraal terrein kennis gemaakt is er toen niets opgevallen?? Dan zie je vaak of dit een succes gaat kan worden of niet!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ja nou relax boris heb baylee al meteen in de bench gedouwd hoor. gezien die kleine gaat gillen in de bench en baylee niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goku is eindelijk hier!! en nu ....???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Poolhonden wandeling?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^