Border Collie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kelly-ElroyKelly-Elroy

honden foto van Kelly-Elroy

Hoi iedereen,

Waar ik het hier op het forum een beetje moeilijk mee heb is dat vele mensen de Border Collie afschilderen als een hond die constante aandacht en beweging nodig heeft.

Sorry hoor mensen maar dit is zeker niet waar, ik heb zelf 6 border collie's en geen van die 6 vraagt constante aandacht of heeft geen abnormaal veel beweging nodig.
Daglijks werken hoeven ze zeker niet te doen. Wij werken een 3 dagen per week met onze honden en hier komen ze zeker niks mee tekort.
Voor de rest van de week leven ze hier bij ons gewoon als huishond zoals eender welk ras.
Ja een border collie is een herder en je moet er mee bezig zijn maar dat moet je met elke hond welk ras het ook is. Ik denk dat er vele mensen een border collie afraden omdat ze ooit is bij iemand een border collie gezien hebben waar ze geen weg mee konden. Er zijn er ook velen die gewoon niet weten waarover ze praten als ze het over een border collie hebben.
Voor wij met border collie's begonnen zijn hebben ze ons dat ook afgeraden omdat je er zogezegd zoveel moet mee bezig zijn, maar dit is zeker niet waar, een hond is een gewoonte dier en wat je hem als pup gewoon maakt dit zal hij zijn hele leven meedragen, hoe actiever je er als pup mee bezig bent hoe actiever en nerveuzere je border zal zijn als hij volwassen is.
Met een border collie moet je zeker ook niet gaan schapendrijven, met een mechelaar moet je toch ook geen pakwerk of politie werk doen omdat ze daarvoor gefokt zijn.
Als je intresse hebt in een border collie ga dan raad vragen bij een fokker die er deftig mee bezig is en dan ga je pas echt weten hoe een border collie in elkaar zit. Je moet wel weten waaraan je begint maar dat moet je met elk ras groot of klein werkhond of niet.

Sorry menesn maar dit moest mij nu echt van mijn hart af omdat ik mij soms zo boos kan maken over de opmerkingen die ik soms lees over een border collie.

Groetjes
Kelly

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border Collie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ToshiToshi 3 doggies

honden foto van Toshi

Kelly,

ik geef u volkomen gelijk.
men moet het bekijken van persoon tot, sorry van hond tot hond, de ene vraagt veel bezigheids-therapie - de nadere niet. Ziet men meestal toch al tijdens de pup-periode.
En dat is met alle rassen.
Bij ons mensen toch ook zo, of niet soms? O-)

groetjes
Patsy & Toshi :-D

honden page profiel 2 doggies

Hoi Kelly

Ik begrijp wat je zegt.en denk dat je het over een bepaald soort topic hebt ;-) waar ik toen een rasbeschrijving er heb neer gezet.

en daar staat in wat het voor honden zijn. bedoelde er niet mee dat elke hond zo is van de borders, ik had er een bij me op de cursus het was een geweldige hond. Deed alles voor zijn baas. maar was ook een rustige hond.

en elke hond is inderdaad anders ik heb ook meerdere sharpei's geen een is hetzelfde ook niet van karakter :-D

Maar mensen moeten ook wel weten waar ze aan beginnen en waar ze om moeten denken. En ja het ligt er ook helemaal aan hoe je ze opvoed als ze als kleine hondjes niet anders gewend zijn zal het ook wel meevallen maar ja elke hond is anders.

Maar goed blij dat er verschillen zijn toch :-D

Liefs natascha

Sandra (Gast)

hallo,

je hebt helemaal gelijk Kelly.

ik heb zelf ook een Border Collie reu. (BLue Merle)

die komt drie uur per dag buiten.
verder volg ik op zaterdag met hem een Frisbee cursus en op zondag doen we Agility.
ik fiets ook elke dag met hem.


maar het is ook geen hond voor iemand die maar een uurtje per dag naar buiten kan en die niet echt iets wil ondernemen.

maar je hebt gelijk, ze hebben niet constant aandacht nodig.

mijn Border Collie is elke dag 4 uur alleen thuis en houd dat gewoon vol! ;-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik denk toch ook wel dat het scheelt uit welke lijnen ze komen?
Een vriendin van me is schaapsherderin en werkt al jaren met bordercollies, maar moet tegenwoordig veel moeite doen om nog echte werklijnen te vinden. Het klopt dus ook wel wat je zegt, want men heeft het werkbloed er ook expres een beetje uitgefokt, omdat de honden dan beter als huishond te houden zijn. Mijn vriendin heeft op het laatst zelfs een Oud Deutsche Hüttehund uit Oost-Duitsland gehaald en heeft die gekruist met één van haar bordercollies om weer echte werkhonden te krijgen.
15 Jaar geleden had ze geen enkele moeite om goed werkende bordercollies te vinden. Blijkbaar verandert dat dus ook.
Maar ik vind het op zich nog heel wat hoor, dat je 3 keer per week met je honden werkt. De meeste bordercollies werken helemaal nooit volgens mij. Ik ken er eentje, heel erg zielig, die woont hier vlakbij, die komt niet verder dan 10 minuten lopen...aangelijnd...Heeft hij zijn behoefte gedaan, dan gaat de baas weer terug naar huis. Het beestje is nog geen twee jaar oud. Ik vind het zo zielig!

honden page profiel Kelly-ElroyKelly-Elroy

honden foto van Kelly-Elroy

Hoi Nienke;

Is natuurlijk zielig voor die border collie, maar moest dit een ander ras geweest zijn vind ik dat even zielig.
Maar het is zo echte werklijnen vind je niet zo vlug meer omdat er ook geen vraag meer achter is tegenover vroeger.

Groetjes
Kelly

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Hoi Kelly,

Ik was eerst ook in de veronderstelling dat een border véél meer vergt dan een andere werkhond. Gelukkig, na veel gesprekken met fokkers en het lezen van topics hier op het forum, valt dat dus eigenlijk mee.

Ik ben heel blij dat ik mensen ben tegengekomen, écht ervaren BC eigenaren/ fokkers, die zeggen dat je er niet extreem mee hoeft te werken. Althans, niet zo extree als ik altijd dacht.

Had ik dat 2 jaar geleden geweten, dan was er waarschijnlijk geen Markiesje gekomen, maar een BC. Nu heb ik - gelukkig wel met een erg grote wil-to-please - een gezelschapshondje en geen werkhond. Maar, mede door jouw ervaringen, heb ik nu wel het vertrouwen dat een BC ook voor mij geschikt is.

Door mijn ervaring met Daantje ben ik er ook van overtuigd dat een hond een gewoonte dier is en wat je hem als pup gewoon maakt hij dit zijn hele leven mee zal dragen, hoe actiever je er als pup mee bezig bent hoe actiever en nerveuzere je border zal zijn als hij volwassen is.

Natuurlijk nog goed overwegen of er een werklijn of showlijn komt. Maar zo ver is het nog niet voor ons.

Ja Kelly, goed topic O-)


Groetjes Marit :-)

honden page profiel mariaamariaa 2 doggies

honden foto van mariaa

Hoi Kelly,

Ik ben het wel gedeeltelijk met je eens. Een border collie zal ongeveer dezelfde behoefte hebben als een andere slimme en actieve hond. (die gefokt is voor het uitvoeren van een taak)
Ik heb bijvoorbeeld 2 aussies uit de pure werklijn en deze worden gefokt op karakter en werklust ( vb: kan een hond pijn aan? is hij zelfstandig? heeft hij genoeg zelfvertrouwen? hoe snel hersteld hij zich na een correctie? kan hij samenwerken met de baas? hoe reageerd hij op vee? etc etc) dat zijn belangrijke eigenschappen waar ze op letten bij de voortplanting. , dus het zeker geen hyperactiven of nerveuzen honden die de hele dag beweging nodig hebben O-) wat sommige mensen denken van dit typen "werkhonden"
Ik moet zeggen dat mijn honden juist heel rustig zijn.

Aan de andere kant ben ik het ook niet helemaal met je eens.
Ik vind het belangrijk om mensen/op dit forum goed voor te lichten en te waarschuwen.
Voor veel mensen is een hond een dier waar ze heel menselijk mee omgaan, ze denken dan ook dat 3 keer een blokje om genoeg kan zijn :'(
Natuurlijk is dit voor geen een hond goed maar voor slimme en actieve honden is dit echt dierenmishandeling.
Er zijn veel gevallen bekend, kijk ook maar in de asiels dat (gekruisde) border collies ernstige gedragsproblemen hebben......dit komt dus mede door mensen die niet goed weten wat een border collie nodig heeft.
Voor jou is dit gesneden koek omdat je al veel ervaring hebt en weet wat deze honden nodig hebben: "ik werk er maar 3 keer per week mee"
dit is natuurlijk juist wél veel, in mijn ogen. Er zijn maar weinig mensen die tijd hebben om zoveel te trainen met hun hond,toch?
Andere mensen vinden het al snel goed, dus die moet je wél goed waarschuwen...een gewaarschuwd mens telt voor twee.
En de mensen die ondanks deze waarschuwing een border collie aanschaffen zijn dan ook echt bereid deze hond te geven waar hij recht op heeft :-)

groetjes mariaa

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Ik werk maar 1x per week met de honden en dan bedoel ik behendigheid.
Natuurlijk zien de honden een balletje apporteren ook al werk en daarbij laat ik ze nog van alles doen om die bal te krijgen.
Mijn honden hebben hier echt voldoening aan en dan heb ik er ook een tussen lopen uit volledige werklijnen...

Probleem is vaak dat deze honden heel erg snel leren en dat ze zich dan tijdens een gehoorzaamheids cursus gaan vervelen, daaruit komt vaak ongewenst gedrag voort en helaas zien ze dit niet op elke hondenschool...
Waardoor het dus vaak fout gaat.

honden page profiel 3 doggies

Ik ben het ook zeker daarmee eens, ik heb hier dan 5 border collies en 1 kruizing,maar die 5 vragen ook niet constant aandacht of beweging, als we soms iets minder tijd hebben, staan ze savonds ook niet te springen ofzo dat ze iets moeten doen.
Ze kunnen dan gerust lekker gaan liggen slapen.
Ik ben blij met dit ras en wil niet anders meer, ik vind het fijne huishonden die buitenshuis lekker willen en kunnen werken, en die ook nog eens veelzijdig zijn waar ik dus alle kanten mee op kan.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ik heb zelf ook een border gehad en Goof leek misschien showlijn, maar gedroeg zich als een werklijn border.
Nu hadden wij verstand van honden en tijd dus konden we er mee omgaan, maar hier komen ook vaak mensen zonder verstand van honden, en mede omdat een border zo snel leert en slim is, en ze wel wat meer vergen van een baas dan de standaard hond vind ik dat we mensen (beginners) gewoon niet zo snel een border moeten voorstellen.
Tenzij mensen echt goed voorbereid zijn en weten wat er allemaal bij komt kijken etc zou ik niet zo snel een border als iemand eerste hond aanraden die graag een gewoon leuke huishond heeft.

Het is gewoon een beetje voorzichtig zijn.

Net als dat ik iemand als eerste hond ook geen akita etc zo snel zou aanraden etc :-D

honden page profiel 3 doggies

Ik heb hier trouwens meerendeels Werklijn lopen, vooral Glenn is de echte werklijn en komt dus echt uit de schapendrijflijn, dit zie je ook wel in zijn gedrag, het drijven zit er veel meer in dan bijv bij Gwendell, terwijl bij Gwendell ook schapendrijflijn ervoor zit, maar zij is wel rustiger dan Glenn, ondanks dat Glenn ook heerlijk rustig kan gaan liggen slapen.
Het heeft er ook mee te maken hoe je de pup zelf opvoed, als je vroegtijdig al veel vraagt van je pup, kun je er donder op zeggen dat de pup op latere leeftijd zelf meer gaat vragen.
Als jeje de pup een beetje inhoudt, dan krijg je later ook minder snel een hond die teveel voor jouw gevoel gaat vragen.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Helemaal met je een Thamara met dit gedeelte:

Het heeft er ook mee te maken hoe je de pup zelf opvoed, als je vroegtijdig al veel vraagt van je pup, kun je er donder op zeggen dat de pup op latere leeftijd zelf meer gaat vragen.
Als jeje de pup een beetje inhoudt, dan krijg je later ook minder snel een hond die teveel voor jouw gevoel gaat vragen.

Ik merk het hier met Tessa, de kelpie. Volgens de rasbeschrijving erg druk en hebben veel beweging nodig. Ook met nestgenoten zien we dat. Hoe meer als pup, hoe meer als volwassen. Tessa kan heerlijk rustig zijn maar op zijn tijd heeft ze beweging nodig en niet 5 km. percee per dag en per week naar 3 verschillende sporten toe.

Groetjes van esther

honden page profiel 3 doggies

Idd Esther,

Kennis van ons heeft ook een kelpie, hele leuke hond, maar ook lekker rustig in huis.
Komt ook, hun hebben veel info gekregen van de fokker en de pup goed begeleid als pup zijnde.
Het is een heerlijke hond om te zien, maar volgens mij ook om te hebben.
Hun kregen trouwens ook een heel mapje mee over de opvoeding enzo, erg informatief, heb het laatst een beetje doorgebladerd toen ik daar was, toen hadden we het over de kelpie, omdat ik dus ook van mensen ken dat ze erg druk zijn, terwijl me al gelijk opviel dat het bij die hond helemaal niet zo was.

Groet Thamara

honden page profiel Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)Joyce, Koda, Skippy en Beertje:) 3 doggies

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Wij hebben een kruizing mechelse herder x border collie.
Ze heeft veel werklust, ik train elke zaterdag middag met haar.
Maar ze kan ook heel goed een dagje even rust nemen hoor. Wat ik wel merk is dat als we veel met haar doen, dat ze dat helemaal geweldig vind. Daarom heb ik haar allerlei denkspelletjes en apporteer spelletjes in huis geleerd. Die bezigheden vind ze wel heel erg leuk want ze wil graag voor je werken en heel graag het je naar de zin maken.

Verder doe ik wel van die spelletjes met haar van nina otterson. Ook een groot succes met haar.

Al met al ben ik van mening dat je alleen een echte werkhond moet nemen als je ook van plan bent om er iets mee te gaan doen. Enige ervaring met honden is ook wel fijn. Toch denk ik dat als mensen zich goed voorbereiden op een werkhond dat het prima te doen is als je maar met de juiste instelling en inzet een (zo'n) hond neemt.

esther (Gast)

hallo
Ik lees met aandacht al jullie reacties over het wel of geen beweging van de border collie.
Ik zelf heb ook een border collie van 3 jaar oud, en daar ga ik niet elke dag uren mee wandelen hoor!
En het is een heel lief beest, niks zieligs aan het is ook maar net wat je hem aanleert.
Thuis worden zoek spelletjes en bal gooien in de kamer met hem gedaan en dat vind ie prima.
In de zomer gaan de balspelletjes vaak buiten, zodat hij wat verder rent achter de bal aan. maar het is niet nodig.
Dus ook als gewone gezinshond is een border colie super geschikt. alleen voor hele dagen alleen thuis en daarna geen aandacht is niet goed maar dat is niet oke voor wat voor ras dan ook.
Als de hond elke dag zijn liefde en aandacht krijgt is er niks aan de hand.
Een border gaat voor zijn gezin, en doet daar alles voor!
Als je elke week 1x echt een heel eind met hem wandeld zodat ie zich goed kan uitleven en voor de rest van de week elke dag wat spelletjes met hem doet in huis is dit niet zielig! dit kan prima en de hond heeft het goed naar zijn zin.
Geef hem de liefde dat is het allerbelangrijkste wat een hond kan wensen.

honden page profiel mariaamariaa 1 doggies

honden foto van mariaa

hoi esther,
ik vind 1 keer in de week goed uitlaten en de rest spelletjes binnen, wel héél weinig beweging!
gelukkig vind jou hond dit wel prima :-)
, maar veel borders collies en andere actieve honden kunnen hier gedragsproblemen door krijgen :'( natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regels O-)
naar mijn mening moet je een hond niet alleen kiezen op uiterlijk maar goed kijken waar hij voor gefokt is....alleen liefde vind ik dan niet voldoende, natuurlijk wél héél belangrijk ;-) :-D
als je met een hond niet te veel wilt wandelen dan zijn er ook slimme en lieve gezelschap honden, die met minder beweging af kunnen.
als mensen een keuze gaan maken voor een ras, kun je ze beter goed voorlichten.
een border collie is nu eenmaal actief,slim en willen graag werken.
( niet bedoelt als aanval op jou manier van omgang met je hond, jij kent je eigen hond het beste!)

gr mariaa


honden page profiel Kelly-ElroyKelly-Elroy

honden foto van Kelly-Elroy

Hoi Mariaa,

Die uitzondering op de regel zijn eigenlijk die borders waar je extreem mee moet bezig zijn.
Het is wel zo dat je geen border moet nemen als je niet graag iets doet met je hond maar dan moet je gewoon geen hond nemen.
Die borders die er rondlopen met gedrags problemen zijn uitzonderingen op de regels, maar die heb je bij elk ras.
Je kan een ras hebben dat te lui is om verder te gaan maar als die hond ook niet de nodige aandacht en verzorging krijgt kan dit een even grote etterbak worden als eender welke hond.


Groetjes
Kelly

honden page profiel 3 doggies

Ik vind persoonlijk 1x per week 1 wandeling ook voor een border te weining.
Maar als jouw hondje gelukkig is, is er toch niks aan de hand?
Qua wandelingen verschilt het hier per dag, maar ik train ook zelf 4dgn in de week op een hondenschool, + de zondag vaak wedstrijden.
Maar persoonlijk zullen mijn honden ondanks dat hier binnen ook gespeeld wordt, niet voldoende hebben aan 1x per week een flinke wandeling.

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 3 doggies

honden foto van Ik & Roos

Hoihoi,

Border collies zijn fantastische honden. Slim, actief. Alle Borders die ik ken zijn zo. Geweldige honden. De een is natuurlijk wat actiever dan de ander, en weer de ander is dan weer beter in kunstjes. Geen enkele Border collie is hetzelfde. Maar het rasstandaart, schrijft eigenlijk dat het actieve honden zijn, erg op baas gericht etc etc. Er staat natuurlijk niet dat het HYPER ACTIEVE honden zijn.

Maar de een heeft bv een labrador. Lieve honden, maar zijn best sloom naar mijn mening.. (sorry) .. en als diegene al vind dat zijn lab die twee keer per dag de 10 minuten loop nodig heeft actief is.. wat moet je dan wel niet vinden van een werkhond die 3 uur per dag heerlijk wil spelen en rennen en kroelen.. buiten nogwel, binnen doen ze ook nog een paar uur druk.

Dan gaat die persoon vertellen; "ik heb vandaag een border collie gezien, en die zijn echt vreselijk actief. Ik heb van mijn leven nog nooit zo'n energieke hond gezien, echt vreselijk denk ik om er zo een te hebben" Dan leest iemand dat, en gaat verder; "Neem geen Border Collie, want ik heb gelezen dat ze heeeel actief zijn, blablabla.."

Iemand leest dat weer, en gaat ook verder. Etc. Op een gegeven moment wordt een Border Collie bezitter kwaad, en gaat erover schrijven of Hondenpage.com. :-D

Het ligt meestal nieteens aan de werklijnen, of show lijnen van de b. collies. Het is gewoon het verschil per persoon.

groetjes

honden page profiel Kelly-ElroyKelly-Elroy

honden foto van Kelly-Elroy

Hoi Ik & Roos,

Awel dat is nu eens mooi verwoord se.
Ik zelf als fokker vind het bijzonder jammer dat men zo over de border spreekt omdat het zwaar overdreven is. Ja het is een actieve hond maar het is dan ook een herders hond.
Als er een vraag gesteld wordt over een ander ras zal ik hier ook niet makkelijk over oordelen hoe het ras is omdat ik het ras ook niet door en door ken, wat bij de border collie dus wel het geval is en dan kan ik mij wel eens ergeren over de uitspraken die sommige mensen dan doen.
Daarom dat ik dit topic eens geopend heb om er de border collie kenners eens hun bevindingen van hun hond neer te pennen. O-)

Groetjes
Kelly

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Wanneer is een hond Hyper??
We hebben hier Baco dat is onze ADHDer maar eigenlijk alleen wanneer hij moet werken, hij doet het lieft alles tegelijk en als hij het niet meer snapt is het net een stuiterbal..
Binnen is het gewoon een heerlijke rustige knuffelkont..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Goede topic! Veel hangt ook echt af van opvoeden: je kunt een hyperactieve hond creeren en een rustige huishond. Het is aan jezelf om je hond goed op te voeden en dat te geven wat hij nodig heeft!
Maar inderdaad overdreven dat je er uuuuuuuuuuuuuuuuren mee moet wandelen. Ik snap sowieso mensen niet waarom ze een hond willen als ze er maar 3x per dag 10 min. mee willen wandelen. Sommige honden krijgen dan wel geen gedragsproblemen omdat ze hun energie niet kwijt kunnen zoals de herdershonden, maar ik vind het wel zielig voor honden die nooit los mogen, naar het bos gaan etc.

Wat ik ook zielig vind, zijn de Jack Russels. Mensen denken: klein, lekker makkelijk. Maar ook dit zijn honden die slim en energiek zijn! Ik ken mensen die er alleen een kwartiertje mee wandelen 3x daags aan de riem. Vind je het gek dat die honden thuis hyper zijn met een bal??

Ik heb een border collie en het is geen gemakkelijke (door allerlei omstandigheden zoals mishandeling toen hij pup was), maar ik wil geen ander ras meer hoor. Zijn zulke lieve grappige hondjes!! :-)

M&M (Gast)

Kwam bij toeval op deze pagina terecht. Heb het twee heerlijke bc reutjes in huis en op dit moment liggen beide heren diep te slapen. De oudste is ruim 13 en de jongste is 2. Per dag wordt er gemiddeld 1,5 uur met de mannen gelopen (in het bos)en het werk bestaat uit takken en ballen apporteren. De oude heer begint snuffelen interesanter te vinden en hoort niet alles meer even goed en de jongste spruit stuitert buiten lekker rond. Binnen nog wat spelen en dan verder rustig en tevreden. las ooit in een engels boekje over bordercollies dat de gemiddelde bc op een boerderij in engeland minder te doen heeft dan een bc die als huishond wordt gehouden. Dat het prikkelen van de geest belangrijker is dan heel veel beweging en dat drie keer per week vrijuit kunnen rennen prima voldoet. Nou krijgt mijn duo daar dagelijks de gelegenheid toe, maar ondanks het feit dat ik geen echt bijzondere dingen met ze doe, heb ik twee heerlijke gelukkige honden. Dat het honden met een gebruiksaanwijzing zijn zal ik niet ontkennen, maar werken is een breed begrip. en ik zou met ieder ander ras ook anderhalf a twee uur buiten lopen.. Groet van M&M

honden page profiel els en henkels en henk 2 doggies

honden foto van els en henk

haai kelly ook wij zijn de trotse baas van een border collie hij heet max en is bijna 1 jaar we lopen 4 x per dag met hem 2x grote ronde en 2 x kleine ronde max kan het af met 3x lopen maar wij lopen zelf graag verder is het met storm weer een echte stuiterbal we zeggen dan een adhd hondje maar dat schijnt er bij te horen het is verder een schat gr els en max

Pieter (Gast)

Leuke topic, omdat dit het eerste is wat mensen roepen als je zegt dat je een Border hebt.

Wij werken met Mick een keer per week bij de schapen (wel echt werken, ca 2,5 uur) en 1 x per week Agility. Verder gaat hij uiteraard met grote regelmaat mee het bos in. Hiermee hebben wij echter de meest rustige hond in en om huis. Gaat elke dag mee naar het werk en is echt super rustig!

Tip voor de eventuele onrustige borders: Koop een rubberen frisbee. 2 x 15 minuten per dag gooien op een veld is al voldoende voor een relaxte collie!

Heb je hier geen tijd voor neem dan inderdaad gewoon een kat. Een hond heeft gewoon aandacht nodig, net als ieder ander gezinslid!


honden page profiel JannekeJanneke 3 doggies

honden foto van Janneke

Mijn ouders hebben de derde Border Collie. En wij zelf hebben nu een Border Collie pup van 9 weken. Ik ben opgegroeid met Border Collies en vind het fijne, lieve en gehoorzame honden. Mijn ouders hebben zelf schapen en hebben met de laatste Border ook wel op cursus gezeten en ze mag zo af en toe mee. Daarnaast kregen/krijgt ze voldoende beweging, maar toch waren/zijn het grotendeels huishonden en ze zijn niks niet drukker. Wij lopen ook veel met onze pup. denk dat het ook veel met de opvoeding van de hond te maken heeft en idd niet met het ras.

honden page profiel tamaratamara 3 doggies

honden foto van tamara

Hallo,
Wij nemen ook misschien een border collie !
Alleen heeft een border collie genoeg met doordeweek
iets van 2x 10 of 15 min lope en 2x 1uur of gewoon 2 uur ?? En elke vrijdag in het bos lekker 2 uur spele ??
Is dat genoeg beweging??

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Dat is voldoende beweging voor een volwassen border collie, ongeveer 2 uur per dag. Ik doe zelf ook 2 kleine ronden en 2 grote ronden.
Maar het gaat bij een border collie niet alleen om lang spelen en veelvuldige wandelingen, het gaat voornamelijk om het geestelijk stimuleren van de hond. Dit kan op verschillende manieren: schapen drijven, hondensport etc.

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy- 1 doggies

honden foto van -Iris & Tommy-

@kelly,
helemaal met je eens !
ik heb zelf een halve bordercollie.
(labrador/bordercollie)
En Tommy heeft toch echt het karakter van een BC.


liefs,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border Collie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^