geschoren?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

tis te erg voor woorden ik was bij ene meneer aan het werk
en die had een labrador een best uit de kluitengewassen Labrador een blonde die aardig dominant was!!

maakt niet uit natuurlijk maar ik bedoel
die hond werd door de trimster GESCHOREN, en op vele plekken van zijn huid was OF de haren in de verkeerde richting aan het groeien geweest en op zijn achterhand was het bijna helemaal kaal

meneer vertelde me dat hij vaker was geschoren, en vond het ook jammer dat zijn vacht er zo uit zag maar een LABRADOR geschoren

sta er nog van te klapper oren.. NOG NOOIT van gehoord,

ik zei maar tegen die meneer dat een goeie kam of borstel al veel helpt. dus gewoon regelmatig kammen dan heeft de lab toch weinig onderhoudt! lijkt mij...

of heb ik verkeerd advies gegeven.......?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "geschoren?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ramona & ElineRamona & Eline 3 doggies

honden foto van Ramona & Eline

Labrador scheren?!?! ook nog nooit gezien..
Nouja Eline heeft inderdaad niet veel onderhoud nodig qua vacht.. inderdaad wel regelmatig kammen ma dan is het ook goed!

nouja zeg O-)

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Is voor mij ook nieuw een geschoren labrador? Nooit van gehoord.

honden page profiel DebbieDebbie 3 doggies

honden foto van Debbie

ik heb er ook nog nooit van gehoord en ook nog nooit een geschoren gezien.

Misschien kan ie zelf niet borstelen maar breng hem dan weg voor een goede borstelbeurt ipv de vacht er maar af laten scheren.
Fijne trimster ook! Die zou ik niet aanraden.

Kijk als het beessie wat onder de leden zou hebben en het een medische noodzaak was, oké dan is het wat anders natuurlijk.

honden page profiel LotLot

Ik loop stage voor de opleiding hondentrimmen en heb zelf ook wel eens een labrador moeten scheren.
Verschrikkelijk, het hoort niet en ziet er niet uit. Maar het baastje stond erop: hij verhaard zo en ik houd niet van borstelen. En als je er (medisch gezien) niets tegenin kan brengen, doe je het wel. Het heeft dus niets met de trimster te maken dat hij geschoren is (maar wel natuurlijk de manier waarop!).

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

nou de trimster in dit geval zei dus zelf dat ze wel een 'oplossing' had dus dat was het scheren,
hij verhaard inderdaad ook maar dat komt gewoon door de zomer die er aan komt, zoals elke hond

maar dat het haar dan op 2plekken tegen de richting in aan het groeien was vond ik zo zonde! en ook die plek op zijn kont die niet terug komt.

scheren liefst met de richting mee dan lijkt me?

honden page profiel Marleen & MavisMarleen & Mavis

honden foto van Marleen & Mavis

Hier heb ik ook nog nooit van gehoord.

Heb wel eens gehoord dat een Rottweiler geschoren was (idd ook voor het verharen), maar daar had ik daarvoor ook nooit over gehoord.

Zonde dat de haren op 2 plekken in de verkeerde richting groeien, hoop dat de haren op zijn kont nog aangroeien, want een kale kont is ook niet alles. En hopen dat hij niet meer geschoren wordt!

Groetjes, Marleen

honden page profiel  Martine, TG en Exor Martine, TG en Exor

honden foto van  Martine, TG en Exor

wat een gekkin zeg, een Labrador scheren, dat heb ik nog nooit gehoord, een goede borstelbeurt is ruim voldoende, arm dier, die loopt natuurlijk voor gek, waar heeft die trimster naar school geweest ? :'(
mvg, Martine

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

sorry hoor maar nog nooit gehoord :'(
was hij wel bij de tijd? ;-)

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

Is ook heel nieuw voor mij dat de retriever-soorten geschoren worden???? en zeker een labrador!!!! die persoon wou mss graag een naakthond :-) ongelooflijk

Grtzz

Martine

honden page profiel LotLot

Inderdaad is het niet echt normaal dat ze dan ook nog eens tegen de haarrichting in gaat scheren, het haar komt dan heel anders terug (dat komt het sowieso als je het haar scheert, maar nu helemaal). Tegen de richting in scheren doe je eigenlijk alleen op bepaalde plekken waar het nou eenmaal korter moet (liezen en oksels) of bij een vervilte klit.

Dat de trimmer er zelf mee komt vind ik ook niet zo goed, ik doe het alleen als de baas het echt wil en als je alle andere opties duidelijk hebt uitgelegd. Voor het creeëren van een versnelde rui (waardoor de baas dus minder last heeft van verharen), gaan de meeste trimmers alleen de hond wassen, dan met de blower (flink veel kracht dus) de onderwol eruit blazen en flink kammen en borstelen.

honden page profiel tanatana

honden foto van tana

een geschoren labrador? het kan niet gekker worden. er zijn maar een aantal rassen die je kunt scheren. ze moeten een enkele vacht hebben, en geen dubbele . geen ondervacht dus.m.h.gr. tana.

Choco (Gast)

Wij hebben ooit een plekje op d rug van onze Lab moeten scheren i.v.m. een wond. Zag er niet uit heeft ruim 1 jaar geduurd voordat het terug gegroeit was. Het was ook heel plukkerig toen het groeide. Niet egaal.
Onze Lab heeft een hele dikke vacht. Helemaal niet zoals de andere Labs die we zien (heb meerdere vrienden met een Lab). Zijn haren zijn zacht met een super dikke ondervacht. Het lijkt wel een schapen vacht. Ik weet niet wat ik moet doen m.b.t. borstelen. De en zegt het is niet goed en de ander weer dat het niet uit maakt. Doe het nu sinds 1 week om de 2 dagen. Het hoeveelheid haar dat er af komt houd niet op. Ik kan hem b.w.v. de hele dag borstelen. Het blijft er af komen. Hij krijgt nu biologisch kruiden poeder voor honden. Dat meng ik met een beetje olijf olie en dan door zijn voer. Zijn vacht glansd maar hij verhaart net zo veel. Zijn hele leven... non stop.. niks 2x per jaar. Help Wie heeft een tip?

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Als je een hond wil die niet verhaart neem dan een poedel of iets maar ga geen hond nemen die verhaart en hem dan scheren..och germ...

honden page profiel bellekebelleke

verschrikkelijk !! Je mag een labrador niet scheren mensen toch als je dat doet heb je veel kans dat wat er daarna uitkomt van vacht ,het allemaal dikker is en hij juist nog meer gaat verharen !! Ik heb een hondenkapsalon en sorry maar dit doe ik niet al staat de klant erop , ik verknoei geen honden !!
Kortharige rasen worden dikwijls gekocht omdat de mensen denken , aah korthaar geen haar in huis , jawel dus zij verliezen gewoon eenmaal veel haar ! De honden zitten nu meer binnen ( wat normaal is ) en de vachten kennen geen ruiperiode meer ( vroeger had je echt winter en zomer ) . Het enige wat je kan doen is eigenlijk ervan afblijven ! Ik heb 4 honden en om de 3 maand gaan ze allen in bad en borstel ik alle onderwol er goed uit en dat is het ! Kijk veel borstelen is ook niet goed , je moet begrijpen je haalt er een haar uit maar op die plaats komt er weer een haar uit , je versnelt het haarcyclus en hoeveel te meer jij borstel des te erger word het ! Gewoon om de zoveel maand eens lekker in bad en alles er goed uithalen gen afblijven en ja een hele goede stofzuiger kopen ! Honden verliezen nu eenmaal haren , je zal er moeten mee leren leven ! Maar ze zijn het waard hihi

honden page profiel elianne elianne

Man niet goed bij zijn hoofd ?????

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

eemz idd scheren? koop liever zo'n stofzuiger speciaal voor honden en katten als je geen moeite wil doen om te kammen tjonge jonge sommige mensen zijn echt raar hoor

Groetjes Dorien

honden page profiel TINETINE

honden foto van TINE

Mijn cocker spaniel verliest (ondanks zijn redelijk korte vacht voor een cocker) dagelijks en het ganse jaar door enorm veel haar in huis, wel dubbel zoveel als mijn vorige cocker. Ondanks dat de bediende in Zoomart het mij afraadde, heb ik dan toch een furminator gekocht; een speciale kam voor het verwijderen van de oude haren en verkrijgbaar in elke dierenspeciaalzaak, omdat op een website over het trimmen van cockers de furminator ook wordt gebruikt. Ikzelf ben er enorm tevreden over. Heeft nog iemand hier ervaring mee?

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Hier is dat inderdaad raar, maar in andere werelddelen is dat niet zo vreemd. Ik ken enkele mensen van de de VS die hun border collie in de zomer scheren. Ik zou dat zelf nooit doen, maar dat is daar meer en meer de gewoonte aan het worden, ook keeshondjes worden er dikwijls in de zomer geschoren.

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Een hoop mensen denken helaas dat als je een lap scheerd hij minder verhaard, maar jemoet wel vertellen dat je de zelfde hoeveelheid haren vind alleen korter. Ik begrijp niet dat trimsalons het doen, is het dan enkeld geld wat ze willen? Ik stuurde de klanten gewoon weer weg vroeger.

honden page profiel Kirsten & CacaoKirsten & Cacao

honden foto van Kirsten & Cacao

Hier loopt er ook een.

Hebben toen gevraagd waarom.


Mevrouw vond dat verharen maar lastig!




Je zou ze toch afschieten?

honden page profiel JulietteJuliette

honden foto van Juliette

dit is een oud topic

Jampie (Gast)

Wat een nagatieve verhalen allemaal over het scheren van je labrador.
Ik heb mijn labrador dit jaar voor het eerst laten scheren, nou ik kan je vertellen wat een zegen.
Als je weet hoeveel haar er iedere dag afkomt van de hond wordt je daar op een gegeven moment moedeloos van.
Wij hebben echt van alles geprobeerd, wassen,uitdunnen,borstelen, schapenvet,kruiden noem maar op niets helpt.
Ik houd ontzettend veel van mijn hond en vind haren geen enkel probleem. Maar wanneer je hond zo erg verhaard en dat het hele jaar door, dan kan ik je vertellen dat een scheerbeurt heerlijk is. Zowel voor de hond als voor ons. :-D
Ik kan mensen alleen maar aanraden: doen!
Je hond vindt het niet erg en zelf wordt je er een stuk vrolijker van. Je kan je hond lekker de hele dag door knuffelen zonder dat je zelf helemaal vol zit.
haren

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

die kent haar werk misschien niet die trimmster of die man houd niet van vacht ,had hij misschien beter gekozen voor een naakthond,
maar mensen toch wat je niet allemaal hoord!!!

Adriana (Gast)

wat zijn jullie allemaal negatief. Ik ga onze labrador ook scheren. Wegens heel erge jeuk. we lopen al jaren bij artsen. antibioticakuren; holistische dierenarts in bilthoven; hyposensibilisatie gedaan met injecties, huidonderzoeken, dieten. niets is afdoende.
Scheren en de huid lucht geven is enige wat zomers helpt.
Dus wees voorzichtig voor je oordeelt over een geschoren labrador.

Anoniem (Gast)

Ik heb een labje, maar die ga ik echt niet scheren... Ze hebben de vacht niet voor niks zoals die is en die keer per dag zuigen is de moeite niet. Als je een lab koopt weet je toch van te voren dat ze verharen?!

honden page profiel naganonagano

honden foto van nagano

hoi mensen
ja een labrador hoef je niet te gcheren maar het kan voor komen dat het beesje een huitziekte kan hebben
en dat de da heeft aan gegeven dat dit meschien beter voor hen kan zijn
bij mij op stage (toen ik nog stage liep)
was er ook een labrador en dat was bij hem ook het geval scheren maar op daa asvies

honden page profiel sorayasoraya

:'( en niet gelijk de trimster de schuld geven, als de klant er echt op staat kan je het doen, als het goed en mooi word gedaan dan zie je het nog geneens!!!En beter een gladde lab dan een ontevreden baas die op de hond loopt te schelden over het verharen ect, die mensen zijn er (helaas) ook!!!

honden page profiel ShifuShifu

honden foto van Shifu

Pffff ik schoor mijn honden ook kaal die hoeven echt niet de hele zomer te broeien en de haren komen gewoon weer terug, hooruit een tintje lichter maar verder zie je geen verschil.
Het is B S om te zetten dat de vacht er anders van word, alsof een haar weet wanneer het geschoren of geknipt word.

En zeggen dat het zielig is, kom op hey, een hond die met een lekker fris zomer vachtje loopt of alles bij elkaar hijgt van de warmte.
Daarbij zodra hier een hond al een iets te harde brul van foei krijgt vinden jullie dat al zware mishandeling, als ik hier sommige kreten lees dan denk ik echt, jeetje hey alles is zielig, ik zou me drukker maken over een kerel die loopt met een labrador van 15 kilo dan een baas die zijn labrador lekker zou scheren.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

De vacht van de hond werkt als een thermosfles..
Het houd de hond koel en warm..

Het maakt dus geen verschil of je scheert of niet qua warmte..
De vacht zal er alleen maar dikker van worden !!!

Een hond transpeert door de voetzooltjes..!!en VENTILEERT over de tong..

Wil je je hond laten afkoelen maak de hond dan nat..
Dan verdampt het water en neemt het de warmte mee/koelt de hond af.
]

Voor de oplossing met de jeuk zou ik het in ander voer zoeken..
Geen brokkenvoer meer geven..!
Geen granen in versvlees, geen rijst, geen rund en geen kip producten meer..]

Een klass. veterinair homeopaat kan jeuk uitstekend behandelen door o.a. de hond weer in balans te brengen...

Gebruik je versvlees en ga je verstandig met vaccinaties om..

Misschien eens interessant om onderstaande website's te lezen..

http://vaccinatiebeleid.rauwevoedingvoorhonden.nl/

http://iljasterre.come2me.nl/1119791/Inenten-en-de-gevaren

Groet, Ilja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "geschoren?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kruising poedel x chow-chow
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^