geschoren?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ohhh ben ik ook niet goed bezig geweest :'(

vanochtend is onze Ries getrimd, hij is eerst goeddeels geplukt (een plastic tasje nok en nok vol) maar toen stond er nog zoveel ondervacht op, 1 grote warboel en ongelijk ook.

na even gepraat te hebben heeft de trimster hem na geschoren (de ondervacht dus), hij is nu glanzend zwarte kortharig (met natuurlijk een schnauzer-look)
hij ziet er uit als een plaatje :-D
(maar het 'hoort' niet)

ik zou het bij een eerdere(pz kleurige) schnauzer nooit gedaan hebben, maar ik ben mega tevreden over wat ik nu zie, vacht is kort, ik zie de teken eventueel, en Gorby.. als ik het zo zie voelt hij zich er buitengewoon prima bij. O-)

en dat laatste wilde ik eigenlijk benadrukken, misschien hoort het niet maar als baas en vooral ook hond zich er goed bij voelen, misschien ff van het mega verharen in huis af (misschien wel iemand met allergieen of een tennisarm vh stofzuigen -zoals ik-)

het gaat toch om het belang van de hond??

hier loopt een bearded in het park, sinds kort helemaal kort geschoren, alles eraf, dat hoort totaal niet en andere(honden)mensen spreken er schande van, wat zij niet weten is dat de eigenaresse zware behandelingen ondergaat voor borstkanker en kammen en borstelen een totale onmogelijkheid voor haar is.

Is die hond toch veel beter af zo?.

tis jammer als mensen de vachtverzorging niet doen zoals het hoort, maar dan liever kort geschoren als vies en met klitten ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "geschoren?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Gorby..

Dit is natuurlijk heel wat anders..
Je plukt je hond eerst uit en scheert dan een stuk van de ondervacht..
Da's heel wat anders dan zo een tondeuse op een vollevacht zetten..

In het geval van de Beardy is het natuurlijk ook weer heel wat anders..
Toen ik borstkanker had deed mijn man ook de dieren meer verzorgen..
Ja, dan beter een korte scheervacht / hond dan een klitten en vilt hond die zich doodongelukkig voelt..

Maar als het vrouwtje de vacht weer laag groeien zal de vacht anders terug komen...

Groet, Ilja

honden page profiel Bello-CarinoBello-Carino

honden foto van Bello-Carino

Labrador verhaard altijd, maar als het te gek wordt probeer je het best eens lijnzaad door zijn voer (elke dag). Je kunt daarnaast ook nog kiezen voor speciaal voer (Dermatose) helpt onze labrador heel goed. Hij had eerst zoveel haaruitval dat we met borstelen hele zakken konden vullen, echt niet normaal. Maar nu met het voer en lijnzaad nauwelijks nog!.
Lijnzaad kun je in vloeibare vorm of in zaadvorm krijgen. Het laatste hebben wij onlangs gekocht bij Spat.
Probeer het maar eens.
En wat het scheren van een labrador betreft....je hebt mensen die van gekkigheid niet weten wat ze doen, echt niet normaal!

honden page profiel Bello-CarinoBello-Carino

honden foto van Bello-Carino

Ter aanvulling
Wij geven Luka onze labrador ook een aantal keer per week vers voer dat zal zeker ook meehelpen.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

hmm, ik denk dat echte schnauzer-freaken hier toch wel de rillingen van krijgen.gorby is bij de vorige eigenaren alleen maar geschoren (niet vaak want hij was een puinhoop toen we hem kregen) en toch is hij weer goed plukbaar.

ik zou er werkelijk met mijn vorige schnaus niet over gedacht hebben om te scheren op de ondervacht.

wat ik bedoelde te zeggen is: is de hond zelf hier slecht af mee, of maakt het in zijn welzijn totaal niet uit en is de baas er blij mee?

kijk ik weet ook wel dat als je een ras neemt je rekening moet houden welke vacht erop zit, ik heb zelf niet voor niets een "vacht" ras.

maar toch, zoland de hond niet geschaad is, ach, dan is het voor liefhebber een drama om te zien, maar toch niet erg voor de hond zelf?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Er zijn honden die NIET blij zijn de vacht kwijt te zijn..

Ik had o.a. Poedelklantjes die de eerste dagen tot weken van slag waren omdat ze een stuk bescherming misten.. na de scheer/knip of plukbeurt...


honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ik vraag me af, is dat angst of zijn deze honden bv uitgelachen, dat klinkt raar maar ze zijn er wel degelijk gevoelig voor.

wij hebben een poedel kruising gehad en die was een plaatje na het trimmen en dat vertelde we hem ook elke keer, de 1e maal kwam hij angstig en sluipend uit de trimsalon (was ook een herplaatser) maar ik vond hem spontaan zo mooi geworden, een jaar later huppelde hij je tegemoet en vond hij het prachtig als ik zei "gaan we je ff bij opa en oma laten zien" staart fier over de rug en trots zijn maar.

een airdale van vrienden is na het trimmen ook een week van slag, maar omdat zij diep weggeplukt wordt is ze ook spuuglelijk en dat wordt haar natuurlijk ook vertelt (niet kwaad bedoeld maar het is gewoon zo) en dan vraag ik me af, zijn het gewoon niet de negatieve reacties?

ik haal al jaren pakken haar van mijn honden met trimmen, echt van grote behaarde beren, naar terug elegante schnauzers, ik heb er nog nooit 1x gezien dat ze het erg vonden, of het nu winter of zomer is.

Bij Gorby, waar nu echt mega vanaf is, merken we ook geen verschil, ja als we zeggen "wat ben je n mooie schnaus", dan kwispeld hij breed terug :-D

(ik vind trouwens niet dat je een lab moet scheren hoor, onzin, een lab heeft als het goed is een dubbele vacht en die heeft hij nodig voor waar hij gefokt is, dus begrijp me alsjeblieft niet verkeerd, het ging me meer over het aspect van zg "mishandeling of de hond onrecht doen" ;-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ja, honden zijn wel degelijk gevoelig voor de reactie van de omgeving..

IK waarschuwde mijn klanten er altijd voor als ze hun hond kwamen ophalen en ik verplicht was geweest de hond kort te scheren omdat de hond vervilt was..

Mensen zeggen al snel; 'Oh wat zie je er uit'...!!!
Oh, wat ben jij lelijk zo, je ziet er niet uit o.i.d...!!! :'( :'( :'(

Ja, honden pikken dit op... :'(

En kunnen zich er wel degelijk ongelukkig door voelen..

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Idd, dat merken ze zeker..
Als Ik Mexx klaar maak voor de show en hij klaar is zeg ik ook altijd hoe mooi hij is. Hij doet dan gewoon zijn neus in de lucht en groeit!

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

helaas moet ik zeggen dat ik er wel van gehoord heb en zelf bij 1 klant gedaan heb.

let wel, was op doktersadvies, en het is niet leuk om te doen, omdat je weet dat het niet hoort bij de vacht.
De hond verhaart ook absoluut niet minder, al lijkt dat door dat de haren die hij verliest voor korter zijn, en dus minder zichtbaar.

Deze hond had het vaak erg benauwt en de da rade aan om hem te scheren, de klant kwam bij mij vertelde dit en ik heb zijn da gebeld om te vragen of dit klopte.

Moet eerlijk zeggen de hond knapte er (niet van uiterlijk) heel erg mee op, hij had het een stuk minder benauwt en was veel vrolijker, moet ik er wel bij zeggen het was geen stamboom hond en hij had een belachelijk dichte vacht en vrij lange haren (voor zover korte haren lang kunnen zijn)
ik doe het als het moet nog een keer, maar wel alleen als de da dit adviseert en ik moet zeggen dat ik er bij die hond blij voor was, die knapte er aardig van op.

Maar het is absoluut geeeeeeeeeeeeeeeen aanrader!!!

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

ik denk ook dat honden daar zeker gevoelig voor zijn

@Ilja, ik zeg dat ook altijd tegen mijn klanten, hoe lelijk je hem ook vindt, zeg tegen hem dat ie mooi is, heb je een hele andere klank in je stem!!!!!!!!!!

tira (Gast)

30 jaar geleden hebben ze mij geleerd om elke geplukte hond na te scheren!!Ik doe het nog steeds zo,heel mooi afgewerkt en heel tevreden klanten.
Toen ik 2 kleine kinderen in huis had rondkruipen heb ik mijn 2 mechelse schepers ook kort geschoren omwille van het verharen. Zalig en de haren groeien gewoon terug.Onzin al die horrorverhalen.Nu heb ik zelfs een draadhaar duitse staander die om de 3 maanden gewoon kort geschoren wordt.Ze krijgt telkens haar draadhaar perfect terug dat nog altijd heel goed te plukken is.
Klant is koning en van dat scheren hebben de honden absoluut geen nadeel.Het groeit gewoon terug lijk het was.

Zoey (Gast)

Wat een onzin allemaal!

Ooit nagedacht hoe warm het is met een dikke jas aan als het 30 graden is. Daardoor je vacht gaat broeien, stinken en regelmatig last hebt van hotspot! Eng idee hoe pijnlijk dit is voor je hond?
Wie bepaalt nu eigenlijk wat wel of niet hoort?
Scheren is voor mijn Labrador een uitkomst, hij ziet er heel stoer uit!
Dit heeft allemaal niets te maken dat we te lui zijn om hem een paar keer per week te borstelen of last hebben van haren in huis. Daar zitten we echt niet mee.
Het is gewoon beter voor onze Labrador!!!!
En.. zijn vacht is aan het eind van de zomer weer helemaal normaal!!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Zoey..

Ooit er over nagedacht dat een hond een totaal andere manier heeft van warmte kwijt raken..
Een mens met een dikke jas is totaal anders dan een hond met een vacht..

honden page profiel MiekeMieke

Proficiat aan mensendie zich professioneel durven noemen maar nog vasthaken aan de ervaring van 30 jaar geleden. We zijn 2010 en ondertussen is in de hondenwereld wel ietswat verandert. Ja klanten zijn koning, maar trimsters zijn keizerinnen in hun eigen zaak! Ik zal nooit een golden of ander vacht die niet mag geschoren worden scheren... tenzij om medische redenen of hondjes die te oud geworden zijn voor andere behandeling. Met onze job zoeken we een middelweg tussen het beste voor de dieren & het beste voor de eigenaar... maar dit mag nooit ten koste zijn van het dier.

Dus ga je beweren dat bvb een cocker of cavaliervacht ook niet van structuur verandert na scheerwerk?!? Ik kan anders prachtfoto's tonen van verknoeide vachten!

Dat een golden scheren minder rui zal veroorzaken is een fabel, integendeel dode haren blijven zitten en worden gewoon verkort. Het zal minder opvallen dat ze uitvallen maar ze zullen nog steeds rondslingeren... Dit is eigenlijk zeer logisch...

honden page profiel MiekeMieke

@Gorby

In principe had je gewoon even geduld moeten hebben en deze keer met een minder perfecte hond naar huis gaan. Bij ruwharige vachten gebeurt het idd af en toe dat de vacht ontregeld raakt door bvb hormonale dingen, enz... Door het goed te plukken in en goed schema te plukken kan dit bij de volgende plukbeurt of de keer erna wel goed komen. Mensen die bewust voor een ruwhaar kiezen weten dit vaak wel. Ik probeer dit ook goed aan men klanten uit te leggen indien ze dit niet weten. Soms moeten we kaler gaan als mooi, maar dat komt wel weer goed achteraf.. Al is het op die moment wel geen perfect zicht...

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

@ mieke

trimsters keizerinnen...... nou niet altijd hoor, maar goed.

ik heb al 20 jaar ruwharen (schnauzers dus) en weet er zelf ook wel wat vanaf gezien mn trimcursussen.

en ik weet inmiddels ook dat de verschillende maten schnauzers, maar ook per kleurslag (en dan ook nog per individu) de vachten enorm verschillen.

gorby's vacht lijkt niet op die van mijn vorige schnauzer, die een korte ondervacht had, Gorby heeft heel veel lang onderwol, dat valt helemaal niet te plukken en dat is wat de fantastische trimster die Gorby voor en met ons doet, heeft na geschoren.

en voor jouw info: Gorby's vacht wordt met heel veel zorg momenteel weer schnauzervacht, na 3,5jaar zwaar te zijn verwaarloosd en 2x diep is weggeschoren.
Geduld hebben we in grote mate.


Gorby was en is prachtig na het nascheren, werkelijk eindelijk zien we de echte schnauzer, ook dankzij prachtig trimwerk van zijn hoofd. En hij verhaart momenteel nauwelijks en dat is voor het eerst dat we hem nu hebben (1,5jr)

honden page profiel MiekeMieke

We bepalen toch nog steeds zelf waar onze grens ligt denk ik dan? ik zal steeds aan voordeel van de hond denken, niet aan voordeel van men portefeuille, dan mag ik me toch beetje keizerin wanen niet op deze manier? Ik heb men salon gestart met een bepaalde doelstelling, en die maakt de naam van men salon snap je...

Verste ja uitleg ivm de vacht van jouw hond, indien je dit had vermeld voorgaan zou ik gezegd hebben ok zo ;-) De vacht is wss te soft om echt nog als plukvacht te gaan behandelen... Spijtig genoeg zijn er in de trimmerswereld meer trimsters die aan gemak denken dan aan vachten... je weet wel wat ik bedoel als je er al een tijdje inzit. Mijn reactie was puur uit ongerustheid.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "geschoren?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Kruising poedel x chow-chow
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^