Nieuwe pup houder omgepraat!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

O ja, die naam zegt al genoeg toch, van die adverentie??

@Hanneke; Wat is er ''goed uitzien'' volgens jou? Broodfokkers zijn niet achterlijk, tegenwoordig dumpen ze een van hun nestjes bij een leuk gezinnetje, zodat het lijkt alsof alles goed zit maar ondertussen..

Als je een pup koopt via Marktplaats, van mensen die alle testen hebben uitgevoerd bij de ouderdieren, dan zie ik daar inderdaad helemaal geen probleem in.

Het gaat er meer om dat gewoon even een pup kopen bij een pretnest of een broodfokker erg onverstandig is, iets waar helaas meerdere mensen van dit forum in zijn getrapt (waaronder ikzelf).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe pup houder omgepraat!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@Hanneke, ik vind het prima dat je daar een hond weg hebt, maar de testen die jij verteld zijn nog niet de helft van wat een lab aan testen zou moeten hebben, dus heb je dan wel goed gekeken??

En de reactie van Kellebel omdat ze wilde dat de pups in huiselijke kring opgroeide, nou dan ben je nog nooit bij een echte fokker geweest, want zoals ik al vermelde is dat bij ((% van de gevallen zo.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Dat heb je goed gedaan Suze, Jacks en Nukka!!!!!!

honden page profiel ••Tanja&Bullit••••Tanja&Bullit•• 3 doggies

honden foto van ••Tanja&Bullit••

Onze pup komt ook via marktplaats,
Beide ouders getest op alles, niks mis mee.
Alleen pa heeft een stamboom.
De mensen waar we onze pup gekocht hebben wonen op een boerderij en hebben een pension voor honden, mensen brengen hun hond daar als ze op vakantie zijn.
We hebben heen en weer gemaild, zijn eerst een keer komen kijken, waren zo verliefd dat we gelijk besloten hebben de pup te nemen, 2 weken daarna zijn we nog een keer op bezoek geweest en volgende week gaan we hem ophalen.

Moeder is 6 jaar en dit is haar 3e en LAATSTE nestje.

Ik zie wel eens vaker van die reactie's dat je niet via markplaats moet kopen maar bij een bekende fokker. Ik vind dit niet altijd juiste reactie's. Want er zijn ook eerlijke mensen op marktplaats. Maar er zijn ook inderdaad broodfokkers.

Maar om even niet off-topic te gaan: Mijn complimenten dat je dit voor mekaar hebt!

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ... 3 doggies

honden foto van Frysk Famke ...

@ Caitlin; Volgens mij begrijp je me wel. Ik weet best dat ze slim zijn, en ik keur het ook absoluut af. Zulke mensen zijn geen dieren waard! Maar wat mijn understatement is; wanneer je zeker weet dat het snor zit, dan hoeft een pup via Marktplaats toch niet verkeerd te zijn??? Er zitten ook heus goeien tussen, en vind het jammer dat zij niet ook positief beoordeeld worden...

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ... 3 doggies

honden foto van Frysk Famke ...

@ Tannjaa;

Goh; ik ben het helemaal met je eens !!! Het hoeft niet altijd negatief te zijn... Beetje positief tegenover de goede 'particuliere' fokkers :-D :-D :-D

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Hey, goed gedaan zeg! Ja, met 25 verschillende rassen in de aanbieding weet je wel zeker dat het niet in de haak is. Goed dat je haar hebt gewaarschuwd.

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart 3 doggies

honden foto van u-will-b-in-my-heart

Ik heb mijn hondje ook via marktplaats en ik adviseer ga gewoon bij de hond kijken en aan het gedrag van de hond kan je vaak goed zien in welke omstandigheden hij of zij gehouden word. al zullen ze het hondje dan wel binnen hebben enz.. toch kan je aan het gedrag van het hondje zien wat hij gewend is. Er zitten ook veel gewone eerlijke mensen die hun hondje te koop aanbieden tussen, lang niet iedereen is een broodfokker.

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ... 3 doggies

honden foto van Frysk Famke ...

Meleki : Amen :-D

honden page profiel MarijnMarijn 3 doggies

honden foto van Marijn

Goed gedaan joh! Nu heb je haar vast en zeker veel ellende bespaard. Wat broodfok betreft is het meestal: goedkoop is duurkoop! Proficiat!

Liefs, Marijn

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

wat goed van jou en van haar!toppie :-D

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

@ Meleki: En als iemand nou voor de eerste keer een hondje koopt? Hoe verwacht je dan dat diegene dat kan inschatten? Sorry hoor, maar ik vind het harstikke goed dat ze gewaarschuwd heeft. De dame in kwestie was zich dus kennelijk van geen kwaad bewust, want ze schrok ervan. Dat bewijst dus dat ze niet wist dat er dit soort praktijken bestonden en een logische conclusie is dan, dat ze zich ook niet beseft waar ze op moet letten om in te kunnen schatten of een pup van broodfok afkomstig is. Bovendien blijkt dat degene waar ze een afspraak mee had een regelrechte broodfokker was. Diegene biedt namelijk nog heel wat andere rassen aan. Dus conclusie: als de dame niet gewaarschuwd was, had ze een pup bij een broodfokker gekocht.

Verder lees ik nergens dat TS zegt dat je via marktplaats alleen een ziek, zwak en misselijk hondje kan kopen en dat er geen gezonde dieren worden aangeboden. Ze heeft alleen gewaarschuwd dat de kans aanwezig is en dat bleek geen loze waarschuwing.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Toppiejoppie :-D


honden page profiel NicoleNicole 3 doggies

honden foto van Nicole

Topper!
weer 1 klein stapje dichter bij de stop van broodfok.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

@Hanneke; Tuurlijk en dat zeg ik ook; als beide ouders getest zijn en alles is koek en ei dan zie ik er niets verkeerds in.

Maar helaas is dat maar een klein percentage van Marktplaats.

honden page profiel MeisjesMeisjes 3 doggies

honden foto van Meisjes

wij kwamen paar weken geleden in het bos ook iemand tegen samen met haar hon en ze wilde er nog een hond bij wilde kopen....ze vertelde van welke fokkerij en ik zei gelijk, dat ze dat beter niet kon doen en vertelde hoe en wat...dat was genoeg voor haar om te weten dat ze toch maar geen hond bij deze fokkerij ging halen.....
want onze djeijla komt ook van deze broodfokkerij weg en genoeg ellende voor ons hondje en ons!

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer 3 doggies

honden foto van GeenZinMeer

Ik vraag me af of ze het ziet zitten om lang te wachten...

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Hanneke & Mieke
Bij het kopen van een hond is het "afgaan op je gevoel" niet geheel toereikend en zul je ook je verstand moeten gebruiken. Dat betekent dat je zo veel mogelijk over de afstamming (gezondheid) van de pup zal willen weten. Het is geen truitje wat je koopt waarvan, als de kwaliteit te wensen over laat, je kan zeggen ik koop wel een ander als het stuk gaat.

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh 3 doggies

honden foto van martijn-kayleigh

kayleigh hebben we ook op marktplaats gevonden.

helemaal niks mis mee maar je moet wel goed kijken.
sterker nog ... kayleigh komt bij een particulier vandaan die hier ook op de HP zit.

http://www.hondenpage.com/hondenforum/52387/engelse-stafford-58-dagen-zwanger-wanneer-begint-de-bevalling.......php

misschien dat sommige van jullie haar wel kennen. :-D

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames 3 doggies

honden foto van Nikita & Dames

Ik ben zelf ook heel erg tegen broodfok,
En onze pup gaan we ook bij een goede fokster halen.

Maar ik vind inderdaad ook wel dat iedereen hier een beetje flauw bezig is... en dat iedereen maar een hondje bij een fokker MOET kopen..
Een pretnestje is niks mis mee, al zou ik zelf ook nooit daar een pup kopen...

Of iemand een pretnestje waar gezonde pups uitkomen wilt of een fokker... dat vind ik iemand zijn eigen keuze.. je weet zelf waar je je goed bij voelt..
We kunnen advies hier geven, maar we kunnen niemand dwingen!

Stel dat een goede vriend/vriendin van jullie een nestje heeft, zouden jullie daar dan ook geen pup van pakken omdat het maar een pretnestje is ?!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe pup houder omgepraat!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: drukke pup en bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^