is er wel slecht eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

dan heb jij nog geluk.mijn vent heeft een bordje in mijn auto gehangen met "kick my ass",dus het is duidelijk wat ie mij toewenst,hahahaha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is er wel slecht eten " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel shadowshadow 3 doggies

honden foto van shadow

hmm weer een discussie over eten

over die gekleurde poep ja sorry hoor als mijn zoontje sperziebonen eet krijgt hij ook groene poep. eet hij veel tomaat waar hij dol op is krijgt hij een rode gloed in zijn ontlasting en als hij mais eet komt het er precies uit zoals het erin ging.
dus..mijn mening: poept je hond niet te veel en niet te weinig, is het gewone goede vaste ontlasting maar niet te hard dan is het prima.
ziet zn vacht er goed uit en is hij kerngezond. dan is het toch prima.
verder zeg ik er niks meer over. doe waar je je goed bij voelt. de ene hond krijgt nierklachten maar dat hoeft niet met het voer te maken te hebben.
een merk als pedigree en bonzo ook volgens mij bestaan al meer dan 15 jaar geloof ik.
was het echt zo slecht gaven mensen het niet meer en dan zou de fabriek allang failliet zijn.
tegenwoordig zijn er meer zieke honden, en dan te bedenken dat pedigree ed. vroeger al bestond..maargoed

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Bij mensen ligt dat wel een beetje anders hoor Shadow.. (Laten we het niet over bietjes hebben O-) )

In hondevoer ligt het aan de kleurstof, laten we als voorbeeld frolic nemen. Het enige wat je hond daarbij binnenkrijgt zijn geur- kleur- en smaakstoffen en graan.

Persoonlijk vind ik dit overigens gelden voor álle commerciële hondenbrokken. Frolic is alleen het perfecte voorbeeld.

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Frolic lust Isha niet eens. Ik had er een zakje als "snoepjes" gekocht maar niks van hoor. Nu zal elke hond ook wel anders reageren op verschillend voer. Ik had van de DA naar de sterilisatie van Isha een zak Royal Canin Neutered weight control meegekregen en vond die stinken, maar Isha at het vlot op en had nergens last van. Toen was die op en dacht ik goh, dat is best duur, ik probeer iets anders, en blijkbaar brokken met teveel granen en ze at niet meer vlot en ging weer aan het krabben (wat ze voorheen ook vaak deed voor de Royal Canin) Dus toch maar weer de Royal Canin gehaald. Maar zeker en vast zijn er dan weer honden overgevoelig voor het voer waar mijn hond het beste mee is.

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

Ik denk dat we ons moeten blijven realiseren dat een hond een hond is en ze zo moeten behandelen. Ja, mijn honden krijgen goed voer, maar een middelmatig gezin die heel graag hun leven willen delen met een hond en alleen goedkope brokken kunnen geven moeten dat vooral doen. En al die onzin; spike kreeg bij mijn vader ook heel vaak wat de pot schaft of goedkope zak brok. En nu ander voer dus, hij is er echt niet anders op geworden.

honden page profiel shadowshadow 3 doggies

honden foto van shadow

@Sammy, ook in menseneten zit soms kleurstof,
vooral kinderen kunnen daar wat drukker van worden.maar verder? en weet je, teveel van ALLES is zoiezo niet goed. als jij teveel van het een eet is het ook niet goed of het nou een gezond product is of niet.(ooit van watervergiftiging gehoord?..nou dat dus) daarom wissel ik bij shadow zoiezo af.
zij krijgt zowel droge brokken als nat voer (s'avonds, want ik ben dan wel zo: als wij warm en "luxe" eten mag zij ook wat extra's) zij krijgt af en toe van die harde kauw botten alhoewel ik dat nog wel riskant vind omdat ze ze ooit half door had geslikt, het uitkotste (ja sorry voor de ranzigheid) en het vervgolgens weer op at toen het er als "ravioli" uitkwam;-) zo zag het eruit, ik stond even van: oh gosh.. dit ziet er niet goed uit.
en toen had ze het alweer opgegeten. ook gewone pupsnoep eet ze.

honden page profiel AngelaAngela 3 doggies

honden foto van Angela

Alweer gezeur over eten voor de hond
bah word je ook niet goed van
de meningen zijn gewoon verdeeld de 1 vind dit goed voor de hond en de ander vind dit goed voor de hond


mijn honden krijgen 3 tot 4x perweek versvlees de rest brokken en eten met de pot mee aardappeltjes, groente, vlees en een goeie schep jus en ze vinden het heerlijk
eten we van de caetaria, chinees of wat dan ook krijgen ze dat ook gewoon.

Dat vroeger honden minder vaak ziek waren dan nu
komt omdat wij als eigenaar eerder met de hond naar de dierenarts rennen
als ze een keertje aan de diaree zijn zitten er velen al bij de dierenarts vroeger gebeurde dat ook niet

mijn honden kom dan ook bijnaar nooit bij de beste man alleen als ze echt ziek zijn of als ze eens in de 3 jaar hun entingen nodig zijn
anders komen we er echt niet

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

Ik lees dus van alles over 'kleurenpoep' Het is wel om te gillen. Maar wat dachten jullie van 'geurenpoep'. Als ze pens hebben gegeten en ze laten een poepie, stinken ze het huis uit. Maar ja, even de ramen tegen elkaar open en het is weer weg.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

@Shadow; je hebt wel gelijk maar ik zie het gewoon anders.

Je hebt namelijk altijd een keuze, ook voor je hond. Ik zie het als gemakzucht om je hond bijv. Bonzo te geven. Het is lekker goedkoop, in de supermarkt verkrijgbaar en immers alles zit erin toch?!

Deze zin vind ik dan ook een goede: Ja wij kunnen waarschijnlijk ook oud worden op McDonalds, maar of het goed is?

Verder vind ik deze discussie, die ik al verwacht had, onnodig. Zoveel mensen zoveel meningen.

honden page profiel shadowshadow 3 doggies

honden foto van shadow

ja ik vind dat weer een rare vergelijking, het ging erom dat er geroepen wordt dat er meer hondenziektes zijn nu, en dat dat door pedigree of bonzo zou komen. persoonlijk vind ik dat echt onzin, juist omdat die merken er al zo lang zijn en die duurdere merken en andere goedkopere merken niet.
tja en bonzo zal voor de ene hond wel werken en voor de andere niet, voor de mijne in ieder geval niet want ze kreeg er diarree van. nu ze pedigree maxi junior heeft gaat heteindelijk goed met haar. en als ze adult voer krijgt zien we dat wel.
enne tja gemakzucht. zo mag je het noemen. daarbij koop ik pedigree niet in de supermarkt maar bestel ik het bij zooplus haha nog gemakzuchtiger;-) maar wat wil je een zak van 30 kilo te voet mee sjouwen?;-) ze mag straks op adult, en dan denk ik aan sportdog of naturediet. we zijn er nog niet overuit. maar nu ze het hier goed op doet ga ik niet WEER switchen, zo krijg je wel diarree ja van dat gedwitch van voer.en dat is minder goed voor haar dan de pedigree die ze nu eet. lekker boeiend.
iedereen moet doen waar zn hond het goed op doet. of dat nou dure brokken zijn van 20 euro voor 'n kilo, of goedkopere brokken of vers vlees.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is er wel slecht eten " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Boston Terriër
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^