is er wel slecht eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ritarita

honden foto van rita

ik heb net een onderwerp gevolgd over de brokken dat die niet goed zijn pedigree bonzo , en allen de natuur brokken goed zouden zijn en vers vlees, ,maar ik denk dat er helemaal geen slechte brokken zijn, tegenwoordig is er geen slecht honden voer, de enen zal wat meer in zitten dan het ander maar slecht,
mijn teckels krijgen bonzo mini brokjes en de andere keer weer vers vlees,mijn dieren arts heeft ook nooit gezecht tegen mij wat geeft jij slecht voer ,ze zien er goed uit, ook de vacht, het ene vinden ze lekkerder als het ander, maar ja,ik hoor nog wel eens verhalen van vroeger waar de honden mee aten die mensen zeggen weer, die honden hadden minder klachten, als dat je nu allemaal hoort en leest,en ook die zagen er gezond uit, dus ik denk dat de hond tegenwoordig geen klagen hebben ,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is er wel slecht eten " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel 3 doggies

honden foto van Angela en Diesel

heb je je ook al eens afgevraagd waarom honden de laatste 20 jaar zoveel menselijke ziektes krijgen?
dit in tegenstelling tot vroeger toen de honden nog gewoon met de pot mee aten en nauwelijks wat mankeerde?

honden page profiel Samantha & AikoSamantha & Aiko 3 doggies

honden foto van Samantha & Aiko

Tja op zo'n forum als dit zijn er altijd verschillende meningen ;-) maar ik blijf erbij dat we naar onze eigen hond moeten kijken, waar hij/zij het goed op doet, dus goede ontlasting, mooie vacht, fitheid e.d. En dan is het goed.

honden page profiel MessinaMessina 3 doggies

honden foto van Messina

Onderzoek wijst uit dat er geen SLECHTE voeding op de markt is.
Er is wel gemiddeld 'beter' voedsel (vers), maar er is geen slecht voedsel.

Honden zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, alleseters.

@Angela: Ja, dat honden de laatste jaren veel ziek en veel jonger worden dan jaren geleden is een feit. Persoonlijk denk ik dat dit meer met het fokgedrag te maken heeft dan met voedsel.

honden page profiel anoukanouk 3 doggies

honden foto van anouk

ben het eigenlijk wel een beetej met je eens.
voor ons geld het zelfde. een patatje is ook minder gezond een verse groente.
voor honden zal dat ook wel zo zijn. ligt ook aan de gevoeligheid van je hond denk ik. of hoe gevoelig je je hond maakt voor voer. het ene zal wel beter zijn dan het ander. maar echt slecht voer. nee denk ook niet dat dit er is.

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel 3 doggies

honden foto van Angela en Diesel

wat zijn jullie naief zeg.
je hond doet het op dit moment er misschien goed op pedigree ed, maar daar kom je over een paar jaar wel achter, als je lieverd van alles gaat mankeren door de veel granen, dat kleine beetje afvalvlees, zout en andere chemische en synthetische toevoegingen.
bij dierenvoeding zijn er veel minder strenge controles dan bij menselijke voeding. diervoederfabrikanten zijn in europa niet verplicht om eerlijk alle ingedienten te vermelden op de verpakking. dus je weet nooit zeker wat je koopt. er worden dierproeven gedaan om te kijken met, hoe weinig ze in het voer kunnen stoppen, de hond kan overleven.
merken zoals royal canin, hills ed. zijn hartstikke duur en zit nauwelijks wat in waar een hond wat aan heeft. je betaalt voornamelijk voor het merk en het is te vergelijken met junkfood.

honden zijn absoluut geen alleseters, maar vleeseters. ze kunnen granen geeneens verteren, dat poepen ze allemaal weer uit. bv frolic met mooie rode drollen.

honden page profiel Senna en SnowySenna en Snowy 3 doggies

honden foto van Senna en Snowy

Meerendeel van de voeding is volgens mij ook wel ok. Dat onze honden zoveel meer mankeren dan vroeger heeft ook met het milieu te maken, broodfokkers, betere medische zorg. Dat is precies het zelfde voor mensen.
Voeding is ook een factor, maar ik begin toch te denken dat je "zelfs" met pedigree, je toch aardig voor je hond zorgt.

@ Angela, je hebt je duidelijk verdiept in alle ins en outs van hondenvoeding. Toch wil ik een kanttekening plaatsen dat die gezonde honden van vroeger die met de pot mee-aten ook een geprakte aardappel ertussen hadden zitten! ;-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Angela, ik heb er een tijdje geleden eens op gelet en ik haal ze er inderdaad zo uit, de rode Frolic-hopen, de enorme Bonzo drollen, donkere pens-drolletjes etc. Vraag me alleen nog af wat de hond van hier schuin tegenover eet. Die poept altijd midden op het pad en dan ook nog van die hele grote, weke hopen, licht van kleur. Heb het al meerdere malen onder mijn laarzen gehad :'(

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie 3 doggies

honden foto van Laura & Robbie

ik vind brokken niet natuurlijk
ik vind alle brokken slecht
welk merk dan ook
robbie krijgt nooit meer brokken

hier een meer over brokken

Hondenbrokken. Ze bestaan in hoe langer hoe meer soorten en smaken,van ordinaire,droge brokken,tot smeuïge hapjes in een schaaltje. Er bestaat hondenvoer voor grote en kleine honden,voor jonge pups en voor honden op leeftijd.Toch kan al dat hondenvoer niet op tegen de goede,oude overschotjes. ' Honden die alleen etensresten van hun baasjes krijgen,leven 2 jaar langer.' zegt DA Gérard Lippert.

De Brusselse DA onderzocht de gewoonten en levensomstandigheden van 700 honden. 'Il liet fiches opstellen met een soort van overlijdensakte' legt hij uit. ' Van 700 honden heb ik alle informatie over hun leeftijd,geslacht,ras,de gezinssamenstelling van hun baasje,de woonplaats in de stad of op het platteland,de aanwezigheid van een tuin,de doodsoorzaak én de voedingsgewoonten.'

De DA wou aan de hand van de fiches onderzoeken welke omstandigheden leiden tot een langer-én gelukkiger- hondenleven.
'Ik verwachtte eigenlijk dat plattelandshonden en dieren met een tuin langer zouden leven,maar dat klopt totaal niet.' zegt dokter Lippert. ' Allicht zitten die honden evenveel binnen als stadshonden,omdat hun baasjes op het werk zijn. En dan heb je als hond er niet veel aan dat er een tuin is.'

Alleen de voeding heeft een duidelijke,rechtstreekse invloed op de levensduur van een hondeleven. 'Honden die alleen industrieel dierenvoer krijgen,worden gemiddeld 10,5 jaar oud', zegt Gérard Lippert. 'Honden met een gemengd menu,die af en toe hondenbrokken en af en toe etensresten krijgen,worden 11,5 jaar en honden die uitsluitend keukenresten krijgen,worden gemiddeld 13 jaar. Dat is toch een opmerkelijk verschil.'

Volgens G. Lippert is dierenvoeding te éénzijdig en vaak te zout. 'Als er een vertegenwoordiger aanklopt bij mijn praktijk,proef ik de brokken altijd zelf. Meestal zijn ze niet te vreten:-Droog en smakeloos.
Ik kan dat niet eten,zeg ik dan.

Waarom zou ik uw brokjes aanraden voor huisdieren?' Als sinds de prehistorie eten honden en katten de restjes van de maaltijden van hun baasjes. Pas de laatste 15,20 jaar,is er een heuse voedingsindustrie voor dieren onstaan. En die leggen de dieren een ander,minder gezond menu op.

honden page profiel S&F.S&F. 2 doggies

honden foto van S&F.

Er bestaat zeker wel slecht voer, maar wil je hier nu serieus antwoord op of ben je van plan de boel op te stoken?

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

mijn bull terrier heeft 14 jaar op brokken gestaan en ja supermarkt brokken. heeft niet een keer wat gemankeert en n ooit bij de da geweest is 14 geworden. met het eten van nu vind ik de honden vaker wat mankeren. dus ja wat is wijsheid. jullie maken elkaar hier gek met al die topics over het eten. geef wat je wil geven en klaar .
ik maak uit wat mijn honden krijgen en wat een ander ervan vind. zal mij een zorg zijn toch. myriam

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Inderdaad. Ik krijg ook steeds een schuldgevoel na alle topics over eten te lezen. Want ik geef mijn hond brokken van proplan waar ie het perfect op doet. Dus leuk dit topic, weer eens wat anders!

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Daar ben ik het volmondig mee eens, slechte voeding bestaat niet meer.

Je kunt wel een hond hebben die slecht reageert op een bepaalde voeding. maar dat ligt m.i. aan de hond, niet aan de voeding.

Ik ben een voorstander van rauwe voeding, maar met een goede brok is niets.
Persoonlijk vind ik inderdaad de merken als pedigree, frolic... een heel sutk minder van kwaliteit, omdat er zoveel kleurstoffen aan toegevoegd worden. Daar is de hond niets mee, dat wordt enkel en alleen voor de mens toegevoegd. En dat zie je ook terug in de ontlasting van de hond. ganse hopen, felgekleurde hopen... goed vind ik dat zeker niet.

Maar echt slecht? nee, dat kan vandaag de dag niet meer.

honden page profiel ritarita

honden foto van rita

ik wil echt niet de boel opstoken , waarom zou ik ik vind alleen dat er heel veel over gezecht word,over wat goed voer is en wat slecht,maar zo als ik zij er is volgens mij niet echt slecht voer, dat de hond tegenwoordig , vaker ziek zijn of wat dan ook , ligt denk ik ook aan de hond zelf, waar komt hij vandaan, van welke fokker, er word ook veel meer met honden gefokt komt de gezond heid ook niet ten goede, en daar helpt geen betere brok aan

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

ja,myriam,vrijheid blijheid,daar heb je helemaal gelijk in.
frolic vind ik persoonlijk WEL erg slecht,er zit veel zout in,en kleurstoffen.als ik op het uitlaatveld loop,haal ik de frolic-eters hondenpoep er zo uit.de brokken van de lidl vind ik ook slecht,veel honden gaan ervan overgeven,en de vacht wordt er dof en plukkerig van.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ik zeg dat meer omdat er al 1000 van dit soort topics geweest zijn en het bijna altijd weer op een felle discussie uitdraait.

Maar oké dan zeg ik ook mijn mening haha! Ik vind dat er wel degelijk slecht voer bestaat. Voer met teveel zout op nr 1 en vervolgens voer met teveel andere troep. Waar de hond dus felgekleurde hopen van krijgt.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

rita bedoel jou niet persoonlijk hoor hahahahaa en inderdaar je hond is gezond of niet. en voel je absoluut niet aangesproken hoor. maar sommige mensen hier kan je soms wel wat doen met hun eeuiwige betweters gedrag over eten. myriam

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

ik noem frlic geen eens hondenvoer . ik gaf het wel eens als beloning op cursus ,maar voor de rest geef ik het nooit hoor myriam

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

frolic

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

zie je,zelfs jij moet toegeven dat frolic rommel is,haha.ja,als beloning is het geweldig spul,maar niet om een bak vol te geven.
alhoewel,als je nou meerdere honden hebt,en er poept er steeds 1 binnen,dan geef je ze om de beurt een dag frolic.
op de dag dat de poep oranje/rood is,weet je dan precies welke hond je huis volschijt,whahahahahaha

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Hahahaha Karin!

Ik vraag me ook af welke kleur honden op Bonzo schijten. Rood, geel, groen, blauw? Of toch maar gewoon oranje?

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

fortuna kreeg bonzo toen ze hier kwam.de kleur was normaal,en dat kon ik zeker 6x per dag bekijken O-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

bonzo vind ik niet eens hondenvoer hoor . dus daar heb ik het dan niet eens over. zal zoie zo dat niet geven als voer aan mijn honden plakzooi.
ik vind dat meer een beloning als echt voer hoor. maar sommige mensen geven dit inderdaad als voer. hier niet dus . en hier poepen ze bruin en als ze pens op hebben groen. dus een mooie mixje van gekleurde stront hahahhahahahaaa
. myriam

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

bedoelde frolic hahhahahaa

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

bonzo is ook geen voer,en ik zal nooit begrijpen waarom de vorige baas voor bonzo koos.ik ben met lotgering heel wat goedkoper uit,en dan poept ze maar 1x

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

dat heb ik mijn honden ook nooit gegeven. en ja als fortuna het daar goed op doet is toch mooi. hier wil ik toch nog steeds brok cavom en smuldier. hier doen z ehet goed op en ben supertevreden . en daar blijven ze ook op staan. myriam

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

smuldier vond ik ook goed,maar ze zijn hier bij de plus nogal laks met bestellen,waardoor ik steeds naar helmond moest rijden,om daar alle supermarkten af te zoeken naar smuldier.plus fortuna moest daar zoveel van hebben(1200gram=3 bakjes).
daarom ben ik overgestapt.anders had ze het nu nog gekregen.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

hier waren ook altijd alle vakken leeg. een klacht ingedient en sindsdien. kan ik zoveel dozen meenemen als ik wil. ze hebben nu twee containers op voorraad voor me hahahahahaha. en kreeg nog een bos bloemen ook voor de overlast .. dus zijn ze vakken leeg in de winkel. ligt het magazijn vol. dus dat is wel fijn. maar ja als je net jou iedere keer er naast pakt schiet het ook niet op nee. myriam

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

om de een of andere reden geloof ik meteen dat ze voor jou vliegen,als jij je scheur opentrekt,ahahahahaha(niet kwaad bedoelt) O-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

hahahahahahhahahaa zou je denken . ik zeg gewoon waar het op staat en dat is alles hoor. hahahahahaa je als ik gelijk heb of wat dan ook , ik geef niet op hoor hahahhaa never . daarom had mijn vriend denk ook een borje voor op mijn auto laten maken 100% bitch. hoe durft hij zei ik nog :-D myriam

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is er wel slecht eten " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Boston Terriër
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^