Hebben honden met een beperking recht op leven????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

waarom zou een hond met de door jou beschreven beperkingen niet mogen blijven leven ? als de hond levenslustig is heeft hij er nog zin in , en zo te lezen kan jij het goed handelen , ik heb respekt voor de manier waar jij er mee omgaat ,meningen van mensen die niet daadwerkelijk gezien hebben hoe de hond is maar meteen roepen dat hij dood moet zou ik lekker naast me neer leggen , ieder zijn mening .
mijn moeder zit in een rolstoel , laat plas en poep lopen maar heeft nog heel veel plezier in het leven , nou kan je wel zeggen dat is anders , en dat is het natuurlijk ook , maar zij heeft een euthanasieverklaring maar peinst er nog niet over om die te gebruiken , hoe erg ze het ook vind dat ze vaak vies is . ik denk dat jouw hond hetzelfde zou kiezen , alleen jij als baas weet wanneer leven lijden wordt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hebben honden met een beperking recht op leven????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel wilma  bwilma b 3 doggies

honden foto van wilma  b

Waarom worden er altijd mensen erbij gehaald???

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé 3 doggies

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Tuurlijk heeft een hond met een beperking recht op een bestaan. Wat is dat nu voor een vraag? En men weet pas of zo'n hond een hondwaardig bestaan heeft als je er zelf mee geconfronteerd wordt.
Wilma b: Natuurlijk worden er mensen bijgehaald. Voor mij is mijn hond mijn kind. Ook voor hem heb ik ook alles over.
En Kees: Ach, aan jou verspil ik geen woorden.

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Wil je gewoon even heel veel sterkte wensen! Het lijkt me een hele moeilijke situatie.....geef je kanjer een dikke knuffel van me!

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

@Wilma idd dat vind ik nou ook!

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

zolang een dier plezier heeft in het leven,laat het dan lekker zijn gang gaan.je ziet vanzelf wanneer een dier lijdt,en dan is het tijd om in te grijpen.
we laten alle rolstoelgangers toch ook niet inslapen?

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Bianka

Wilma dat vind ik dus ook, weer die vergelijking met mensen O-)

En ook dit: 'Als hij geen pijn heeft' ook z'n raar iets. Hoe kan je zien aan een hond of hij geen pijn heeft? Je kan het hem niet vragen, soms kan je het heel moeilijk zien.
Neem die van ons, die gaat echt door en door hoor ook al heeft hij flink veel pijn, ook al zakt hij door z'n poten, zijn bal zal hij halen hoe dan ook, een doorn in zijn poot, maakt hem niet uit hij wil werken voor zijn baas.

Tuurlijk wil hij er voor gaan, hij is een hond en zwakte tonen kan niet, dan ben je ten dode opgeschreven dat zit in zijn aardt, zijn natuur, en dus doorgaan zal hij. Dat wordt hier in het menselijk gevoel gezien: Hij is toch gelukkig.

Grens trekken is inderdaad moeilijk, het is je maatje, maar het is een hond, zo veel vertrouwen heeft dat beest, en soms moet je gewoon een moeilijke besluit nemen. Joury en Duitse herder kon amper lopen door zijn zware HD, zelfs op het laatst wou hij nog wel zijn baas beschermen voor een te opdringerige hond, en lopen vond hij nog steeds heel fijn, maar zijn achter poten niet. Hij is in augustus 2008 naar de honden hemel gegaan, omdat wij niet kozen voor een karretje en pillen.

Groetjes Bianka

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Vindt het ten eerste niet nodig om op deze manier een topic te openen om zo je gelijk te halen.

Ieder heeft recht op zijn mening of het jou nu stoort of dat je die mening niet deelt.

Ook vind ik de vergelijking met de mens niet op gaan. Wat hier her en der geroepen wordt. Want dan ken ik er ook genoeg die het absoluut niet meer zien zitten. Dus ophouden met vergelijken. Natuurlijk is elk leven er een maar soms is de verlossing ook een recht wat elk leven recht op heeft.Maar goed ieder kijkt binnen zijn eigen kader.


Voor mij is de grens dat als een hond niet meer kan wat een hond graag doet of als hij last heeft van zijn beperking of dat nu pijn is of het niet zelf kunnen voortbewegen ligt daar voor mij een grens.

Het plezier beoordelen na de hand van je foto's kan niet want ik zie ook foto's waar ik dat plezier niet terug zie.

Neemt niet weg dat het niet te prijzen is wat jij doet, want dat het een hoop zorg en werk is dat is wel duidelijk. Zo heeft ieder zijn mening of visie over wat een hondsbstaan of anders gezegd nog een fijn bestaan van leven is en hoe ver iemand gaat om zijn hond bij zich te houden en of men dat wel/of niet kwaliteit van leven vindt.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Ieder dier heeft recht op leven.
Maar ook op een waardig heengaan.

En ik denk dat jij de enige bent, samen met bekenden van jullie om te beslissen of de hond nog een gelukkig, hondwaardig bestaan leidt.

Als ik zijn problemen lees denk ik: oei..
Maar als je ook schrijft dat hij speelt en mee gaat wandelen, dan lijkt hij het toch naar zijn zin te hebben.
Dus alleen jij kan dit bepalen.
Maar het recht heeft hij zowiezo.

Groetjes, Margje

honden page profiel FayFay 2 doggies

honden foto van Fay

Bij mij had die hond een spuit gekregen, ik deel de mening met Kees, hier gaan we ook niet lopen te kl****n met een hond als die zichzelf eronder smeert, kom op zeg, iedereen wil een waardig bestaan.

Maar goed dat is mijn mening, als ik hier soms sommige berichten van medisch lees, dan word ik gewoon kwaad, en dan in een andere topic zeuren over iemand die zijn hond eens per ongeluk verkeerd corrigeert, maar dan wel lekker je eigen laten lijden.


Carla (Gast)

@Fortuna,

die laatste zin slaat natuurlijk nergens op.
Een mens heeft nog altijd de keuze om te kiezen.
Is een mens ernstig ziek, kan hij of zij euthanasie laten doen.
Een dier moet wachten tot de mens voor hem beslist.
Ik heb ook gezegt dat die hond bij mij een spuit zou krijgen.
Nog even in huis over gediscuseerd, en we waren het er met zijn allen over eens.
Toen onze hond door de poten zakte, zei de arts dat hij al langer pijn gehad moet hebben.
Nooit merkte je wat.
Dus wie zegt mij dat die hond geen pijn heeft?
En een hond met een pamper voor?
Dat gaat mij toch echt te ver.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

o,ja,carla?er zijn schrijnende gevallen genoeg,van mensen die echt niet meer willen leven,maar geen arts die ze helpt.stond laatst nog in de krant,van een chronisch zieke,stokoude vrouw,die barstte van de pijn.
dus nee,euthanasie is niet zo makkelijk als jij lijkt te denken.
wie zegt dat een verlamde hond pijn heeft?bij een dwarslaesie voel je juist niets.en een hond kent geen trots,dus die pamper zal hem een worst zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een hond van drie jaar wordt incontinent omdat tie gesteriliseerd is, snachts draagt deze hond een pamper . en ?

moeten we die dan ook maar in laten slapen omdat tie een pamper draagt ?

het gaat hier eigenlijk niet over wat wij vinden, het gaat erover dat degene waar de hond van is, heel goed moet kijken naar haar of zijn hond, hoe het zit, iedereen kent zijn of haar hond, ik ken de mijne, ik weet precies hoe mijn hond in elkaar zit. of ze pijn heeft of niet, ook voor degene die zo,n gehandicapte hond heeft, weet donders goed tot hoe ver die kan gaan met zijn of haar hond. eigenlijk is het niet nodig om hier een topic over te openen, wat WIJ hier van vinden.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

juist,willemijn.jij snapt het ;-)

honden page profiel Knut en LiloKnut en Lilo 3 doggies

honden foto van Knut en Lilo

Zolang het dier gelukkig is, is het goed, toch? O-)
p.s die kees heeft inderdaad geloof ik zelf last van frustraties. Je kunt het toch aardig en netjes houden als je commentaar levert?.........

honden page profiel jojo 3 doggies

honden foto van jo

gehandicapte dieren hebben in mijn ogen ook een kans als ze maar hondwaardig bestaan lijden.
Zonder pijn en nog genieten van het leven.
En ik vind zelf dat ieder zo ze eigen beslissing erover heeft.

honden page profiel SusanneSusanne 3 doggies

honden foto van Susanne

Hmm, ik heb eerlijk gezegd niet alle reacties gelezen.. Maar je opende een nieuw topic omdat je onzeker bent of je hond wel of niet verder mag leven met een beperking.
Ik denk dat je moet kijken naar hoe andere honden op die van jou reageren. Want als het goed is, voelt jouw hond zich net zo hond als alle andere honden. Honden kijken namelijk niet naar beperkingen, die vinden zichzelf of anderen helemaal niet zielig. Zij denken niet zoals wij denken, dus vergelijkingen kun je niet maken.

Ik denk dat op het moment dat jouw hond constant door alle honden afgesnauwd wordt (en dat heeft denk ik niets te maken omdat hij minder hond zou zijn omdat ie maar twee benen kan gebruiken en met een luier om loopt, maar juist om hoe hij zichzelf voelt), dan kun je erover nadenken om hem te laten inslapen.. Maar als hij nu gewoon een gelukkige hond is, en hij kan heerlijk spelen met andere honden, dan zou ik hem gewoon het leven blijven geven wat je hem nu geeft. Dat ie overigens andere honden grijpt, hoeft niet per see met zn hormomen te maken te hebben. Het kan heel goed zijn dat ie zo reageert omdat mensen hem anders behandelen/zich naar hem toe anders voelen (want honden weten precies hoe je je voelt), omdat ie IN ONZE OGEN een beperking heeft, dan andere honden. Daar worden honden onzeker van, wat ook kan leiden tot agressie.

honden page profiel kees van den broekkees van den broek

Je hond de dood gunnen kan soms ook een daad van ultieme liefde zijn .

Marit.
Ik geloof dat je ook niet helemaal overtuigt bent van je eigen bewustzijn en eigenwaarden.
Leuk hé puntjes scoren naar de andere foremers hoe veel jij wel niet van hondjes houd om mijn standpunt even naar beneden te halen.
Ik geloof dat diegeen die steeds wat hebben te zeuren over mijn persoon Kees meer frustratie hebben dan ik zelf.
Want ik schijn toch wel een belangrijke rol in jullie leven te hebben . O-)
Anders waren jullie niet zoveel met mij bezig ,maar meer met je eigen .
Dus dames waar komt jullie frustratie vandaan dat je mij niet los kan laten.?? :-) .

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

soms is dat inderdaad zo,en dat heb ik meerdere keren moeten ondervinden.maar jij kent deze hond niet,neem ik aan?dus hoe weet jij dan of hij een leuk leven heeft,en daarvan geniet?
wie ben jij om te beslissen over het leven van een hond die je niet kent?zo,nu jij weer.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Als ik de reacties zo lees, meerdere hier willen de hond wel een spuit geven.
En dat raakt mij diep, zeer diep. Ten eerste, je hebt de hond niet gezien dus weet je in feite helemaal niets. Ten tweede zal het je eigen hond maar zijn en als je dan wel kan zien hoeveel lol ze nog in het leven zou hebben, dan zou je ook geen spuit geven.
Bah, mensen oordelen over iets wat ze niet met eigen ogen gezien hebben.
En daar kan ik nu niet tegen. Oordelen is zo makkelijk hè.

In mijn werk op de dierenambulance (jaren geleden) heb ik zoveel gezien, echt.....dat wil je echt niet zien.
Maar als een hond nog veel plezier in het leven heeft, zich kan redden met een rolstoel, heel veel liefde krijgt, waarom zou je hem/haar dan willen laten inslapen?!
Met een mens doe je dat ook niet.

Overigens hebben de honden en andere dieren het wel makkelijker dan de mens. Als zij zeer ziek zijn en zich niet meer kunnen redden, kunnen we euthanasie plegen op ons geliefd (huis) dier. Als wanneer dat nodig is!! Dat kunnen we als mens niet zeggen.

En aan Kees wil ik zeggen: Een groter ego dan dat jij hebt, hebt ik nog niet gezien. Maak je aub geen illusies!

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Janet & Boxers

Wanneer er een onderwerp wordt geopend wordt er gevraagd naar meningen, wat die meningen dan ook zijn daar is iedereen vrij in om te geven.
Ik snap niet goed waarom de een iets wel mag zeggen en een ander niet, gewoon om het feit dat deze mening niet gehoort wil worden.

Het is wel duidelijk dat een ieder hier verschillende opvattingen heeft waar het betreft hondenliefde....
Ik persoonlijk zou ook niet zo ver gaan, maar dit betekend niet dat ik daarom niet inzie hoeveel extra zorg en aandacht en inzet zoiets vergt.
Ik ben alleen blij dat er een mogelijkheid is om onze DIEREN niet onnodig te laten lijden op welke wijze dan ook, en helaas niet altijd deze mogelijkheid wordt benut.

honden page profiel wilma  bwilma b 2 doggies

honden foto van wilma  b

Er wordt een mening gevraagd,maar als het er op aan komt mag je je mening niet geven.

honden page profiel zennazenna 3 doggies

honden foto van zenna

ik vind dit zelf een heel moeilijke keuze, wij hebben in juli ons frans buldogje Marie (13j) moeten laten inslapen, zware heria, vrlamming van de achterpoten, hebben enkele weken medicatie gekregen waardoor ons Marie geen pijn had, echter na een maand werkte deze zware medicatie niet meer, geen levensdoel meer, in haar mandje liggen, voor zich uitstaren, wel nog moeizaam al jankend soms naar buiten om behoefte te doen, uiteindelijk bij da laten inslapen met enorme gemengde gevoelens, da zei ons dat we er goed aan deden, hij zei, als je haar nu terug meeneemt naar huis is het om enkele dagen te laten afzien, en dan toch terug op de moeilijke beslissing te komen, mis haar nog enorm maar besef wel dat dit het beste was voor haar. als je hond echt geen pijn heeft , geef hem dan nog het leven en de liefde die hij verdiend, echter met pijn, je hart heel diep vanbinnen volgen en beestje niet meer laten afzien, verdiend de rust dan

Carla (Gast)

Er wordt hier naar een mening gevraagd.
Die heb ik gegeven.
Als er alleen maar reacties gegeven mogen worden, dat we het eens zijn, moet dat er even bij gezet worden de volgende keer.
Dan loop ik met de meute mee en praat iedereen naar de mond.
Want het lijkt erop dat dat dan moet.
Ik blijf gewoon mij mijn standpunt omdat dat MIJN mening is.
Wat een ander doet zal mij een zorg zijn.
Ik zie wel vaker dat zogenaamde hondenliefhebbers veel te lang wachten.
De hond heeft pijn, maar ze kunnen niet de stap nemen om hem te laten inslapen.
Wie doe je er dan een plezier mee, de hond niet.
Ik zal dan wel heel nuchter zijn in die dingen.
En Willemijn, het gaat hier niet om alleen incontinentie, het gaat om veel meer.
Als het alleen de incontinentie was, zou ik de boel getegelen, maar zelfs dan geen pamper voor, het is een hond, geen kind. Een kind loopt met een luier voor.

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings 3 doggies

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar dieren.
Of dit nu over gedrag gaat of over medische zaken.
Elke eigenaar kiest voor zichzelf, je moet je niks aantrekken van wat andere zeggen omdat het simpelweg hun dieren niet zijn. Iedereen ervaart dingen anders.

persoonlijk vind ik dat in dit topic nu wel genoeg gezegd is.
Iedereen heeft een andere mening, maar voor Sannie is het van belang wat haar mening is, en niet die van een ander.

zo. O-)

honden page profiel Rocky & IvonneRocky & Ivonne 3 doggies

honden foto van Rocky & Ivonne

Hoi Sannie :-)

Had op je vorige topic ook alle reactie's gezien , zo meiske je merkt dat er vele verschillende meningen zijn..en ieder recht heeft op zijn eigen mening :-)

Wel je doet het in mijn ogen heel goed , liefdevolle verzorging van je hond en hij is tot hiertoe nog in zijn goede doen zoals ik zag op je profiel en jij merkt wel wanneer het niet meer houdbaar is voor je lieve vriend.

Liefs en dikke knuff voor je lieverd :-D

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

Laten wij toch goed beseffen dat wij als mens een keuze mogen maken voor onze dieren. Zelf heb ik deze keus 2 x moeten maken. Het viel zwaar, maar mijn honden leden pijn en daardoor geen goed leven. Laten wij het belang van onze dieren voorop stellen.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ik ben het volledig met Kees eens.
Ook al is die wat hier de meeste mensen willen horen.
Maar er wordt gevraagd naar iemands mening en dit moet dan ook gerespecteerd worden!!!
Ik vind dat een hond een hond waardig leven moet hebben en dat is niet een mens waardig leven.
Hij gaat mee naar evenementen...waarom?? vele honden die gewoon uit de voet kunnen vindne het al vreselijk...laat staan een hond die niet goed uit de voet kan...
Nee hoor ik zou hier niet lang over hoeven te denken...bij mij zou deze hod er niet meer zijn.
En tja is het hard,stom,achtelijk....dat mag iedereen denken...net zoals ik denk dat bedenkt wat andere doen en zeggen hier ;-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ow ja...pijn lijden,weet er iemand wel hoe hoog de pijn grens van een hond is???
En het is al zoals er gezegd is...de hond is er om te overleven en gaat door,die gaat niet bij de pakken neer zitten want dit betekend zijn dood!!!
En wij mensen maar denken...kijk hoe fijn hij het heeft.... O-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Je kunt toch ook vragen, heeft een mens met een beperking recht op leven?
Oke, mensen mag je niet eens laten gaan, euthanasie is verboden.

Ik denk dat alleen een baas hierop antwoord kan geven, niet omdat de hond zo ongelofelijk geweldig is en haar allesje.
Omdat elk mens een gevoel heeft, en elk mens zelf kan bepalen wat te ver gaan is.
Elk mens met een paar hersencellen, die van dieren houd kan dit.

Een dierenbeul neemt doet er geen moeite voor, besteed geen geld aan een dier dat pijn heeft. Een dierenbeul is iemand die mishandeld. Dus iemand met een kind in dezelfde positie doet aan kindermishandeling?
Beetje respect voor het proberen te helpen, dit zal voor niemand makkelijk zijn.

Wij mogen hier niet over oordelen, zelfs niet als het ons gevraagd word.

Baasje, jij voelt in je hart wat juist is. Is het in je hart niet goed weet je dat je te ver bent gegaan en je de kans hebt het nog juist te maken.
Is alles in orde, zonder te denken aan hoe blij hij is, dan weet jij dat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hebben honden met een beperking recht op leven????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Schuimbekken en epilepsie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^