Hebben honden met een beperking recht op leven????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

ik vind ook dat Sannie het top doet!
zij weet echt wel haar honden (en andere dieren) in te schatten!

zelf heb ik ook een soort van gehandicapte hond (een poot is een stuk korter) maar zolang zij nog met ongeloofelijk veel lol rond kan rennen en plezier heeft, geen pijn heeft en elke dag weer kwispelend klaar staat wie ben ik dan om te zeggen dat het zo hond onwaardig is?
nou is zij niet incontinent ofzo.

maar ik vind wat ik lees op sannie's website, als ik haar reactie's/openingen van topic's zie en als ik de hondjes zie dat ze echt het allerbeste met ze allemaal voor heeft en ze echt niet in pijn zou willen laten leven!

(misschien een beetje late reactie, maar het topic is gewoon weer hernieuwd ;-))

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hebben honden met een beperking recht op leven????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Wil zeker niet beweren dat Sanne het niet goed doet.Heb er veel respect voor.En voor elke gehandicapte hond kan je opnieuw beoordelen in hoeverre er nog kwaliteit van leven is.Het ene geldt zeker niet voor het andere.

honden page profiel MarcellaMarcella 3 doggies

honden foto van Marcella

als mijn hond pijn zou krijgen ook al krijgt hij medicijnen dat wil ik hem niet aandoen... maar heeft hij geen pijn maar reageerd verder goed en doet zijn ding dan mag de hond lekker blijven leven...
niet als het dier lijd. en dat zal de dierenarts mij moeten vertellen want denk dat ik te graag me hond bij me hou en de dierenarts moet daarvoor eigenaar over vertellen ter bescherming van de hond of ander dier

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

" als mijn hond pijn zou krijgen ook al krijgt hij medicijnen dat wil ik hem niet aandoen... maar heeft hij geen pijn maar reageerd verder goed en doet zijn ding dan mag de hond lekker blijven leven...
niet als het dier lijd. en dat zal de dierenarts mij moeten vertellen want denk dat ik te graag me hond bij me hou en de dierenarts moet daarvoor eigenaar over vertellen ter bescherming van de hond of ander dier "


eigenlijk sluit ik me aan bij deze mening.

honden page profiel MarcellaMarcella 3 doggies

honden foto van Marcella

Thanks Ilona

het is logisch als eigenaar van je hond dat je zo lang mogelijk bij je hond wil blijven maar ik wil niet dat me vriend ( hond) ervan onderleid en ik vind het de taak van de eigenaar dat die de mensen goed erover moeten inspreken...
hoop dat ik zelf de kracht heb om te stoppen als het ooit nodig is

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Ik heb een aantal jaren met een terriertje in mijn rugzak gelopen omdat zij door hernia en artrose niet met de rest mee kon komen. Lange wandelingen, Terry was er altijd bij en zat heerlijk rond te kijken. Tijdens pauzes op een bankje een poosje eruit om te scharrelen/snuffelen. Ik weet zeker dat dat gezien haar conditie prima voor haar was. Al die tijd is zij ook de hoogste in rang gebleven in ons drie-honds-roedeltje.
Ik vond dit heel acceptabel en beslist geen reden om haar leven te laten beeindigen. Toen ze bijna 15 was kreeg ze een hersenbloeding waarna ze erg gedesorienteerd was en angstig. Ik heb haar dezelfde dag nog laten inslapen.
Mijn andere border terrier is altijd gezond geweest en lekker sportief. Een lekker jagertje. Tot ze kanker kreeg. Veel pijn en geen kans op verbetering. Ik heb er niet eens over na hoeven denken, maar haar direct laten inslapen.
Onze Ollie is zodanig vertrapt langs de weg gevonden dat hij als jong hondje al een pootje is kwijtgeraakt. Hij is de vrolijkste hond van het westelijk halfrond. Welke hond had nu wanneer afgemaakt moeten worden? Daar kan een ander toch helemaal niet over oordelen. Dat hangt af van het karakter van de hond, van de leefsituatie, of de hond zich kan aanpassen aan zijn handicap en of zijn baas dat kan of wil.
By the way zijn allebei de bordertjes urine-incontinent geweest op latere leeftijd. ongemakkelijk, maar daar hebben ze de dweil en de wasmachine voor uitgevonden.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ik heb zwaar respect voor alle mensen die hun gehandicapte hond toch laten leven zodat ze van hun leven kunnen genieten.
Inderdaad moet een hond daarvan geen pijn ondervinden.
Maar als een hond vrolijk in een rolstoel kan rondcrossen..en geniet..laat toch lekker gaan.

Ik weet zeker dat mocht mijn hond in een rolstoel terecht komen ik ook allles zou aanpassen voor haar.
Alleen het tillen zou een ramp worden aangezien ze 42 kilo weegt.
Maar daarvoor zou ik ook wel iets vinden.

Een hond is een hond.
Een hartendief..een bondgenoot.
Een echte hartenvriend die ook niet naar jou raar kijkt als je ziek bent. (griep of zo)
Zij blijven hun baas gewoon zien.

Waarom zouden wij dan de hond anders zien? Alleen omdat die een handicap heeft?
Nee....de karakter van de hond blijft hetzelfde.
Het is het lichaam dat veranderd.
Maar de liefde die ik voor mijn hond heb, blift hetzelfde...altijd.

En trouwens...ik vind zo'n karretje wel cool
(Afbeelding komt gewoon van Google vandaan)

honden page profiel SannieSannie

honden foto van Sannie

Dat zijn Oscar en ik op het Animal Event 2010. De foto is gemaakt door Erik Lam. Een andere foto uit die reeks heeft later dat jaar in het blad hondenleven gestaan.

Anoniem (Gast)

kees,
Dank U Kees u heeft me een goed gevoel gegevne over een hond met een handicap
Jeanne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hebben honden met een beperking recht op leven????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Schuimbekken en epilepsie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^