Chico met borrelende darmen??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Hallo,

Toen ik vanmorgen opstond.. Hoorde ik in de kamer wat vreemds! Ik schrok me rot. Omdat ik dacht dat het een van de pups waren die al geboren was. Alleen dat kon natuurlijk niet.. Toen kwam ik erachter dat het bij Chico vandaan kwam! haha het klinkt echt heel bizar.. Zijn maag/buik/darmen.. Borrelen als een gek! Je hoort het helemaal aan de andere kant van de kamer. Ik heb hem nog wat eten gegeven. Omdat ik dacht dat ie honger had. Maar dat liet ie staan. Dus dan weet ik standaard dat hij zijn portie heeft gehad. Ik zit nog niet zo heel lang op ander voer. Want ik ben overgegaan op specific.. Maar dat is ook heel geleidelijk gegaan. En heeft hij geen diarree van gehad ofzo. s'avonds krijgen ze hun vleesjes.. En de brokken worden over de hele dag verdeeld. Zodat ze niet teveel krijgen ineenkeer. Ik heb dit nog nooit meegemaakt! En schrok er best wel een beetje van.

Is dit normaal? Of zijn het gewoon de darmen die wat opgewekt zijn. Hij blijkt er zelf niet last van te hebben. Maar het is net of schreeuwt het in zijn buik... Ik verneem ook dat meneer wat scheetjes laat.. Ga hem zo nog even uitlaten! Om de zekerheid.. Mischien moet ie nog een keer poepen ofzo?

Iemand dit eerder gehad?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chico met borrelende darmen?? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 doggies

hahhaa, klinkt me heel bekend in de oren!!
Mijn Gangster heeft dat ook regelmatig,
als hij dan bij ons slaapt, breng ik hem na beneden.
Want anders kan ik niet meer slapen ;-)
Hij laat idd zelf ook niet merken dat hij er last van heeft, de eerste keer toen hij dat had schrok ik ook heel erg, maar nu kijk ik niet meer op als hij daar last van heeft.
Hij heeft dan idd ook van te voren gegeten ofzo.
Of een paar uur ervoor.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

@ thamara

Ja he! Jij hebt het dus ook al eens meegemaakt!

Ik moet er toch wel om lachen als ik het hoor.. Het is zo gek dat er ineens zo veel geluid geproduceerd wordt bij zo'n klein hondje! haha

Ben jij er toevallig al achter wat de oorzaak daar van kan zijn? Want hij heeft het nog nooit eerder gehad ofzo..

maria (Gast)

dit klinkt mij ook heel bekend, onze hond een boxer van bijna 11 jaar oud heeft dit soms ook,
hij is dan ook misselijk en wil dan niet eten s'avonds is het dan meestal weer over.

honden page profiel 3 doggies

Hoi,

Ik zou niet weten wat de oorzaak is.
Ik dacht idd ook honger, maar dat is het niet, aangezien hij ervoor nog eten gehad heeft.
MOet er idd soms ook om lachen, en soms gaat het flink hard.
Zal het eens navragen als ik het niet vergeet aan de dierenarts, moet binnenkort toch weer een aantal honden van mij laten enten. ;-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja idd! hihi jij ook al een kaart in de brievenbus gekregen dus:P Tysie moet ook weer een enting.. Ik ga het mijn dierenarts ook eens navragen! Eens kijken wat voor antwoorden we erop krijgen?

@Maria,

Als je weet dat je hond dan ook misselijk is. Dan heb je tenminste een oorzaak. al ben je er nog niet zeker van!

Alleen deze rat die heeft nergens last van.. Speelt, rent als een dolle. En neemt zelfs een koekje aan!

En omdat ik het nog nooit mee heb gemaakt vind ik het dus zo vreemd. Maar hoe dan ook.. Ik moet er ontzettend om lachen! Mijn darmen slaan ook wel eens op hol.. Maar die borrelen echt niet zo hard haha!

maria (Gast)

Ik weet dat hij misselijk is omdat hij dan gras wil eten en dat doen ze om over te kunnen geven.het geeft inderdaad veel lawaai, wij zeggen altijd hij heeft rommeltjes in de buik.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

@Maria..

Hmmz nou je het zegt. Hij heeft afgelopen dagen wel een keer overgegeven (gal. Maar hij had geen behoefte aan gras ofzo.. Hahah hele grote rommeletjes in de buik dat wel! Het is dus niet iets waar ik me echt zorgen over hoef te maken ofzo.. Ik lach er wel om! Maar van hetzelfde is het iets ofzo..

honden page profiel 3 doggies

@ Nynke,

we zullen idd eens kijken wat onze dierenartsen zeggen ;-)
De mijne moeten pas over 2maand, dus kaart nog niet gehad, maar ik hou het erg goed bij, dus weet wanneer er weer een aantal moeten ;-)

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

hoi nynke,hier ergens op het forum heb ik dit probleem ook is aangehaald,mijn engelse staffordshire heeft dit ook heel dikwijls ,maar zo erg dat ik er steeds van verschiet van het lawaai,het is net of er stroomt een rivier door zijn darmen,maar ik heb ook nog niet gemerkt dat hij dan moet braken of diaree heeft of honger,dan is het de dag daarop ook gewoon weg,maar soms is het erg storend en waarschijnlijk nog meer voor je hond.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Gek he! Sandra..

Ja je verschiet echt van je stoel.. En het zijn hele rare geluiden.. Niet eens borrelend! Moeilijk uit te leggen.. Hij heeft dus de afgelopen dagen wel een keer gal gespuugd. Maar verder niks geen diarree of wat. Het is vanmorgen echt ontstaan. En het blijft maar doorgaan. Ik ben even naar het grasveld gegaan en toen bleek dat hij er toch behoefte aan had! Dus wat Maria al zegt.. Mischien dat hij dan toch wat misselijk is ofzo?

En ja ik snap best dat het erg storend is.. Alleen als ik merk dat hij er niet zoveel last van heeft of het in iedere geval niet laat merken. Weet ik ook niet zo goed wat ik ermee aanmoet.. Gras heeft hij nu gehad.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

nynke ik ben er ook nog steeds niet uit wat het is of kan zijn,maar soms is het een dagje,heeft echt nog niet veel langer geweest,maar als ik de volgende x nog is bij de DA moet zijn dan vraag ik dit toch even na,ik denk dat het voor hem ook verveldend was,want elke keer dat het geluid opkwam,zag hij zelf naar zijn buikje,maar ik wist het toen ook even niet meer hoor nynke,en heb het gewoon laten passeren en de volgende dag waren de geluiden gedaan,maar het is idd heel erg gek,het was zo hard dat mijn zoon naar beneden is komen zien wat er met hem aan de hand was en is met hem direct buiten gegaan omdat hij dacht dat hij moest zijn behoefte doen,maar was blijkbaar niet het geval.RAAR

honden page profiel

Ow mijn Gangster kijkt niet na zijn buikje.
Als hij wil slapen gaat hij gewoon slapen.
Het zal vast niet prettig zijn voor onze honden,maar wat is de oorzaak?
Ik vind het zelf al niet fijn als mijn darmen zo raar doen, ik vergeleek het eerst daarmee,maar het is toch anders.
Tis een heel raar geluid, heb het ooit opgenomen (de eerste x) maar die telefoon doet het helaas niet meer :'(
DUs laten horen kan ik niet.
Nou goed, we zullen straks wel weten wat het is, Of niet??

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja idd.. Als ik me weer eens teveel zorgen ga maken.. Dan is een telefoontje snel gepleegd! Sta ik uiteindelijk nogal om bekend:P

Maar zoals hij zich nu gedraagt wacht ik het nog eventjes af! Ben benieuwd wat de dierenartsen erover te zeggen hebben. Als ik geweest ben zal ik het even laten weten:-D

Bedankt! Weet nu in iedere geval dat het een meer voorkomen kwaaltje is!

Liefs

Nynke en de rest:-D

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ik ben inmiddels naar de Da geweest!

En heb het gelijk even gevraagd!! De Da vroeg of ik brokken gaf of vers vlees. Dus toen heb ik hem gemeld dat ik een overgang heb gemaakt naar vers vlees, maar eerst wel brokken voerde!

Dus toen kwam hij met de conclusie:

het heeft te maken met de overgang. Je hebt een hond met totaal slappe darmen (door 100% steriel voer) over gezet op een voer waar de hond iets mee moet: verteren (brokken is voorverteerde rommel waar een hond dus slappe/slechte darmen van krijgt).

Dus die darmen hebben zoiets van he eindelijk iets te doen!

Heb jij het onlangs ook nog gevraagd Thamara?

me (Gast)

mijn hond blitser van 6jaar oud heefd ook last van een brorelnde buik ik heb geen idee wat het is maar
als je zegmaar hem een beeetje gaat masseren bij zn buik of achter zijn ribben dan hoor ik het weer alsof het verschuifd en dan hoor ik opeens pfff en jaar hoor het stinkt een uur in de wind dus misschien is het gewoon gas

honden page profiel bets-bean&raiderbets-bean&raider

honden foto van bets-bean&raider

bean heeft het van morgen ook heel erg.
hij ligt achter in de kamer en je kan hem helemaal voor horen.
hij wil niet eten wel drinken.
en ik hem nog gelukkig niet zien spuugen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chico met borrelende darmen?? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: MODteamvraag betreft Taalgebruik
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^