pup gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen.

honden foto van Anita.Langen.

Wat erg en jammer voor je hondje dat hij dit mee moest maken, hopelijk houdt hij er geen angst voor andere honden aan over. Ben blij te lezen dat het weer iets beter met hem gaat.En met jou natuurlijk ik wens jou sterkte.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Wat misschien heel handig is voor veel mensen die hier zo negatief reageren op de staf en pit, om zich eens heel goed te verdiepen in de hond in het algemeen.
Wij hebben twee border collie's, een toy poedel en een bordeaux dog.
Als ik dus met de bordeaux dog op straat loop lopen de mensen met een boog om mij heen met hun hond terwijl dat sulletje dus niets doet.
Loop ik met de oudste border collie wil iedereen met hun hond naar haar toe, niet verstandig zij haalt uit.
Het uiterlijk en de verhalen doet altijd een hoop bij mensen.
Als border collie's het op een knokken zetten kan je ook gaan hechten, borders beginnen te scheuren en laten ook niet meer los.
Het nadeel wat je hebt met dogachtigen is als die een gebit ergens in zetten deze op slot gaat en niet zomaar weer open gaat, de hond kan er nog niet eens wat aan doen ook, ook al wil ie los laten het kan niet. doggen hebben nu eenmaal een onderbijt.
Als de andere hond dan gaat hangen en trekken wat logisch is krijg je behoorlijke scheuren.
Helaas word er nog al op los gefokt vaak omdat er een hoop mensen kijken naar welk ras er populair gaat worden.
Neem bevoorbeeld de labrador, de gezins hond bij uitstek word er gezegd.
Doordat dit ras zo popie is word er door de verkeerde mensen heerlijk op los gefokt en lekker aan verdient, want ja bij een fokker die serieus met zijn ras bezig is moet je meer geld neer leggen en bij zo'n "dollar tekens in de ogen" fokker heb je ze goedkoper.
Met alle gevolgen van dien, gezondheidsproblemen zoals hd en noem maar op en karakter fouten, met uitvallen en alle ellende erbij.
Als jij je hond bij een serieuze fokker weg hebt, krijg je een goeie hond en als jij je hond de goede voeding en opvoeding geeft heb je een geweldige hond.
Dus het is niet ras gebonden hoe je hond is of word.
Helaas is het wel zo dat een hoop mensen een pit hebben om hun imago op te krikken en dat haalt het ras dus vaak omlaag terwijl het niet hoeft.
Vroeger bij mijn ouders had ik ook een toy poedel en die is aangevallen door een engelse bull.
Ik snapte maar nooit hoe dat kon en waarom er liepen nog meer honden.
Ben jaren bang geweest voor deze honden, tot ik wat ouder werd en meer van honden begreep kwam ik erachter dat er allemaal teven liepen en die bull en mijn poedel een reu waren en dat gaat vaak niet samen en al helemaal niet als er ook nog een loopse dame tussen loopt.
Nu had die eigenaar van die hond hem ook voor zijn imago en stimulerde zijn hond ook nog eens om van die stoere dingen te doen.
Ik wil alleen maar zeggen dat de mens toch een hele grote invloed heeft op hoe zijn hond word ook al is ie er vroeger op gefokt.
We hebben het al zo vaak op de hondenschool gezien met labrodors en kruisingen met een ander ras.
Misschien ben ik wat fel, maar ik kan hier zo boos om worden, wat wij mensen verkloten(sorry voor het woord)krijgt het ras op zijn donder.
Mijn motto is, wil je een goeie hond, zoek een goede fokker!!!!

Anneke ik hoop dat je kleine doerak weer wat opknapt want het is een feit, het is nooit leuk als je hond word gebeten. beterschap met de kleine.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

moooi gesproken is een applausje waard! O-)

maar ze zetten hun kaken toch niet op slot? althans heb ooit gelezen dat vooral pittjes en staffies als ze een maal bijten niet WILLEN loslaten.

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Ze willen wel maar kunnen niet omdat het gebit te strak staat.. zoals hopeanddreams hierboven schrijft..

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

hmm oke, ik dacht dat ik dat ergens gelezen had nou ja, het is en blijft een fijn ras!! en idd wat HopesandDreams beschrijft. bij ons is dat ook zo. Rensje is de gene die altijd de grote bek opzet als hem iets niet zint en demon vinden ze gevaarlijk maar die laat bijna alles toe.

Anoniem (Gast)

@ Myriam

Ik ben de anoniem die om 11:27 een reactie heeft geplaatst. De 2e anoniem ben ik niet maar ik deel wel haar mening.

Dan lach je er toch lekker om als je je daardoor beter voelt. Mensen hebben nou eenmaal recht om hun mening te uiten ook al staat je dat niet aan.

Ik vind gewoon dat mensen rekening met elkaar moeten houden ongeacht wat voor hond ze hebben. Lijkt me niet zo vreemd maar goed.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Ik ben het eens met Petra, in het verhaal staat niet dat Bento doof is en hoe oud. En dat is denk ik wel essentieel, dus moet degene die reageert dat maar net weten met de hoeveelheid leden hier. En inderdaad als de staff al heeft gegromd dan hoort Bento dat niet maar ik vind dat het best een behoorlijke correctie is als er hechtingen en anti bioticakuur nodig is. Een greep over de neus had al genoeg geweest, maar mogelijk heeft de oudere staff zelf ook niet geleerd wat zijn bijtgrens is door het missen van die ervaring van moeders en nestgenoten. Kan daar zo niet over oordelen. Daarmee geef ik ook meteen aan waarom ik het er niet mee eens bent dat men vaak zegt dat een volwassen hond niet spoort als hij/zij een pup bijt! Je weet totaal niet wat de volwassen hond heeft geleerd of voor ervaringen heeft. Die interpreteert sommige dingen anders daar door en tuurlijk is het onwenselijk maar wel hondsgedrag!

Bovendien vind ik de reactie van Yvette erg jammer en onterecht! Het feit dat je hoort van bijtincidenten over de molossertypes is omdat men daar graag over praat en schrijft, maar dat een golden retrievernet zo vaak of nog meer bijtincidenten heeft binnen een gezin daar hoor je niet van. Het zijn juist de honden die gekocht worden als huishond in een gezin met kinderen waar het vaak fout gaat en dan door getreiter of onbewust pijn doen of uit schrikreactie. Maar het blijft een bijtincident. En zo reageert een staff ook.

Je zal met Bento zo snel mogelijk weer honden moeten opzoeken waarmee contact is zonder dat er wat gebeurd. Dat hoeft nog niet eens met spelen, maar gewoon op een korte afstand en dat bouw je dan weer op naar steeds minder etc. En als Bento geen hinder lijkt te hebben van deze ervaring dan kun je rustig de draad weer op pakken. Met de staff weer even opbouwen. Elkaar zien zonder dat er lijfelijk contact is en ook niet wachten tot er geblaft wordt of zo maar weer weg gaan als het nog goed is. En zo steeds dichterbij. Dit geldt dus ook voor de eigenaar van de andere staff. Ook die zal voor dat deze kan reageren het contact weer moeten afbreken met een beloning voor het niet reageren.
Succes en beterschap voor Bento.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

@myriam

die bijtincidenten zijn naar mensen geregistreerd, hond naar hond wordt in nederland niets mee gedaan (helaas trouwens).

een goede staff is vriendelijk voor mensen, want ook daar is hij/zij op geselecteerd, ook de pitts trouwens, agressie naar mensen/eigenaar was dodelijk voor zo'n hond.

en het topic gaat over agressie van hond op hond, en het ene ras is gewoon vechtlustiger dan het andere. waarom dat niet gezegd mag worden is mij een raadsel.

mijn hond is een pure waker en werker, dat maakt sommige Schnauzers best heel moeilijk (zeker gezien de kracht en grootte die en Ries heeft) daar vervloek je toch geen ras mee?

Ik vind vrijwel alle rassen mooi (hou persoonlijk niet zo van zwaar overbouwde, maar das persoonlijk) allemaal met hun eigen kwaliteiten en soms ook kanten waar hard rekening mee gehouden moet worden.

Zelf heb ik er nu 1, die is spijker en spijkerhard, dat hoort hij ook te zijn (over hoge pijngrens gesproken) die hond hoort niet bij iedereen, dat wordt een ramp, gelukkig is het geen mode hond, wordt een hond dat wel, en het ras heeft een bepaald kaliber, kan je incidenten gaan verwachten.

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

De informatie van Bento zijn leeftijd en doofheid komt van een ander topic van anneke. O-)
Dus dit zijn eigenlijk een beetje feiten en hebben dus wel betrekking op de situatie en de oorzaak e.d.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

@ Hopeanddreams. Een goede fokker wil nog niet zeggen dat de hond niet verkl&%^$%^t wordt want in de opvoeding gaat ook nog wel eens wat fout!

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

volgens mij zegt ze dit ook!

ik citeer

Met alle gevolgen van dien, gezondheidsproblemen zoals hd en noem maar op en karakter fouten, met uitvallen en alle ellende erbij.
Als jij je hond bij een serieuze fokker weg hebt, krijg je een goeie hond en als jij je hond de goede voeding en opvoeding geeft heb je een geweldige hond.
Dus het is niet ras gebonden hoe je hond is of word.

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

@Faelyn: uit een ander topic van anneke komt het volgende: "Bento blijft,hij is 17 weken oud en wij zijn al de 2e eigenaar,want hij is doof,dus we moeten veel met hand gebaren doen" en dit was begin mei 2010 O-)

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Thanks! Dan ben ik het VOLLEDIG eens met het verhaal. Van mij was slechts als aanvulling bedoeld ;-) Merk dat ik te moe wordt om lange stukken helemaal in me op te nemen, dus ga maar even afsluiten en lekker naar buiten met de honden. Even frisse lucht opsnuiven.

honden page profiel debbie & zoedebbie & zoe

honden foto van debbie & zoe

even ter aanvulling: het is een fabeltje dat een staff of een andere 'gevaarlijke' hond last heeft van een kaakslot als hij bijt.
het bestaat wel, maar is medisch te verklaren. het komt bij alle rassen voor en is dus zeker niet bij iedere hond zo.

Anoniem (Gast)

jullie sluiten, je ogen maar voor die honden, pittbul en staffords,je leest de verhalen zelf wel in de krant en je ziet het zelf wel op de tv, dat een teckel of een maltezer aan valt,dat loopt wel af ,kan hoogstens even een ruzie zijn maar dat hoef je niet te verwachten van die honden , je kan er gelijk mee naar de da of erger,dat de baasjes hier de eigen aangevallen voelen dat kan, die zon hond hebben ,maar je piept wel anders als het je zelf over komt,kijken hoe lief je hond dan nog is, als ie een kind of een hond aan valt,ik heb zelf ook een hondje gehad die naar een kind hapt als ze hem wide aaien, maar daar bleef het bij geen verwondingen maar als zon hapt doe je er niets aan dat weet je zelf ook wel maar de meeste willen het gewoon niet zien, of dat doet mijn stafford niet, anders ligt het aan de opvoeding, nou dat is dus niet waar , niet altijd , ze zijn onberekenbaar,maar jullie willen er niet aan ,

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

hou toch op anoniem. waarom durf je je niet kenbaar te maken. blijkbaar ben je dus al vaker hierheen gekomen. vind het ronduit triest hoe je praat over staffords. jij hebt het misschien meegemaakt met staffords. nou ik nog nooit. wel met jack russels en herders. en sorry ik heb daar dan nog geen hekel aan.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

Anoniem wij sluiten onze ogen nu voor jou mijriam

honden page profiel annekeanneke

Beste anonieme of Myriam
Ik ben het baasje van Bento en nogmaals ik ben blij met alle tips en medeleven,maar wie heeft het nou over lachen gehad,dat staat toch nergens geschreven en dit forum is toch hopelijk wel bedoeld om elkaar de adviseren en raad te geven en niet om elkaar te beledigen en alle rassen te beoordelen en tuurlijk weten wij dat we met Bento extra moeten werken want hij doof,maar we zitten op curses,speciaal gericht op dove honden en werken met handgebaren,we doen echt ons best om op alle signalen te letten,en datgebeuren van gisteren is heel naar,maar we zetten door
VOOR AL DE VRIENDELIJKE GROETEN

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

daar ben ik het mee eens anneke.. maar vind het gewoon triest hoe dat ze over de staff praten!

heel mooi dat zo`n cursus bestaat wist dat helemaal niet!

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

Anneke ik moest lachem om anoniem en voor de rest over niks mer hoor als jij het goed heb gevolgd.
ik beledig niemand maar dat gezeur altijd over die rassen dat ze ondanks opvoeding al slecht zijn. nou sorry daar zakt mijn broek vanaf. ieder hond heeft opvoeding nodig en word nooit vals geboren.
en ik beoordeel al juist helemnaal niemand om het ras of wat dan ook als je heb gelezen zie je dat ook. want nam hetz elf op voor yvette toen iemand zei jij met je opa hond. toen zei ik nog dat ieder zijn eigen smaak heeft en we niet alle honden mooi hoeven te vinden.
en ik heb zelf niks verkeerds of negatief over je hond of jullie gezegd. vind het juist knap dat jullie wat ik trouwens net pas lees een dove hond hebben. dat vind ik alleen maar toppie dat jullie z een hond een kans geven hoor. mijriam

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

@ Anoniem van 15.29 uur.

ELK beest (en dan bedoel ik niet alleen honden) is onberekenbaar.. Het blijven namelijk beesten die anders zijn dan mensen, beesten kunnen niet praten en zeggen wat er mis is, die lossen het anders op

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

wil anoniem zich bekend maken van 15,29 hahahhaa o sorry mocht toch wel gelache worden he

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Ik neem aan annoniem dat jij je hondje dus meteen hebt laten in slapen toen hij dit gedrag vertoonde of mogen we dat wel tollereren.
Jou kleine hondje doet hetzelfde als een grotere hond, maar omdat de schade kleiner blijft moeten we het tollereren.
Iedereen die in bezit is van zo'n hond zoals jij het noemt is zich heus wel bewust dat ie meer schade aanricht dan zo'n kleintje.
Maar het gedrag wat ze vertonen is dan precies hetzelfde of de hond nou groot of klein is.
En verder sluit ik me bij miriam aan......
Het is wel heel erg duidelijk dat annoniem een gebrek heeft aan kennis over honden.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

en ik sluit me aan bij myriam en hopes and dreames. vind het namelijk zo ontzettend triest dat men vooroordelen heeft over de staff of een ander soort hond terwijl iedereen punt 1 een eigen smaak heeft punt 2 wij ook niet het ras van bv een yvette of anoniem afkraak en punt 3 ieder ras is anders maar met een goede op voeding kan iedere hond een heel hoog knuffelgehalte hebben.


honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Nu draai je het om, het is niet zo dat omdat de schade kleiner is bij een kleine hond je het moet tollereren, daar moet je ook wat mee. Alleen richten sommige honden echt wel meer schade aan.

Ik begrijp ook niet zo goed dat je niet zou mogen zeggen dat sommige rassen vechtlustiger zijn dan andere, en dat hun beet gevaarlijker is. Zeker als de kaken op slot gaan bij een beet.

Als er rassen zijn die er bekend om staan 'zacht in de mond' te zijn, of een erg goede bijtdremple EN beijtrem hebben, dan zijn er ook rassen die dat minder hebben.

Dat is niet negatief maar reƫel.

honden page profiel JannekeJanneke

honden foto van Janneke

Zijn altijd moeilijke dingen. Mijn puppy is ook al eens gebeten. Zou hem niet meer bij deze hond laten, maar hem zeker niet weg laten bij andere honden, want anders zou hij misschien voor alle hondjes bang worden en dat is zeker niet de bedoeling. Lyka was in het begin ook bang, maar heb haar zo snel mogelijk weer bij andere honden gelaten en nu gaat het geweldig. Ze vind bijna alle honden leuk :-D

Succes :-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

kaken slaan niet op slot

Anoniem (Gast)

ik heb geen hekel aan de hond,maar ik blijf er bij hou de tv en de kranten ,maar in de gaten ,dan lees en hoor je het wel als er wat is met honden of je er nu aan wil of niet,ik heb zelf nog nooit gelezen maltezer, of ander hond, heeft kind of hond gedood, dat bedoel ik

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Volgens mij kan dit topic wel op slot gegooid worden. Deze discussie heeft niks meer met de vraag te maken die gesteld werd.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ben ik helemaal mee eens mijriam

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: tobias zijn maaltijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^