pup gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

@Yvette

even off-topic..
wat er persoonlijk gebeurd is dat kan ik natuurlijk niet weten, die "angst" hebben jullie in dat geval meegekregen, wat in jullie geval dan ook begrijpelijk zal zijn.
Wat het alleen is met dit soort honden, ze hebben de naam dus als er al wat gebeurd wordt dat meteen breed uitgemeten.
Hier in de buurt loopt een maltezer leeuwtje en daar hebben ze nu een rottweiler bij (9 mnd). Wat gebeurd, ze ontsnappen constant uit de tuin, Maltezer rent overal blaffend achteraan en rottweiler hobbelt lekker mee. Niemand heeft door dat het Maltezer leeuwtje aanzet tot herrie, want die rottweiler loopt er bij. En voor die schrikt men terug, terwijl de Maltezer het in dit geval doet, maar die is zo lief en klein...
en dat bedoel ik met de naam: rottweiler is eng (beest doet in dit geval niets) Maltezer, lief klein (komt zeer dominant op je hond af, hoe klein die ook is)

Maar volgens mij was dit redelijk off-topic zoals ik al zei, Excuses daarvoor

@Anneke nogmaals succes en sterkte met je hond

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur***

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Ik kan me voorstellen dat je nu huiverig bent om hem nog weer met die hond te laten spelen.
Pups worden idd soms even op hun plek gezet door oudere honden.
Luca wordt ook regelmatig even weer even op zijn plek gezet.
Maar echt doorbijten ....dat gelukkig niet.
Persoonlijk zou ik mijn pup toch bij die hond uit de buurt houden.
Beterschap met je hond!!!!

honden page profiel annekeanneke

Hoi,bedankt voor alle tips en medeleven,maar het was niet de bedoeling om de Amerikaanse Stafford een slechte naam te geven,Bento is een Engelse en beide rassen zijn over het algemeen lief en zeker voor de familie,en tuurlijk moet je deze honden goed opvoeden en misschien wat strenger aanpakken,maar ongeacht wat voor ras het is waren we erg geschrokken en wil ik graag dat Bento een leuke vrolijke hond wordt en niet een waar mensen een blokje verder voor lopen,en hij is misschien te druk en vrolijk geweest en had die andere hond er genoeg van,want onze pup wil echt met elke hond spelen die,die ziet en het ging steeds goed tot gisteren,en beide bazen zijn geschrokken,dus vandaar dat mij vraag was,wat te doen en niet om het ras te mijden,sorry voor de constenatie,maar we zijn allemaal honden lief hebbers,toch!!!!

honden page profiel kees van den broekkees van den broek

Ten eerste valt er helemaal niets te verhalen bij de eigenaar van de aanvaller als het slachtoffer niet aangelijnd was.

Wie zegt dat een hond nooit een pup wat mag aandoen.??
Puppen hebben status en krediet binnen de roedel en niet altijd bij vreemde honden.
En een hond van 6 maanden is geen pup meer ,maar een jong volwassene ,dus dan is de correctie ook wat harder en heeft gedrag ook meer concequentie's.
En natuurlijk kan die Staf signalen/waarschuwen hebben uitgezonden ,die een jongeling van 6 maanden wel eens wilt overtreden en niet serieus nemen.
Jammer dan hoor.
Alleen komt het bij dat soort rassen wat harder aan.
Het blijft natuurlijk wel een ras apart.
Dat jullie voor je ras opkomen is prima ,maar jullie schuiven ook maar even aan de kant waar die honden vroeger voor gefokt zijn en wat nog steeds in zijn genen zit.
Natuurlijk zal niet iedere hond binnen deze groep nog de aanwezige eigenschappen hebben ,maar dat is meer uitzondering dan standaard.
Als je al nagaat dat bij de meeste fokkers van deze rassen hun de honden gescheiden moet houden omdat er anders de hel los breekt zegt ook wel wat natuurlijk.
En dat er de laatste jaren niet voor niets zoveel ellende is geweest met dat soort honden.
En dan kun je wel zeggen dat het aan de eigenaren ligt ,maar dat is ook zo'n lekker dooddoenertje.
Als het niet in zijn genen zit zal hij geen andere honden kapot bijten of doorgaan tot de dood erop volgt.
Zal hij geen baby's doodbijten en gaat hij niet verder dan de poepluier en niet een kind zijn pimel en balletjes eraf knagen.
Er zijn op honden gebied ook grenzen.
Eigenlijk hoe erg en schokkend ook hebben de meeste mensen wel zoiets dat ze ook eigenlijk helemaal niet verbaasd zijn als ze horen welk ras dat nu weer heeeft geflikt.
Dat zegt toch ook al iets .
Dat jullie lieve pitjes/staffies hebben ,dat dacht de moeder van dat kind en andere slachtoffers en eigenaren waarschijnlijk ook.
Ik zou al helemaal niet kiezen voor zo'n ras waar al zoveel ellende mee is geweest en waar zoveel tuig mee loopt als status symbool of onozele halzen die zonder kennis zo'n hond aanschaffen.
Want geloof mij dat als zulke mensen zo'n hond aanschaffen dan doen ze dat ook bij fokkers die net zo zijn.
Want het 1 sluit het andere niet uit.
De enkele goede eigenaren en fokkers uitgesloten natuurlijk.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

en een hond word niet vals geboren maar gemaakt.
en waar jij het over heb kees waat ze voor gefokt zijn , is allang niet meer hoor.
sorry hoor zmaar ze worden net als andere honden echt wel op karakter gefokt. en er kan altijd wat gebeuren zeg jij zelf. nu toevallig een stafford. vorig heb een husky een babay doodgebeten in een kinderledikant hoor jij daar wel eens wat over nee he. alles van een stafford wod heel zwaar aanfedickt word je af en toe niet goed van.
aleen zulke honden en mer rassen moeten niet in verkeerde handen terecht komen mijriam

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ach het arme pupje.Als dit mij over komt mogen ze daar niet meer mee spelen.Ik zou bang zijn dat het de volgnde keer misschien nog erger kan zijn.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

tja echt balen anneke. ik vind het wel raar dat de andere hond door bijt want het zijn hechtingen in het gezicht. meestal als ze echt niet meer willen snauwen ze af en dan weet de andere genoeg de eerste keer maar, maar zacht en een keer als de hond niet luisterd steeds veller maar nooit door alleen als de andere na een paar keer een goede waarschuwing te hebben gehad niet luisterd dan kan je wel verwachten dat hij echt op zijn plek word gezet.

dat was hier niet het geval. ik weet niet wat er gebeurd is mischien met het spelen dat jou hondje de andere hond zonder te willen hem pijn heeft gedaan.
in iedergeval zou ik hem niet nog een keer met de zelfde hond laten spelen. omdat die dus niet waarschuwd.en doorbijt

. mijn hond speelt altijd met staffords en geloof me dat is puur spelen en ze weten wel degelijk als ze goed op gevoed zijn de honden taal en als er af gesnouwd word wat heel zelden gebeurd omdat ze op de zelfe manier word gespeelt. en veel kunnen hebben. dan hebben ze respect voor.

maar wat petra zegt is waar een hondje van 6 maanden is geen pup meer maar een vervelende pubber in sommige ogen van honden de ene heeft daar meer gedult voor dat de andere.

probeer je hond wel nu heel veel leuke ervaringen met honden te hebben want soms kan het echt door werken zodat hij zelf kan gaan beginnen te vechten door deze nare ervaring, ze worden er onzeker door de ene hond sneler dan de andere..
dus leker weer laten spelen met hondjes en goed op zijn ligaamstaal letten als je merkt dat hij er door onzeker is lekker mee springen en de clouwn spelen zodat hij merkt dat hondjes leuk zijn en hij niet onzeker hoeft te zijn :-D

heel veel sterkte

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Vind het jammer wat er met Bento gebeur is, arme stakker :'(
Maar heb zelf ook een jonge hond van 6 maanden bij een volwassen hond, en ja een van de twee is een staff, en merk dat de oudste ook feller corrigeert dan ervoor. En hij heeft groot gelijk want de jonge hond begint nu echt te testen hoe ver hij kan gaan.
Ik zou hem rustig laten bekomen en vooral verder gaan met de socialisatie.

@Kees: gistern nog een art in de krant waarin Martin Gaus zegt dat tegenwoordig elke goede fokker van staffs vooral op karakter fokt en dat agressieve staffs minder en minder voorkomen. Tenzij het kruisingen zijn met een ander ras, dan kan er nog vaak agressie in voorkomen!

Groejtes Anne

*POOT* Ike en Jacko

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Oh ja, het feit dat je staff doof is, kan natuurlijk ook al veel verklaren denk ik. zoals eerder vermeld heeft ie eerdere waarschuwingen niet gehoord en dan komt de fysieke correctie plots...

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Ten eerste Anneke echt vervelend wat er is gebeurt, ik zou je pup bij deze hond uit de buurt houden en hem eerst weer laten wennen aan andere honden. Dan kan je altijd als je zelf nog wil, het weer op nieuw proberen :-D

Ten tweede, Yvette wat een toeval dat jij hier ook hebt gepost! (kansloos)

Ten derde, Kees vroeger werden inderdaad staffords gefokt voor wat jij zegt.. Maar de stafford staat er juist bekend om dat hij een lage bijtdrempel heeft. Hij kan zich goed beheersen. (Bij honden gevechten zag je toch ook altijd schreeuwende aanmoedigende mensen..).

Als je echter te maken hebt met een hond die wat Gerdine al zei, die zich niet goed kan beheersen, dan gaan ze corrigeren op een manier die buiten proporties gaat. En ja daar moet je mee oppassen ongeacht welke hond het ook is!!! :-)

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ik moet zeggen dat ik me ook elke keer verbaas hoe mensen voorbij gaan aan het doel waar 'hun" ras ooit voor geselecteerd en gefokt is, en maar beweren hoe schattig ze allemaal zijn naar alles en iedereen.

Bij staffords is er niet op bijtrem en zachte mond geselecteerd, zo simpel is dat.

Zoals een herder of andere waak- en verdedigingshonden behoren te waken, ook op mensen, iets wat een staf nu juist weer niet doet, die mocht geen enkele agressie tonen naar mensen (vandaar dat het vaak fijen gezinshonden kunnen zijn)

de bijtrem is dus lang niet altijd heel goed ontwikkeld, en hoewel ik het eens ben dat een pup op een bepaald moment pup af is, zijn er voor een normaal volwassen hond heel veel manieren om een pup op zijn nummer te zetten.


ik zou mijn hondje niet meer met deze staf laten spelen, niet om de staf, maar om de spanning die er nu op staat van de eigenaren, en dat voelen beide honden ongetwijfeld.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

@ lisa

sorry, maar een staf is niet gefokt op een hoge bijtdrempel, integendeel, en het effect van die selecties zie je nog terug, zoals ieder ras zijn eigen "ding" heeft.

de ernstigste bijt incidenten die ik hem meegemaakt, zijn met stafs of kruisingen ervan, en NEE, ik heb geen hekel aan de rassen, maar je moet gewoon rekening houden met wat er in zit.

net zo goed als ik zeker weet dat als iemand 1 verkeerde beweging mijn kant op maakt, dat er een Riesen Schnauzer op zijn nek zit, en die zal niet aardig zijn, dat zit er in gebakken, en geeft je als baas verantwoording.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

ik zeg niet dat die er op gefokt is, ik zeg dat die die heeft. Een normale staff zou nooit ZOMAAR bijten. Daar gaat wat aan vooraf. En buiten dat, natuurlijk zijn er die niet sporen..en er zijn er gewoon die niet binnen proporties kunnen corrigeren..

honden page profiel ShifuShifu

honden foto van Shifu

Heel veel sterkte voor de pup, is natuurlijk niet zo mooi, en littekens op de kop, tja blijft natuurlijk zonde.

Over de discussie staffords, er word hier gezegd, ook die honden worden gefokt op gedrag, en ze worden vals gemaakt, zo niet geboren.
Nu heb ik hier een hond lopen die is jaren gefokt op ongedierte bestrijding, de laatste jaren is het meer een showhond en gezinshond geworden, tijdje terug had hij twee ratten te pakken hij heeft ze helemaal kapot gemaakt.
Iedereen zegt, tja daar zijn ze jaren op gefokt, ja daar zijn het ongedierte bestrijders voor, nee dat zit in zijn bloed, enz enz.
Vinden mensen dus heel normaal, tja hij is er immers jaren op gefokt om dat te doen.
Nu komt er een staffords incident, een stafford is gefokt op vechterij naar andere honden, ze zijn zo gefokt met een hoge pijngrens en hebben een massieve kaak om zoveel mogelijk schade aan te kunnen richten.
De hond is tevens gefokt om loyaliteit naar mensen, honden die zich tegen mensen keerden werden afgemaakt, dus het zou een hele goede gezinshond zijn, daar is hij immers jaren op geselecteerd, dat hij lief is tegen mensen.

Maar als een stafford iets doet, zoals het grijpen van andere honden, dan begint hier de halve forum te gillen, dat doen staffords niet, zijn al jaren op goed gedrag gefokt, iedereen is tegen de staffords.

Nu is mijn vraag wat is dan het verschil dat mijn hond doet waarvoor die gefokt, en iedereen zegt, tja dat heb je met die honden, en niemand begint te gillen.

Een stafford doet iets waarvoor die gefokt is en iedereen begint altijd te gillen, en te verdedigen, van dat is niet zo ze zijn de laatste jaren gefokt om niet meer te vechten.
Tja mijn hond word al jaren niet meer gebruikt om ratten te bestrijden en hij doet het nog steeds.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Nou Shifu misschien komt dat wel omdat als jou hond een rat dood bijt, jij geen topic opent op het forum. Als er echter een hond gebeten wordt door een stafford moet dit altijd met koeie letters er bij staan en begint iedereen weer JA DAAR ZIJN ZE VOOR GEFOKT HE!.. (en dit is niet gericht op de TS)

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ik ben het zeker met je eens dat als ze wel wat doen dat ze het goed doen en dat ze dan echt door gaan. maar ik weet uit ervaring omdat mijn hond met niets liever wil spelen dan met stafford en bulldoggen en boxers omdat ze gewoon stoeien. dat als ze iets niet leuk vinden ze echt wel af kunnen snauwen zonder door te bijten. tyson is groot en als ze vel spelen heeft een grote pijn grens dus de stafford houd vast hij vind het best maar soms ligt hij hij met zijn lompe ligaam op de andere hond nou dat vind de andere niet leuk word er weg gesnauwt maar nooit door gebeten.

zou het zo zijn dat ik alleen maar stafford ken die wel kunnen snouwen zonder verwonden.

ooo ik ik zeg niet dat er geen staffords zijn die wel kunnen door bijten en heftig kunnen zijn maar ik blijf denken dat het aan het baasje ligt die ze niet goed op voed om ze te leren zacht te blijven en juist dat heftige willen.


wat ik wel merk is aan een stafford dat het wel felle beestjes zijn ook in het spelen. en ik geloof ook als ze echt door het lint gaan ze dat dan ook echt door gaan en dat er dan geen bijt rem meer is. en dat zit dus denk ik wel in hun bloed. maar niet zo maar.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

bijvoor beeld tyson heeft een vriendje stafford ze kunnen supper spelen maar tyson word groter de andere hond begint het te merken en wil de laatste tijd op tyson rijden. niks aan de hand want tyson pikt het wel maar laatst waren ze zo geprikeld dat tyson wou gaan rijden. toen heb ik gelijk in gegrepen want. weet niet of hij dat zou pikken en voor dat we een dominantie strijd aan gaan ben ik het voor. niks aan de hand tyson deed het niet meer. en de andere snauwt af als er wat gebeurd maar dit vond ik net iets waar de snauwing mischien niet gewaardeerd werd. ik weet niet of ik het goed uit leg

honden page profiel JaneJane

honden foto van Jane

allereerst: een goed herstel gewensd voor het gebeten hondje!
ik zal mijn mening niet helemaal geven hier, omdat dat weer tot een eindeloze discussie zal leiden waar niemand uitkomt ;-)
maar dit mag wel even gezegd: een stafford is NIET gefokt voor het vechten met andere honden, zoals de meesten denken. een stafford is afkomstig van de originele pittbul en ook die is NIET gefokt voor hondengevechten. een pittbul is gefokt voor de vroegere boerderijen om de stieren in toom te houden! omdat bleek dat het enorm krachtige honden waren (zowel lichamelijk als geestelijk) heeft men ze LATER OPgefokt als vechthond (OPgefokt, dus niet gefokt ;-) ). en dan komt het: het bleek dat een pittbul (net als de daarvan afkomstige staff) zich erg liet opfokken door aanmoedigingen van hun eigen baasjes (eigenlijk omdat deze honden gewoon hun baas willen plezieren..) en helaas zijn er dan altijd wel mensen die daar misbruik van maken door deze eigenschap uit te buiten voor eigen gewin (hondengevechten) :'( .

ik oordeel verder niet, want er zijn goede lijnen en slechte lijnen bij zowel pittbuls als staffs...nadeel is alleen dat ze wel een normale bijtgrens kunnen aanleren, maar dat ze ALS ze die grens bereikt hebben van nature verder door zullen bijten en vasthouden (en daar zit het hem..) dan de meeste andere rassen ;-)

wat ik alleen maar wil zeggen: ken uw echte historie ;-)

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

mijn vorige hond mepte muizen dood, kwam uit showlijnen, internationaal kampioenen, en toch he, ws het een volbloed schnauzer, argwanend, waaks, ongedierte jager, kort voor de kar, onvriendelijk zelfs tegen onbekende mensen.

voor ons: een super hond, trouw, loyaal, lief, makkelijk en gehoorzaam.

kortom: een schnauzer (middenslag in dit geval) ten voeten uit, ik zal nooit, maar dan ook nooit beweren dat schnauzers alles en iedereen leuk vinden, want dat is nl niet zo, het ras is gefokt op bewaken van de boerderij en de mensen en dieren die erbij horen, het verdelgen van ongedierte, en totaal trouw zijn aan "zijn" mensen. Dat zit er in en dat hoort er in.

Als je voor een schnaus kiest, weet je dat je dat pakketje in meer of mindere mate meekrijgt.


En een mechelaar zal in aanleg pittig en scherp zijn, een werkhond zit in iedere mechelaar, en dat vinden we heel normaal.

Stafs blinken niet uit in sociaalgedrag naar andere honden, daar zijn ze ook niet voor gefokt.
Wel horen ze totaal vriendelijk naar mensen te zijn.


wat Gaus bedoeld zijn de officieeel gefokte stafs, die pas na het slagen voor een mag-test mogen fokken, en ja, dan fok je van lieverlee de oude trekjes eruit, en dan nog...... het zit in hun genen.


elke keer als hier zoiets ter sprake komt, mag ieder ras zijn eigenschappen hebben, behalve de stafs of andere rassen die voor gevechen zijn gefokt.


En nee dus, ik heb niets tegen geen enkel ras, maar mensen die een ras kiezen zouden zich eerlijk moeten verdiepen in de achtergrond ervan.

honden page profiel ShifuShifu

honden foto van Shifu

Maar Lisa ik heb daar geen topic voor nodig, pak een schep en gooi het kadaver weg, en er worden hier zat topic geopend over chihauhau´s die grommen, duitse herders die bijten, onhandelbare beagle´s, husky´s die ontsnappen en alles kapot bijten bij de buren, dan zeggen de eigenaren van die rassen, ja kan gebeuren, ja is het een waakhond voor, misschien heeft hij pijn enz enz, is er iets over staffords od die type honden begint iedereen te gillen en als een kip zonder kop rond te rennen.

Kom op zeg, als morgen een kaukasische herder een duitse herder, een kangal of een terrier een kind verscheurd of een hond kapot bijt, hoef ik hier niet zo nodig te vertellen hoe lief die rassen wel niet zijn en dat ze altijd in een kwaad daglicht worden gesteld en dat iedereen negatief erover is.
Nee dat gebeurd, slaap er niet minder om en hoef hier ook niet het ras te verdedigen van hoe schattig mijn hondjes wel niet zijn, het gebeurd, ik hoef niet te weten waarom, alleen zorgen dat mijn eigen honden zo sociaal mogelijk zijn, en normaal met andere honden kinderen en mensen omgaan.

En nog sterker, ik heb net een leuke partner gevonden met een stafford, de hond is zijn verantwoording, als hij zorgd dat zijn hond zich netjes blijft gedragen, heb ik er geen moeite mee, pakt zijn stafford onder het spelen mijn hond verkeerd ja kan gebeuren, zorgen dat het niet weer gebeurd, we weten dat het kan gebeuren, maar daarin tegen heb ik een roedel die wel kan denken, ja maar wij willen die hond er niet bij hebben en de stafford met zijn vieren pakken, dan kan ik ook zeggen, ja 3 waak verdedigingshonden, klinkt wel lekker gevaarlijk en een bloeddorstige terrier, ja die vermoordde al menig rat, en hoppa ze hebben die arme huishondje te grazen genomen, ja en dan doen ze alleen waarvoor ze gefokt zijn, waak en verdedigen.
Kun je niets van zeggen, gewoon zien en zorgen dat het niet weer gebeurd, en dat doe je door goed te socialiseren, eraan werken, trainen en goed op je hond letten, zorgen dat hij gezond blijft, en meer kun je niet doen, want een hond, kan net als ieder ander dier ineens iets in zijn kop krijgen of denken iets te zien ja en dan is het hap.


honden page profiel kees van den broekkees van den broek

Als je iets gaat hervormen/wegfokken kost je dat generatie's om dat te bereiken.

Net zo goed als de reden van fokken vroeger is geweest ,waren er toen ook honden die niet aan het doel voldeden in bijvoorbeeld geen bijt drift of vechtlust.
Deze honden werden toen afgemaakt in de pit of door de fokker zelf.
Noem het selectie de andere kant op.

Maar als je op eigenschappen gaat fokken die zo extreem buiten het normale staat en daardoor ook gaat lopen kloten met verkeerde genen dan kun je verwachten dat daar ook heel wat gestoorde honden tussen zitten.
Want eigenlijk is het ook gestoord gedrag om elkaar te bevechten en af te maken in hun overmatige agressie.
Dus ga dan niet lopen kletsen dat ze gefokt zijn met een hoge bijt drempel.
Want als die honden een hoge bijtdrempel zouden hebben dan was er ook geen vechtras geweest.

Als je nu gaat proberen om als fokkers een wat lievere en inschikkelijker Staf of pit te fokken kan ik begrijpen en is te sieren.
Maar er lopen ook nog zat fokkers rond die het orginele karakter geweldig vinden en dat dus in stand houden.
Dan ben je nog afhankelijk van een klein aantal fokhonden die die eigenschappen hebben van lieve inschikkelijke hond .
Dan nog gaat de natuur hun eigen weg en zal er net als vroeger af en toe een watjhe tussen zitten ,nu gewoon nog de natuur zijn gang gaat naar af en toe nog een aantal pups met het orginele karakter.
Dus die genen die er generatie's lang ingefokt zijn en op geselcteert kun je niet zomaar eruit fokken binnen 1 of 2 generatie's.

Jullie generaliseren de andere kant op of dat er allemaal lieve pitjes en Stafjes rondlopen en dat het alleen aan de opvoeding ligt.
Dat is niet zo want je kunt een hond niet zomaar zijn genen veranderen.
Maar het feit blijft als je extremen gaat opzoeken/fokken dat er ook een groter aantal pups tevoorschijn komen die gestoord zijn geboren.

En natuurlijk kan mijn ras de bouvier of welk ander ook iemand slopen ,maar die kans is iets minder aanwezig omdat al wat langer en meer generaties verder terug is gefokt op een wat inschikkelijker en makkelijker karakter.

En dan nog dat een pit of Staf ook nog heel veel liefhebbers heeft van halve crimineeltjes of wannebee .
En dat bepaald ook het uiteindelijke resultaat van wat er vrij komt aan fokprodukten.
En zoalng dat soort nog aanwezig is dan word dat bepalend voor wat er aan pitjes en Stafjes wat er op straat loopt en aan ongelukken.

Maar dat zegt ook wat over de hond zelf en niet alleen maar over zijn eigenaar.


.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Dat hoor je mij toch ook helemaal niet ontkennen? Maar jullie zijn het toch wel met me eens dat er wordt gegeneraliseerd? Mensen hebben het over DE Staffords.. Nee, er zijn staffords die vals zijn en gemeen en weet ik veel allemaal wat. Dit zijn dus niet DE staffords.. En dat geldt voor alle rassen.. en trouwens ook voor mensen..

Als een Nederlander een winkel over val pleegt, zijn het dan gelijk alle Nederlanders die altijd maar winkel overvallen plegen? Nee.

Dat is het enige wat ik er mee wil zeggen, niet een heel ras is verantwoordelijk voor wat 1 stafford doet (al zijn het er 100 die iets verkeerd doen zijn er ook weer 100 die het NIET doen)..

Ik begrijp jullie optiek maar begrijpen jullie die van mij ook?

En wat ik niet begrijp, misschien kan iemand het mij uitleggen. als de stafford dan gefokt werd voor gevechten, dan is het toch nog steeds aan de mens om daar wat mee te doen? Om dat uit te bouwen of te voorkomen? Al zit het in de aard van het beestje, toch kan de mens daar nog een hoop invloed op uitoefenen.

honden page profiel JaneJane

honden foto van Jane

...zucht....

is hier ook iemand die WEL kan lezen wat ik schreef en niet aan de feiten voorbij gaat? (zonder dat ik een verder oordeel geef, maar een oordeel moet wel over het goede feit gaan ;-) )

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

staffs zijn geen vecht honden en zijn ze ook niet voor gefokt.
en erlopen een paar watjes. ze zijn gewoon lief en in ieder ras zitten een paar rotte appels.
en ja ik val op een stafford maar ben ook geen halve gare crimineel en nee trek dit totaal niet op mezelf.
ook jij kees zet dat ras weer slecht weg sorry maar waarom kijk een snaar alle bijtincitenden op het net vind je veel andere honden maar je leest er nooi wat over toch??
waarom stond een paar jaar geleden de golden retriever en zo op een en verw eg de stafford leg me dat eens uit.
maar dit ras proberen ze al jaren kapot te krijgen. en zal ze toch echt nooit lukken hoor jammer. mijriam.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

Dan de 40 bijters met zeker een stamboom nader bekeken. Het betreft hier:

Rottweiler
9
Golden en Labrador Retriever
6
Duitse Herdershond
2
Mechelaar
2
Engelse Cocker Spaniel
2
Newfoundlander
1
Berner Sennenhond
1
Engelse Bulldog
1
Tervuerense Herder
1
Bouvier
1
Bearded Collie
1
Duitse Staande Hond
1
Grote Münsterländer
1
Dashond
1
Rhodesian Ridgeback
1
Akita Inu
1
Samojeed
1
Schnauzer
1
Bull Terrier
1
American Staffordshire Terrier
1
Jack Russell Terrier
1
Border Terrier
1
Cavalier King Charles Spaniel
1
Yorkshire Terrier
1


Van de 164 onderzochte bijtincidenten was in slechts 40 gevallen met zekerheid sprake van een rashond. Op grond van zo'n gering aantal gegevens is het volgens ons onmogelijk om conclusies te trekken over eigenschappen van welk ras dan ook.



honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Om even terug op het onderwerp te komen want hier heeft Anneke niet veel aan... O-)
Ze heeft zelf een staff en neemt de mensen niets kwalijk...
Ze vraagt gewoon wat ze het best kan doen met Bento op het gebied van contact met andere honden na dit voorval en een mogelijk oorzaak...
En denk dat ik daar in mijn vorige posts mij mooi aan heb gehouden!
Hoe is het met Bento nu?

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

@ yvette, ik wordt stapelgek van jouw reacties!! dat meen ik serieus. waarom moet jij toch altijd jouw mening over de stafford zo overduidelijk uitspreken. het lijkt wel of je kickt op zulke topics.. om dan es ff lekker te gaan steuken.

dat jij het geen leuke honden vind is allemaal prima. maar haal de eigenaren niet naar beneden met je vooroordelen want zelfs JOUW hond kan een keer toehappen daar hoeft het echt geen stafford voor te zijn.

volgens mij snap je niet dat je eigenaren van het ras hiermee beledigd.. hou die mening gewoon voor je!!!

@ anneke heel veel sterkte met je pupje!!

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ja mee eens is niet leuk als je hond gebten is en er onstaat een discusie uit voort wat totaal niks met haar hondje te maken heeft.

ik hoop ook dat het een stukje beter gaat met je hondje en ik heb je een paar tips gegeven, wat mij erg geholpen heeft toen mij hond met 5 maanden gebeten was. ik hoop dat je er wat aan hebt heel veel sterkte

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Ik vind het zo verdrietig te lezen wat mensen over staffs schrijven en denken..ze onthouden het negatieve en zien niks positiefs..Heb je dan zelf een staff gehad dat je het zo negatief heb ervaren of is het wat je in de krant leest..

Mijn staff is toen ze 9 weken gebeten door een vuilnisbakkenras..alleen omdat ze in 'zijn' tuin liep. Geen waarschuwing niks..Mij hoor je dan toch ook niet dat die andere hond gevaarlijk is etc..

Elke hond heeft net zoals elk mens wat..accepteer het..en scheer het niet allemaal over 1 kam..

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Wat balen zeg!
Raar dat de andere hond opeens uitviel.
Het is inderdaad zo dat een pup in eerste instantie veel mag, en later wel op z'n plaats gezet word door de andere hond mocht deze dit nodig vinden, maar dit is wel heel overdreven...

Het ging wel tijdens het spel? Of ging er iets meer aan vooraf?

Zelf zou ik mijn pup niet meer met deze hond laten spelen. In elk geval even niet los. (misschien wel eens kijken hoe ze op elkaar reageren als ze aangelijnt zijn)
Want hoe dan ook is er iets niet goed gegaan en zolang je niet weet waarom het fout ging, zou ik geen risico nemen.

Wat betreft de kosten die je zou kunnen verhalen op de eigenaar van de andere hond; je kan dit proberen maar doe dit zeker in goed overleg met de eigenaar. Deze is net zo geschrokken als jij en zal vast zijn/haar hulp willen verlenen.
Hou er wel rekening mee dat de honden met jullie beiden toestemming gingen spelen, dus dat jullie als eigenaar eigenlijk even veel schuld hebben... (heb ik niet bedacht hoor!)
(ook verstandig is om hier een bijtincident tijdens spelen van te maken, als het om een agressie incident gaat wil de verzekering vaak niet veel doen)

Succes en beterschap voor je hondje!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: tobias zijn maaltijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^