Ben ik nou zo raar om te vragen of iemand zijn honden aan kan lijnen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Vandaag was ik aan het oppassen op de kleine vent van mijn zus (2 maand) en haar hond (jack russel). Het was zn mooie dag dat ik had besloten lekker naar het bos te gaan wat vlak bij haar huis ligt. Dus kinderwagen mee hond aan de lijn en lopen maar. Op een gegeven moment kom ik 2 mensen tegen met 3 loslopende honden. Opzich geen probleem, maar ik had de jack mee van me zus. Deze jack is totaal niet gesteld op herders honden, daar heeft ze op de een of andere manier altijd ruzie mee.

Tsja en zoals jullie weten een jack is een klein hondje die denkt dat ie groot is. En ik weet uit ervaring dat ze die hond aanvalt en wanneer ze merkt dat de rollen omgedraaid zijn, ze niet opgeeft. En haar houding naar andere honden kan soms agressie opwekken bij die andere honden.

Nou ja ik schreeuw zo naar die 2 vrouwen: 'Mevrouw zou u misschien uw honden aan de lijn kunnen doen, mijn jack is niet zo van andere honden die komen snuffelen en ik wil op dit moment geen nare situatie'. Ik had immers nog de kinderwagen bij me en dan ook nog die hond aan de lijn.

Die vrouw lacht mij dus compleet uit en zegt; "Ja moet ik zeker mijn honden aan de lijn doen, omdat die van jouw niet te vertrouwen is. Mooi niet."

Nou de situatie liep dus mooi uit de hand. Het bleef gelukkig bij snauwen en happen. Ben maar snel verder gelopen hopend op dat de honden hun baasjes volgden.

Ik heb zoiets dat is toch een kleine moeite om je honden even aan te lijnen als iemand dat vraagt? En je ziet toch dat ik met een kinderwagen loop. En nota bene zeg ik het vanaf een ruime afstand.

Ben ik nou zo raar om dat te vragen aan iemand? Voelde me helemaal niet serieus genomen. Terwijl ik zoiets heb dat wij honden baasjes toch begrip voor elkaar hebben?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben ik nou zo raar om te vragen of iemand zijn honden aan kan lijnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

Ja, is heel vreemd. Je vraagt het gewoon netjes. Niet verder over nadenken. Je deed niks fout! :-)

honden page profiel

Niks van aantrekken!! Je deed inderdaad niks fout!

honden page profiel claudia& ladyclaudia& lady

hahahahahaha neehoor ik vind het zelf een kleine moeite als iemand mij vraagd een hond aan te lijnen dan doe je dat gewoon vind ik persoonlijk dan je kan als je even weer verder weg ben alsnog je hond weer loslaten dus nee ik vind dat niet raar ik vraag het ook welleens als ik met de hond van mijn zus loopt of men de hond wil aanlijnen heb 1x gehad dat ze me uitlachte maar diegene merkte op zich wel dat ik het echt meende en deed het alsnog denk dat ik erg lief keek ;-) verders geen mensen gehad die er moeite om deden.
het jammere is men denkt van ik loop in een bos dus dan mag ik gewoon die hond los laten en voor diegene waar de hond wel lekker in bos kan lopen maar aangelijnt moeten hebben pech nou vind dat bullshit want ook zulke honden vinden het leuk in het bos en mogen daar lopen aangelijnt kunnen ook die honden van dat bos genieten dus nee die vrouwen vergelijk ik met van die dominante hondjes ze denken dat ze heel wat zijn ;-)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Raar gedrag an die lui. Zelfs als jouw (je zus der) hond los zou lopen horen ze te checken met jou of je het ok vindt.

honden page profiel Ramona, BenjiRamona, Benji

honden foto van Ramona, Benji

Ja, tegenwoordig is dat raar om te vragen :'(

Misschien had je mijn topic al gelezen zo niet dan stuur ik de link wel even in een prive berichtje

Liefs Ramona

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

@ Ramona

Nee die heb ik nog niet gelezen. Stuur de link maar ben erg benieuwd naar jouw verhaal!

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

nee dat is helemaal niet raar.
de honden lopen zo vaak los op plekken dat het niet mag.
En ik erger me er ook vaak aan sommige zijn niet echt opgevoed maar dat ligt aan de baas :'(

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

@ Ramona

Tsjee zeg echt niet normaal hoor. En dan ook nog slaan? Waarom :'(

Word ik toch echt verdrietig van. Dit soort dingen verpest soms het plezier dat je met een hond hebt. Want daarna loop je lang zo relaxed niet meer te wandelen.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Zou het niet goed zijn, zowel voor hondebezitters als hondelosen,als er door bijv. een postbus 51 spotje ééns een soort gedragscode voor hondebezitters gepromoot zou worden.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

@Rudi,

dat zou wel handig zijn. Je ziet zo vaak dat hondeneigenaren daar zoveel last van hebben, het is blijkbaar een grote moeite om je hond ff aan te lijnen als een ander dat netjes vraagt..

Anoniem (Gast)

@Hannie & Beer
Het is vaak een kwestie van je in de ander kunnen verpaatsen. Voorbeeld: Mensen ziten op het strand en hun hond legt een terretorium aan, gaat op een afstand van 10 meter van z'n bazen naar alles en iedereen staan grommen en blaffen. Bazen vinden dat wel stoer en verklaren het als natuurlijk gedrag. Terwijl het storend en bedreigend voor de andere strandgangers is en er is geen enkel nut mee gediend.

(misschien een nieuw topic om tot een gedragscode te komen?)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

vorige reacte was van mij

honden page profiel KarienKarien

honden foto van Karien

Ach, je ziet op het moment overal een steeds groter wordend egoisme en gebrek aan inlevingsvermogen en behulpzaamheid naar anderen, dus waarom niet in hondenbaasjesland?
Word ik wel verdrietig van.... :'(

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

ja dat hoef je hier ook niet te vragen, ze kijken je aan of je wel helemaal wijs bent..
nou is amy geen happer maar juist een die gelijk op ze rug ligt maar ze is al 3x gepakt door een grote loslopende hond nu.. waarom laten mensen hun hond loslopen als het zo'n rot beest is? lijn hem dan even aan als er andere in de buurt zijn.. maar nee hoor..

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

sommige mensen :'(

honden page profiel AntonAnton

honden foto van Anton

er zij zeker al meer topic's geweest met dit soort dingen.
en ik lees ze regelmatig maar verbaas me ook vaak aktie reactie is een veel gebruikte uitdrukking van een oudcolega van mij.

ik zelf ben het probleem nog niet tegen gekomen maar als ik zeg wilt u even de hond aanlijnen staan ze gelijk in de houding en zeggen ja meneer goed hoor doe ik even.

whaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
maar ja ik ben dus breed en zie er gevaarlijker uit dan ik ben.

ja ik lach maar denk dat daar het probleem een beetje inzit,
ene keer denken ze laat zij de hond maar aan de lijn doen kan mij toch niets gebeuren???
dus een soort van egoísme en dat is jammer vooral hondenliefhebbers onder elkaar moeten beter weten

nou martine volgende keer gewoon weer vragen hoor je hebt gelijk.


suc6

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

nou jaa... Ik vind dat ook helemaal niet raar! Sterker nog; wanneer ik iemand aan zie komen met een aangelijnde hond, doe ik mijn hond altijd al aan de lijn! Dat is veel eerlijker, en wie weet zit die hond wel aan de lijn omdat hij niet aardig is tegen andere honden oid!
Laatst liep ik zelfs ergens, en toen dacht ik dat die mevrouw haar herder aan de lijn had gedaan, maar hij had zo'n balletje met een touwtje, en die droeg hij in zijn bek, en zij had het touwtje vast! Vanaf afstand was het net alsof hij een lijntje om had gekregen!!! haha! We moesten allebei wel lachen.. Heb Yori maar weer snel losgelaten.. ;-) O-)

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

ik had woensdag ook zo iets grote imposnat dominante reu ging bij zena snuffelen ik vroeg de man of hij een teef of een reu had. want een goede vrienin van mij had kay aan delijn (kort) en ik zij dat kay niet goed is met andere reuen, en of hij de hond ff bij zich wou houden.... naruurlijk was de andere reu zo bij kay in een flits en begin kay aan te vallen... en die man die liet ons die honden uit alkaar halen!!!!! die stond erbij te kijken................
maar goed dat is precies hetzelfde.. geef het ook van te voren aan... maar ja wie zijn wij?? O-)

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

vind het ook een beetje een rare reactie van die mensen, ik doe ook altijd mijn honden aan de lijn als ik een aangelijnde hond aan zie komen, je wil zelf toch ook niet dat je hond gaat vechten?! ik snap dat soort mensen niet.......

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

je zou zeggen dat aangelijnde honden niet voor niets aangelijnd zijn maarja... O-)

honden page profiel ~~~Mambo~~~~~~Mambo~~~

honden foto van ~~~Mambo~~~

Nou sorry, maar ik kan me wel in die vrouw vinden!
Als ik die vrouw was en ik had 3 honden los lopen in een losloopgebied, dan had ik ze ook niet vast gedaan voor een klein jack russeltje aan de lijn....
Tegen de tijd dat ik ze dan alle 3 aangelijnd had, was de voorbijganger allang voorbij geweest.
Maar ik had het misschien wel wat netter gezegd O-)

Kijk nu, doe ik zelf Twist al gauw even aan de lijn als ik een grote herdershond aan zie komen, omdat ik niet weet hoe die herder reageert... Maar Twist gaat toch al gauw op de rug liggen ;-) O-)

honden page profiel Evelyn en BertjeEvelyn en Bertje

honden foto van Evelyn en Bertje

Ik vind dat je het heel netjes gedaan hebt door het te vragen!!Die reactie die je kreeg zegt toch al meer dan genoeg???!!!Dat was dus duidelijk geen kort lontje maar een kort riempje,haha!!
Groetjes Bertje en Evelyn.

honden page profiel ~~~Mambo~~~~~~Mambo~~~

honden foto van ~~~Mambo~~~

@ Anton, HAHAHAHA
Dat is wel gewaagd hoor, hier op een forum met 95% vrouwen zeggen dat je er breed en gevaarlijk uit ziet!
Wat zul jij een profiel-views krijgen vandaag ;-) :-D

honden page profiel ConnieConnie

honden foto van Connie

Ik vind het eigelijk niet meer als normaal dat wanneer je een hond aan de lijn ziet lopen dat een ander zijn hond bij zich houd?? Of zie ik dat verkeerd.
Waar ik me dus ook aan kan ergeren is dat bv. bij ons op het strand worden de honden vanuit de auto al los gegooid en rennen als dwaze alle kanten op, terwijl ze toch echt aan de lijn moeten en pas op het strand los mogen, Nou je snapt wel dat dat nog al eens fout gaat. Kom ik netjes met mijn hond aan de lijn kom je van die dwaze tegen. Ik vraag altijd 1x netjes of ze de hond bij zich willen houden, daarna krijgt mijn hond alle ruimte om zich te kunnen verdedigen. ben er zeker niet blij of trots op maar de volgende keer houden ze de hond wel bij zich, héél vreemd!!
Er zijn veel hondeneigenaren die alleen voor zichzelf lopen en zeker geen rekening houden met anderen.
Het zou zo anders kunnen, jammer!
Groetjes

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

ik denk dat als mensen vragen of je je hond even aan wil lijnen dat dat een kleine moeite moet zijn.
Ik doe zelf ook altijd mijn hond aan de riem als ik een aangelijnde (vreemde) hond zie/ kleine moeite, en mijn hond staat onder controle dus het kost me echt geen moeite.....

Ik vind het ook een rare reactie van die mensen hoor............

Iedereen moet overal kunnen wandelen,
gewoon effe rekening met elkaar houden, scheelt een hoop stress voor iedereen.............



honden page profiel Lorraine & KenzoLorraine & Kenzo

honden foto van Lorraine & Kenzo

Inderdaad een hele aparte manier van reageren, je hond aanlijnen kost misschien 5 sec van je tijd, een gevecht wat uit de hand loopt heeft niemand geen zin in, en kost veel meer moeite!

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Das toch te zot voor woorden!!!!
Die mensen moeten toch snappen dat je met een kinderwagen en je eigen hond aan de lijn geen zin hebt in moeilijke situaties! Belachelijk!!

honden page profiel ConnieConnie

honden foto van Connie

Bij ruiters is het zo dat wanneer je als ruiter andere ruiters passeert dan doe je dat in stap en niet bv in volle galop!! Is gewoon een regel waar vlgns mij toch wel veel ruiters zich aan houden. Althans toen ik vroeger reed wel en wat ik nu op het strand zie!
Oftewel: het kan dus wel, rekening houden met elkaar!!!

kaat (Gast)

Als Indi los loopt en ik zie een aangelijnde hond aankomen, gaat Indi altijd weer aan de lijn. Als ik een loslopende hond tegenkom en Indi is aangelijnd en de andere hond wordt niet aangelijnd , laat ik Indi ook los.
Misschien niet altijd een verstandige actie, maar Indi is dan wel vrij om alle in alle toonaarden met de andere hond te communiceren. Maar ik moet wel zeggen dat ik eerst wel goed naar de andere hond (en baas) kijk om op te pikken hoe die in zijn vel steekt.

Ik vind het ronduit asociaal en kortzichtig om jouw verzoek te negeren.
Met een kinderwagen ben je gewoon niet zo flexibel....en je vroeg het ook nog zo netjes.
Zeker in een volgepropt land als Nederland moet je veel meer rekening met elkaar houden ,maar er zijn mensen die vinden dat de rest van NL rekening met hen moet houden.
Ik geloof dat mensen met een ontwikkeld inlevingsvermogen en sociaal gevoel een uitstervend ras is in NL.
(ik wil niet meer terug naar NL, vind je het gek?)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben ik nou zo raar om te vragen of iemand zijn honden aan kan lijnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Aanval op alle 3 mijn hondjes:(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^