Aanval op alle 3 mijn hondjes:(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel

Gisteren was er weer een hond die mijn honden aan wou gaan vallen.
De hond die dit deed was een Labrador (een opgeleide geleidehond!!!).
Zo uit het niets komt hij grommend en happend op mijn honden af.
Wij hadden ze alle3 aangelijnd.
En tja, wat doe je op zo'n moment, de beste man waarvan die hond is staat te roepen en te fluiten op z'n fluitje, maar die hond bleef om mijn honden heen rennen, al grommend etc.
Zo uit het niet, springt Chelsea ervoor, die ging tussen mijn honden en de labrador instaan.

De Labrador trok zich terug en rende terug naar zijn baas.
Waarom deed Chelsea dit? en wat is het beste om de volgende keer te doen als er weer zoiets gebeurd?
Aangezien Layka ook al wat angstig is voor Andere honden werkt dit niet echt in het voordeel.


Ik heb overigens het kngf al een keer opgebeld over deze honden. (hij heeft er 2, zijn oude die met pensioen is, en de nieuwe, de nieuwe valt aan, en soms de oude ook)
Kngf zou zorgen dat de honden weer heropgeleid zouden worden, maar er is nog geen verbetering, honden trekken nog altijd enorm naar andere honden toe aan de lijn etc, die houden zich totaal niet meer met hun taak bezig zodra ze een hond zien, wat gevaarlijke situaties voor de beste man veroorzaakt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Aanval op alle 3 mijn hondjes:(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

nog een keer bellen. Heb je de man er zelf al op aangesproken. Het lijkt me dat als je ene hulphond nodig hebt je geen zin hebt dat deze dit soort gedrag vertoont! Dat kan je er niet bij hebben!

honden page profiel

Ik heb de man er zelf 1 keer op aangesproken, maar hij kan er ook weinig mee, want hij ziet de honden niet aankomen, dus hij kan zich er ook niet op voorbereiden ofzo.
En het is al een keer gebeurd dat de honden hem bijna de sloot introkken omdat de honden mijn honden zagen.
Gelukkig heeft de beste man zich er al zo op gefocust dat hij weet dat als hij geen schelpen meer onder z'n voeten heeft dat hij verkeerd loopt.

Maar ik blijf het wat eng vinden.
En tja, wil graag weten waarom Chelsea zo reageerde, (ben bang dat zij denkt dat ze de roedel moet beschermen, en zich dus boven mij acht).

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita 3 doggies

honden foto van Sharon & Nikita

Wat Chelsea betreft heb ik geen idee. Het kan best zijn dat ze dacht dat ze de roedel moest beschermen, of de hond wou tonen dat zij niet bang voor hem is.

Wat betreft geleidehonden zijn er hier af en toe ook problemen. Zat laatst met Nikita in de trein op weg naar mijn vader (auto stond bij de garage) en kwam er ook een man aan met een labrador hulphond. Deze man was helemaal blind, en ik had Nikita al op schoot gezet toen ik hem aan zag komen om problemen te voorkomen.
Zodra de hond Nikita in het vizier kreeg kwam hij op ons afstormen. Gelukkig kon mijn vriend de man nog net opvangen want hij viel echt om van de ruk aan de riem.
Vond het nogal sneu, maar kon er helaas weinig aan doen.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Lees een keer het boek over Kalmerende Signalen. Het ertussen springen van Chelsea werkte kalmerend op de twee honden die tegenover elkaar stonden en ze probeerde op zo'n manier een gevecht te voorkomen , wat dus ook gelukt is!!! Dit is klare HONDENTAAL!!! :-)

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Ik denk dat Chelsea bezig was met het voorkomen van een gevecht. Ik zie dit ook gebeuren bij mijn honden, als er 2 wat dreigen tegen elkaar, komt er altijd eentje tussen om ze uit elkaar te houden zeg maar.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken, Chelsea heeft zich prima als vredesstichter gedragen!
Goed zo Chelsea!!!!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik hoor steeds meer verhalen over grommende geleidehonden... Lijkt me toch erg gevaarlijk! Gelukkig is dit goed gekomen door Chelsea ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jeetje dat is toch niet verantwoord dat de honden zo zijn? En niet overal is er een Chelsea om de boel te sussen. Erg gevaarlijke situatie zo voor die man en zijn honden. Ik hoop dat er aktie ondernomen wordt want dit is geen leuk wandelen meer voor die man.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Aanval op alle 3 mijn hondjes:(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: dansende hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^