Ben ik nou zo raar om te vragen of iemand zijn honden aan kan lijnen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Wat belachelijk dat die mensen de hond niet even aanlijnen. Je vraagt het netjes dus wat is het probleem om je hond even 5min. aan telijnen als dat een hoop ellende kan besparen?
Op het moment dat zij haar honden genoeg onder controle heef en ervoor kan zorgen dat deze naast haar blijven lopen wanneer ze jou voorbij komt; okay. Maar dat was zo te lezen niet het geval.
Waarom zoekt zo'n vrouw dan juist problemen op?

En mensen die zeggen 'het is een losloop gebied dus ik ga mijn honden niet aanlijnen'; zo moeilijk is het toch niet om rekening met elkaar te houden? Iemand vraagt niet voor niets of je een hond even wil aanlijnen.(en zeker als iemand het normaal vraagt, waarom zou je dan moeilijk gaan doen?)
Zouden honden die niet goed los kunnen lopen,dus niet lekker naar het bos kunnen maar het altijd maar met het standaard rondje door de wijk moeten doen?





Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben ik nou zo raar om te vragen of iemand zijn honden aan kan lijnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Ik vind het persoonlijk een beetje asociaal van die vrouw. Het is een kleine moeite en zeker als iemand ook nog met een babywagen loopt. Tjibbe gaat sowieso aan de lijn als we een babywagen naderen en ook als ik zie dat een ander zijn/haar hond aan de lijn heeft. 2 regels voor mijn manneke: 1. Niet met je snufferd in een babywagen, 2. Geen honden aan de lijn lastig vallen. Aangezien hij dit natuurlijk niet begrijpt, gaat hij gewoon even aan de lijn. Wordt niemand slechter van, toch? Ik geef je groot gelijk dat je het haar vroeg.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Tsja... ik heb drie honden en ga alleen met alledrie tegelijk ergens lopen waar ze veilig los kunnen. En ik rij dan speciaal naar een losloopgebied toe. Waar mijn honden prima los kunnen zolang de andere honden die daar zijn ook sociaal zijn. Als jij dan per sé in dat gebied wilt gaan lopen op een tijdstip dat je weet dat er mensen met hun honden lopen juist om hen los van de lijn uit te later razen, dan veroorzaak je in mijn ogen overlast. Je kunt toch ook met je aangelijnde hond ergens anders gaan lopen, dat hoeft toch niet in een bos? Jouw hond is aangelijnd en veilig voor verkeer. Mijn honden hebben het nodig om los te lopen en ik ben daarvoor afhankelijk van een speciaal verkeersveilig gebied. En daar zijn er al zo weinig van. Dan kun je dat gebied dan ook nog niet gebruiken omdat er mensen gaan lopen wiens honden niet met andere honden kunnen. Dan hou je straks niets meer over.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

ja ik denk ook dat ik verbaasd was geweest over jou vraag mijn loslopende honden aan te lijnen in een bos. Maar dat ligt er ws aan hoe het me gevraagd wordt. Ik heb hier in het park een vrouwtje lopen die met zo'n hoge stem van veraf gilt of ik een pub heb...Eerlijk die mevrouw negeer ik. De ontmoeting tussen onze honden gaat altijd goed al heeft hij een hysterisch vrouwtje. Maar goed daar hadden we het niet over. Je vraagt in mijn ogen nogal wat. Drie honden aanlijnen omdat jij even wilt passeren met je hondje en je wagentje. Dit soort ontmoetingen zijn ook in mijn ogen te kort om dit soort zaken van elkaar te vragen. Maar ik besef me dat ik vanuit de veilige positie van een makkelijk sociale hond praat. Ik weet niet hoe ik me zou voelen met een hond die die bescherming van mij nodig heeft. Maar nogmaals je kan niet van voorbijgangers vragen hun hond aan te lijnen als je hen en hun hond niet kent. Ik neem aan dat deze mensen ervan uit gaan dat hun hond onder commando staat. Je kan beter iets anders aangeven, zodat deze mensen zelf bedenken dat ze beter aan kunnen lijnen. Zo van, deze jack is geloof ik nogal agressief naar loslopers....daarmee geef je sneller aan dat jij de situatie ook niet in kan schatten. Je exuseert je en mensen zijn dan eerder geneigd je tegemoet te komen

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

@wendy en Linda

In het bos is niet overal losloop gebied. En waar ik liep al helemaal niet dat was een fietspad met ernaast zn stuk voor terreinwagens ofzo. Dus dan ga ik ervan uit dat ik daar rustig met de hond en kinderwagen kan wandelen. En ik vraag het van denk ik wel 20 meter afstand omdat het een lange weg was.

En vind het ook een erg goed idee om zn gedragscode in te stellen via zn spotje. Je ziet het te vaak gebeuren.

Dan las ik zn mooie reactie over een breed iemand weet even niet wie :-D . Maar ik ben inderdaad maar een klein meiske van 1,55 die nauwelijks boven de kinderwagen uit komt. En dan heb je nog een jack russel onderdeurtje bij je. Dus wat zou ik nou.

Maar ben wel blij dat er ook nog lieve baasjes zijn hier. Die wel begrip hebben dat ik dat vraag.

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita

honden foto van Sharon & Nikita

Wat stom dat ze de honden niet even aan wouden lijnen.
Je hebt het normaal gevraagd en zoveel moeite is het niet, kunnen ze ze later zo weer los laten lopen.

Je hebt van die mensen....

honden page profiel aadjeaadje 3 doggies

honden foto van aadje

nee hoor gekkie

niks fout gedaan!
hier vraag ik het ook altijd de 1 doet het wel de ander niet!
jammer maar je hebt er altijd mensen tussen zitten die denken dat ze boven andere mensen staan :'(

groetjes

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

ik ga met Wendy mee dat het 'm ook zit in hoe je het brengt. Als ik mijn honden bij een andere hond weg moet houden hoef ik er maar één aan te lijnen. De andere twee blijven bij me als ik dat vraag. Dat is in mijn optiek ook voldoende. Je hebt bij mij dus meer kans als je niet gaat lopen dirigeren van 'lijn je honden aan', maar gewoon aangeeft dat jouw hond niet zo sociaal is naar andere honden.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Wat aso zeg... Hier in het park geldt dat je je hond bij je houdt zodra er iemand aankomt met een aangelijnde hond. Aangelijnde hond = oppassen, want dat zou wel eens een hond kunnen zijn die niet goed met andere honden overweg kan. Hier wordt dat gerespecteerd, het is echt een regel/conventie zeg maar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben ik nou zo raar om te vragen of iemand zijn honden aan kan lijnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Aanval op alle 3 mijn hondjes:(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^