Gentle Walker aangeschaft en wil gaan gebruiken als hulpmiddel.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Ik ben gisteren wezen lopen met een vriendin van mij. Zij heeft een Beagle en een Border Collie kruising Cocker Spaniel. Alleen net zoals Igor trekt hij zich zelf ook helemaal het tierelier.
Nu heeft ze een Gentle Walker aangeschaft voor Dopey (zo heet hij), ze is er helemaal blij mee en Dopey trekt minder. Ze gebruikt het niet als vervangmiddel maar wilt hiermee wel gaan trainen zodat Dopey straks niet meer trekt zo was ze vol trots en moed tegen me aan het vertellen. Dus ik dolenthousiast haar Gentle Walker ook eens bij Igor geprobeerd. Uiteindelijk gisteren naar de Intratuin geweest en er ook een aangeschaft. We hebben samen gelopen zonder trekkende honden! Het was een gehele opluchting! De Gentle Walker is zo een tuigje met van die touwkes onder de oksels (van Nylon). We gebruiken het niet als correctiemiddel of vervangmiddel maar als hulpmiddel. Nu wil ik ook op deze manier Igor leren niet meer te trekken en dit ding gebruiken als oppstapje. Moet wel zeggen dat we beide veel onspannender lopen nu, zowel Igor als ik. Ik raakte vaak snel gefrustreerd en Igor is niet stom die voelt dat natuurlijk ook. Mijn handen lagen soms bijna open zo hard als hij trok.
Nu liep ik dus gisteren vol trots met mijn mooi mee lopende hondje door het park. Totdat ik opeens werd uitgemaakt voor dierenbeul! :'( Ik zou Igor regelrecht mishandelen doormiddel van zo een tuigje als dat, terwijl de man die dat zei zijn hond altijd aan zijn oren mee trekt!
Hoe omgekeerd kan de wereld zijn!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gentle Walker aangeschaft en wil gaan gebruiken als hulpmiddel." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

wie is hier nou de dierenbeul........de man die zijn hond aan zijn oren mee trekt :'(

honden page profiel KarienKarien

honden foto van Karien

He bah, waarom moeten mensen elkaar toch altijd meteen zo beoordelen? Als jij en je hond hier toch profijt van hebben? En dan nog, hij had toch ook op een vriendelijke toon uit kunnen leggen dat dit systeem volgens mij wel werkt op basis van pijnprikkels (onder de oksels zijn honden heel gevoelig), maar dan kun je nog zelf de keuze maken.

Wij hadden veel profijt van de gentile leader (bandje over de snuit), die dan wel niet met pijnprikkels werkt, maar voor de hond vervelend genoeg is om minder trekken (waar hij naar toe wil, verwijnt uit zicht, doordat zijn snuit naar beneden getrokken wordt alshij trekt. Bovendien kan hij minedr kracht zetten bij trekken. Ik had ook altijd de blaren op de handen van onze enthousiaste lummel en da's nu stukken beter. Dan heb je tenminste ruimte om te trainen)

Maar nogmaals, om goedbedoelende mensen met hart voor hun hond meteen voor dierenbeul uit te maken?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Gaat dat ook over zijn snuit? Je moet wel bedenken dat zoiets voor honden heel vernederend schijnt te zijn.

Heb je dat boekje nog gekocht van Turid Rugaas, Help mijn hond trekt? De perfekte methode om een hond van het trekken af te helpen en jouw en je hond ontspannen te laten wandelen.

Hier nog een link van Quibus kynologisch centrum over hondonvriendelijke hulpmiddelen.

http://www.gedragstherapie.info/hondonvriendelijkehulpmiddelen.htm

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Denise ik wil je niet veroordelen ,maar ik denk dat je niet weet wat een gentle walker met je hond doet. Net als met een slipketting of een prikband krijgt je hond een pijnsignaal. Als je positief wil trainen hoort pijn er niet bij!De gentle walker geeft een pijnprikkel onder de oksels wat een zeer gevoelige plek is bij de hond. Ik weet niet of je dat wel wil voor je hondje. Ik denk dat hij het niet fijn vindt om op zo'n manier iets te leren. Hij doet het dan namelijk niet meer uit vrije wil maar om pijn te vermijden. Vindt het niet zo'n goed idee!! :'(

honden page profiel KarienKarien

honden foto van Karien

Dat dingetje dat ik heb is een dun bandje over de snuit.

Ik snap best dat je weloverwogen met deze dingen om moet gaan, ik zou zelf niet voor correctie op basis van pijn kiezen, maar als je al vanalles hebt geprobeerd, je het bloed in de handen hebt staan en het huilen je tijdens het wandelen nader staat dan het lachen, is het voor zowel jezelf als voor de hond fijn om even een hulpmiddel in te zetten. Dan kun je vanuit een rustige situatie de hond leren welk gedrag je graag ziet tijdens het wandelen. Nu het stukken beter gaat, zijn we weer met het bandje gestopt. (allen de enkele keer dat de kids 'm uitlaten,die houden 'm anders niet)

Overigens werd ons de gentile leader op de Kynologen club aangeraden.

(Ik moet eerlijk zeggen dat ik het boekje niet heb gelezen, dus misschien lukt het daarmee ook wel O-) )

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Ik heb het beste met andersmans en mijn eigen honden voor Annelies :-)

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Karien, wat jij hebt is een halti, werd vroeger inderdaad veel aangeraden op kynologenclubs. Maar naarmate de kwetsuren aan de halswervels bij gebruik van de halti stegen is ook deze manier van een hond leiden verguisd Honden met nekhernia's in overvloed door verkeerd gebruik Zeker kinderen zou ik er niet mee laten lopen, een verkeerde trekbeweging kan funest zijn voor de hond. :'(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Karien, het is echt een fijne rustige ontspannen methode voor beide partijen.

Je leert
Hoe je de aandacht van je hond krijgt
Hoe je de stress bij de hond reduceert
Hoe je de hond het trekken aan de lijn afleert
Hoe je het hier commando oefent op een vrolijke betrouwbare manier
Hoe je het denkvermogen van de hond aktiveert
Hoe je je hond de kans kan geven zijn kalmeringssignalen te laten zien
Hoe je problemen met springende, blaffende, uitvallende honden aan de lijn kan oplossen
Hoe je het stresslevel bij jezelf kan reduceren.

honden page profiel KarienKarien

honden foto van Karien

Klinkt goed. Gelukkig gaat het met Boyk nu goed genoeg om weer gewoon aan de lijn te wandelen, het heeft wel geholpen. Hopelijk hebben we geen schade aangericht aan z'n nekkie. (Overigens werd er wel bij verteld dat je zelf niet meer mag trekken, zeker niet rukken, maar eerlijk gezegd had dat ook wel wat beter in de gebruiksaanwijzing mogen staan)

Is er geen hulpmiddel waardoor je meer controle hebt over de hond (zonder blaren op handen ed), wat niet schadelijk is? Voor Denise en anderen waarbij de (sterke) hond tijdens het wandelen alles interessant vind behalve het baasje?


honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik zou toch gewoon proberen je hond te trainen niet te trekken. Gewoon consequent zijn. Dit is alleen een hulpmiddel (dat hem een negatieve prikkel geeft als hij trekt dus eigenlijk straft) , haal het hulpmiddel weg en hij trekt weer.

Op je foto/avatar zie ik een rollijn, loop je daar nog mee? Die zou ik niet meer gebruiken aangezien je daarmee trekken juist aanleert.

Gewoon stilstaan of de andere kant uitlopen als hij trekt en belonen als hij netjes naast je loopt.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Nee de rollijn had ik meegenomen zodat hij languit kon lopen op een plek waar hij niet los mag :-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

AFleren te trekken is niet iets wat je ff snel doet. Je moet daar echt tijd voor nemen. Ga ervan uit dat je de komende maanden niet normaal wandelt. Elke keer als hij trekt stop je en sta je stil. Een hond heeft al ssnel door asls hij aan een pantaarnpaal vast zit dat hij niet hoeft te trekken want het heeft geen zin. Je mag dus NOOOIIIT doorlopen als hij trekt. Als je hiet heel erg consequent in bent kun je het hem afleren, echt. Beloon hem als hij mooi naast je loopt.
Maar echt nooit nooit nooit toestaan, want als het 1x lukt, dankan het dus toch, en gaat hij meteen weer trekken.

Lees turid rugaas, een hele goeie, en je kunt het wel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niets mis mee hoor, laat maar kletsen.

toen ik een verbrijzelde arm had, had ik maar een arm om bamse in bedwang te houden, daar werd ik goed onzeker over.
voor bamse heb ik de halti toen even aangeschaft. een vinger , en ze ging met mij gewoon aan de wandel, voor bamse was het niet een marteltuigje, integendeel.

en ook ik kreeg vaak de vraag, ohhhhh bijt je hond ? nee , de halti lijkt op een muilkorf, zodat je die vragen krijgt.

leg je het uit, dan is er begrip. het is het onbegrip bij mensen die het niet weten, zien ze de werking ervan dat hebben ze daar volledig begrip voor.

dus niets van aantrekken, er is niets mis mee, als je bemerkt dat het trekken voorbij is kan je altijd weer een gewone halsband om doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

even recht zetten, het laten kletsen is niet bedoeld voor de forummers, nee voor de man die haar uitmaakte voor dierenbeul, dus geen onbegrip hierover. :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Lol je mag mij ook laten kletsen hoor :-) ik vond t alleen zielig voor Igor..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee dobry :-D ik laat niemand kletsen, alle adviezen zijn toch welkom ? en aan degene die dit topic opend aan haar wat ze er mee doet toch.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Zielig is toch ook wel overdreven. ALs je eraan gaat liggen rukken ja. Ligt er heel erg aan hoe je ermee omgaat of het zielig is.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Fijne reacties dat ik toch niet gelijk reacties krijg net zoals die man. Ik train al met het niet trekken sinds ik Igor heb. Het eelt is zich mooi aan het ontwikkelen tot een prachtig handpalmschilderij inmiddels en ik heb zelfs al een paar bebloeide handen gehad. Ik probeer het echt vol te houden en ik gebruik nu dit gewoon als hulpmiddel. Ik zorg er echt wel voor dat Igor er geen pijn mee doe, ik ga er gewoon normaal en bekwaam mee om. En zoals Willemijn zegt als ik bemerk dat het trekken weer voorbij is dan gaat het halsbandje weer normaal om. Het scheelt zoveel stress zo voor zowel Igor als voor mij. Ik moest me constant in houden om niet te gaan mopperen op Igor hiervoor, ik zag er zelfs tegenop als ik hem weer moest gaan uitlaten :-)
Nu , ... ik zou het bijna a gift from heaven noemen! O-)

honden page profiel debbie & zoedebbie & zoe

honden foto van debbie & zoe

hoi denise, je schrijft dat jouw gentle leader een paar nylon touwtjes heeft die onder de oksels lopen. Pas hier wel mee op! ik ben niet tegen het gebruik van een gentle leader als hulpmiddel, maar dat nylon kan gaan snijden. bij bijvoorbeeld een ulead heb je dit niet en dit werkt in principe hetzelfde als degene die je nu hebt.

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

ik kreeg ook zo's diong voor zena, maar ik heb die snel ingeruild en een een U-lead aangeschaft!!! deze is echt super..... nu heb ik tijdenlijk voor reus kay een halti??/ gentle leader?? hoe noem je zo.n ding... halster, ook om de neus heen, gaat steeds beter, nu hij begint te luisteren naar zijn naam, trekt hij al half niet meer zo (ook gewoon aan de halsband)

ik zou als ik jouw was voor een U-lead gebruiken als zijnde hulpmiddel

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

u-lead kan je bestellen op hondenspul.nl ik wacht nu op die voor kay... die v zena was voor hondenspeelgoed aangezien en stukgebeten :'(

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Heeft iedereen de link wel gelezen die Dobry heeft geplaatst?

Daar staan alle feiten in over deze zogenaamde hulpmiddelen(martelwerktuigjes).

Iedereen mag het natuurlijk voor zichzelf weten ,maar je kan maar voorgelicht zijn.Zeker als er genoeg positieve pijnloze manieren zijn om je hond het trekken af te leren.

Groetjes Soraya&Mila

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Ik heb voor Charlie een halti harness gehad tegen het trekken. Ik heb er veel plezier van gehad. Doordat Charlie niet meer aan de riem trok ging ik ook relaxter wandelen wat weer een gunstige invloed op Charlie had. Ik gebruikte het halti harness alleen op de wandelingen als ik niet veel tijd had. Op de grote wandelingen trainde ik gewoon met riem. Charlie loopt nu gewoon netjes aan de riem maar vond het destijds toch wel een uitkomst.

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

ik vind de ulead ideaal...
ik ben het helemaal eens dat hulpmiddelen veel te vaak als makkenlijk wordt gezien, en daardoor een deel training wegvalt, met negatieve gevolgen voor de hond..

soms door omstandigheden is het wel eens goed dat er hulp-middelen zijn..
ik heb bijv in februari een borstverkleining gehad.. staat ong 6 weken revalidatie voor.. je kan je wel indenken dat een trekkende hond geen optie is, mijn pup had er nog een handje van om spontaan haar neus of ogen achterna te gaan... die klappen aan de riem kon ik niet hebben.. de ulead was echt een uitkomst..nu zitten we eind mei, en heb ik kay erbij, een 2jarige niet opgevoedde Akita X DH reu handen vol...

ik wil niet zielig overkomen hoor, maar hulp-middelen zijn wel soms een uitkomst als je ze gebruikt als hulp, en niet voor het makkenlijke...
want een hulpmiddel moet geen dwangmiddel zijn

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wel de oksels van je hond dagelijks even controleren, want die touwtjes kunnen in de huid snijden en de hond verwonden. Juist vanwege dat risico heb ik dit hulpmiddel nooit gebruikt. Ik wil mijn hond niet per ongeluk verwonden.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Ik let op de touwtjes, geen zorgen :-)
Know what I am doing :-)

Bedankt voor de adviezen trouwens maar ik kan helaas even geen nieuwe tuigje aanschaffen, moet ook denken aan de portomornee en als ik nu net al deze nieuw heb :-)

honden page profiel sorayasoraya 1 doggies

honden foto van soraya

Geeft niks loopt Igor gewoon wat langer door met zere oksels :-)

groetjes Soraya&Mila

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

@ Soraya: Vanwaar deze nare opmerking?

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

Moet even zeggen dat ik pas ook zo'n tuigje heb aangeschaft en ik ben er blij mee. Als je hem goed gebruikt en weet wat je doet is er niks aan de hand.En wat het snijden onder de oksels betreft het is geen vis touw maar zacht nylon. Mijn hond heeft nergens last van en heeft geen probleem met het aandoen. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gentle Walker aangeschaft en wil gaan gebruiken als hulpmiddel." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^