Gentle Walker aangeschaft en wil gaan gebruiken als hulpmiddel.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

even een vraagje die vriendin van jou van waar heeft die haar kruising border x cocker? ik he ber ook 1!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gentle Walker aangeschaft en wil gaan gebruiken als hulpmiddel." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KarienKarien 3 doggies

honden foto van Karien


"Heeft iedereen de link wel gelezen die Dobry heeft geplaatst?

Daar staan alle feiten in over deze zogenaamde hulpmiddelen(martelwerktuigjes)."


@soraya: ik zou de informatie op een site niet meteen als 'waarheid' betitelen. Hier hoor je dit, ergens anders weer wat anders. Fijn is dat we de informatie kunnen vergelijken en ons eigen, weloverwogen keuze kunnen maken, toegespitst op onze dieren en onze situatie.
Ik zou het dan ook geen martelwerktuigjes noemen. Dan hoort Denise eigenlijk hetzelfde als van die meneer die haar een dierenbeul vond. Wel fijn dat iedereen zo meedenkt. Ik weet uit eigen ervaring hoe frustrerend een voortdurend trekkende hond kan zijn en dat je met de beste bedoelingen en maanden trainen er soms niet bent.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Nouja het is niet de eerste de beste die dit schrijft, Kynologisch centrum Quibus bestaat niet uit leken op het gebied van honden en hun opvoeding.

Ook Turid Rugaas schrijft in haar boekje dat de hond niet meer kan communiceren en zijn kalmerende signalen niet meer kan uitzenden en het dus heel veel stress oplevert voor de hond.

Ik zou deze mensen eerder geloven dan de fabrikant van een Gentle Walker.

Igor is nog zo jong, wat als hij in zijn enthousiastme toch ineens een sprong maakt en iets beschadigd?

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

neem een u-lead dat is echt super geen touwtjes niks om het bekkie geen pijn niks maar super een super ding :-D kijk maar bij martingaus op zijn website

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb op het internet herhaaldelijk gelezen van mensen die dit tuigje gebruikten en problemen kregen met opengeschuurde oksels, en zelfs doorgesneden pezen of spieren.

Helemaal onschuldig is het dus niet. Maar ik geloof dat zelfs een halsband dat niet is (rukken aan de halsband zou hernia kunnen veroorzaken).

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

u - lead zit niet onder de oksel zit gewoon als alle andere tuigen alleen zit het klipje bij de borst dat is het enige verschil in plaats van op de rug. dus als je hond er in leunt valt hij om. want omdat honden hun kracht vanuit het borst halen worden ze door de gesp op de borts te hebben uit balans gehaald
http://www.hondenspul.nl/N_frame.html?http://www.hondenspul.nl/U-Lead-anti-trektuig--N_art_171.html
kijk zelf maar

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Igor zal niets beschadigen, ik let er op. Ik ben soms zelfs overbezorgd als het gaat om mijn honden. Ze zijn mijn alles en ik heb er dan ook de wereld voor over.
Als iemand mij een dierenbeul noemt dan klinkt het heel cliche maar dan voelt dit voor mij als bijna een klap in mijn gezicht want de mensen zouden eens moeten weten wat ik voor m'n hondjes doe. De Gentle Walker is pas een marteltuig als je het zelf tot een marteltuig maakt en anders is het gewoon een hulp-middel. :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik vind deze discussie nergens op slaan, deze hulpmiddelen zijn ervoor, niemand doet zijn hond wat aan, zeker denise niet, ze gaat er voorzichtig mee om, ze houd rekening met haar hond.

ze schrijft dat ze bebloede handen heeft dat haar hond zo trekt, niemand van hier kan zien hoe haar hond trekt, deze hulpmiddelen , mits goed gebruikt , is er niets mis mee, naar mijn oordelen heeft denise heus het beste voor met haar hond, zelf schrijft ze ook, als het trekken minder wordt, dan gebruikt ze gewoon een halsband. niet gelijk veroordelen, als iemand een halti of gentle walker gebruikt.

geef netjes advies, en ga niet in discussie alsof het allemaal marteltuigjes zijn. en deze hulpmiddelen niet deugen. ieder heeft het beste voor met zijn hond, de een kan zijn hond goed in bedwang houden , de ander wat minder. en de ene hond is ook de andere hond niet, oordeel niet, geef gewoon advies , daar vraagt denise om, meer niet.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

@ Willemijn & Diana:

Inderdaad :-) Mooi gezegd dames :-)

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

niets geen martelwerktuig aan hoor.......als je hem goed gebruikt is het en heel normal hulpmidel nt als een gewone halsband en lijn.

Wat betreft quibus tja ........ik heb er een andere mening over maar goed ieder het zijne

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Wat is quibus? Misschien een stomme vraag ;-)

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Hallo Denise...
Wat mij opvalt aan je foto is dat je een lange lijn hebt.. zo'n rollijn, tenminste zo lijkt het. Ik weet niet of je die gebruikt (hebt) maar dat is geen fijne lijn om het trekken af te leren, integendeel zelfs :-)
Ik vind dat je helemaal zelf moet weten of je zo'n gentle walker gebruikt, je zult je eigen redenen er wel voor hebben maar ook ik heb een enorm trekhond gehad ;-) een rottweiler ca 55 kg schoon aan de haak en als hij gaat trekken is de kracht wel het dubbele.
We zijn er nog niet helemaal maar het getrek is bijna nihil in zonder afleidingingen en zelfs met afleidingen zoals auto's, fietsers, andere honden gaat dit ook vele malen beter dan ervoor.
Ik heb verschillende dingen geprobeerd en gedaan en ik denk dat de volgende technieken en trucjes tesamen hebben gezorgd dat hij zo veel minder trekt. De riem is zelden gespannen en ik dus ook ;-)
-belonen met kaas als hij netjes naast je loopt.
- vaker een andere wandelroute nemen
- een woord koppelen als hij netjes naast je loopt (ik heb dat sinds kort pas gedaan (ja dom, maar wist ik veel) ik heb het woordje aan de voet gekoppeld als hij netjes naast me liep. Als ik dat nu zeg dan komt hij echt langs me voet lopen :-D
- stil staan
- de andere kant oplopen
- veel complimenten geven als hij het goed doet

Dit alles heeft denk ik uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen :-D lekker ontspannen lopen met je hond aan de gewone halsband

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

De rollijn die ik op de foto heb gebruikt heb ik die middag meegenomen nadat ik zijn andere riem uit had gedaan omdat hij op die plek niet los mocht lopen maar dusdandig wel wat vrijheid had zo ondanks dat hij aan de rollijn zat :-)

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

@ denise hier kun je wat meer lezen over quibus

http://www.quiebus.nl/

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Als je mijn adviezen en link gelezen had zou je die vraag niet gesteld hebben Denise :'(

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Sorry ik heb er een beetje overheen gelezen, kan toch gebeuren? :-)

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

ZIt er tegenwoordig niet van dat wollen spul (zeg maar een kussentje) tussen de lijn en de oksel van de hond? Hoe kunnen er dan doorgesneden pezen en spieren zijn? Ik heb dit tuigje nog nooit gebruikt, maar ik zag er laatst een foto van. Daarom vraag ik me het even af...

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

@ dobber, dit heb ik idd ook gezien bij de hond van een kennis van mij, er zit een soort vachtje om de draad die onder de oksels doorloopt en dat vachtje snijd echt niet hoor

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Kan gebeuren, ik vond het al zo vreemd dat je er helemaal niet op gereageerd had over dat stukje wat ze schreven, en Soraya had het ook nog eens extra onder de aandacht gebracht.

maar nu snap ik t je had t niet gezien ... O-) :-)

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Oke :-)

Het tuigje wat ik heb heeft geen kussentjes, dat zijn zachte nylontouwtjes :-)

honden page profiel kimkim

honden foto van kim

wij hebben er een die om de neus zit idiaal

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

HeyDenise,

ook wij hebben, vooral voor mij, een hulpmiddel voor Joy. Wij hebben een Genle Leader(volgens mij, geen idee hoe het heet).
Dit hebben wij voor de schemering, omdat Joy dan ontzetetnd waaks is en ik haar niet kan houden.
Jij noemt het, net als mij, een HULPmiddel.
Ik stond de wandelingen met Joy de laatste tijd met tranen in de ogen van stress en pijn en ja ook wij trainen intensief met Joy aan het trekken. En wat wil je? Toch kunnen genieten van je hond.

Al met al heeft het erg geholpen en steeds vaker loop ik zonder de gentle leader Joy uit te laten. Vol plezier!
Als je het als een hulpmiddel gebruikt in plaats van een correctiemiddel ben je goed bezig hoor meid!
Je hebt een plezierige wandeling achter de rug en dit is stap één, steeds langzaam afbouwen en blijven trainen en het komt helemaal goed.

Liefs,

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Die van mij heeft wel van de zachte kussentjes onder de oksels door, Diesel loopt over het algemeen netjes naast me, maar als hij een andere hond ziet, krijg ik echt zijn aandacht niet, met niets, ik kan hem dan met een gewone lijn niet houden.
Vandaar dat tuigje, ik vind er ook niets zieligs aan, beter zo, dan mijn vingers breken, of mijn been.
En ja, dan zal hij dat best wel als niet prettig ervaren, maar dat is pech voor hem, laat me niet over de straat sleuren.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoe ideaal het ook kan zijn voor een mens,voor je hond is het toch een stuk minder ideaal als hij last krijgt van nekklachten of pijnlijke oksels.

En misschien trekt de hond je handen stuk,je zal toch zelf aan de gang moeten gaan.Al die hulpmiddelen zijn een onderdrukking en zijn geen oplossing voor het probleem en het probleem is vaak een inconsequent baasje.Blijkbaar heeft de hond succes gehad met trekken,het heeft hem geleid naar waar hij wilde,het heeft geholpen om te trekken.Daarom trekt een hond.
De ene hond doet er langer over om te stoppen met trekken dan een andere,maar wat al meer mensen hebben aangegeven,zorg dat de hond jou het leukst vindt,en niet de omgeving.
Of je hond jong of ouder is,hij weet wie hij aan de andere kant van de lijn heeft,1 soms wat toestaat en mee wandeld de kant op die de hond aangeeft.Of een consequente baas die ten alle tijden bepaald wat er gebeurt,zonder pijnprikkels.

Daarom Denise snap ik ook niet dat jij dit nu gebruikt,jij die altijd zoveel kan leren aan een hond.Igor is jong en onstuimig,maar ga vooral door met stil staan en pas doorlopen als je oogcontact met hem hebt en zelf aangeeft dat het goed is om door te lopen.Daarom ook mijn "nare"opmerking van de zere oksels.Als jij dit ding hebt gekocht en je hoort eigenlijk van meerdere mensen dat het snijd in de huid en corrigeerd op de manier van een pijn prikkel en jij zegt dan dat je deze net nieuw hebt en je ook aan je portemonnee moet denken,dan vind ik dat een nare opmerking,voor Igor ,want die loopt met zere oksels,omdat jij vindt dat dit nieuw is...De vergelijking vind ik krom,hij mag nog even pijn hebben,omdat je aan je portemonnee moet denken.Dat is toch hartstikke onaardig voor je hond?

Groetjes Soraya&Mila

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Ik ben niet onaardig voor mijn hond, ik heb de wereld voor hem over :-)
Maar ja, meningen verschillen he, zou wat zijn als we allemaal het zelfde zouden denken :-)
Ik doe in mijn ogen niets verkeerds, klaar :-)

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Zo jammer vind ik het dat hij zo jong is...
Heb je het van te voren niet getraind dat hij niet ging trekken?
Misschien is het, voor je hulpmiddelen gaat gebruiken, makkelijker om hem gewoon te gaan trainen.
Dat scheelt sowieso een hoop geld, want die dingen zijn niet goedkoop ook.

En ja...al gebruik je hem enkel voor wanneer hij niet los mag, zo'n langloop lijn is natuurlijk niet ideaal.


Als je zo'n hulpmiddel wil gebruiken..moet je dat zeker doen...je bent heus geen dierenbeul...

Maar je traint al zoveel met hem ( naar aanleiding van je filmpjes etc) dan is het toch ook leuk om eigenhandig hem niet meer te leren te trekken?
Gewoon heel consequent zijn

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Ik ben al vanaf week 8 bezig met intensief hem niet te leren trekken. Nu heb ik dit hulpmiddel wat mij gewoon een handje helpt :-)

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy.

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Ja bij de 1ne hond werkt het anders dan de andere hond.
Een kennis heeft een kruising, heel mooi maar voor al ook heel sterk beest.
Zij heeft ook zoon tuigje aangeschaft.
Maar bij haar ging het volkomen fout, de hond vond het zo pijn doen, dat hij op een gegeven moment gewoon zijn baas wou happen.
De 1ne hond wordt er rustig van en de andere hond wordt een drukker van.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Moet trouwens zeggen er zijn nu een paar dagen voorbij en Igor reageerd er erg goed op.We kunnen in ieder geval weer een stuk ontspannender wandelen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gentle Walker aangeschaft en wil gaan gebruiken als hulpmiddel." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^