Giardia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hoi,

Mijn pup van bijna 11 weken heeft een giardia infectie opgelopen. Hij wordt nu met pilletjes behandeld, maar hij is niet lekker. Sneu voor het mormeltje. Weet iemand hoe zo'n pup dit krijgt? Van een andere hond ofzo? Iemand ervaring met deze infectie en hoe lang het duurt voor de diarree weer over is?

Xxx Anna

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Giardia" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

de pup zal met giardia uit het nest gekomen zijn, dat gebeurd tegenwoordig wel vaker en is het is ondoenlijk om de pups en mams als ze nog bij elkaar wonen giardia vrij te krijgen, omdat door de nog onzindelijke pups er altijd ontlasting "rond slingerd" voetjes weer in eet en drinkbakjes gaan en zo de giardia opnieuw wordt opgenomen.

giardia is wel te bestrijden maar je zal ff flink moeten doorpakken, en let op de voeding want giardia tast de (dunne !!) darm aan, waardoor voeding slecht wordt opgenomen, maar ok de medicijnen vernielen de darmflora.

er is hier op het forum al veel geschreven over giardia, oa door mij (door een jaarlange ervaring met dit akelige parasietje), laat je niet gek maken, 20% van de honden is besmet (wetenschappelijk aangetoond in duitsland) de meesten niet ziek. pups en verzwakte honden zijn degene met verschijnselen, maar het komt echt wel goed.

wat soms verstandig is als de 1e kuur niet werkt: is een kuur van 3-6 dagen, een week rust en dan nog een kuur, dit omdat de giardia in meerdere stadia in de hond leven.

veel succes en lees te talloze items maar na, ik heb er ook veel nuttige info door gekregen.

honden page profiel CalseyCalsey

honden foto van Calsey

Bij ons hebben ze allemaal giardia gehad. De honden werden behandeld, wij moesten ook behandeld worden uit voorzorg (zwakke gezondheid). maar ook mijn moeder die altijd op mijn honden past moest bij haar huisarts vragen om een AB kuur. Dus wat doet ze, ze belt de huisarts op en zegt:
De hond van mijn dochter heeft haar besmet met chlamydia en nu heeft mijn dochter mij weer besmet met chlamydia. En het fijne is is dat we dezelfde huisarts hebben....

Je hebt moeders en moeders he....

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik heb een pup van 6 mnd en die is al een tijd aan de diaree en braken en dan weer gaat het goed.Nu is hij naar amsterdam geweest en bloed afgenomen en we moesten 3 dagen ontlasting bewaren daar krijgen we over een paar dagen de uitslag van hij wordt ook getest op giardia om dat het ook de klachten kunnen vertonen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Bodhi heeft helaas ook giardia... Dit kan idd uit het nest komen (vooral bij een broodfokhond). Bodhi heeft het op latere leeftijd gekregen. Het kan komen doordat de hond ontlasting van honden of andere dieren opeet, stil water (dus of dat water drinken of er in zwemmen waardoor de hond water binnen krijgt), maar het kan ook van een besmette hond ergens op de grond liggen (giardia ligt eigenlijk overal).
Bodhi heeft nu zijn 2e kuur gehad. Het gaat iets beter; heeft veel minder diarree en ook minder heftig. Hierna ga ik niet weer een kuur doen, maar via de homeopatische weg een middeltje geven, omdat je idd de weerstand wel aantast met die pillen.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

wat echt een goed advies is, is die kuren wat verlengen (als het panacur is, wat het meeste resultaat geeft) dus naar 5 dagen, dan 7 dagen rust en dan nog 5 dagen. Dit komt van een parasitoloog uit merelbeeke (de universiteit van gent) ivm de stadia van de giardia in de hond.

wat goed helpt is vers voeren, kokosolie door de voeding, en probiotica (ook heel belangrijk)

wij zijn uiteindelijk beland bij een holistisch dierenarts (Gorby wordt al behandeld door de klassiek homeopate, maar goed, hij komt uit een extreem verwaarloosde toestand), daar heeft hij een speciale mix van kruiden gekregen, echt heel sterk spul, maar sinds hij dat krijgt heeft hij geen echte diarree mee gehad en is het laatst negatief getest.

giardia kan resistent zijn tegen metrazol (en pas daar mee op, dat heeft nare bijwerkingen) en panacur, ook kan giardia zich verschuilen in oa de galwegen.

het enige wat dan rest is weerstand opbouwen van de hond, en een zure omgeving maken in de darmen (met versvoer). Zoals ik al schreef: ik heb een wetenschappelijk artikel van een duitse maag/darm specialist en die heeft alle honden die in 6 mnd in de kliniek kwamen (ongeacht klachten dus op giardia getest, en 20% had giardia, vrijwel niet 1 had last.
Het is onbegonnen werk om het te ontlopen, je hond moet gewoon sterk zijn.

Een hond van vrienden had het ook, en op een 1 of andere manier heeft zij het zelf overwonnen, heel wonderlijk maar toch is het zo.

maar tis een crime, die giardia.
oh ja, ik heb zelf een darmziekte en een zwaar defect in mn darmen, mijn maag/darm specialist vond het onzin om te behandelen, omdat je wel super slechte hygiene moet hebben wil de hond je besmetten.
Hij vond het totaal onnodig, de hond heeft heeeeel misschien af en toe giardia rond zijn poepertje, maar die leven daar niet lang (giardia houdt niet van droog en warm), als je met regelmaat het kontje van je hond wast als hij diarree heeft (wat toch al met met giardia) en daarna zelf even je handen met warmwater en zeep...........

in afrika is giardia een groot probleem maar dan gaat het 99% van de keren via het vervuilde drinkwater en daar is in nederland met ons kraanwater geen sprake van.


Antibiotica is al helemaal onzin, we praten hier over een parasiet, niet over een ontsteking. AB is totaal onnodig en zelfs schadelijk.

dorien (Gast)

Hallo
Ik heb een maltezer van 2 jaar en die is nu ruim anderhalve week al ziek. ze heeft echt spuitpoep met bloed en ze eet NIET.Ze heeft vorige week dinsdag na dat ze ook ging braken na water drinken een infuus gehad. Ze heeft wel metrazol gehad voor 5 dagen. Ik mocht haar de volgende dag weer ophalen. Na een dag ging ze weer aan het spuitpoepen en weer zat er bloed bij Ze is nu al 2 dagen bij de DA voor een infuus (drinken deed ze wel) en vandaag heeft ze sondevoeding gekregen en de DA zei als dit niet helpt dan gaan we morgen dr buik open maken. Ik heb toch terug gebeld en gevraagd of hij haar getest had op GIardia en dat heeft hij niet al was hij wel van overtuigd dat zij geen giardia heeft want honden die dat hebben zijn over het algemeen vrolijk (zij is best levendig de laatste dagen) en die eten. Hij houd het op een darmonsteking.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ben ik met de da eens, giardia veroorzaakt hele vieze gele slijm diarree met een speciale extra vieze geur (herkenbaar voor de kenners)

vrijwel altijd, zeker in het begin stadium als de hond nog helemaal op kracht is) zijn de honden vrolijk, actief, eten gewoon en braken niet, maar hebben alleen aanvalsgewijs die walgelijke diarree.

sterkte voor jouw hondje, klinkt alsof ze echt behoorlijk ziek is, en met zulke braak/niet eten/ diarree is ze het veiligst bij de da aan het infuus.

beterschap !

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

@ dorien, buik open maken??? tuurlijk is er spraken van darmontsteking...maag en darmwand zijn aangetast.Goede medicatie die zorgen dat er een beschermlaagje op deze wanden komt zijn Ulcogant en Zitac met hulp als lichtverteerbaar voedsel in portie verdeeld over de dag kan al een goed begin zijn voor herstel. Daar kunnen wel enkele weken over heen gaan.De weerstand moet weer opgebouwd worden

honden page profiel Ina en BorisIna en Boris

honden foto van Ina en Boris

hallo, Boris heeft het meegekregen van de fokker, grrrr
heb ze toen nog gebeld wat er aan de hand was, advies vd da voor hun om alle honden te behandelen...... vonden ze niet nodig!!!!!!!!!! nou ja!!!!!!!!
Het is een ellende, Boris heeft er hele zwakke darmen aan overgehouden, fokker.........bedankt!!!!!!!!!.
gr ina.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Giardia" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^