Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Ramona
Ik noem dat dus machtsmisbruik ipv goed leiderschap als je fysiek overwicht moet gaan gebruiken omdat je het geestelijk niet in goede banen kunt leiden.

En Kijk maar eens goed naar een veld spelende honden (of zo je wilt een roedel wolven), die zijn ook niet constant bezig elkaar op de zij/rug te leggen, zeker de alpha niet. Is ook helemaal niet nodig die krijgt respect omdat hij in alle rust een geestelijk leider is.
De honden die op de rug/zij gaan liggen doen doen dit vrijwillig.

Fysieke kracht is vaak onmacht. En vergeet daarbij niet dat als het er op aankomt de meeste honden sterker zijn dan jij bent, dus als het fout gaat leg jij het af tegen de hond.

Daarnaast is het ook nog eens belangrijk om eerst te onderzoeken WAT de oorzaak is van het bijtgedrag. En daar gaat deze topic vamn TS over.
Pas als je dat weet , kun je een passende training inzetten.

Ik wilde niet off topic gaan , maar ik wordt droevig van deze achterhaalde inzichten en opvoeding van onze maatjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Thera
Natuurlijk moet je ook kinderen leren op bepaalde tijden de hond met rust te laten (tijdens het eten, tijdens het slapen).

@Zonnetje
Met mijn stem kan ik een flink aantal verschillende correctie´s geven. Varieërend van een kleine bijsturing tot een hele heftige reactie. Zo´n hele heftige reactie gaat gepaard met duidelijke lichaamstaal omdat ik het meen.
Ook ik negeer hierna , maar niet het gedrag maar m´n hond (ik ben dan niet boos maar teleurgesteld).
Omdat de band tussen mijn hond en mij optimaal is geeft dit een duidelijk signaal naar haar. Als baas beteken ik alles voor dat beest, door mij genegeerd worden is het meest erge wat haar kan gebeuren. Ondanks dat ze dan gewoon haar eten krijgt en naar buiten mag als ze dat wil. Zo´n hele heftige reactie is overigen nog maar één keer voorgekomen.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Snoo
Zou het niet kunnen zijn dat jouw hond gewoon hardstikke gek op jouw is en jouw uit daagt om te spelen, echt te spelen, op een hondse manier?
Wat zie je als twee honden echt gek op elkaar zijn? Dat ze ruw spelen. Aan elkaars lip hangen, elkaar in de poten proberen te bijten, zij aan zij rennen en ondertussen hun kop bij de ander over de nek proberen te leggen of met hun konten tegen elkaar stoten. Zich voor de ander op de rug laten vallen (de grotere voor de kleine en anderom).
Wat heeft een hond voor mogelijkheden voor fysiek contact richting mens? Over het algemeen niet meer als het likken van de hand van de baas in een rustige toestand. En het spelen is een balletje wat weggegooid wordt, niks geen fysiek contact. Niet rausen met z´n tweeën, niet lekker stoeien. Zou het niet kunnen dat na een wandeling die helemaal o.k. was, de band tussen jullie optimaal, dat je hond jouw een klein beetje als gelijke zag en in een uitgelaten blije bui jouw wil verleiden je als hond te gedragen en met hem te stoeien?

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

@Rudi, dan geloof ik dat we het niet een zo on-eens zijn ;-) ZO zie je maar dat het goed is dat ik het vroeg. UIteraard, maar ik merk dat het meer effect heeft om direct minm hind te negeren ipv te corrigeren, NEE is in zijn geval ook aandacht en reden on nog even door te gaan. Soims is direct negeren effectiever.

@ Snoo, ik denk dat je hartstikke goed bezig bent. Het komt zeker goed en laat je niet van je stuk brengen. Het zijn soms gewoon lompe 'lummels'. Zelf zouden ze er geen last van hebben toch? Het is denk ik niet zo kwaad als je zou dneken..

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ramona,

Ik heb hier een echte alfa teef en zij gooit echt niet de andere honden om, om haar rol duidelijk te maken.

Fysieke overheersing is helemaal niet nodig. Ook in een wolvenroedel ga je dat niet. Waar je dat vandaan hebt is mij een raadsel.

een hond/wolf heeft een balans nodig in lichaamsbeweging, geestelijke moeheid (in de wolvenroedel is dat jagen) en rust.

Wij als mens willen graag fysiek overheersen en daarom gooien wij die honden maar op de zij. Dat is er aan de hand.

Esther

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

En Snoo ik hoop dat je snel verbetering gaat zien.

Je bent nu idd goed bezig met de gt.

Aan Rudi een werkhond kan idd meer druk hebben en ze krijgen ze ook maar er wordt in jouw bewering geen rekening gehouden met het individue. En daar gaan de meeste mensen de fout in. De kelpie die wij hier hebben kan 60 km. per dag werken. Ik zeg kan want die van ons kan dat niet. Zij is een onzekere hond en kan de prikkels niet aan. je kunt dus voor een ras kiezen maar kijk dan ook naar het karakter.

Bij snoo is dat ook zo. De labradors van tegenwoordig vind ik ook veranderd. Ze zijn onzekerder geworden en dit uit zich in veel blaffen en bijten. Daar moet dus op ingegaan worden en er moet iets veranderd worden in het dagprogramma. Meer rust en misschien komt de loopheid en lopen daarom de spanningen sneller op.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Sandra, dat is wel heel bijzonder zeg. En gelukkig heeft het jou geholpen. Ik probeer het soms ook allemaal wel wat meer los te laten, maar dat lukt niet helemaal. Mijn hond is zo onstuimig. Wil niet dat er wat gebeurd, of dat ze iemand anders lastig valt.

@Ramona, op de rug leggen is iets van 'vroeger'. Dat wordt nu niet meer aangeraden. Ik mocht het van de hondenschool absoluut niet doen.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Rudi, wij hebben d'r ook wel aan gedacht dat ze gewoon wil spelen. Ze is soms wel ruw in haar spel, en gaat snel happen. Niet bijten, maar echt met haar mond spelen zeg maar. Dan stop ik overigens wel gelijk met spelen. Naar andere honden is ze ook heel wild, vooral met andere Labradors. Echt stoeien. Met andere rassen is het meer achter elkaar aan rennen.

@Zonnetje, lomp zijn ze zeker ;-) .

@Esther, ik vind Labrador, zeker jonge Labs, erg wild. Er wonen er hier in de buurt heel veel en ze zijn allemaal erg aan het trekken en opspringen etc. Ik vind het echt een heel verschil met andere honden. Oudere Labs zijn wel o.k., maar die jonkies, pffffff.

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya 3 doggies

honden foto van Evi * Maya

Ramona legt de hond ook niet op de rug! we maken de hond rustig, door even zijn HOOFD naar beneden te duwen en te zeggen dat hij kalm moet zijn. en dit omdat hij zo in zijn spel opgaat en dat je dan met je geest de hond niet kalm krijgt, omdat die geen oor naar je heeft omdat die zo aan het spelen is en zo geven we hem dan even een time-out zodat hij beseft van ok hier was ik even te wild! terug even rustig worden, en dit helpt.

dit heeft niets te maken met psychic of lichamelijk benaderen.. dit is je hond even een time-out geven omdat hij te wild bezig is.. puppies moeten dat nog allemaal leren e want ze mogen en wat ze niet mogen!

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Evi, ik geef een time out in de bench en als ik buiten loop dan zet ik haar even vast met de riem aan een hekje ofzo om af te koelen.

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya 3 doggies

honden foto van Evi * Maya

das is ook een goede afkoeling, maar een bench mag je nooit gebruiken als straf e..

en haico die begon op me te rijden voor dominantie dus dan moet ik zo wel handelen

honden page profiel ramonaramona 3 doggies

honden foto van ramona

@ petra kelly en jip

helaas verschillen onze meningen hierover
ik wil ook niet zeggen dat elk ras dezelfde opvoeding nodig heeft.
weet uit ervaring dat de rassen die wij hier hebben lopen een strakkere hand nodig hebben dan een ander ras(zonder ooit geslagen te worden)
beide honden gaan voor me door het vuur en hebben dezelfde opvoeding gehad
zijn beide al tegen de grond gedrukt en op de rug gelegt omdat ze te ver probeerde te gaan.
misschien in u ogen niet de juiste manier,maar het heeft effect gehad zonder dat ze bang voor me zijn.
plus heb ik deze tip ook gekregen van een erkende hondenschool (waar ik mede aan te danken heb dat een kind van 3 met mijn schat van een hond van 56 kilo kan laten lopen)
ben 24 uur per dag voor mijn dieren beschikbaar,die niet alleen mijn maatjes maar ook nog eens mijn kinderen zijn ;-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Een Alpha is niet bezig met de baas spelen,die is altijd kalm en beheerst.

Verder helemaal eens met Petra &Esther.

Op dit forum doen wij niet aan nekvel knijpen/rug leggen,of te wel fysieke correctie's.Hier proberen we vooral de hond te lezen,inlezen over hoe een hond nu werkelijk in elkaar steekt,een hond geeft heel veel signalen af voordat hij bijvoorbeeld zou bijten,maar wij mensen zien alleen maar een hond die bijt ,maar daarvoor waren er al veel signalen duidelijk.Misschien is het boekje van Turid Rugaas leuk om te lezen,daarin vindt je hoe een hond ,honds reageerd.Als je de hondentaal beter leert begrijpen zul je ook makkelijker overweg kunnen met je hond.Omdat je hem dan beter snapt,en niet alleen maar dingen van de hond verwacht of eist(ik ben de baas ,dus jij doet wat ik zeg)Een hond is een dier met gevoelens en heeft ook zeker communicatie mogelijkheden,wij mensen beschrikken over de mogelijkheid om ons in te leven op een hond,een hond kan dit niet bij een mens,een hond kan alleen maar honds reageren.In dit boekje kun je heel veel leren over het hondse gedrag.

Groetjes Soraya&Mila.

groetjes Soraya&Mila

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya 3 doggies

honden foto van Evi * Maya

@ Ramona: inderdaad, elk ras heeft een andere aanpak nodig, onze honden moeten streng en consequent worden opgevoed. en door onze methode is het bij haico ook heel goed gelukt, hij ziet mij doodgraag en zou voor mij ook door het vuur gaan.. eerst was haico een dominante hond, nu gaat hij op zijn rug liggen voor de andere honden!!!!

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo 3 doggies

honden foto van Sanne & Bo

Pff dat was vast heel erg schrikken.
Hopelijk zie je snel verandering/verbetering!

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Boekje van Turid Rugaas vandaag ontvangen. Ik hoop dat ik er wat wijzer uit word.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Evi, bench wordt ook niet als straf gebruikt hoor.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Zonnetje
Als je corrigeert weet de hond gelijk wat hij fout gedaan heeft. Toen mijn hond het ooit in haar hoofd haalde om poep te eten volgde gelijk de correctie.Geloof me mijn correctie deed haar trillen op haar poten.Het negeren daarna was een menselijke reactie die wel z´n uitwerking had. Hondjes die poep eten behoren niet tot mijn groep. Dan doe je niet meer mee. Dit heeft een paar uur geduurd totdat we weer gingen lopen. Het was een éénmalige actie van haar die ze nooit meer gedaan heeft. Dat bevalt me meer dan met snoepjes haar te verleiden geen poep eten.

@Esther
Ik heb het over honden die uit een werklijn komen. Met de afvallers hier uit wordt volgens mij niet verder gefokt voor werkhonden. Ik denk dat er aan jouw beweering iets schort. Je doet een beweering over werkhonden terwijl je de afvallers hieruit bedoelt.

honden page profiel AngelAngel 3 doggies

honden foto van Angel


Beste Snoo,

Goed dat je het boekje van Turid hebt gekocht! Haar advies heeft bij onze Wodan het beste geholpen. Is ook zo omstuinig geweest en soms nog. Ik heb nog wat goede tips voor je:

- Wandel korter of met minder oefeningen.
- Vermijd oogcontact bij dit gedrag.
-Zet hem direkt aan het eerste beste paaltje vast en loop arrogant weg. Zonder oogcontact of omkijken. Niet te ver natuurlijk gewoon even laten afkoelen. En zonder oogcontact weer terug lopen en niks zeggen. En opnieuw proberen totdat hij het gewenste gedrag vertoont. Dan belonen.
- Een goede leider blijft altijd rustig en toont
minimaale emoties. (Heel eg moeilijk...)
- Het is een jonge hond deze test de leider uit. Laat je niet op de kast jagen want daar lijken ze lol in te hebben. Meestal slopen ze je kleding maar een echte hap is het zelden. Dus vooral niet bang zijn.

Heb zelf ook een "bijzondere"opvoeding meegemaakt met Wodan. Succes en het komt goed.

Gr angel.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Rudi, wat voor correctie was dat dan?

@Angel, bedankt voor je tips. Rustig blijven, pfff is moeilijk soms.

honden page profiel ramonaramona 3 doggies

honden foto van ramona

@ evi ;-)

honden page profiel sandrasandragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van sandra

Hallo,

Bij deze wil ik ook even reageren, helemaal niet om je bang te maken ofzo, maar heb deze problemen ook gehad met mijn overleden Berner.
Deze bleek een hartziekte te hebben waardoor ze af en toe na inspanning een soort zuurstoftekort kreeg in de hersenen en dit soort gedrag liet zien, ik zou dus echt aanraden even een grondige check up te doen.

Heel veel succes aan je inzet zal het in ieder geval niet liggen.

Groetjes, Sandra

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Nou Sandra, ik ben natuurlijk ook bang dat er wat is. Vreselijk wat er met jouw Berner is gebeurd.

Vandaag hoorde ik trouwens van een Labrador die voor haar loopsheid vreselijk begon te bijten. Daar hou ik ook nog rekening mee dat dat het kan zijn.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Snoo
Dat was een correctie met mijn stem. Maar aangezien ik zeer close met mijn hond leef is zij zeer gevoelig voor mijn reactie´s. Ik hoef weinig commando´s te roepen. Bijvoorbeeld het einde van stoeien is het commando "klaar". Dat hoef ik niet ééns uit te spreken, ik beweeg alleen m´n lippen, zelfs als we op volle kracht bezig zijn. De poep reactie kwam uit m´n tenen, met mijn hoofd vlak naast haar kop. En bestond uit twee woorden. En was op het hoogste volume. Begrijp me niet verkeerd ik ben er niet voor om m´n hond te laten schrikken, maar dit vond ik onacceptabel. Is misschien ook goed te vermelden dat dit 3 jaar geleden gebeurde, ze was toen reeds 4 jaar oud. Dus bij zo´n frats die ze toen inééns uithaalde vond ik mijn reactie gerechtvaardigd. Ik had als ze dit als puppy gedaan had waarschijnlijk softer gereageerd.
Mijn idee is dat ik mijn hond nieuwe dingen leer zonder stemverheffing (los, zit, lig etc). Maar absolute grenzen geef ik zeer duidelijk aan. Zoals bijvoorbeeld de weg op rennen, dat is te gevaarlijk om daar risico´s mee te nemen. We lopen elke dag over een fietspad waar men soms met over de 100kmph langs ons raast. Toen ze ooit achter een tennisbal aan de weg op wilde gaan volgde gelijk een duidelijke reactie van mij. Ze doet dat dat dus ook niet, is uitgebreid getest ook met als iemand anders haar uit laat.
Een heel ander verhaal is bijvoorbeeld het pakken van een koekje van de tafel, dat corrigeer ik met "uh uh". Ze zal als ik het dus niet ziet een koekje waarschijnlijk gewoon pakken maar dat vind ik nou niet zo erg.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Snoo
Mocht je misschien gedacht hebben dat ik een fysieke correctie gaf, dan kan ik je verzekeren dat dat niet zo´n indruk op haar zou maken als een stemcorrectie.
Buiten dat ik zo niet met haar omgaa, zou het dus ook niet effectief zijn. Als we stoeien pak ik haar weleens bij haar nekvel (of haar lip) waarna zij weer probeert mijn arm klemvast in haar bek te nemen, of mij op m´n rug te werken, dus als correctie middel zou zoiets nooit werken. Ze associeërt zulke dingen met spelen.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

@ Angel,

Goeie tips, bedankt. Ik heb HET boekje ook besteld. Maar de tips die jij geeft geven me het gevoel dat we goed bezig waren. Hoewel het zoals Snoo al zegt soms vreselijk moeilijk is om rustig te blijven.

Jouw hond ziet er best pittig uit op de foto. O-)

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Rudi, had niet het idee dat je je hond een pak rammel had gegeven, maar ik wist eigenlijk niet zo goed hoe je het dan had gedaan.
Heb het gevoel dat sommige mensen, waaronder jij, van 'nature' als een bepaalde band met dieren hebben, waardoor ze gewoon meer 'feeling' met hun hond hebben.
Ik heb het niet volgens mij :'( . Loop te stuntelen voor mijn gevoel.

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Ik zelf heb ook een wildebras. Buiten blaffen tegen andere honden, in de riem hangen op weg naar huis, zelf de weg willen kiezen waar ze wilt lopen, op haar kont zitten ik ga niet naar huis of die kant op!

Tara is nu bijna 8 mnd, op weg naar loopsheid en puberteit. Toen ze heel klein was, gedroeg ze zich ook zoals nu.

Dus buiten die 2 mogelijkheden, denk ik dat voor Tara, een hond die sterk op prikkels reageert, het belangrijker is, dat ze stil kan staan, ruiken, kijken naar voor haar belangrijke vreemde dingen. Dit maakt haar rustiger dan lange wandelingen maken in de buurt. Ik denk altijd bewegen moet, maar in het bos of langs de Maas is wandelen allemaal relaxter.

Als ze blaft, laat ik soms de riem los, ze wil spelen met de honden die ze tegenkomt, daarna neemt ze afstand van diezelfde honden en gaat weer blaffen. Dit gedrag heeft ze va dag 1 dat ik haar in huis heb.(de 1e dag hing ze in mijn broekspijp, grote scheur in mijn pijp)

Ik was gestopt met beloningen, maar ik ben er vanmorgen weer mee begonnen. Ik ga niet mee, Tara koekje? en mijn Tara loopt weer een stukje verder.

Als ik hetzelf niet voor elkaar zou krijgen zou ik ook een gt inschakelen.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Snoo
Welnee joh, je moet er niet zo´n bigdeal van maken. Ik denk dat jij het te perfect wil doen. Als je op een gegeven moment een beetje de balen van je hond krijgt door z´n gedrag. Mag je dat gerust laten merken aan hem (net zoals je je tegen een mens anders gaat gedragen als die irritant is). Het heeft geen zin om 3 minuten te gaan schelden op hem, maar als jij de sleutel in het slot steekt en je hond gaat in je mouw hangen, dan is het menselijk als je zegt "NOkKE!". Je moet door je hond niet zelf een vat vol opgekropte emotie´s worden. Ik heb mijn hond van jongs af aan overal mee naar toe genomen. Dan kom je ook in situaties dat je bijvoorbeeld haast hebt en je hond niet mee werkt, dan geef je van zelf een natuurlijke reactie. Voorbeeld: Ik ben aan het klussen en moet snel even iets halen in de bouwmarkt, hond gaat mee naar binnen. Ik heb haast want de verwarming moet binnen een uur weer werken. Bij de kassa als ik afreken spring mijn hond enthousiast naar iemand toe, de gehele inhoud van mijn portomonnee gaat over de vloer.mijn reactie "EYHH!". De gehele bouwmarkt kijkt misschien, dat maakt me niet uit. Mijn hond is altijd bij me en dan zal ze zich ook moeten gedragen. Anders kan ze bij dat soort boodschappen thuis of in de auto wachten, ik denk dat ze dan een minder leuk leven heeft.
Je hond moet zich aan jouw aanpassen, niet anderom, dat hou je toch niet vol. Als jouw hond inééns bij een andere hond aan z´n lip gaat hangen, heeft hij ook grote kans een snauw te krijgen, dus waarom zou jij anders reageren als hij zoiets bij jouw doet.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Net geprobeerd om hem aan een paaltje te zetten en te negeren, maar hij gaat lekker aan de riem hangen, kuilen graven, hij had de grootste lol. Als ik me omdraai steekt ie volgens mij ook nog zijn middelvinger omhoog. Ik heb met de fokker gebeld om advies (er zijn natuurlijk ook nog rasspecifieke eigenschappen soms) en die zeggen keihard aanpakken. Negeren helpt niet bij deze lummels. ok... pffff moeilijk hoor...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^