Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Triggered by the herdTriggered by the herd 3 doggies

honden foto van Triggered by the herd

hmmmm klinkt alsof de druk heel hoog oploopt bij het naar huis gaan. Zou veel minder druk erop leggen bij het naar huis gaan. Las ergens dat je al steeds haar liet zitten als ze drukker werd bij het naar huis gaan.
Ik vergelijk het een beetje wat ik zie als ik honden heel enthousiast zie reageren als het hek van het trainingsveld open gaat. De honden reageren de druk van het opengaan van het hek op elkaar af met wild gegrom en beetje happen, maar wel weer door in beweging zijn en dan is het moment voorbij.
Ben wel benieuwd of het zich alleen bij de deur voor doet of ook op andere plekken? Als het deur gerelateerd is, zou ik het patroon proberen te doorbreken d.m.v. training ( deur staat al open, zodat je gelijk door naar binnen kan lopen bijv. Of een andere ingang nemen dan normaal, als dat mogelijk is. Vind wel, dat je dit onder begeleiding moet doen, zodat iemand je kan leren de hondentaal te leren lezen)
Ik neig een beetje dat er te veel druk op je hond wordt gezet en zou het gaan zoeken in afwisseling van druk leggen en dus dingen van je hond kunnen eisen en heeeeeeel erg belonen en spelen.
Suc6 in ieder geval.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

@Muis, het doet zich meestal een stukje bij mijn huis vandaan voor. Het maakt dan niet uit vanaf welke kant ik kom.

Wat bedoel je trouwens met druk leggen bij het naar huis gaan?

honden page profiel Triggered by the herdTriggered by the herd 3 doggies

honden foto van Triggered by the herd

@Ildi, misschien wilde ze inderdaad niet naar huis.
Ze moet van mij altijd gaan zitten om rustig te worden en dat deed ze netjes. En als ik dan weer verder liep begon het weer.


Ik heb dit even van je gekopieerd. Hier zie ik, dat je van je hond misschien te veel gaat eisen, waardoor je een soort redirectie krijgt. Doordat de druk te hoog wordt van het gehoorzamen, stijgt de frustratielevel die er even later door bijtgedrag uit komt. Er komt te veel nadruk te liggen op het gehoorzamen in combinatie met het naar huis gaan.
Ik denk, dat belonen hierin en timing hierin een belangrijke factor is. Het lijkt nu, dat de gehoorzaamheid de stressfactoor verhoogt, waardoor je juist het tegenovergestelde bereikt als wat je voor ogen hebt ( kalmerend).

Snoo.... (Gast)

Maar de eerste keer bijten kwam vanuit het niets. We liepen gewoon en toen begon ze eerst in de riem te bijten, en toen bleef ik rustig staan en zei niets en toen begon ze dus te bijten.

honden page profiel JannekeJanneke 3 doggies

honden foto van Janneke

Heel veel sterkte en hoop dat dit gauw opgelost kan worden voor jullie!

Groetjes

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

eerst even testen

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Gelukkig ik kan weer reageren O-) O-)

Goed van je om direct contact te zoeken met je gt.

Dit zinnetje valt mij op: toen begon ze eerst in de riem te bijten. Je bleef wel staan maar dit is een teken van: baas ik trek het niet meer en help me.

Vaak wordt dit teken verkeerd begrepen en daardoor doen wij verkeerde actie's. Het negeren op de actie zorgt ervoor dat zijn stress spiegel erg snel omhoog schiet en daardoor grijpt hij. Sommige honden gaan bv. van o (neutraal) tot bv. 10 (stress/bijten) in 1x keer en slaan vele stappen over. Je ziet dit vaak bij werkhonden. Ik heb dit met Tessa de kelpie hier.

Vandaar dat ik heel scherp ben geworden op de signalen die mijn honden afgeven. En daardoor ben ik ook bij de kalmerende signalen gekomen. Deze helpen mij om goed de hondentaal te begrijpen.

Groetjes van Esther

honden page profiel rottier yolanderottier yolande 3 doggies

honden foto van rottier yolande

oei das geen goed teken
yolande

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Esther, ik heb het boekje van Turid Rugaas besteld. Ik hoop dat ik hier veel uit kan leren.

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Jeetje wat schrikken! Ik hoop dat je er met de GT uitkomt (en alle tips hier natuurlijk), en weer met een goed gevoel kan gaan wandelen straks.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Onze hond is ook heel bijterig(ja poedels zijn ook bijterig O-) ) als hij moe of overprikkeld is. Ik herken het steeds sneller hij gaat dan in de bench om te slapen want buiten de bench blijft hij toch vaak druk/onrustig. Soms is het nog even protest maar meestal gaat hij vrij snel liggen. Ik trap ook voor de hond op de rem door bv niet te lang te lopen want Koda loopt door tot hij erbij neervalt (ik heb er hier nog een lopen die haar grenzen niet kent en kinderen en honden reageren in dat opzicht toch een beetje het zelfde ;-) ). Succes met je hond ik hoop dat je een oplossing vind.

honden page profiel ramonaramona 3 doggies

honden foto van ramona

@snoo.. ow ja misschien niet voor iedere hond de goed de goede oplossing dan. gelukkig weet mijn hond nu wie de baas is en heeft het niet meer geprobeerd.
ik hoop dat het snel beter gaat
al eens een flesje geprobeerd (met daar was steentjes in) als correctie?
dat je dan telkens geluid et dat flesje of blikje maakt als je hond dit doet
heb ik eens op tv gezien en werkte goed
of misschien de correctie band (zonder de stroom) werkt op pieptonen geloof ik
succes :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat als het een signaal is van "hyper hyper hyper", of zoals Esther zegt "ik weet het niet meer?!" dat je dan niet moet corrigeren. Word de hond denk ik alleen maar onzekerder van als hij het even niet meer weet. En is het de variant hyper hyper hyper dan dringt het toch niet door. Dan liever de oorzaak weg nemen.

Ik heb ook wel eens een ketting gegooid naar mijn hond, maar dat was om aan te leren dat zonder baas oversteken een zeer slecht plan is. Het werkt, maar dan moeten de omstandigheden er ook naar zijn.

honden page profiel Lydia & BobbieLydia & Bobbie 3 doggies

honden foto van Lydia & Bobbie

Kan me voorstellen dat het echt niet fijn is als je eigen hond zo op je reageert... :'(

Goed dat je een GT in hebt geschakeld, dan komt het hopelijk weer onder controle.

Groetjes & succes,
Lydia.

honden page profiel noppesnoppes 3 doggies

honden foto van noppes

Spike heeft mij 1x gebeten toen hij 4 mnd was, hij heeft letterlijk alle hoeken van de kamer gezien en ik hen hem daarna in de bench gezet en de hele dag genegeerd,
hij heeft het nooit meer gedaan.
( de beet van Spike kwam overigens voort uit voerbaknijd, wat nu helemaal over is, als ik nu zijn voerbak wil pakken, dan gaat Spike achteruit en zitten.

Bijten wordt hier echt niet getolereerd...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

alle hoeken van de kamer laten zien en hele dag negeren wordt hier niet getolereerd :'(

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik hoop dat ik weer erop kan....
Ik wilde je verhaal niet afdoen hoor, met mijn hond doet dat ook maak je geen zorgen. Zeker niet.
Nee, Fedor bijt niet door, vandaar dat ik nog niet naar een GT ben gegaan, maar hij is nu al 50 kilo (6maanden) en wordt dalijk 75 kilo, en dan is het toch behoorlijk heftig hoor. Hij springt hard tegen me op, het is dat ik het zie aankomen en zelf ook geen doetje ben...

Ik geloof dat de oorzaak van het gedrag idd is een combinatie van oververmoeid, niet naar huis willen, lekker lomp lol maken, kijken waar de grens ligt. Je moet goed kijken naar de lichaamstaal van je hond. Kwispelt hij laag en breed (dat doet Fedor nml) dan is het echt spel en heeft je hond de grootste lol.

Viel me ook op dat hij dit doet als er net iets spannends is gebeurd, zoals een andere hond tegengekomen (dat vindt hij nog steeds erg spannend) dan volgt de 'ontlading' op die manaier.
Laatsts had ik hem zijn riem afgedaan op de plaats waar hij dat altijd doet (het is ook plaats bepaald) en stond hij ff heel stom te kijken. Dus het patroon doorbreken helpt echt. Deze hond is ook te groot om hem op de grond te leggen, en ik denk dat het dan alleen maar erger wordt, je maakt de spanning nog groter terwijl je juist iets moet verzionnen om die spanning af te bouwen.
(Ik heb ook net Turid Rugaas besteld..)

Ik hoop dat het snel beter gaat en dat je goed geholpen wordt door de GT... Want het is vervelend dat het vertrouwen weg is.

honden page profiel Bianca/ DushiBianca/ Dushi 3 doggies

honden foto van Bianca/ Dushi

Dat zal idd wel ff schrikken zijn :'( . serkte ermme
(PS wat is gt) Thanks

honden page profiel noppesnoppes 3 doggies

honden foto van noppes

Petra, ik heb liever een goed opgevoede hond dan een hond die moet worden afgemaakt omdat hij bijvoorbeeld een kind heeft gebeten.
Als je bijtgedrag niet gelijk de kop indrukt dan teken je daarmee een doodvonnis voor je hond wanneer het een keer echt misgaat.
(dan hoeft het niet eens de schuld van de hond te zijn)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik ben het volkomen eens met Petra.

Vreselijk om te horen dat er nog mensen zijn die dit uithalen Carla :'( :'( :'( Verder ga ik er maar niet op in want als ik los ga ....

honden page profiel noppesnoppes 3 doggies

honden foto van noppes

nou ik weet niet wat jullie uit de uidrukking *want dat is het* alle hoeken van de kamer laten zien, halen....
jullie doen net of ik m voor lens heb geslagen of zo,

wat ook niet gek is, ik had wel mooi 3 hechtingen in mij arm vanwege die beet, wat zouden jullie dan doen in zo'n geval? de hond knuffelen?
(ik geloof er niks van, ook jullie zouden m gestraft hebben, zeker als je ook kleine kinderen in huis hebt!)

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Dat neemt niet weg dat er ook andere manieren zijn dan een hond alle hoeken van de kamer te laten zien.

honden page profiel IvanaIvana 3 doggies

honden foto van Ivana

Zo hey dat is hevy

Veel sterkte

Gr.Anita

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

@Bianca en Dushi, een GT is een gedragstherapeut.
@Carla en Spike, ik kan me voorstellen dat 3 hecjtingen niet fijn is. Maar je moet uit elkaar halen waarom een hond bijt, je kunt er niet zomaar op reageren. Het maakt nogal verschil of het angst is, dominante agressie of zelfs spelen. Als je niet goed reageert kun je het op jouw manier zelfs alleen maar erger maken.

honden page profiel noppesnoppes 3 doggies

honden foto van noppes

nou mijn aanpak heeft wel gewerkt, hij heeft nooit meer iets gedaan van happen of bijten, niet naar mij, niet naar de kinderen en ook niet naar andere honden.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

(maar even de uitleg van de aanpak, kennelijk ontstaan er hier wat misverstanden over)
ik heb hem bij zijn nekvel gepakt en even tegen de grond gedrukt (even laten weten wie de baas is) en dan in z'n bench gezet en 1 dag genegeerd.

alle hoeken van de kamer laten zien" was misschien niet helemaal de goede formulering"
ik ging er ook niet vanuit dat de mensen dat letterlijk zouden nemen, het is een uitdrukking....

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Nee ik zou hem zeker niet gestraft hebben!!
Ik heb hier ook 1 zitten die van 0 naar 10 binnen 1 seconde gaat..
Leer je hond lezen, dan kun je eerder ingrijpen en hoeft het niet zo ver te komen.

En ja, mijn hond heeft me 1 keer gebeten (blauwe plek), dat was even een 'spiegeltje'/leermoment voor mij; zó snel is ze bij 10 dus.. Geen haar op mijn hoofd die er aan dacht haar te straffen..! :'(
Ze was overigens nog maar 3 dagen bij ons en slechts 11 weken oud. En nee, het was geen speelse beet.

Nu weet ik wanneer ik haar moet helpen/ begeleiden en komt het niet eens tot een grom. Nog steeds moet ik haar goed blijven lezen, zij is immers zo bij 10..

honden page profiel noppesnoppes 3 doggies

honden foto van noppes

je moet zo opletten met schrijven. iedereen haalt kennelijk wat anders uit text, t komt waarschijnlijk wat anders over bij mensen dan bedoeld is.
dat is het nadeel van een forum vind ik, er ontstaan zo snel misverstanden. ;-)

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy 3 doggies

honden foto van Helga & Zoëy

Ik ben trouwens ook van mening dat je een hond zijn voerbak helemaal niet hoeft af te pakken!

Hoe zou jij reageren als iemand jouw bord met een lekker biefstukje en patatjes voor je neus weg zou pakken! Ik zou meppen hoor!!

Eten is een primaire levensbehoefte voor de hond en het zit in zijn systeem om dat te verdedigen...

Waarom dan wegpakken? Er zijn meer methodes om het vertrouwen van je hond te winnen (ik ga er met mijn simpele hoofd maar even van uit dat dat je bedoeling was..)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik zeg ook niet dat het bij jouw niet gewerkt heeft, alleen dat je dat niet zomaar bij elke vorm van bijten of happen kunt doen. Gelukkig heeft het voor jou gewerkt maar als ik dat elke keer met een hond van 70 kilo moet doen???? Ik zorg liever voor een positievere aanpak. Als hij dit uit agressie zou doen of dominatie ben ik met je eens dat je iets moet, en dat is een methode. Ik heb er meer aan om de dominantieregels een stevig aan te halen, dat werkt ook.

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy 3 doggies

honden foto van Helga & Zoëy

Waarom moet je in godsnaam bij een voerbak kunnen?

Een hond moet gewoon rustig kunnen eten. Bakkie pakken, voer erin en hond eten! Klaar.

Door de bak af te willen pakken, ontwikkel je juist baknijd of schrokkerd die niet genieten van hun eten, maar er bijna in stikken!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^