Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Samantha&ChicoSamantha&Chico 3 doggies

honden foto van Samantha&Chico

Zo dat is eng!
Sterkte ermee!

En hou ons op de hoogte!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Zonnetje
Nee natuurlijk helpt dat niet. Als dat enig effect op je hond zou hebben dan zou je hem ook nooit even ergens vast kunnen zetten om bijvoorbeeld een winkel binnen te gaan. Dat zou dan (volgens zo´n theorie) voor je hond grote psychische gevolgen hebben.

Ik wil je nog wel even wijzen op je reactie van gisteren:

UIteraard, maar ik merk dat het meer effect heeft om direct minm hind te negeren ipv te corrigeren, NEE is in zijn geval ook aandacht en reden on nog even door te gaan. Soims is direct negeren effectiever.

Oefen ééns je "nee" of "foei" op een mens en vraag of deze onder de indruk is. Oefen, zo dat het een krachtige correctie is. Maar wees er spaarzaam mee dan verliest het niet zijn effect.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

@Rudi Ik ben ook amaar vanalles aan het proberen. Eerst volg je de 'boekjes' ik zeg net dat ik het ook niet meer weet. De 'negeren' aanpak leek even te helpen, maar het komt nu in alle hevigheid terug.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Nee natuurlijk helpt dat niet. Als dat enig effect op je hond zou hebben dan zou je hem ook nooit even ergens vast kunnen zetten om bijvoorbeeld een winkel binnen te gaan. Dat zou dan (volgens zo´n theorie) voor je hond grote psychische gevolgen hebben.

Volgen Turid Rugaas zou dir WEL moeten helpen trouwens...

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Rudi, ik wil het idd erg graag goed doen, en dat is niet makkelijk met mijn hond. Raak er zelf af in toe echt in de stress van ipv ontspannen.

GT is vanmiddag geweest en ik moet rustig aan met haar doen, en niet te gek doen met wandelen. Deze hond hoeft niet iedere dag een uur in het bos of de polder te rennen. Dan wordt ze drabberig.
Het is een hond die super snel gestresst is en dat uit zich in bijten. Tijdens het wandelen in het bos is ze ook altijd zo onrustig. En ik doe dat dus allemaal iedere dag omdat ik dacht dat het goed was als ze iedere dag even kon uitrazen. Nu moet ik kijken wat het beste werkt, dus bijv. wandelen inkorten/anders verdelen. Niet meer iedere dag een uur laten uitrazen.
We geven ook al rauw voer trouwens, maar dat is nog niet zo lang.

GT zei dat wij het wel goed hebben gedaan, maar dat die opgefoktheid ook wel gevoed is door ons toen ze nog jong was. Altijd heel dol met haar gedaan en heel enthousiast. We hebben dat 'erger' gemaakt dan getemperd.

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 3 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Hoi! Wat vervelend zeg.
Ik lees dat je hond snel gestresst is. Misschien kan je met homeopatische behandeling hier iets mee bereiken? Forumlid Ilja is hier heel erg in thuis.
Misschien kun je haar een pb sturen...

Succes! Gr. Marjan

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Wat goed dat de GT duidelijkheid heeft gebracht :-)

Je doet het al goed en weet nu wat er verkeerd ging,en dat kun je nu aanpassen,helemaal goed toch?!!


Doe rustig aan en neem die houding ook aan voor je hond.Ik had daar ook wel wat last van hoor...dat je het zo graag goed wilt doen en daardoor soms wat gespannen rondbanjerd O-) .
En dat voelt je hond,haha,en gaat dan ook wat gestressder lopen doen.
Neem een zekere houding aan,en veel rust en regelmaat.

Groetjes Soraya&Mila.

honden page profiel Triggered by the herdTriggered by the herd 3 doggies

honden foto van Triggered by the herd

Fijn dat de GT is langs geweest en weer even adviezen en zekerheid heeft kunnen geven.
Misschien dat het voerverandering ook nog in het gedrag gaat verbeteren. Hier ook een reu die ook niet de makkelijkste is buiten ( ook afreageren e.d.), maar sinds hij op vers staat, is hij veel minder gefrustreerd.
Hoop, dat je snel met elkaar de gewenste resultaten gaat behalen. Het zal niet snel gaan, maar elke verandering in de goede richting is er een.
veel suc6!

honden page profiel KimKim 3 doggies

Ik herken dat gedrag heel erg. Bo heeft dit ook een tijd lang gedaan. Het begon altijd als we naar huis gingen. In eerste plaats ging hij dan liggen en en moest hij gesleept worden. Daarna begon hij in de riem te bijten, te springen en zelfs te grommen en bijten naar mij. Tijd voor de GT!

Inmiddels is het probleem onder controle, oa door veel trucjes en oefenen:

* duidelijk maken dat jij de leider bent: altijd als eerste door een deur, voor hem lopen op smalle paadjes, etc.

* met voeren de bak echt in zijn zicht neerzetten en na kwartier weghalen: zodat hij weet wie de baas is.

* niet altijd hetzelfde rondje lopen, met dezelfde weg naar huis. Juist soms langs je huis lopen en dan nog een blokje om etc.

* Voor het huis nog even spelen met bal of trekkoord (nooit laten winnen uiteraard)

* het moment dat je hond vervelend wordt voor blijven door bijvoorbeeld een speeltje mee te nemen. Bij Bo hielp het altijd goed om zodra hij weer aangelijnd was hem zijn piepende kong fluffy te geven waar hij dan heel trots mee in zijn bek liep.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Snoo
Dat is mooi zo´n advies. Gewoon een stappie terug doen. Het is wel de bedoeling dat je lol aan je hond beleeft, niet dat het een probleem voor je wordt.
Die van mij was ook een ongeleid projectiel, die zich van mij weinig aantrok. Doordat een vriend, met veel ervaring met honden, alles steeds voor me relativeerde kon ik er de lol van in blijven zien. Als ik nu terug denk aan de eerste twee jaar moet ik om mezelf lachen. Ik maakte me druk om dingen, ik dacht dat ik onherstelbare fouten maakte en uiteindelijk kwam het allemaal wel goed.
Je moet gewoon blijven lachen om het soms achtelijke gedrag van zo´n jong beest. Er gewoon niet te zwaar aan tillen.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Zonnetje
Ik denk in een juiste setting dat het wel kan werken.
Als je je hond op zo´n moment met een resoluut gebaar aan een paal gooit, waarbij hij geen afleiding heeft.
Bijvoorbeeld een leeg schoolpleintje met muurtjes er om heen. En jij gaat nadat je hem vast gezet hebt lekker met een andere hond spelen, dan zal het kwartje na enkele keren wel bij hem vallen. Maar zoals je het nu beschrijft zal het hem weinig kunnen schelen. Is hij misschien wel blij dat je hem de kans geeft ééns lekker te kunnen gaan graven.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dus toch. Let ook even op de omgeving waar je loopt. Hier gaat het beter als we langs de haven en de huizen lopen, dan als we naar het park gaan. Misschien heeft het met de hoeveelheid geuren te maken, of hoe ver hij zicht heeft, of met het feit dat er héél veel interessante vogels in het park zijn of wat dan ook. Als we rondjes doen over de stoep is hij 300% rustiger dan als we naar het park zijn geweest. Dobby is als we langs de huizen lopen ook veel meer baas gericht.

Natuurlijk, we gaan soms nog naar het park. Dobby moet ook vlaggen planten. Maar alles met mate.

Het blijft raar.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Snoo,

Wat ben ik blij dat de gt is langsgeweest en zo te horen heb je een goede want deze weet heel goed wat stress is en wat daar tegen te doen.

Het klinkt gek minder doen en dan rustiger maar ik weet uit eigen ervaring dat dit werkt.

Jullie zitten op de goede weg O-) O-) O-)

Groetjes van Esther

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Snoo.. hartstikke goed dat je meteen een gt erbij hebt gehaald, hopelijk kom je op deze manier verder.

Ik ga Zondag de gt van de hondenschool even raadplegen. Ik ben benieuwd.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Zonnetje, ben ook benieuwd wat jouw gt zegt.

@Marjan, homeopathie heeft de gt ook aangeraden, maar ze zei dat ik het eerst zo een paar weken moet proberen (tenzij het weer helemaal mis gaat).

@Kim, heel veel van die dingen die jij beschrijft doe ik inderdaad.

@Esther, ik dacht juist het is een jonge hond dus die moet veel doen, maar dat gaat nu even niet. Ik zorg natuurlijk wel dat ze genoeg beweging krijgt, maar ga echt rustige plekken opzoeken en de wandelingen inkorten. Dan maar wat meer spelen in de tuin.

@Wilma, dat zei de gt dus ook van die geuren. Dat ze zoveel geuren (honden/mensen) ruikt op bepaalde plekken dat ze daar heel onrustig van wordt. In het park is ze ook veel meer aan het hijgen/gestresst dan in de buurt. Op het strand is ze ook vrij rustig moet ik zeggen. Ze is wel even enthousiast als we d'r net zijn, maar daarna loopt ze vrij rustig mee.

@Rudi, ik heb heel lang gedacht dat het allemaal aan mij lag, en dat ik de hond verkeerd beoordeelde. Iedereen zei tegen me dat het gewoon een jonge hond is en dat die bij wijze van spreken allemaal zo deden. Ik werd er echt gek van. Kreeg ook vaak het advies dat ik haar hard moest aanpakken, maar dat wilde ik niet.
Maar ik had gewoon het gevoel dat er meer aan de hand was, en ik heb gewoon gelijk en daar kan ik dan nu aan werken.

Wel jammer nog steeds dat niet iedereen in mijn omgeving mee werkt. Mijn vader zei bijvoorbeeld dat ik de hond als ze bijt gewoon een trap/mep moet geven. Hij komt ook enthousiast binnen en maakt hond nog doller terwijl ik zeg negeren. Dat vind ik wel vervelend hoor, maar goed dat is off topic ;-).

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Zo Off topic is het niet, jouw hond reageert dus zo omdat ze snel hyoer wordt. Het is moeilijk om je om=geving mee te laten werken. Vaak nog moeilijker dan om je hond alleen op te voeden. O-)

Je weet nu de oorzaak van har gedrag, dus kun je verder, en vergeet vooral niet om je omgeving in te lichten. Sterkte.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Klinkt goed, de GT die je in de arm hebt genomen O-)

Leuk om te lezen, ik zou zeggen; ga met die tips aan de slag!
Elke hond verschilt, de een heeft meer rust nodig dan de ander. Dat vind ik het moeilijkste van een 'hond opvoeden', de balans tussen rust&activiteit vinden. Maar door kijken en aftasten, ben ik ook wijs geworden en leer ik ook mijn honden kennen/lezen.

Veel plezier!

Wat betreft je vader; als er bij ons bezoek komt waarvan ik weet dat ze 'zich niet gedragen', doe ik de hondjes in de bench. Bezoek kan gaan zitten. Evt haal ik de hondjes er dan uit, of ik laat ze gewoon met een kauwbot lekker in hun bench.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Overigens gebruik ik voor Dobby passiflora, da's homeopathisch en rustgevend. Dat haalt net de impulsieve scherpe randjes er af.

Dan nog is hij een stuiterbal, maar wel te handelen. Als ik gewoon rustig door de wijk loop is hij ook te houden aan de halsband. Dan weet hij ook netjes het bereik van de flexi, en krijgt hij dus ook niet van die rukken in zijn nek. In het park vergeet hij ook dat de flexi 8 meter is, terwijl hij dat elders héél goed weet.

Ik heb wel eens gehoord van hoog sensitieve personen, misschien heb je dat ook bij honden?

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Wilma en Dobby
Ben je niet bang dat je hond gaat hallucineren?
En hoe zit het met de MAO remmende werking levert dat geen gevaar op voor je hond?

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Wilma, wat betreft een kalmerend middel, de heb ik het met mijn GT wel over gehad, maar zij vond het nu in dit geval niet aan te raden. Mijn hond is verder ook wel vrij rustig trouwens, alleen met bepaalde situaties niet of als ik dus te veel heb gedaan. Ik moet daar eerst mee aan de slag en de dagindeling wat rustiger te maken.

@Marit, ik deed denk ik echt te veel met mijn hond. Veel wandelen (iedere dag ook naar het bos/polder/strand/park), tussendoor in de tuin spelen, trainen, regelmatig een kong/kluif. Dat beest was volgens mij bek af.

@bench in bij bezoek is inderdaad wel handig, want ze wordt dan altijd zo wild, en dan kan ze even afkoelen en het bezoek ook ;-).

@Zonnetje, omgeving heb ik ingelicht, maar het lijkt wel of het niet door dringt. Hard aanpakken is het 'advies' terwijl ik al alles heb uitgelegd wat er aan de hand is en hoe we d'r mee om moeten gaan. Daar wordt je toch gek van. Moet zeggen dat ik mijn hond nu ook niet graag meer 'uit handen geef' om een dagje op te passen ofzo.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Haha, nee ik maak me geen zorgen om rare bijwerkingen. Kinderen mogen 3x per dag 10 druppels. Dobby krijgt 1x per dag 7 druppels. Dat verschil in dosering is zo groot, dat zal er weinig consequenties hebben.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Wilma, hoe vaak en wanneer gebruik je dat dan? En hoe is jou hond in huis? Mijn hond is zo onrustig. Vandaag heeft ze ook bijna de hele dag niet geslapen.

Sarai (Gast)

Wat is een GT als ik vragen mag?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@Sarai
Gedrags therapeut

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik geef het eenmaal daags, 's ochtends. 7 druppels passiflora bij een beetje yoghurt/ stukjes worst. Dan is het in de middag uitgewerkt, en dan heeft hij al twee wandelingen achter de rug. Als ik dan ervoor zorg dat ik wandelingen doe zonder veel prikkels, dan kan ik het redden met een keer per dag druppels geven. Ik wil ook niet onnodig geven, hij hoeft niet de hele dag 'gedrogeerd' te worden.

Overigens heb je ook speciale dierenhomeopathie. Ik had eerst druppels van MacSamuel, "Schrikken", wat ik van de dierenarts had gekregen omdat ze Dobby toch wel heel erg druk vonden, en zelfs adhd vermoedden. In "Schrikken" van MacSamuel zit ook passiflora in en avena sativa (haver), en twee dingen waardoor ze wat ongevoeliger worden voor geluiden. Ik heb hier echter een homeopathische drogist zitten, en da's de helft goedkoper. Dus door te Googlen, het professionele advies van de drogist en door gewoon zelf te observeren kom ik al een eind.

Dobby is thuis best rustig, behalve als hij tijdens de wandeling buiten teveel prikkels gekregen heeft. Overigens bouw ik ook een verplicht rustmoment in voor hem, ik ga 's middags altijd even dutten en Dobby gaat mee. Ik heb een oogziekte en als ik te veel licht in mijn ogen krijg, krijg ik hoofdpijn, dus moet ik even slapen. Door van zo'n dut een heel ritueel te maken, vind Dobby dat nu zo geweldig dat een dutje doen voor hem een met-het-baasje moment is. Als ik al zeg "kom, dan gaan we een dutje doen" dan staat hij al bij de trap te kijken of ik al kom. O-)

Ik merk vooral dat hij door de druppels makkelijker dingen kan negeren. Alles lijkt niet op volle kracht binnen te komen, en hij word minder impulsief. Vanochtend, toen ze nog niet werkten, heb ik bijvoorbeeld een paar keer gezien dat hij meerdere dingen hoort, en ernaar wil kijken. En dan staat hij toch echt links, rechts, links, rechts te draaien met zijn kop. Supersnel en zenuwachtig. Echt binnen een paar seconden alles willen zien. Mét de druppels zou dat niet gebeurd zijn.

Bij uitzondering krijgt hij ook wel meer druppels, uit voorzorg met oud en nieuw bijvoorbeeld. Oh ja, het zou makkelijker zijn als hij iedere dag een hogere dosering, de eerste dag dat hij dat van MacSamuel kreeg, de aanbevolen dosis lag hij de hele dag voor pampus. Dat was wel erg relaxt, maar iets teveel van het goede. ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Fijn dat de GT ook heeft aangegeven dat het overprikkeld gedrag is. Je hebt een gevoelige hond. Even een stapje terug en het komt echt wel goed!!

@ Zonnetje, negeren moet je heel lang doen he. Dit verergert altijd het gedrag, want de hond wil aandacht. Dus het wordt eerst 2x zo erg en daarna zwakt het gedrag af.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Ben nu een beetje aan het proberen met lopen. Gisteren alleen korte rondjes door de buurt gelopen. Gevolg: een hond die de hele dag haar draai niet kon vinden, en ook niet ging slapen.
Vandaag naar het park geweest. Hond heeft zich 35 minuten kunnen uitleven (in de sloot springen, racen door het park). Was weinig contact meer met hond te krijgen, want ze was door het dolle. Gevolg, een rustig hond thuis die lekker ligt te slapen. Ik snap er niets meer van! Ga dit natuurlijk nog een tijdje uitproberen om te kijken wat nou werkt voor mijn hond. Weet wel dat ik in de namiddag echt niet te lang moet lopen met haar. Dan wordt ze echt klierig.

@Angela, stappie terug is idd goed, maar hoe dat er precies uit komt te zien ben ik nog niet helemaal uit.

@Wilma, wat vervelend van je oogziekte. Dat lijkt me erg zwaar.
Ik ga nadenken over de druppels. Wil eerst zo kijken hoe het gaat. Onze hond is in huis meestal ook relaxed. Buiten kan ik niet altijd mijn vinger er op leggen waarom ze zo druk doet. Te lang lopen is sowieso een oorzaak, en andere honden ook, maar soms gebeurd er eigenlijk niets en dan kan ze zo gestresst zijn. Heel vreemd.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Wilma, wat krijgt Dobby qua voer? Ik heb mijn hond sinds een tijdje op rauw staan, maar ik merk eigenlijk nog geen verschil.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dobby krijgt voornamelijk Smuldier, en ik geef er zelf eieren, kipfilet, kippenpoten en kalfspoten bij.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Er is natuurlijk een groot verschil tussen een dag alleen maar korte blokjes en een uur wandelen.
Wat je kunt doen is niet een uur wandelen, maar een half uur.
In de tuin spelen met de bal, binnen speurspelletjes doen. Het hoeft niet persee in lichamelijke beweging te zitten.
Er zijn genoeg andere dingen die je kunt doen om haar moe te maken zonder dat je stukken moet lopen of het door hoeft te schieten.

Groetjes, Margje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^