Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Als we met z'n allen on topic blijven a.j.b.? Want er zijn in dit topic hele goede adviezen gegeven aan de topic opener en die is toch wel erg geschrokken en verdient alle aandacht.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy 3 doggies

honden foto van Helga & Zoëy

Sorry... :'( ;-) Maakte me een beetje druk!..

honden page profiel noppesnoppes 3 doggies

honden foto van noppes

ik vind ook dat de baas ten alle tijden aan de voerbak moet kunnen komen.
de voerbak wordt hier nooit weggepakt, staat de hele dag tot zijn beschikking.
Maar als ik zijn voerbak wil pakken dan moet dat zonder problemen kunnen.



honden page profiel noppesnoppes 3 doggies

honden foto van noppes

oke, we richten ons weer op de topic opener

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Helga en Zoëy
Ik kan me genoeg situatie´s voorstellen waarbij m´n hond iets op wil gaan eten wat niet goed voor haar is en ik het dus af pak. Nog niet gesproken over kinderen die in de buurt van de voerbak zouden komen en waarbij een agressieve reactie niet te tolereren is.

@Marit
Een serieuze beet levert een wond op geen blauwe plek. Een beet van een pup van 11 weken noem ik geen serieuse beet.

@Esther
Volgens mij is het bij werkhonden juist dat deze beter tegen stress kunnen, zij kunnen veel meer onder druk gezet worden dan een "gewone hond".
--
Mensen die een beet van hun hond tolereren kunnen m.i. beter uitzien naar een ander huisdier. Ik wil niet begrijpen wat voor een leven mensen leiden die (hun hond moeten lezen) op hun tellen moeten passen om niet door hun eigen hond gebeten te worden.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Het is niet zo dat je het moet toleren als een hond bijt. Waar het om gaat is dat je zoekt naar de oorzaak zodat je het een volgende keer kunt voorkomen. Je kan alles wel afstraffen maar het is beter om te kijken naar het waarom.
Ik heb ook een hond die af en toe niet weet hoe hij met een situatie om moet gaan. Vroeger reageerde hij dat af door in handen te bijten (niet hard) of door iets anders in z'n bek te nemen (speeltje of schoenen) waarmee hij door de kamer ging rennen. Naarmate hij ouder werd, hij is inmiddels 4, neemt dat gedrag af. Afgelopen maandag ging ik met Charlie mijn dochters ophalen van een schooluitje. Het duurde lang zodat Charlie moest wachten. Toen de kinderen eindelijk arriveerden was Charlie al zo opgefokt, dat hij onrustig werd en in z'n riem ging bijten. Voor mij een teken om gauw naar huis te gaan en 'm z'n rust te gunnen.

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya 3 doggies

honden foto van Evi * Maya

hoi, mijn staff bijt enkel om te spelen maar dan enkel als ik het toelaat, zeg ik stop (en met mijn handen omhoog) dan stopt die ook meteen, hij weet dat ik de baas ben en heb hem dat ook zo aangeleerd... nu ik weet als we aan een wandeling bezig zijn en ik begin met hem te spelen dan bijt hij ook om te spelen en hij weet ook het verschil met spelen en niet spelen maar wordt hij te wild en begint hij op me te rijden voor dominant te zijn dan neem ik even zijn halster en leg ik zijn hoofd tegen de grond en zeg ik dat het gedaan is en na 2x helpt dit zeer goed, hier wordt hij dan ook niet met zijn rug op de grond gelegd maar wel met zijn hoofd en dit helpt bij Haico dan weet hij ok ik ben de baas niet maar mijn baasje blijft de baas :-)

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy 3 doggies

honden foto van Helga & Zoëy

@ Rudi.. Het commando LOS gebruik ik voor Zoey als ze iets pakt wat gevaarlijk kan zijn.
Of ik ruil het tegen iets lekkers.

Kinderen horen niet bij de voerbak (of bench e.d.) van honden! Dus kinderen dienen opgeveod te worden!

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max 3 doggies

honden foto van Simone & Max

Max doet dit ook als we te lang hebben gewandeld.

Dan gaat hij even de bench in om af te koelen want anders blijft hij de boel terroriseren.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik ben het helemaal met Carla en Charlie eens. Het is niet zo dat je het tolereerd, je zoekt uit waarom het is en je pakt het aan. Zonder straffen en agressie maar met afleiden en belonen voor goed gedrag. Als een hond uit stress gaat bijten moet je niet de stress opvoeren.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Rudi, ik hoef niet op mijn tenen te lopen in huis.
Als mijn hond voldoende rust krijgt, is er niks aan de hand.
Krijgt ze die te weinig, doe ik teveel, ja.. Dán moet ik oppassen. Maar ik weet de reden, dus ik kan het voorkomen.

Alleen ik kende haar nog niet (in de 3 dagen dat ze bij ons was). Ik dacht 'kan nog wel even'. Kon dus niet nog even.. RUST had ze nodig :-)

Ik vind elke beet serieus, ongeacht blauwe plek of hechting.

Gelukkig heeft Snoo.. (TS) een gt die ze heeft gebeld, en gaf ze het zelf eigenlijk ook al aan 'Ik weet dat als ik te lang loop dat mijn hond op het einde van de wandeling bijterig kan worden'. Dus daar heb ik vertrouwen in dat het goed gaat komen, zeker met de goede uitleg van Soraya oa. :-)

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Jeetje wat veel reacties zeg.

@Ramona, laten schrikken vind ik in dit geval niet handig. Correctieband ook niet. Er is gisteren toch iets fout gegaan waardoor ze ging bijten. Waarschijnlijk toch te veel prikkels en uiteindelijk uit zich dit in bijten. Dit moet ik voor zijn/op tijd herkennen.

@Wilma, eens met jou. Oorzaak moet worden weg genomen.

@Carla, ik heb mijn hond thuis in de bench gedaan en verder niet veel aandacht gegeven, maar ben niet kwaad ofzo geworden. Heb haar gewoon een beetje met rust gelaten en veel laten slapen. Ze was echt dol, dan ga ik niet heel kwaad worden/straffen. Ik heb haar in het verleden wel eens bij haar nekvel etc. gepakt, maar dat hielp echt voor geen meter. Ze werd dan helemaal wild.

@Zonnetje, mijn hond heeft ook niet doorgebeten, maar wel gebeten. Ik had de tanden in mijn handen staan, klein wondje en een schaafplek op mijn pols en ze heeft mijn jas kapot gemaakt. Gelukkig zat mijn jas er nog tussen. Ze is 30 kg, dus dat is niet niks om dat aan je handen te hebben hangen. Deed echt zeer gewoon.
Jouw hond wordt zelfs 75 kg! Nee die wil je niet in je hebben hangen.

Ff posten.....

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Rudi, ik tolereer geen beet van mijn hond, maar het is wel gebeurd en ik ga daar nu mee aan de slag, want ik wil niet dat dat weer gebeurd. En hond lezen en op hun tellen passen??? Ik wil gewoon normaal met mijn hond kunnen omgaan, maar het is natuurlijk geen speelgoedhond waarbij ik maar door kan gaan en door kan gaan. Daarom ben ik met een gt aan de slag en heb ik wat boeken besteld om te zorgen dat dit niet meer gebeurd.
Mijn hond is een beetje een apart geval, ze is heel hyper en snel opgewonden, maar ik hou vreselijk veel van haar, en wil er samen wat van maken, zonder verdere bijtincidenten.

@Carla en Zonnetje, eens met jullie. Zoeken naar de oorzaak.

@Marit, ik nam een beet in het begin niet zo serieus, omdat ik niet gehecht hoefde te worden, totdat de gt zei dat dit niet betekende dat het geen beet was. Ze bijt gewoon, klaar!

Ik vind het trouwens echt super dat jullie zo reageren en dat ik mijn verhaal kwijt kan. Ik heb het er natuurlijk over met mijn vriend en de gt, maar ik wil er verder met niemand over praten. Wil niet dat familie/vrienden denken dat mijn hond vals is ofzo.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Ze is gisteren en vandaag trouwens erg rustig. Ga ook maar niet te veel met haar doen vandaag.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Zonnetje
Straffen en agressie richting hond is nuteloos en dom.
Grenzen aangeven is waar het om gaat. Corrigeren is iets anders als straffen

@Marit
Bij een volwassen hond is elke beet verkeerd, een pup vind ik toch een ander verhaal, deze moet het allemaal nog leren. Ze komen niet op¨gevoed en wel bij de fokker vandaan.

@Helga & Zoëy
Kinderen dienen opgevoed te worden, ze zijn dat dus nog niet. Daarvoor zijn het kinderen. Of je moet een kleuter op z´n verantwoordelijkheid aan willen spreken als deze naar de voerbak kruipt:-)

@Carla & Charlie
Jouw hond maakt bij jullie de dienst uit? Als hij te lang moet wachten naar z´n zin wordt hij gevaarlijk? :-)
Corrigeren is iets anders als straffen. Straf is iets wat een hond niet zal begrijpen.

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje 3 doggies

honden foto van Thera & Bartje

@ Snoo
Ik vind het geweldig hoe je je inzet voor je hond, ondanks het bijtincident.

@ Rudi
Ook hele kleine kinderen kun je al wel leren dat ze ergens niet in de buurt moeten komen of ergens van weghalen met 'nee' en daarna afleiden. En een kleuter kun je echt wel uitleggen waarom iets niet mag, je zal het misschien een paar keer moeten herhalen, maar het kan wel degelijk.

Gr. Thera

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

@Snoo, ik zou de hond ook even helemaal na laten kijken door de dierenarts. Misschien heeft ze ergens pijn, na veel lopen en geeft het op deze manier aan. Je geeft verder ook aan dat ze weleens wat sloom kan zijn, slechte/matige conditie heeft.
Is ze getest op HD of ED?
Is zeker iets wat ik uit zou zoeken, want gedragstherapie werkt heel goed, maar als het probleem van oorsprong een medisch probleem is, moet daar eerst goed naar gekeken worden.

Ik zou inderdaad ook kortere wandelingen maken.

Ik heb zelf een Australian Sheperd, echt een werkhond, maar als hij bijvoorbeeld een oefening niet goed begrijpt, of ik dubbele signalen geeft, of het duurt hem allemaal te lang totdat de actie komt, gaat hij ook erg happen, opspringen en happen in mijn handen en arm. Dit gedrag zie ik dus echt alleen maar als we cursus volgen of een sport beoefenen.
Het heeft heel duidelijk te maken met stress, afreageren van iets wat hij niet begrijpt, of hem een te hoge spanning geeft.
Wat ik dan doe is een stapje terug in de training, of desnoods drie stappen terug. Ik vraag iets makkelijks en dan gaan we even spelen om de spanning kwijt te raken.

Met dat wandelen is het lastig, want er is op dat moment geen stapje terug. Dus daarom kan ik echt aanraden je wandelingen kort te houden. Plak er elke week vijf minuutjes bij en kijk dan hoe het gaat. Je kunt een bal aan een touw meenemen bijvoorbeeld, als hij dan in de stress raakt, kun je hem daar op af laten reageren, even spelen en als spelend naar huis lopen. Beter is natuurlijk voorkomen. Je wilt ook niet dat de hond de link gaat leggen tussen bijten en daarna spelen! Dus als hij al begint met stressen, pak je de bal er al bij.

En zeker een medische check zou ik doen.

Succes!

Margje

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

erhmmmmja

Mijn honden worden moe als ze te lang of te veel hebben gelopen:P

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ben benieuwd waar het nu vandaan komt. Niet fijn als je hond je zomaar hapt. Ik ben benieuwd wat volgens jouw GT de oorzaak is. Onze Morris die doet dit als we met hem fietsen. Dit vindt hij helemaal geweldig, maar zodra wij weer richting huis fietsen en de hoek omdraaien, dan begint hij in de trapper te happen en soms pakt hij dan net even een hak erbij. Ik negeer het gedrag in ieder geval. Eenmaal thuis gaat hij voldaan op zijn kussen liggen. Wij weten ook niet helemaal waarom hij dit doet. Het maakt niet uit hoe lang (5 minuten of half uur) we gaan fietsen, hij doet het altijd als we richting huis gaan. Ik zelf denk ook dat het te maken heeft met een stukje spanning wat het fietsen hem geeft....Hij wordt al dol/hyper als hij ziet dat de fiets achter de poort gezet wordt, maar toch zie ik onderweg dat hij enorm geniet. Ik denk dat hij er van baalt dat het weer afgelopen is ;-) Met wandelen heeft hij dit in ieder geval niet!

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Margje, nee ze is niet getest. De fokker vroeg ook al of het niets medisch kon zijn. Ik ga het ook met de GT bespreken, en anders idd maar even langs de dierenarts.
Qua lopen, volgend de fokker moet ze wel een uurtje kunnen lopen 's middags, maar dat lukt dus kennelijk niet. Dan is ze moe. Zij is altijd al snel moe van inspanning/spelen. Veel sneller dan andere honden. Dat was al zo op de puppycursus. Mijn hond lag voor pampus na het spelen en de rest kon nog spelen en met de les mee doen. Mijn hond niet.
Wandelingen zal ik zeker inkorten. Merk trouwens dat ze 's ochtends wel wat kan hebben, maar zeker de laatste 2 wandelingen van de dag is ze heel snel moe.



honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Mijn hond is trouwens nog niet loops geweest. Kan dat er ook nog mee te maken hebben?

honden page profiel MirandaMiranda 3 doggies

honden foto van Miranda

wow..wat zal jij geschrokken zijn zeg.....Heel veel sterkte erbij

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

@Rudi: Hoe 'corrigeer' je dat dan? ZOnder straffen, maar wat dan? Ik heb het gevoel als ik 'NEE" gebruik, wat mijnheer heel goed weet, het alleen maar erger wordt. Negeren en wegkijken gaat meestal beter.
Verder zijn het wel allemaal jonge honden geloof ik, geen puppy/baby's meer, maar Fedor is 6 maanden en Snoo een jaar, Carla zei ook dat het bij haar hond minder werd naarmate ij ouder werd.Soms zijn het echt nog kleuters.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Tja, ik zeg altijd maar dat ieder mens of dier anders is. Sommige mensen kunnen iedere dag de marathon lopen, maar de meeste mensen kunnen dat ook na training niet. Zo is er ongetwijfeld ook een groep gezonde mensen die minder aan kan, zowel fysiek als mentaal. Ik denk dat dat bij dieren niet anders is.

Bij Dobby is het vooral een geluids- en bewegende beelden kwestie. Krijgt hij teveel visuele indrukken (en die krijg je nu eenmaal buiten) dan word hij vervelend binnen. Zo waren we op het strand, met honden en hebben we 2 uur gelopen en thuis heeft hij lekker liggen tukken. Er waren geen meeuwen, we zijn een keer paarden tegen gekomen en verder alleen mensen en honden.

Maar zou ik twee uur met hem gaan lopen in het park, terwijl het centrum verkeer rond het park raast (rotherrie!) en er allemaal vogels zijn om op te reageren... dan blijft Dobby dus na de wandeling 5 uur rotzooien in huis. Tenzij ik zelf ga slapen, dan legt hij zich wel naast mijn bed neer.

Ik zie het gebeuren, dan kan men wel zeggen dat de hond het aan moet kunnen, maar blijkbaar toch niet. Misschien niet helemaal goed gesocialiseerd wbt de stad, een nerveus type of wat dan ook, er zijn zat redenen waardoor het zou kunnen.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Wilma, ik merk ook zeker verschil met waar ik loop. Als ik in het bos ben geweest of de polder dan is ze nooit bijterig. Loop ik hier in de buurt, dan is het snel mis.

honden page profiel SandraSandra 3 doggies

Heb me aangemeld! Wel leuk om zo van gedachten te wisselen met andere hondenliefhebbers!
Het duurde even voor ik alle verhalen gelezen had, maar ik ben er door!
Wat een ontzettend vervelende situatie! Wat fijn dat iedereen zo met je meedenkt en meeleeft. Je krijgt een heleboel adviezen en ik denk dat je vooral bij jezelf moet blijven: wat past bij mij?
Heel goed, dat je er een gedragstherapeut bij haalt, zodat je het gedrag van je hond kunt analyseren en daarbij ook je eigen gedrag. Want ik spreek uit ervaring: door je eigen gedrag kun je bepaald gedrag versterken of in stand houden. Is dit wenselijk gedrag, dan is dat natuurlijk heel fijn, maar is het gedrag niet zo fijn, dan is het soms moeilijk te achterhalen dat dat ook door ons in stand gehouden kan worden.
Ik zeg niet dat dat bij jou het geval is hoor, maar het is altijd goed wanneer er kritisch naar gekeken wordt.
Voorbeeld: Mijn hond dook boven op andere honden, wanneer ik ging wandelen met haar. Gevolg: stress bij mij. Gevolg: Nog meer stress bij mijn hond. Dus nog meer duikgedrag! Nu gaat het gelukkig goed, maar heb zelf veel moeten leren. Ik was dus zelf onzeker tijdens het wandelen, dus nam zij misschien de leiding over. Nu leid ik zelf weer en dat geeft mijn hond zelfvertrouwen.
Overigens heb ik een sessie gehad met iemand die telepathie met dieren kan. Ik geloofde er in eerste instantie niks van, maar ze wist mij via mijn hond dingen te vertellen die niemand kon weten. Zij kan in gesprek gaan met je hond. Ik weet niet of het iets voor je is? Nogmaals: Je krijgt zoveel tips: kies wat bij je past! Ik wens je heel veel succes!
:-)

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Sandra, ik moet ook veel leren hoor, maar volgens de GT heb ik ook een 'moeilijke' hond. Ik dacht altijd al dat het aan mij lag, maar ik was al lang blij dat zij ook aan gaf dat we gewoon heel veel dingen goed doen, maar dat de hond echt een geval apart is ;-) .
Wat apart van die Telephatie. Wat heb je daarvan geleerd?

honden page profiel SandraSandra 3 doggies

Hai,

Wat ik zo van je lees, denk ik dat je zelf aardig weet waar je mee bezig bent. Hadden alle hondenbezitters dat maar! Sommige mensen schaffen zo'n beestje aan en realiseren zich later pas wat ervoor nodig is. Ik denk dat je ook gewoon af moet gaan op wat de GT zegt. Die ziet de situatie van dichtbij en kent jullie (of leert jullie kennen)
Misschien dat hij/zij jullie kan helpen in het moeilijke gedrag van je hond. Ik hoop het voor jullie allebei! Wel enerzijds een geruststellingm dat de GT aangeeft dat je gewoon een moeilijke hond hebt en dat je weet dat het niet aan jou ligt. Maar wie weet welke tips hij nog kan geven?I
M.b.t. telepathie: Ik geloofde er niet in, maar zij had een foto van AIka en zou eerdaags met haar praten. (túúrlijk, dacht ik nog heel sceptisch) Maar Aika ligt altijd bij me op de bank op een dekentje. Op een avond sprong ze er ineens vanaf en ging op haar kussen liggen. Ik keek er van op, was echt opvallend, vonden mijn man en ik. Na 20 minuten sprong ze weer op en ging weer bij me liggen. Na 5 minuten ging de telefoon en belde die vrouw op, om te zeggen dat ze met Aika had gesproken. Ze beschreef exact de kamer van mijn ouders (die kent ze echt niet!). Waarom Aika dat beschreef weet ik nu nog niet. Ook gaf ze aan, dat Aika zich blij voelde, maar dat ik veel onzekerheid op haar overbracht. Ik moest Aika meer vertrouwen. (zie verhaal duikcapriolen ;-) ) In elk geval laat ik het meer los als ik met haar wandel. Maak me er niet druk om wanneer ik een andere hond tegenkom. Slaat ook nergens op natuurlijk, wat ik deed. En sinds ik me er niet meer druk om maak, maakt zij zich ook nergens druk om en speelt gewoon met andere honden. Of niet, dan loopt ze er gewoon langs! :-) Overigens wel heel fijn dat de GT aangeeft dat je al zoveel dingen goed doet. Je zou er nog onzeker van worden. Niet aan jezelf meer twijfelen dus he?

honden page profiel ramonaramona 3 doggies

honden foto van ramona

@ soraya
jawel hoor,alleen de sterkste alpha's staan bovenaan hoor.
diegene die bepaald dus ;-)
de hond hoord zich onderdanig te gedragen,en niet dominant
en ik zei ook niet 'gooien' maar leggen ;-)

honden page profiel ramonaramona 3 doggies

honden foto van ramona

@ evi
helemaal mee eens :-D

en dit kan gewoon zoals ik het doe,rustig op een 'niet agressieve' maar op een 'dominante' manier
net als in de natuur zal het dier dan snappen wie de leider is ( de sterkste houd pas op als de zwakste op de grond ligt) dat is een feit.
bekijk het wolvenleven maar
als baas hoor je bij de roedel,dus zorg dat je de sterkte bent

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^