Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Wilma, nou dan kan het in ieder geval niet het voer zijn waar Dobby hyper van wordt.

@Margje, ik heb dat uur tussen de middag al ingekort inmiddels. Als ze rustig loopt dan kan ze wel wat langer, maar als ze gaat racen en dol is, dan ga ik sneller terug. Verder doe ik inderdaad ook van alles in en om het huis.
Ik was dus juist langer gaan lopen, om ook een beetje conditie op te bouwen. Van de zomer op vakantie zullen we ook wel wat langer weg willen. Geen uren wandelen, maar toch wel min. een uur, dus ik dacht ik moet een beetje gaan trainen met haar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Fijn Snoo dat het al beter gaat. En straks kun je het langzaam gaan uitbouwen. Steeds 1 min. erbij en kijk hoe ze daarop reageert.

Groetjes van Esther

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Vandaag 1/2 uurtje naar het park geweest. Ging weer niet goed. Hond werd helemaal dol. Ging trekken naar andere honden dus de lange lijn zat constant om haar poten waardoor die alle kanten op werden getrokken (lijkt me ook niet echt goed voor haar poten). Toen er geen honden meer in het zicht waren ging ze keihard racen (met de lange lijn los achter haar aan). Geen contact meer mee te krijgen. Toen kwamen we weer iemand tegen met z'n hond los. Ze begon weer te trekken, maar hond gaf geen aandacht dus doen sprong ze op naar de eigenaar van de hond en beet hem in z'n jas!
Thuis gekomen ging ze in de tuin helemaal door het lint. Halve tuin omgespit om dat ze zo dol rondjes aan het rennen was :'( .
Ik weet het gewoon even niet meer. Ze heeft bijna de hele ochtend geslapen, ik heb alleen een paar oefeningen met haar gedaan en een zoekspelletje. Is dat nu al te veel?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Je hond heeft een behoorlijke conditie opgebouwd denk ik door het lange wandelen. Nu dit minder wordt, kan de hond even de dolle 5 minuten krijgen. Ze kan zeker overprikkeld raken door de honden en mensen die ze heeft gezien. Zeker als ze heeft geslapen, veel energie heeft en de energie dan kwijt wil. Het is even een balans zoeken van rust en beweging.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Dolle 5 minuten kan ik het niet noemen, was meer een dol half uur
O-) .

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Kan ook gewoon een slechte dag zijn geweest. Op sommige dagen is er met hetzelfde ritme geen land met Dobby te bezeilen. Of het is wennen aan het nieuwe ritme.

Linda (Gast)

Hallo allemaal,

Ook ik heb een vreemd verhaal.
Ik heb een hond (Husky) die mijn vriend al twee keer in het gezicht gebeten heeft. Hij lag op zijn mand en op het moment dat mijn vriend naar hem toe liep om te aaien, sprong hij omhoog en beet. Twee gaten in z`n wenkbrauw. En dit zonder waarschuwing! Ook valt hij sinds een maand onze andere drie honden aan waarvan 1 lichtelijk gewond. Het lijkt erop dat hij zijn plaats in de roedel niet kan en wil accepteren. Het rare is dat hij luistert als een trein. Zit, af, liggen etc. etc. Dus een teken dat hij mijn vriend wel respecteerd en accepteerd als leider. Vrienden zeggen dat hij een steekje los heeft en hij niet meer te vertrouwen is. Hij draait door als we bezoek krijgen, het lijkt wel of hij een waas voor z`n ogen krijgt. Hij blijft krijsen, springen etc. Op het moment dat hij wat rustiger is, probeert hij op de benen van mijn vrienden te rijden. Ook is hij geobsedeerd door eten, zijn leven draait om eten en buiten jaagt hij ook op muizen en konijnen. De dierenarts adviseert euthanasie, omdat hij nu ook begint met het bedreigen van kinderen.

Wat denken jullie?











honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Rare dierenarts heb je. Hoorde laatst ook al zo' soort verhaal. Nou, dan had ik mijn hond ook al moeten laten afmaken.

Mijn hond heeft dezelfde trekjes. Nie nnaar hem toe om hem te aaien. Ook niet in het voorbijlopen steeds aaien. Ik roep mijn hond naar mij toe als ik haar wil aaien. Niet alle honden laten zich trouwens graag aaien. Mijn hond wil het niet altijd.

Bij bezoek is hij dan gewoon dolenthousiast? Dat heeft mijn hond namelijk. Het is wel dwingerig gedrag trouwens van d'r.

Zit je op cursus met 'm?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey Linda,

Jouw hond kent wel de regels van de roedel, alleen moeten jullie die ook nog leren ;-)
Een ervan is dat je als leider je hond altijd naar je toeroept en niet naar hem toe loopt.
Zoals het nu gaat, ligt jouw hond op zijn eigen plek en komt jouw vriend naar hem toe. Omdat hij naar hem komt, is hij de ranglagere en heeft jouw hond het 'recht' om hem te corrigeren. Hij heeft namelijk helemaal geen zin om te kroelen.

Om te beginnen zou ik de zes hierarchieregels gaan toepassen. Ik zal ze onderaan dit bericht neerzetten.
Daarnaast, ga op cursus! of neem een gedragstherapeut in de arm.
Zeker met je kinderen kun je geen risico lopen. Zorg dat kinderen en hond nooit alleen zijn. Laat de kinderen niet naar de mand van de hond toegaan, dat is zijn plek, waar hij rust kan vinden!

Laten afmaken vind ik echt onzin, maar je moet wel met dit probleem aan de slag, ook voor je hond, die voelt zich nu ook niet lekker op zijn plekje.

Groetjes, Margje

De zes hiërarchieregels:

1. De mindere (de hond) meldt zich bij de meerdere (de baas) als de meerdere daarom vraagt.
Veel honden krijgen de hele dag door aandacht en raken daar helemaal door verzadigd. Waardoor jij als baas niet meer zo leuk bent. Binnen nog wel, maar buiten zijn er zoveel andere leuke dingen en die baas is er straks ook nog wel.
Daarom is het belangrijk om deze regel toe te passen. Negeer de hond als hij uit zichzelf naar je toekomt. Roep hem bij je als hij ergens rustig ligt en geef hem dan alle aandacht. Verbreek zelf deze aandacht weer. Ga niet te lang door, zodat de hond uit zichzelf al wegloopt.
Let ook eens op het begroetingsritueel. Het begroetingsritueel staat vaak in verband met verlatingsangst. Als we thuiskomen begroeten we de hond vaak enthousiast. Terwijl je eigenlijk wil dat weg gaan en thuis komen heel normaal zijn en bij de dagelijkse dingen horen.
Het beste is bij thuiskomst de hond te negeren. Pas als je rustig je jas hebt uitgetrokken en de hond is rustig, roep hem dan bij je.

2. De meerdere begint en eindigt het spel.
Vaak heeft hond heel veel speeltjes die allemaal op de grond verspreid liggen. Doordat hij altijd toegang heeft tot deze speeltjes zijn ze voor hem niet meer zo interessant. Ruim daarom alle speeltjes op, eventueel kun je 1 speeltje laten liggen en die wekelijks ruilen voor een ander speeltje.
Een hond speelt niet ‘zomaar’. Ook voor hele jonge honden is spelen een manier om kracht te meten en status te bepalen. Tijdens het spelen vindt een dominantiebepaling plaats. Als je met de hond gaat spelen is dan ook van belang dat je het laatste spelletje wint en dat jij als baas het spel start en eindigt.
Een spel start je, door zelf een speeltje te pakken en de hond uit te dagen mee te spelen. Een spel eindig je door zelf het speeltje weg te leggen, blijft de hond in je broek hangen of springen naar het speeltje, dan moet je het spel duidelijk eindigen, bijvoorbeeld door de hond op zijn rug te leggen. Let bij het op de rug leggen altijd op de emotie van de hond te zien aan zijn staart en oren.
Leer de hond ook het verschil tussen ‘vast’ en ‘los’. Een hond weet nog niet wat los is, dat moet je hem nog leren. Door hem uit te dagen met een speeltje wil hij het speeltje vastpakken, zeg dan ‘vast’. Als hij het speeltje goed vasthoudt, pak dan een brokje en hou die onder de neus van de hond, zodra de hond loslaat, zeg je ‘los’. Zo leer je hem het verschil tussen los en vast.

3. De mindere maakt plaats voor zijn meerdere.
Bij (wilde) honden zie je dat een meerdere altijd een ‘vrij pad’ heeft. Alle andere honden gaan voor hem aan de kant en zullen hem niet in de weg liggen. Ook zullen ze nooit ‘per ongeluk’ tegen hem oplopen.
Als de hond voor ons gaat liggen, dan stappen we niet om hem heen. Schuifel met je voeten tegen de hond aan, zodat hij aan de kant gaat. Dit kun je door het hele huis doen, zodat de hond gaat leren dat de enige plek waar hij rustig kan slapen zijn bench is.
De bench is voor de hond altijd een rustplek. Hij mag daar dan ook nooit gestraft of lastiggevallen worden. In de bench heeft de hond altijd rust. Leer dit ook aan kinderen, dat als de hond in zijn bench ligt, hij met rust gelaten moet worden.

4. Degene die voorop loopt is de roedelleider.
De roedelleider bepaalt welke kant de roedel opgaat. Hij loopt dan ook voorop en leidt de weg.
Loopt de hond voor je uit, draai dan telkens de andere kant op. Ook tijdens de uitlaatronde loop je als leider voorop en draai je om als de hond voor jou uitloopt. Loop ook regelmatig eens de andere kant op, hoe meer onvoorspelbaar de wandeling, hoe meer duidelijk is dat jij leidt.
Loopt de hond los, zorg er dan voor dat de hond jou in de gaten houdt. Dit doe je door je regelmatig te verstoppen. Loopt je hond vooruit, verstop je snel achter een boom. Door de schrik zal hij leren beter op te letten.
Belangrijk bij deze regel is ook de ‘deurtraining’. Een leider loopt ook als eerst door een nauwe doorgang. Train dit met de deuren in huis. Je doet de deur open, springt de hond op, dan doe je snel de deur weer dicht. Is de hond weer rustig dan probeer je weer de deur open te doen. Alleen als de hond netjes blijft zitten en jou eerst door de deur laat gaan, waarna jij de hond toestemming geeft om te komen, mag de deur open blijven. Om dit bij alle deuren te krijgen moet je oefenen met verschillende deuren. Na een aantal deuren zal de hond gaan generaliseren.

5. De meerdere eet eerder dan de mindere.
In een roedel eten de hogere in rang het eerst de beste delen van het karkas op.
Geef daarom de hond te eten nadat je zelf gegeten hebt. Dit geldt als het tijdstip van zelf eten en het eten van de hond vlak bij elkaar liggen. De hond geeft je dus niet te eten, vlak voor je zelf aan tafel gaat, of als je staat te koken.
Het is geen probleem om de hond bijvoorbeeld een half uur voordat je zelf gaat koken eten te geven.

6. De ranghoogste is altijd hoger gepositioneerd dan de ranglagere.
Dit betekend dat de hond bij voorkeur niet op de bank of op bed mag. Ook mag de hond niet op je klimmen. Zorg dat je altijd hoger gepositioneerd bent dan de hond.
Bij honden onderling zie je dat volwassen honden een andere hond kunnen ´overmeesteren´ dat wil zeggen dat de lager geplaatste hond zich overgeeft aan de hoger geplaatste, hij gaat daarbij op zijn rug liggen, legt zijn keel en buik bloot en heeft zijn staart tussen zijn poten om zijn anaalklieren af te schermen. De hond ligt dan helemaal stil. De laagste bij de grond is dan ook echt de laagste in rang.
Bij spel zie je dat de rollen telkens wisselen, een lager geplaatste hond kan dan ineens boven de hoger geplaatste hond staan. Maar dit gebeurt dus alleen in spel, kenmerkend zijn daarvoor de spelboog en de rolwisselingen.

Wanneer pas je de regels toe?
Bij een pup begin je vanaf dat je hem in huis hebt met het toepassen van de hiërarchieregels.
Een pup past de regels al in het nest toe. Kijk maar naar pups onderling. Ze ‘spelen’ maar zoals bij elk spel gaat het om wie er wint. Daar zijn pups ook al mee bezig! Gegrom bij de voederbak en om speeltjes komt ook al voor. De moeder corrigeert haar pups ook al als ze te veel opdringen of de regels negeren.
Als je bij een pup de regels goed toepast, heerst er duidelijkheid bij de pup. Hij weet waar hij aan toe is. Let er op wat je bij een volwassen hond niet zou tolereren, tolereer dat ook niet bij een pup!

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Goed om deze regels weer even te lezen Margje.

Hier gaat het wisselend. Hond blijft echt een bijter. Ze doet gewoon heel veel met haar bek. Met wandelen, vooral aan eind van de middag is een minuut of 10 genoeg. Laatste ronde voor het slapen gaan is een minuut of 5 genoeg, want anders gaat ze in de riem hangen, en als het echt erg wordt dus springen naar mijn of mijn vriends handen.

Rangorderegels doen wij op zich wel goed, alleen bepaalde dingen zoals op de bank mag ze hier wel. Ik heb mijn 'vaste' plek op de bank, en wie gaat daar dus tegenwoordig liggen, juist ja. Als ik dan daar wil zitten duw ik haar aan de kant en gaat ze bijten. Dat is dan toch dominant gedrag?

honden page profiel funnyfunny 3 doggies

honden foto van funny

Snoo, ik heb geen idee of het helpt hoor, maar misschien t proberen waard, koop n K9 tuig, zo 1 met n handvat op de rug, je hond is dat veel beter in bedwang te houden, daarbij als je hem van je plaats afwil hebben, eerst zeggen (je eigen commando) ik zeg he wegwezen haha, als ze dan niet reageerd kan je haar aan het handvat (op de rug dus kan ze niet happen) op haar eigen plaats zetten ?! Misschien n idee ?? Heb je al n goede hondenschool waar ze je advies kunnen geven over dat gebijt ??? suc6

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hier gaat het ook weer een paar dagen niet zo. Het lijkt wel alsof het aan het weer ligt. Het is de laatste dagen een beetje onstuimig, winderig enzo.

De 90 minuten die we per dag liepen om even de schade van het schuifelen tijdens de glibberige stoepen in te halen (we kunnen eindelijk weer flink doorstappen!), doe ik dus maar weer een paar dagen niet. Terug naar de 70 minuten, en kijken of dat verandering geeft.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Eventjes tussendoor :-)

als je haar van je plekje op de bank wil halen, duw dan liever niet maar roep haar gewoon, desnoods met iets lekkers. Blijkbaar is ze heel snel overprikkeld.

Anoniem (Gast)

Hoi Hoi,

Hartelijk dank voor jullie antwoorden :-) We hebben al maanden een gedragtherapeut in de arm gehad. Hij adviseerde Benno dmv clickertraining en de beloninggstechniek de regels in huis te leren. Dit ging goed totdat zijn positie in de roedel weer gestegen was en hij iedereen in huis ging domineren. Ik kan hem niet straffen door hem bv. in z`n nek te pakken, want dan bijt mij in m`n hand of arm. Op de hondenclub heeft hij mij tijdens het tandjes kijken, twee gaten in m`n arm gebeten, en tijdens het volgen, hing hij in m`n vinger (bloedde hevig). De trainer durfde hem niet te betasten tijdens het EG examen, omdat hij bekend staat om het plotseling bijten. Toen hij mijn vriend in zijn gezicht beet, waren ze zo`n meter van elkaar verwijderd. Hij sprong naar hem toe en beet hem in z`n gezicht. Nu hij plotseling ook kinderen begint te bedreigen en zijn beste maatje pakt, weet ik echt niet meer wat ik moet doen. Het vertrouwen is nu weg. Mijn andere drie honden zijn super lief en goed opgevoed. Omdat hij ook ongelukkig overkomt, denk ik er wel eens aan om hem in te laten slapen, het eindstation is bereikt, maar ik ben ook gek op hem. Herplaatsen kan niet, want ik wil niet op mijn geweten hebben dat hij iemand anders blind bijt of een kind verwond. Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Hij lijkt ook sterk verwilderd. Lichamelijk is hij helemaal gezond, ik heb hem meerdere malen door de dierenartst na laten kijken. De reden waarom de dierenarts hem in wil laten slapen, is omdat hij bijt zonder waarschuwing en zijn ouders ook agressief waren.

Slapeloze nachten! :'(

Groetjes,

Linda

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hi Linda, misschien is het handig om je aan te melden en een topic over jouw probleem te openen.
Misschien ook wat meer informatie geven over jullie situatie. Ook over waar de hond vandaan komt hoe lang je hem al hebt, hoe oud hij is, etc.

Je schrijft:

Ik kan hem niet straffen door hem bv. in z`n nek te pakken, want dan bijt mij in m`n hand of arm.

dit komt over dat je het wel geprobeerd hebt zo, ook de gt is blijkbaar uitgegaan van een dominantieprobleem en misschien was het dat wel helemaal niet.....zoiets wordt al heel snel geroepen als er problemen zijn.
Een gt die werkt met kalmerende signalen en dus let op wat de hond aangeeft, lijkt me een goede aanrader.

Kortom, ik zou je aanraden om even een account aan te maken en een eigen topic te openenmet wat meer informatie.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

@Linda: misschien (zeg ik als moderator) kun je beter een eigen topic hierover openen? Het is onhandig als twee verhalen door elkaar gaan lopen.

honden page profiel Mark & JoyceMark & Joyce 3 doggies

honden foto van Mark & Joyce

Ben zo te lezen niet de enige met een probleem.
Heel veel sterkte !!
Ik loop zelf ook bij een gedragtherapeute en wat ik hier terug lees dat je de hond niet op de rug moet leggen dat word ons wel aangeraden en dan lees je hier dat het niet goed is soms weet ik echt niet meer waar je goed aan doet.
:'(

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Nooit doen. Ik heb toen ooit met mijn pubertje in mijn onwetendheid een aantal keren gedaan en het maakte het bijten en de opstandigheid alleen maar erger. Want pubertje voelde zich zo serieus genomen en ging nog meer naast zijn schoentjes lopen. ;-)

Het verziekt ook de relatie met je hond. Gewoon nuchter blijven en je hond met humor en geduld blijven benaderen, ze blijven niet altijd jong. Ik zie nog de gezichten van mensen op straat toen mijn jonge dober volop in mijn arm hing en ik maar mijn vinger onder zijn halsband steken en met zo'n rustig stemmetje: Nee. Nee, echt niet. Nee. Gooooed zoo! :-D Maar dat werkte uiteindelijk stukken beter dan fysiek optreden. Want dáár was voor pubertje nou geen lol aan. ;-)

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

Ik heb een nieuw onderwerp geplaatst!

Heb het 'mijn hond bijt' genoemd.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Funny, is zo'n tuig niet onhandig binnen? Ik zit sowieso wel aan een tuig te denken, omdat dat beter schijnt te zijn dan een halsband (kan ik me ook wel iets bij voorstellen ;-) ).
Ik zit bij een goede hondenschool, maar daar ging het toch meer om oefeningen aanleren. Ik heb zelf een gt ingeschakeld voor dit probleem.

@Dobry, dat roepen is inderdaad beter. Net deed ze het ook, maar iets minder fel. Vriend duwde haar net uit de gang, moest ze ook niets van hebben. Begon ze ook weer te bijten.

@Anoniem (Linda), dat naar gezicht happen doet mijn hond ook wel. Als ik bijv. mijn schoenveters aan het strikken ben wil ze wel eens happen. Niet doorbijten ofzo, maar wel happen. Dan is ze opgewonden dat we gaan lopen, en gaat ze dat doen. Langslopen en dan gaan aaien als zij lekker ligt op haar kussen ofzo vindt mijn hond ook niet altijd even leuk.

@Mark, niet op de rug leggen! Ik heb dat ook gedaan, wist niet beter, maar hond werd alleen maar doller. Net als in haar nekvel grijpen, hond werd nog feller.

@Wilma, balen dat het weer even niet lekker gaat. Hoop dat je snel verschil merkt door korter lopen. Misschien inderdaad ook door de wind dat hij wat 'vervelender' is. Daar kunnen honden last van hebben schijnt het, of in ieder geval onrustig door worden.
Wij waren vandaag op het strand en ze heeft een half uur met andere honden gespeelt en gerend. Toen zijn we naar huis gegaan, want we vonden het wel mooi zo. Dat is voor haar lang genoeg. En gelukkig ging het ook helemaal goed. Ik weet zeker dat als we langer waren doorgelopen dat ze weer was gaan happen.

honden page profiel funnyfunny 3 doggies

honden foto van funny

tja ik heb dr tuig binnen niet om eigenlijk, maar als ik op visite ga (dan laat ik haar nog niet los met n verjaardag ofzo) hou ik dr altijd aan dr tuig, ze springt altijd op tegen mensen en met dat tuig kan ik dat heel goed voorkomen, vandaar dat ik dat idee opperde, ik vindt t een lastig probleem hoor wat je hebt, k begrijp dat je daarmee in je maag zit !!!

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Funny, tja opspringen, dat doet die van mij ook. Mijn hond leert vrij snel, maar het opspringen afleren is echt moeilijk.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Hoi Snoo...
Hoe gaat het nu? Heb je wat aan de GT?

Fedor gaat steeds beter, vanochtend was één NEE genoeg. Blijkt dat hij wat meer verandering en afleiding nodig had. Niet steeds dezelfde routine, want dan gaat ie zelf wel wat 'leuks' bedenken.

honden page profiel VeroVero 3 doggies

honden foto van Vero

Ik moet zeggen, wij hebben het ook meegemaakt met een vriendelijk ras, golden retriever...

toen ze een half jaar was, had ze de eerste keer naar mij gehapt, niemand geloofde het en deed hetzelfde enkel wel gebeten ze lag gewoon onder de tafel te spelen.

2de maal gewoon op de grond te slapen iemand aait haar weer gebeten, en nog een 3de keer

telkens zonder aanleiding.

wij hebben een GT laten komen, danny grossemans bekend van belgie. en nog bij een kliniek 2de mening.

hond was overfokt, te zuiver in zijn lijn, kon zijn blijheid niet tonen maar beet, gromde inplaats.
toen we dat onder controle hadden, verstijfde ze telkens ze geaaid werd en duwde zich tegen u aan maar begon harder te grommen en kwijlen tanden laten zien,
haar lijf zo hard als beton.

ze had 3x gebeten voor ze 2,5 was en bij ons was de enige oplossing een spuitje. hond was totaal niet gelukkig, kon niet geaaid worden en er kong geen volk op bezoek komen dan moest die in de bench als je dan in de buurt kwam begon ze te grommen.


Was wel een ander verhaal maar goed ja soms moet je beslissingen nemen die echt niet fijn zijn. maar beter voor de hond.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Vero, wat een verdrietig verhaal zeg. Het lijkt me vreselijk om zo'n beslissing te moeten nemen :'( .

@Zonnetje, fijn dat het goed gaat met Fedor. Wat voor veranderingen heb je precies aangebracht waardoor je merk dat het nu zoveel beter gaat?

De gt spreek ik binnenkort weer. Ik moet eerst zelf even kijken hoe het gaat en daarna weer contact opnemen.
Heb inmiddels wel redelijk door hoe ze in elkaar steekt. Bepaalde wandelingen moet ik niet te lang maken (namiddag wandeling en avondwandeling). Ook niet te druk met haar doen, want dan wordt ze drabberig en bijterig. Dus niet gaan wandelen en dan springen en rennen om haar heen en haar dol maken zeg maar. Gewoon rustig lopen, en hopen dat ik niet te veel katten en andere honden tegen kom, want daar wordt ze ook 'vervelend' van.
Net 3 kwartier met haar weggeweest, en ze heeft ook een stuk losgelopen en lekker gerend en gezwommen. Ging onwijs goed, ook omdat we niemand tegen kwamen. Alleen een ruiter tegengekomen, maar dat ging ook goed. Op de terugweg wilde ze wel achter eenden aan gaan, en werd een beetje wild, en toen ben ik een andere rustiger route gaan lopen. Ze moet niet te veel prikkels hebben, en niet te veel drukte. Daar kan ze niet goed tegen. Verder doe ik minder met haar in huis. Dus niet constant spelen en trainen. Ook haar een beetje haar eigen gang laten gaan.

honden page profiel VeroVero 3 doggies

honden foto van Vero

ja het is echt niet fijn om een perfect gezonde hond te hebben die heel blij met zijn riempje meegaat naar de veearts daar nog lief zit te kwispelen en lekken...

en dan na 1 minuut, dood er ligt!

potverdikke maar dan voel je je schuldig hoor.
terwijl ik zoveel schrik van haar had, voelde ik mij zo slecht van moest dit echt, en ze was zo blij juist nog, ze ging zo fier met mij mee, en dan doet ik zoiets.... :'(

ja sorry is in augustus dit jaar gebeurd dus zit nog vers in mijn geheugen

( en ik ben een dierenvriend eerste klas )
ik zie echt alle honden graag.

maar we hebben 2x mening gevraagd ook ivm met komende kinderen en 2x zelfde conclusie... niemand zijn fout, zat iets niet goed in haar hoofd

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Wil jullie weer even een update geven. Het gaat erg goed hier. Ze is ook een stuk rustiger, of dat door het rauwe voer komt???? De wandelingen en waar ik heen ga plan ik echt. Als ze een drukke dag heeft gehad ga ik bijvoorbeeld niet de volgende dag naar het park waar heel veel honden spelen. Dat is dan echt te veel voor haar. Laatst had ze 's ochtends een tijdje met de pup van de buren gespeeld en daar was ze erg moe van. Dan ga ik niet 's middags weer wat 'zwaars' doen, maar plan een rustige wandeling in. Zo doe ik het nu een beetje.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Dat heb je dan hartstikke goed opgelost Snoo echt gaaf om te lezen. :-D :-D :-D :-D :-D

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Dank je Linda, wij zijn er ook erg blij mee :-D .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erg geschrokken, mijn hond heeft me gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^