Oorontsteking

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel enricoenrico

Mijn hondje roxy  had oorsteking. We zijn naar de dokter geweest en kregen zalf moest ik 2x ingediend worden in 2 weken. Toen haar oortje beter was was haar andere oortje aan de beurt we gingen naar de dierenarts en een assistente die achter de balie stond injecteerde haat van achter haar balie. Ze deed het nogal erg ruw en hard waar door roxy erg hard piepte van de pijn   dezelfde avond was haar oogje helemaal dicht. Om een lang verhaal kort te maken  hebben we diezelfde avond in de ziekenhuis en de volgende dag bij die dierenarts ruzie gekregen over deze herindeling want er werd gezegt is niks aan de hand je krijg zalfjes mee en kosten bijna bij elkaar 250 euro   heb een klacht op hun site ingediend en toen wilden ze me wel helpen.  Maar moest alleen de medicijnen betalen  de 1e keer 113 en de 2e 139 euro  zat week tussen.  Laatste was jl 23-5-24   ze kan niet meer met haar oogjes knipperen  want ze maakt geen oogvocht . Voor mij lijkt het alsof ze blind gaat worden want haar oogballetje verdwijnt steeds meer en wordt steeds kleiner.

 

Wie weet wat er aan de hand kan zijn  .de dokters houden elkaar hand boven het hoofd.  

Ben van plan om deze week naar een dierenkliniek buiten de stad te gaan voor een second opinieonderzoek. 

Graag hoor ik van iemand die dit mee heeft gemaakt 

Dank je wel

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Nog nooit van gehoord of meegemaakt, maar ik zou morgen nog bij een andere dierenarts staan voor een second opinie! Dit klinkt niet goed en mag ik zeggen: wat een belachelijke gang van zaken bij die dierenarts ....

 

Heel veel beterschap voor je hondje :( ...

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Heeft de dierenarts gezegd wat de oorzaak kan zijn? Zijn het mijten,is het een allergie? Mijn hondje heeft hooikoorts, ze is vooral in deze tijd van het jaar gevoelig om een oorontsteking te krijgen en haar ogen doen dan ook mee.

Ik zou morgen direct een andere dierenarts bellen. Een oorontsteking is enorm pijnlijk. Een ontstoken oog gaat vaak gepaard met jeuk en je hondje gaat dan krabben aan haar oog met alle gevolgen van dien. Dus zo snel mogelijk een second opinie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nu maandag, direct met je hond naar een ander, geen traanvocht dan kan er een fikse ontsteking ontstaan van het bindvlies…niet wachten ermee.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Heb je dan geen kunsttranen meegekregen voor de ogen? Want geen traanvocht, dan droogt het hoornvlies uit en dat is heel pijnlijk en kan beschadigingen hiervan en ontstekingen veroorzaken! Zou ik zeker naar vragen als je zometeen bij de dierenarts bent.

 

Oorontsteking is heel pijnlijk, dus als er dan aan het oor gezeten wordt, moet dat wel een beetje voorzichtig gebeuren, maar ook dan kan de hond behoorlijk piepen. Begrijp ik het goed dat bij het tweede oor de dierenarts niet eens gekeken heeft maar de assistente alles heeft gedaan? Dat is niet goed.

 

Arm dier en heel veel,succes en beterschap, laat je weten hoe jet afloopt?kijk even of je dierenarts toevallig recent bij een grote keten is aangesloten, dan is het nog niet goed te praten maar wel te verklaren, andere werkmethode  en hogere kosten zijn er dan vaak. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Zou vandaag nog naar een andere dierenarts gaan!

 

Droge ogen moeten bevochtigd worden desnoods met afgekoeld gekookt water met een pipetje tot je bij een andere dierenarts speciale druppels krijgt.

honden page profiel enricoenrico

Dank je wel allemaal voor de berichten   maar ze heeft inderdaad wel traanvocht gekregen maar deze mag ik maar 3x per dag gebruiken.  Ze knippert niet meer met haar oogjes of ze kan het niet   dus daarom droogt het steeds snel uit maar ik kan het niet blijven geven. Ik kan morgen bij een andere arts terecht dan laat ik het nakijken. 

 

Ja heb ook zeker het gevoel dat de dierenartsen hier in omgeving ook alleen maar graag hoge rekeningen presenteren. Zalfjes en medicijnen die bij de dierenapotheek.nl 4 tot 5 x lager in prijs zijn dan bij de dierenarts.  Ze willen je graag zien en graag medicijnen verkopen

Dank iedereen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Enrico..Hier worden ook kunsttranen gebruikt , we geven het vier keer per dag ….neem morgen het flesje mee naar de nieuwe arts, zodat die ziet wat je gebruikt hebt….hopelijk heel snel een beterschap voor je hond. 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Dank je wel allemaal voor de berichten   maar ze heeft inderdaad wel traanvocht gekregen maar deze mag ik maar 3x per dag gebruiken.  Ze knippert niet meer met haar oogjes of ze kan het niet   dus daarom droogt het steeds snel uit maar ik kan het niet blijven geven. Ik kan morgen bij een andere arts terecht dan laat ik het nakijken. 
 
Ja heb ook zeker het gevoel dat de dierenartsen hier in omgeving ook alleen maar graag hoge rekeningen presenteren. Zalfjes en medicijnen die bij de dierenapotheek.nl 4 tot 5 x lager in prijs zijn dan bij de dierenarts.  Ze willen je graag zien en graag medicijnen verkopen
Dank iedereen "

Flesjes oogdruppels of pipetjes, kunsttranen of ook medicatie in de druppels? In flesjes zit conserveringsmiddel en daar kan je hond allergisch op reageren met als gevoel nog drogere ogen en schrijnende pijn.  Hou zelf je ogen maar eens zo lang mogelijk open gesperd zonder knipperen, dan ga je dat echt voelen. De pipetjes met kunsttranen zijn  voor eenmalig gebruik, zonder conserveringsmiddel. Ikzelf moest, ieder uur druppelen, maar dat waren alleen kunsttranen, geen medicatie natuurlijk.de pipetjes vlogen er doorheen, maar ja ik ben geen hondje.

Overleg met de dierenarts is zo belangrijk. Heel veel succes.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"Wie weet wat er aan de hand kan zijn  .de dokters houden elkaar hand boven het hoofd. "

Neeuh, de ene is wat ruwer dan de andere. Er zijn er maar enkele die er zitten om geld te harken, brood pups goedkeuren bv op paspoort zonder enige check. Net als wij naar een arts gaan, heb je wat meer vertrouwen in de ene dan de ander. Naar een arts gaan is nooit leuk voor niemand niet. Soms kom je er eentje tegen die wat zachtere hand gebruikt maar dan heb je gelijk consult 90minuten sealed

 

Geen wantrouwen hebben, ga opzoek naar een dierenarts waar jij je op je gemak voelt als zowel je hond voor 30% want behandelingen zijn niet leuk... en ga vooral oefenen met zelf wassen, in de oren te kijken, de bek ect. Zo laat je hond dat ook sneller toe bij een ander, als het moet gebeuren.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

De enige manier bij dier en mens om vast te stellen of er sprake is van droge (sicca)) ogen is de Schirmer test. Deze kan elke arts uitvoeren.

Citaat

De Schirmer tear Test is een test die de traanproduktie meet. Er wordt een strookje filtreerpapier achter het ooglid geplaatst waarmee de hoeveelheid traanvocht die in één minuut geproduceerd wordt wordt gemeten. Voor de hond is de referentie na één minuut 13-23 mm, voor de kat 10-20 mm. 

Einde citaat

Bron: https://www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/ziekten/397-keratoconjunctivtis-sicca-kcs#:~:text=De%20Schirmer%20tear%20Test%20is,de%20kat%2010%2D20%20mm.

 

Ik heb zelf tientallen jaren ervaring met KCS.

honden page profiel enricoenrico

Hallo loes. Ze hebben een traan meting gedaan haar goede oogje gaf met 1 minuut 14 aan en haar slechte 4

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Enrico, hier ook geen traanvocht, levenslang druppelen met kunsttranen, is geen belasting hoor, je hond wend er aan…en het voorkomt ontstekingen van het oog. 

Volgende forumvraag: Navelbreuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^