Nekhernia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarionMarion

Goeie morgen,

6 jaar geleden is Puck geopereerd aan een flinke rughernia. Toen jankte ze niet. Heel vreemd. Nu ben ik al weer een maand of 3 aan het dokteren, en na verschillende onderzoeken waaronder een echo, konden ze niets vinden. Ze is kerngezond voor haar 14 jaar. Uiteindelijk ben ik naar een Orthomanueel dierenarts gegaan en die constateerde een nekhernia, en eindelijk had ik het gevoel bij de juiste arts te zitten. medicatie gehad en het is nu wisselend, een dag gaat het wat beter dan de andere. Zijn hier mensen die ook ervaring hebben met hernia? Zou zo graag wat meer ervaringen lezen en hoe het nu gaat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier een newfoundlander gehad, met een nekhernia, pijnlijk, ik zelf constateerde het doordat ze plat op dr buik ging liggen en niet wilde staan, orthopeed gegaan en die constateerde een nekhernia, wat was de behandeling ? Alleen rust meer niet, het is goed gekomen…. Het is al een poos geleden de hond leeft niet meer, heeft wel een hoge leeftijd bereikt , ze was ongeveer een jaar of zes ….en is bijna 14 jaar geworden.  

honden page profiel MarionMarion

Een geweldig fijn en positief bericht dank je wel. Ja ik ben al 700,35 kwijt. Niet dat me dat iets kan schelen maar het is zwaar trekken als alleenstaande met een a.o.w.tje. Nogmaals dank voor je bericht, en een knuffeltje aan Ozin.tongue-out

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Een geweldig fijn en positief bericht dank je wel. Ja ik ben al 700,35 kwijt. Niet dat me dat iets kan schelen maar het is zwaar trekken als alleenstaande met een a.o.w.tje. Nogmaals dank voor je bericht, en een knuffeltje aan Ozin. "

Ik was toenderijd niet verzekerd, nu gelukkig wel…en ik hoop dat met voldoende rust het goed gaat met je lieverd hoor.   

honden page profiel MarionMarion

Dank je wel. Ja ze is echt m'n alles. heb ook erg veel gehuild als het weer minder was. Maar nu heb ik weer moed, en een hondje dat het er niet mee eens is in een gesloten bench te zitten.hp-thumbsup

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dank je wel. Ja ze is echt m'n alles. heb ook erg veel gehuild als het weer minder was. Maar nu heb ik weer moed, en een hondje dat het er niet mee eens is in een gesloten bench te zitten. "

Rustig houden en laat de hond bepalen hoe er op wat voor tempo er gewandeld wordt, gebruik geen halsband een tuigje is even een betere optie voor je hond.   Reken op 6 weken rust, geen bezoek…ik heb geen bench gebruikt maar al het bezoek weggelaten, had geen rondlopende kinderen rondlopen….wanneer de graad van de nekhernia hoog is dan ontkom je bijna niet aan een operatie, vraag er naar. Wanneer de graad van de hernia laag is is zes weken rust voldoende, hou je er aan.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb er zelf 4, 4 keer geopereerd ook, wat je kan geven in overleg met je dierenarts is collageen type 2, dit heeft mij enorm geholpen. Alles wat bewezen smeerbaarmaakt in de gewrichten kan helpen, Glucosamine zou ookwat kunnen doen.

Wat ik wel vreemd vind is dat er geen scan is genomen, of heb ik daar overheen gelezen, een hernia is alleen te zien opeen scan.

Verder inderdaad geen halsband zoals Willemijn al zei, niet laten schudden met speeltjes of trekspelletjes doen, en rust vanuit nek, ja dat is lastig de nek draagt het hoofd.

Is de hernia gescheurd of puilt hij uit, is hij gebroken? Dit is allemaal te zien op de scan, de noemen het stage 1 2 3 4 of 5.

Sowieso zou ik pijnstilling geven, belangrijk is dan een level opbouwen, dus niet alleen als je denkt , mijn hond heeft pijn, een level bouw je op door elke dag pijnstilling te geven, en op vaste tijden.

honden page profiel MarionMarion

Hoi Yooop,

Bedankt voor je reactie. Ik geef haar Metacam 4 druppels per dag en ze heeft van de orthomanueel dierenarts ook nog Gabapentine gehad.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Dat is in ieder geval het goede middel tegen hernia pijn.

honden page profiel MarionMarion

hp-thumbsup

Volgende forumvraag: Bloedprikken werd een drama
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^