slecht eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanSan

Tommie ( labradoodle mini) is bijna 9 maanden.

Drie weken geleden plotseling erg pijn bij het plassen. Elke poging om te plassen mislukte en hij begon direct te piepen. Dezelfde ochtend naar de DA. 

Blaasontsteking. Op de echo een verdikte blaaswand te zien. Onstekingsremmers en een antibiotica gaf direct resultaat. Een week later geen sporen meer van blaasontsteking.

De DA vindt Tommie te mager. Hij weegt 8,5 kg . Hij moet ook meer drinken volgens de DA.

Tommie is al een tijdje een slechte eter en drinker.

Hij krijgt doordeweeks brok en in het weekend vers vlees.

De brok slaat hij de laatste tijd regelmatig over. Inmiddels van de puppy variant naar de adult variant gegaan. De verandering geeft bij hem wel een impuls om direct aan te vallen, maar na een paar dagen valt hij terug in zijn oude gewoonte. Zelfs vers vlees heeft hij al een paar keer laten staan.

De DA denkt eventueel aan maag darm klachten. Hij krijgt nu omeprazol om te kijken of hij hierdoor meer eetlust krijgt.

Drinken gaat ook niet van harte. Vanochtend bv een intensieve wandeling en spelen met andere honden. Tot nu toe nog maar 1 keer gedronken ( niet heel veel)

Voor iemand herkenbaar en nog bruikbare tips?

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Yoghurt en in het eerste begin wat water erbij toevoegen….merk je dat tie het lust doe je meer water erbij, zo krijgt je hond voldoende water binnen…Griekse yoghert 2% vet…misschien eens kijken naar kvv….kant n klaar vlees, bijvoorbeeld carnibest, de meeste honden vinden dat heerlijk, wil je geen rauw vlees voeren kan je eens kijken naar gestoomd, ook gezond voor je hond..  ik lees dat je al vers vlees geeft..hopelijk helpt het de maagtabletjes dat tie beter gaat eten.

honden page profiel DagmarDagmar

Mijn ervaring met doodles is dat ze inderdaad een gebrekkige eetlust hebben.

zelf zet ik dan in op variatie met smakelijkheid en geur ervaring, dat helpt over het algemeen wel.

droge brokken zijn ze inderdaad snel op uitgekeken, idem met telkens dezelfde verse voeding.

 

Zeker met een hond in de groei zou ik wel zorgen voor een goede basisvoeding die in alle voedingsstoffen voorziet en dat er dagelijks gegeten wordt, het legt toch wel een enorme basis voor de toekomstige gezondheid.

 

Te veel medicatie geven maakt het voor het lichaam ook niet makkelijker op.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

De verandering geeft bij hem wel een impuls om direct aan te vallen, maar na een paar dagen valt hij terug in zijn oude gewoonte. 

 

Hij eet dus wel gretig als er wat nieuws in z'n bak ligt. Varieer elke maaltijd. Koop een viertal verschillende smaken (uiteraard kwalitietsvolle brok of kvv) en wissel steeds af. Persoonlijk vind ik het sowieso een goed idee om merken en smaken af te wisselen. Altijd hetzelfde voer kan te eenzijdig en eentonig zijn. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik herken dit van mijn toller, rond die leeftijd wilde ze amper eten, drie x en dan liet ze het weer etaan. Toen ze rond 18 maanden was, is ze erover heen gegroeid en at ze met smaak. 

 

Ik wisselde ook af,  en dat hielp zeker. Water over de brokjes doen, dan komt de smaak beter vrij en krijgt de hond gelijk meer vocht binnen. Meer vocht is zeker belangrijk, de urine blijft minder lang in de blaas en dus minder bacteriegroei en minder kans op ontsteking. Je kan ook goede blikvoeding of gestoomde voeding,( renske bv) geven met extra water, de meeste honden zijn er dol op.

 

Is hij slechter gaan eten tijdens de blaasontsteking? Homden kunnen erg goed de link leggen tussen ziek zijn en eten, wat op dat moment gegeten werd hoeven ze dan hiet meer.

 

Merk je iets van maagdarm problemen, boeren, smakken, spugen, slechte ontlasing of vaak ontlasting? Omeprazol is een masgzuurremmer, bij maagzuurklachten zal dat zeker helpen,. 

Zure zuivel zou ik dan ook alleen geven iom de dierenarts? Zoete Melk is zo wie zo niet echt goed voor de darmen,

 

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn hond heeft het een periode gehad. Ook vaak/snel misselijk. Ik kocht 1 kilo zakken met verschillende smaken maar wel van hetzelfde merk, en ze deed er ongeveer 2 weken mee dacht ik. Ik maakte elke zak wel telkens op, liet haar 'hongerstaken' soms ook gewoon (al was ze al wel een jaar toen ze dit deed/begon te doen), want hoe meer ik er in mee ging, hoe erger ze leek te worden. Sinds ze op koudgeperste brok zit gaat het beter qua misselijkheid (ze spuugde eerst om de week wel een keer) en eet ze haar brokken altijd wel. Alleen haar ochtendbrok moet ik wat zalmolie over doen, anders eet ze het niet en kan ze nog wel misselijk worden door een lege maag. Maar de rest van de dag bietst ze soms zelfs wat extra's.

Wat ook hielp was haar schraal houden (al is jullie hond al zo te horen al mager). Zodra ik mijn hond wat meer 'teveel' gaf en ze wat extra vetjes kreeg, werd ze nog eens extra kieskeurig.

 

Aangezien mijn hond achteraf ook wel erg vaak misselijk was (ik dacht toen op dat moment een combinatie van niet altijd haar brok willen eten en misselijk door een lege maag), denk ik dat de brokken die ze at misschien niet helemaal goed vielen. Al was ik laatst bijna een maand bij mijn ouders, en stond ze toen op de brok van de honden van mijn ouders, en dat ging hartstikke goed, en dat was geen koudgeperste brok. Eenmaal terug op haar eigen brok is haar ontlasting nu niet helemaal super, dus mocht dat zo blijven, ga ik zodra de zak over is op die brok. Eerst een kleine zak, want het gras is altijd groener aan de andere kant... Heb al eerder voor de koudgeperste brok dezelfde brok als mijn ouders besteld omdat ze het bij hen zo goed at, en weer thuis at ze het met lange tanden foot-in-mouth

 

Wat hier dus hielp was ook variatie, zalmolie, hele kleine beetjes van mijn eten over haar eigen brok doen (niet genoeg om zelfs maar een bodempje in de maag te vullen, want daar maakte ze 'misbruik' van en at haar brok helemaal niet meer en probeerde op restjes eten alleen te teren), haar brokjes tijdens de wandeling geven als beloning voor simpele dingen hielp ook (de rest gaf ik bij thuiskomst, en door de brokjes al tijdens de wandeling was de eetlust dan meer gewekt), hondensnoepjes hier en daar tijdens trainingen (maar ook niet teveel, want dan deed ze hetzelfde als bij de restjes eten), en voor het slapen gaan wat te eten zodat ze 's ochtends minder misselijk zou zijn.

Ondanks dat het nu beter gaat, zijn sommige dingen wel ritmes/routines geworden: ze wil meteen na het wakker worden brokken (met zalmolie), ze wil brokken na het wandelen, ze wil brokken terwijl ik kook/avond eet, en ze wil brokken/knabbel voor het slapengaan. Ze krijgt altijd de brokken voor ontbijt en voor het slapen als avondeten, de rest krijgt ze als ze er om vraagt. En afhankelijk van hoe vaak ze vraagt, geef ik een bodempje brokken in haar bakje, of maar een mini knabbeltje van 5 brokjes. Ik geef bijna altijd als ze wat vraagt, behalve als ze het te bont maakt tongue-out

 

Iedere hond is anders. Een van mijn moeders honden at ook heel weinig, een reu. Na castratie is dat pas een goede eter geworden. Je kon zijn ribben tellen, maar veel eten deed/wilde hij niet. Ik woonde niet meer thuis dus ik weet niet meer precieze details van hoe ze hem aan het eten kreeg/hield, of dat hij uit zichzelf alleen maar net genoeg at om actief te kunnen blijven misschien. Maar nu na castratie eet hij al jaren zijn brokken alsof hij nooit genoeg krijgt... Ze heeft zelfs een anti schrokbak al een aantal jaar nu voor hem, want hij schrokte het zo snel op, dat hij het er daarna soms weer deels uit gooide hp-frustyMaar castreren alleen in de hoop dat het wat zal doen voor het eten... Mijn moeder deed het omdat het een erfhond was, en ze wilde het risico niet lopen dat hij bij een loops geurtje zou proberen uit de tuin te ontsnappen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Mijn wijlen Maltezer at als pup en jonge hond erg slecht. Brokken bliefte mevrouwtje niet.

Begonnen met zelf samenstellen van rauw vlees, dat vond ze erg lekker, kvv vond ze ook erg lekker.

Daarna kwamen de brokken van Darf, heb vaak gewisseld in de diersoorten die ze aanbieden binnen de brokken, deze vond zij ook erg lekker.

 

Misschien eens kijken naar de darf brokken. Ze hebben kleine verpakkingen van 1,5kg, zodoende kan je eens kijken welke diersoort(en) je hond lekker vind.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Mijn wijlen Maltezer at als pup en jonge hond erg slecht. Brokken bliefte mevrouwtje niet.
Begonnen met zelf samenstellen van rauw vlees, dat vond ze erg lekker, kvv vond ze ook erg lekker.
Daarna kwamen de brokken van Darf, heb vaak gewisseld in de diersoorten die ze aanbieden binnen de brokken, deze vond zij ook erg lekker.
 
Misschien eens kijken naar de darf brokken. Ze hebben kleine verpakkingen van 1,5kg, zodoende kan je eens kijken welke diersoort(en) je hond lekker vind. "

Die eet Remi nu ook, Darf Vol regular, en dus goed. Wel maar 1 smaak. Gelukkig. De rest is een stuk duurder innocent. Ik zie zo snel alleen 4 kilo zakken online, maar volgens mij toen ik het haar voor het eerst gaf kocht ik ook een kleine zak. Nu ik weet dat ze het goed eet, koop ik groter in.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Die eet Remi nu ook, Darf Vol regular, en dus goed. Wel maar 1 smaak. Gelukkig. De rest is een stuk duurder . Ik zie zo snel alleen 4 kilo zakken online, maar volgens mij toen ik het haar voor het eerst gaf kocht ik ook een kleine zak. Nu ik weet dat ze het goed eet, koop ik groter in. "

Op de site van Darf kan je als t goed is wel 1,5kg zakken kopen.

Nu heb ik na augustus vorig jaar geen brokken weer gekocht, dus misschien dat er dan hier en daar wat veranderd is misschien?

Ik kon in ieder geval toen nog wel de 1,5kg zakken kopen en bestelde altijd alle diersoorten die er waren. Kon er ook altijd een flinke tijd mee omdat mn 3,5kg wegende Puckje niet zoveel at natuurlijk. 

Het zijn inderdaad dure brokken, maar ik vond het wel goede brokken, wel een goede prijs/kwaliteit verhouding.

honden page profiel DagmarDagmar

De 1,5kg zijn idd vervangen door 4kg zakken.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Op de site van Darf kan je als t goed is wel 1,5kg zakken kopen.
Nu heb ik na augustus vorig jaar geen brokken weer gekocht, dus misschien dat er dan hier en daar wat veranderd is misschien?
Ik kon in ieder geval toen nog wel de 1,5kg zakken kopen en bestelde altijd alle diersoorten die er waren. Kon er ook altijd een flinke tijd mee omdat mn 3,5kg wegende Puckje niet zoveel at natuurlijk. 
Het zijn inderdaad dure brokken, maar ik vond het wel goede brokken, wel een goede prijs/kwaliteit verhouding. "

Dat wel ja. Ik koop ze ook met alle liefde voor Remi. Maar wel alleen de regular hp-angel

honden page profiel SanSan


Is hij slechter gaan eten tijdens de blaasontsteking? Homden kunnen erg goed de link leggen tussen ziek zijn en eten, wat op dat moment gegeten werd hoeven ze dan hiet meer.
 
Merk je iets van maagdarm problemen, boeren, smakken, spugen, slechte ontlasing of vaak ontlasting? Omeprazol is een masgzuurremmer, bij maagzuurklachten zal dat zeker helpen,. 

 

Ik merk niet dat hij slechter is gaan eten tijdens de blaasontsteking. Daarvoor was sloeg hij wel eens vaker een maaltijd over. Heel toevallig vandaag een paar keer beetje slijm gespuugd. Daarvoor een heel enkele keer, maar op 1 hand te tellen.

honden page profiel SanSan

 
 
 
 
 Na castratie is dat pas een goede eter geworden. Je kon zijn ribben tellen, maar veel eten deed/wilde hij niet. 

De DA had het ook over een eventuele chemische castratie i.v.m. de opspelende hormonen, die volgens haar ook invloed op eetgedrag kan hebben. Niet erg vroeg om dit te proberen?

honden page profiel SanSan

"  
Hij eet dus wel gretig als er wat nieuws in z'n bak ligt. Varieer elke maaltijd. Koop een viertal verschillende smaken (uiteraard kwalitietsvolle brok of kvv) en wissel steeds af. Persoonlijk vind ik het sowieso een goed idee om merken en smaken af te wisselen. Altijd hetzelfde voer kan te eenzijdig en eentonig zijn.  "

Denk dat we dat maar eens gaan proberen. Wel lastig om een goede brok en KVV te vinden, zoveel keuze.

Graanvrij?

Brok bv. : farmina puppy, acana heritage puppy, essential foods the beginning, eden puppy cuisine?

KVV bv.  : energique, carnibest farmfood?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" De DA had het ook over een eventuele chemische castratie i.v.m. de opspelende hormonen, die volgens haar ook invloed op eetgedrag kan hebben. Niet erg vroeg om dit te proberen? "

Vind ik wel erg vroeg.

Een hond heeft ook zijn/haar hormonen nodig om lichamelijk en geestelijk uit te groeien tot een gezonde volwassen hond.

Ik zou zelf enkel castreren als het echt medisch noodzakelijk is, of als de hond zo knettergek wordt van loopse teven dat hij niet meer te handelen is.

Regelmatig brokken overslaan is voor mij niet echt een reden als hij andere dagen wel goed eet.

Ook eens andere brokken proberen, soms doet veranderen van spijs eten.

Je kan ook de brokken eens in een voerbal stoppen of verstoppen in een verkreukt badlaken zodat ie op een leuke manier zn brokken moet zoeken en opeten.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Chemische castratie, wat de naam al zegt, blijft chemisch. Ik,heb er slechte ervaringen mee, voor mij nooit meer een chip met dat spul in mijn hond. Hij heeft nu waarschijnlijk ook een antibioticakuur?  Daar kan hij ook misselijk van worden, spugen en slechter eten?

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

 

He.b Je al eens renske gestoomd geprobeerd, goede voeding, gestoomd, veel variatie mogelijk

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Denk dat we dat maar eens gaan proberen. Wel lastig om een goede brok en KVV te vinden, zoveel keuze.
Graanvrij?
Brok bv. : farmina puppy, acana heritage puppy, essential foods the beginning, eden puppy cuisine?
KVV bv.  : energique, carnibest farmfood? "

Er is idd heel veel keuze.

Ik zou erop letten dat er vooral andere diersoorten per brok zitten. Dus niet steeds zalm en kip bijvoorbeeld, maar ook lam of paard, eend of rendier,... er is heel erg veel te verkrijgen.

En dat het eiwit- en vetgehalte niet te extreem wordt. Het mag voor een puppy wat hoger zijn, maar soms is het té veel en dan wordt het te belastend voor het verteringstelsel. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het slecht eten komt van de Poedel. Labradors zijn over het algemeen "vreters".

 

Mijn Dwergpoedel is ook een slechte eter. Toch houd ik hem op een constant gewicht van ca. 6,8 kg. Hij heeft een schofthoogte van 35 cm.

 

Ik gebruik dezelfde brokjes, die hij laat staan in zijn bak, voor spelletjes en oefeningen, dan is hij gretig op de brokjes.

 

Bijv.  Brokjes in de woonkamer en tuin verstoppen. Bij het woord verstoppertje gaat hij al bij de deur staan, waarachter hij moet wachten. Verder gebruik ik een snuffelkleed, voerbal, hersenspelletjes van bijv. Nina Ottosson.

 

Onderweg krijgt Casper brokjes als beloning voor het goed volgen en voor hier komen. Hij neemt dan echt een sprintje om zijn beloningbrokjes te halen. Ik roep niet als hij aan het snuffelen is, maar op het moment dat hij zijn hoofd optilt om mij te zoeken, anders gaat je commando verloren. 

 

Nogmasls de beloningbrokjes zijn dezelfde die hij in zijn bak laat staan.

 

Casper is de eerste hond voor wie ik de bak met brokjes laat staan. Hij eet wanneer hij wil. Als ik de bak wegneem bijv. 10 minuten nadat hij eten aangeboden krijgt, dan zou hij echt te mager worden.Wat hierboven al vermeld staat: castratie pas laten doen als je hond volledig is uitgegroeid zowel fysiek als psychisch. De hormonen hebben honden nodig voor spier- en botvorming (botdichtheid) en voor een stabiel karakter. Wat dat laatste betreft: als je honden te vroeg castreert, kan dat tot gevolg hebben dat je hond angstig wordt. Ik laat mijn reu niet castreren als er geen medische reden voor is.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Misschien eens bouillon proberen te geven, veel honden lusten het. Of meng wat vis (bv Canumi) door de brokjes, als hij vis lekker vindt. 

 

honden page profiel SanSan

" Misschien eens bouillon proberen te geven, veel honden lusten het. Of meng wat vis (bv Canumi) door de brokjes, als hij vis lekker vindt. 
  "

Bedoel je bv. bottenbouillon van boil en broth?

Canumi heb ik ook nog even naar gekeken. Geopend binnen twee dagen opmaken. Of andere opties, die langer houdbaar zijn?

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Bedoel je bv. bottenbouillon van boil en broth?
Canumi heb ik ook nog even naar gekeken. Geopend binnen twee dagen opmaken. Of andere opties, die langer houdbaar zijn? "

Ja, dat bedoel ik idd. Je kan hem zelf maken of kant-en-klare botenbouillon voor honden kopen. Tegenwoordig zijn er toch genoeg van heel goede kwaliteit..  

Wat houdbaarheid van zo'n geopend blikje betreft, dat weet ik niet. Ik heb een hond van 31 kg, hij eet het in een keer op. Trouwens ook een enorm moeilijke eter. Het heeft mij heel veel moeite en geld gekost om te vinden wat meneer lust. Heel weinig dus, want het meeste laat hij gewoon staan... 

honden page profiel SanSan

Inmiddels ruim twee weken verder. Tommie eet wel wat beter. We hebben variatie in brokken en kvv aangebracht. Tommie weer gewogen bij de da, maar niets aangekomen. Nog steeds 8,5 kg ondanks betere eten. In het weekend geven we kvv, maar dit weekend haalt hij zijn neus er voor op. Je ziet dat hij wel wil eten, maar iets weerhoudt hem er van. Uiteindelijk wel iets van kvv gegeten . Wat brok vrijgegeven en dat wel allemaal gegeten.De kvv vanavond allemaal uitgespuugd..De da heeft weer gebeld n.a.v. het wegen en maakt zich nog steeds zorgen en wil hypoallergeen voer adviseren. Ouders van Tommie wegen 10 en 11 kg. Is het niet gek, dat hij geen zin heeft in kvv? Overstappen naar hypoallergeen brok toch overwegen?

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Is het niet gek, dat hij geen zin heeft in kvv? Overstappen naar hypoallergeen brok toch overwegen?

Op zich is dat niet gek, niet alle honden verteren kvv goed. Sommigen krijgen daar idd maaglast van. Je kan altijd eens een tijdje hypoallergeen brok proberen, daar doe je niets mis mee.

Gezien je hond wel zin had om te eten, maar iets hem weerhield... zijn tandjes en keel nagekeken? Ik herinner me een topic van jaren geleden, toen hier iemand was met een Husky die steeds maar magerder werd en niet wou eten, en toen bleek die een chronische keelontsteking te hebben en deed het voor hem te pijn om te eten. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Als alle medische problemen die pijn zouden kunnen veroorzaken bij de hond, waaronder afwijkingen in het gebit, zijn uitgesloten, dan lust hij die kvv gewoonweg niet. Wat helemaal niet gek is. Mijn hond eet ook kvv, maar dat betekent niet dat hij alle soorten en merken zou eten, gewoon per definitie omdat het kvv is. Sterker nog, er zijn veel meer soorten kvv die hij niet lust en niet zou aanraken dan die hij wel lust.

En zoals Alaska het zegt, sommige honden verteren raw vlees niet goed. Dan kan je bv gestoomde vlees aan je hond geven en zien of hij het liever eet. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Kan je hond misselujk zijn, te veel maagzuur, gastritis? Mijn hond heet chron. pancreatitis, daar hoort misseljkheid bij. Als ze misselijk is, loopt ze naar de bak, kijkt pakt brokje en laat het vallen. 

Sinds ze hier pilletjes voor heeft, eet ze weer. 

En ja, zeker gebit, mondholte en keel ook na laten kijken. Als er een kies pijn doet, eet een hond ook slechter of niet.

 

honden page profiel toto

honden foto van to

Hier eten de honden Wolf of Wilderness een graanvrije brok die er in heel veel smaken is en die o.a. per kilo wordt verkocht.

Als je niet verder komt wat gezondheid betreft laat eens een ACTH test doen voor de ziekte van addison, die komt bij Doodles heel veel voor.

 

honden page profiel SanSan

Geen gebit klachten, mond in orde. Vanavonf gestoomd vlees gegeven, maar beetje tegen de bak duwen, maar niet eten. Brok neergezet en deze wel gegeten. Vanmorgen nauwelijks gegeten.Week eerder gestoomd vlees wel gegeten( Lamb en rice). Morgen andere bestelde brokken binnen. Afwachten even.Wel erg vervelend.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Geen gebit klachten, mond in orde. Vanavonf gestoomd vlees gegeven, maar beetje tegen de bak duwen, maar niet eten. Brok neergezet en deze wel gegeten. Vanmorgen nauwelijks gegeten.Week eerder gestoomd vlees wel gegeten( Lamb en rice). Morgen andere bestelde brokken binnen. Afwachten even.Wel erg vervelend. "

Dan verder medisch onderzoek laten doen.

Nekklachten? Hoofdpijn? Oorproblematiek? 

Evt richting dierfysio, misschien dat deze wat kan waarnemen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^