Senior brokken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katrienkatrien

Hoi iedereen


Ik heb twee kleine hondjes die in februari beide 10 jaar worden. Ze krijgen brok (merken als Essential Foods en Wolfsblut). Er zijn “senior” varianten van deze brokken en ik vroeg mij af of ik daar beter naar over schakel? Of is dit gewoon marketing en niet nodig?

honden page profiel DagmarDagmar

Nee, dat is niet nodig bij gezonde honden. Vaak is het eiwit gehalte verlaagd en laat (gezonde) senior honden nu net een hogere behoefte aan eiwitten hebben…

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Nee, dat is niet nodig bij gezonde honden. Vaak is het eiwit gehalte verlaagd en laat (gezonde) senior honden nu net een hogere behoefte aan eiwitten hebben… "

Ik leer veel van je Dagmar,  meer eiwitten, meer bouwstenen, eigenlijk heel logisch. Maar een oudere hond, daar kunnen, nadruk op kunnen, de nieren minder gaan werken. En daarom,  wordt het percentage eiwit verlaagd?. 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Bij Essential foods is het eiwit gehalte in de senior brokken niet verlaagd. Penny heeft het een tijdje gekregen en deed het er heel erg goed op. Het is wel wat droger en waarschijnlijk daardoor smakelozer dan de andere varianten dus toen ze kieskeuriger werd wilde ze het niet meer.

 

Verder ben ik het eens met Dagmar.

honden page profiel DagmarDagmar

" Ik leer veel van je Dagmar,  meer eiwitten, meer bouwstenen, eigenlijk heel logisch. Maar een oudere hond, daar kunnen, nadruk op kunnen, de nieren minder gaan werken. En daarom,  wordt het percentage eiwit verlaagd?.  "

Dat kan inderdaad, vanaf IRIS fase 3 is eiwitbeperking nuttig, al de fase daarvoor & bij totaal geen nierproblemen, is het dus niet nodig. Er is geen enkele wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat eiwitbeperking nierfalen voorkomt. Sterker, onderzoek toont net aan dat (gezonde) senioren net meer eiwitten nodig hebben. (ze hebben een minder immuunsysteem, herstellen wat trager, spijsvertering verandert etc... allemaal zaken waar eiwitten een heel belangrijke rol bij spelen).

Mijn eigen oude reu eet nog steeds menu's met 70% eiwitten & krijgt een paar keer per week een eiwitshake.

Afgelopen maandag zijn jaarlijks bloedonderzoek laten doen, creatine 0.7 (marge 0.3 -1.4). Hoe ideaal wil je het hebben :) SMDA moet wel nog binnenkomen, dat kan de dierenarts niet zelf doen, dus dat gaat via het labo.

Overigens was zijn volledig bloedbeeld gelukkig dik in orde. (zink & SDMA moeten nog binnenkomen)

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Dat kan inderdaad, vanaf IRIS fase 3 is eiwitbeperking nuttig, al de fase daarvoor & bij totaal geen nierproblemen, is het dus niet nodig. Er is geen enkele wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat eiwitbeperking nierfalen voorkomt. Sterker, onderzoek toont net aan dat (gezonde) senioren net meer eiwitten nodig hebben. (ze hebben een minder immuunsysteem, herstellen wat trager, spijsvertering verandert etc... allemaal zaken waar eiwitten een heel belangrijke rol bij spelen).
Mijn eigen oude reu eet nog steeds menu's met 70% eiwitten & krijgt een paar keer per week een eiwitshake.
Afgelopen maandag zijn jaarlijks bloedonderzoek laten doen, creatine 0.7 (marge 0.3 -1.4). Hoe ideaal wil je het hebben :-) SMDA moet wel nog binnenkomen, dat kan de dierenarts niet zelf doen, dus dat gaat via het labo.
Overigens was zijn volledig bloedbeeld gelukkig dik in orde. (zink & SDMA moeten nog binnenkomen) "

Dank je wel. Wat een mooie uitslagen!

Volgende forumvraag: Moeilijke eter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^