Moeilijke eter

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dwvdwv

Ik heb een 7 maanden oude Duitse herder die haar brokken amper wilt eten.

Ik heb al verschillende brokken geprobeerd: Royal Canin, Cavom, huismerk Intratuin/Ranzijn.

Nou doe ik ingevroren vlees van Smuldier of gewoon natvoer erdoorheen en dan eet ze alleen dit eruit. Hierdoor zit ik te twijfelen om volledig over te stappen op vlees. Weet iemand of dit merk (Smuldier) goed is om volledig op over te stappen of heeft er iemand een alternatief?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Alaska compeet, kijk daar eens naar, vers vlees…zo heb je nog veel meer goede soorten…..  ik geef je een site waar je kan kijken en informatie kan krijgen….   hondeneten.nl.  Intikken op internet….een webshop waar je informatie verkrijgt… is wel rauw vlees en dan heb je een vriezer nodig….maar kijk er eens naar..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

https://www.hondeneten.nl/.          Kijk hier maar eens, grote afnames is niet nodig, bij 25 euro is het al gratis bezorging….en die je dat voor eind december krijg je ook heel 2024 gratis bezorging bij een afname van 25 euro…..zelf bestel ik de alaska wild en ben er zeer tevreden mee.   

honden page profiel dwvdwv

Zal hier zeker eens naar kijken. Vraagje hoeveel gram per kilo geef je hiervan? Kan het niet zo snel op de site terugvinden 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Zal hier zeker eens naar kijken. Vraagje hoeveel gram per kilo geef je hiervan? Kan het niet zo snel op de site terugvinden  "

Hoeveelheid staat ook aangegeven bij het vlees..

honden page profiel DanielleDanielle

Mijn ervaring met moeilijke eters is dat ze nieuw voer een paar dagen goed eten, en daarna ook weer laten staan. Zo ook met vlees (eigen ervaringen). 

Mijn tip: Laat het los. Brokken kun je evt gewoon laten staan en dan eet ze wel als ze honger heeft. Vlees kun je af en toe aanbieden en als ze niet eet, ook prima. Ook als ze dan soms een dag niet of bijna niet eet. Hun voorouders in de natuur eten ook niet elke dag, dat is echt iets menselijks maar geldt niet voor (alle) honden. Geen enkele hond zou zichzelf laten verhongeren ;-) 

honden page profiel DagmarDagmar

Een 7 maanden oude Duitse herder zou ik persoonlijk wel voor zorgen dat die alles goed en voldoende binnenkrijgt. (iedere hond uiteraard, zeker in de groei, maar sommige rassen nog net dat ietsje meer).

Hier krijgen ze 2 x per dag een andere eetkom, nog nooit moeilijke eters gehad. Ik vind het wat zielig voor honden dat ze gedwongen worden dagelijks tegen hun goesting onaantrekkelijk eten te moeten opeten. Dat is niet hoe ik met mijn honden wil omgaan, ik eet zelf ook graag vers & gevarieerd. Wat ik niet lust, eet ik ook zelf net. Een droge koek of laat staan, dagelijks droge boterhammen voorgeschoteld krijgen, pas ik ook voor.

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Mijn herder is ook niet bepaald een makkelijke eter. Rond een half jaar oud heeft ze bijna 6 weken lang nauwelijks gegeten (en loops werd ze pas met een jaar, dus dat had er niets mee te maken). Ik heb gehoord dat het er op die leeftijd ook een beetje bij hoort, slechter eten. Als pup eten ze vaak meer, en tegen een half jaar oud hebben ze hun grootste groeispurt er wel op zitten en ontwikkelen ze minder eetbehoefte. Toch leek me weinig tot niets eten niet goed, en heb ik van alles geprobeerd, rauw vlees, gestoomd vlees, verschillende goed aangeschreven brokken en zelfs royal canin anallergenic, omdat ze door het slechte eten regelmatig gal overgaf, en ik wilde uitsluiten of er een allergie speelde. Dat was het niet. Er heerst hier bijna een soort vloek, steeds wanneer ik dacht: "yes! Dit gaat er met smaak in!" en een grotere voorraad kocht, hoefde madam het niet meer - op dat gestoomde vlees na. Dat vindt ze heerlijk, maar ik vrees dan weer dat ze te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt en probeer het aan te vullen met brok. Geperste brokken vindt ze het lekkerst heb ik ontdekt. Ik ben het ergens eens met de instelling dat ik het belangrijk vind dat mijn hond goed eet en dat het haar ook smaakt wat ze eet (ze werkt keihard voor me, dus goed en lekker eten is voor haar ook belangrijk). Maar het is hier niet zo makkelijk te realiseren en ik probeer het daarom ook maar een beetje los te laten. Momenteel eet m'n hond weer goed en is ze wat reserves aan het opbouwen, het zal wel weer afgewisseld worden met een periode minder eten binnenkort. Zo is het tot nu toe steeds gegaan. 

Tegenwoordig heb je ook steeds meer voedingsdeskundigen voor honden, en ik geloof zeker dat het voor een hoop honden goed werkt. Maar toevallig ken ik iemand persoonlijk die zo'n opleiding volgt, en zo'n opleiding is dus enkel en alleen gebaseerd op het voeren van rauw vlees. Dat lust m'n hond dus niet (meer). Als ik het geef neemt ze een of twee hapjes met lange tanden om dat vervolgens uit te spugen. Daarnaast hoor ik ook dat artsen aan de bel proberen te trekken wat betreft rauw voeren, omdat rauw vlees gevoelig is voor bacteriën. De maag van de hond kan daar wel tegen dankzij het rauwe voer en daarmee een hogere zuurgraad, maar de E. Coli bacterie (oftewel de poepbacterie) die vaak gewoon verwerkt zit in het rauwe vlees zorgt ervoor dat meer honden (en diens baasjes die de maaltijd bereiden) resistent worden voor veel antibiotica. Dat is dan een probleem, want straks worden dieren en mensen ziek en kunnen ze mogelijk niet geholpen worden met de huidige medicatie. Dus waar doe je dan nog goed aan? Goed eten is blijkbaar nogal een zoektocht. M'n hond is nu 2 jaar oud en ik ben eigenlijk nog steeds een beetje zoekende naar de juiste voeding. Al ben ik blij dat er in ieder geval iets is wat m'n hond wilt eten. Ze is in ieder geval wel heel vrolijk en actief, het lijkt me dan ook dat ze het verder erg goed doet. 

honden page profiel dwvdwv

" Mijn ervaring met moeilijke eters is dat ze nieuw voer een paar dagen goed eten, en daarna ook weer laten staan. Zo ook met vlees (eigen ervaringen). 
Mijn tip: Laat het los. Brokken kun je evt gewoon laten staan en dan eet ze wel als ze honger heeft. Vlees kun je af en toe aanbieden en als ze niet eet, ook prima. Ook als ze dan soms een dag niet of bijna niet eet. Hun voorouders in de natuur eten ook niet elke dag, dat is echt iets menselijks maar geldt niet voor (alle) honden. Geen enkele hond zou zichzelf laten verhongeren ;-)  "

Is het niet erg als ze meerdere dagen niet eet aangezien ze in de groei is? Heb al vaker het eten laten staan maar na 4 dagen komt dit met moeite op

honden page profiel DagmarDagmar

Dan moet je kennis even verder kijken voor een goede opleiding ;)

honden page profiel dwvdwv

" Mijn herder is ook niet bepaald een makkelijke eter. Rond een half jaar oud heeft ze bijna 6 weken lang nauwelijks gegeten (en loops werd ze pas met een jaar, dus dat had er niets mee te maken). Ik heb gehoord dat het er op die leeftijd ook een beetje bij hoort, slechter eten. Als pup eten ze vaak meer, en tegen een half jaar oud hebben ze hun grootste groeispurt er wel op zitten en ontwikkelen ze minder eetbehoefte. Toch leek me weinig tot niets eten niet goed, en heb ik van alles geprobeerd, rauw vlees, gestoomd vlees, verschillende goed aangeschreven brokken en zelfs royal canin anallergenic, omdat ze door het slechte eten regelmatig gal overgaf, en ik wilde uitsluiten of er een allergie speelde. Dat was het niet. Er heerst hier bijna een soort vloek, steeds wanneer ik dacht: "yes! Dit gaat er met smaak in!" en een grotere voorraad kocht, hoefde madam het niet meer - op dat gestoomde vlees na. Dat vindt ze heerlijk, maar ik vrees dan weer dat ze te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt en probeer het aan te vullen met brok. Geperste brokken vindt ze het lekkerst heb ik ontdekt. Ik ben het ergens eens met de instelling dat ik het belangrijk vind dat mijn hond goed eet en dat het haar ook smaakt wat ze eet (ze werkt keihard voor me, dus goed en lekker eten is voor haar ook belangrijk). Maar het is hier niet zo makkelijk te realiseren en ik probeer het daarom ook maar een beetje los te laten. Momenteel eet m'n hond weer goed en is ze wat reserves aan het opbouwen, het zal wel weer afgewisseld worden met een periode minder eten binnenkort. Zo is het tot nu toe steeds gegaan. 
Tegenwoordig heb je ook steeds meer voedingsdeskundigen voor honden, en ik geloof zeker dat het voor een hoop honden goed werkt. Maar toevallig ken ik iemand persoonlijk die zo'n opleiding volgt, en zo'n opleiding is dus enkel en alleen gebaseerd op het voeren van rauw vlees. Dat lust m'n hond dus niet (meer). Als ik het geef neemt ze een of twee hapjes met lange tanden om dat vervolgens uit te spugen. Daarnaast hoor ik ook dat artsen aan de bel proberen te trekken wat betreft rauw voeren, omdat rauw vlees gevoelig is voor bacteriën. De maag van de hond kan daar wel tegen dankzij het rauwe voer en daarmee een hogere zuurgraad, maar de E. Coli bacterie (oftewel de poepbacterie) die vaak gewoon verwerkt zit in het rauwe vlees zorgt ervoor dat meer honden (en diens baasjes die de maaltijd bereiden) resistent worden voor veel antibiotica. Dat is dan een probleem, want straks worden dieren en mensen ziek en kunnen ze mogelijk niet geholpen worden met de huidige medicatie. Dus waar doe je dan nog goed aan? Goed eten is blijkbaar nogal een zoektocht. M'n hond is nu 2 jaar oud en ik ben eigenlijk nog steeds een beetje zoekende naar de juiste voeding. Al ben ik blij dat er in ieder geval iets is wat m'n hond wilt eten. Ze is in ieder geval wel heel vrolijk en actief, het lijkt me dan ook dat ze het verder erg goed doet.  "

Ik herken dit heel erg inderdaad, ze heeft voor de rest voldoende energie en doet alles goed alleen het eten is een dingetje. Heb ook al vaker gehad dat ze eindelijk at en ik inderdaad meteen grote hoeveelheden ging kopen en dat ze dan er niks meer van moest hebben

honden page profiel dwvdwv

" Een 7 maanden oude Duitse herder zou ik persoonlijk wel voor zorgen dat die alles goed en voldoende binnenkrijgt. (iedere hond uiteraard, zeker in de groei, maar sommige rassen nog net dat ietsje meer).
Hier krijgen ze 2 x per dag een andere eetkom, nog nooit moeilijke eters gehad. Ik vind het wat zielig voor honden dat ze gedwongen worden dagelijks tegen hun goesting onaantrekkelijk eten te moeten opeten. Dat is niet hoe ik met mijn honden wil omgaan, ik eet zelf ook graag vers & gevarieerd. Wat ik niet lust, eet ik ook zelf net. Een droge koek of laat staan, dagelijks droge boterhammen voorgeschoteld krijgen, pas ik ook voor. "

Mag ik vragen welk voer jij geeft?

honden page profiel DagmarDagmar

" Mag ik vragen welk voer jij geeft? "

Ik voer in basis een verse maaltijd (rauw of gekookt, afhankelijk van hond tot hond) en die worden dan functioneel aangevuld met toppers, ik probeer zoveel mogelijk via voeding zelf te werken, maar soms is er eens wat suppletie nodig (vooral bij eigen gekookte maaltijden).

De voeding van mijn honden wordt altijd verwarmd, met vocht aangevuld, etc... Iedere kom is daardoor telkens anders, de basisvoeding blijft wel gelijk uiteraard (die varieert wel in merk/diersoort uiteraard)

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

" Dan moet je kennis even verder kijken voor een goede opleiding ;-) "

Hier sla je vermoedelijk de spijker op z'n kop ;-). Maar ik moet zeggen dat ik tot nu toe steeds zie bij mensen/winkels die zich deskundige noemen op gebied van (honden)voeding, dat de fixatie vooral ligt op het voeren van rauw vlees. Ik heb zelf niet voldoende kennis om te beoordelen of dat goed of slecht is, maar zo'n deskundige kan mij en mijn hond dan dus niet helpen. Het is eigenlijk verspilde tijd/moeite en geld, en het rauwe vlees belandt hier in de prullenbak. Gestoomde maaltijden of brokken kan ik tenminste nog later weer eens aanbieden. Maar als jij (of iemand anders) mij een voedingsdeskundige kan aanraden die ook weet hoe je zonder rauw vlees een goede maaltijd samenstelt en dat kan afstemmen op de individuele hond en diens behoeften, dan sta ik daar zeker wel voor open om eens die richting op te kijken, want zelf kom ik er niet helemaal uit. Momenteel voer ik dus gestoomd vlees van carnis, en vul ik dat aan met de geperste brokken van Darf eko. Ze eet dat nu goed, en het gal spuwen is ook al eventjes geleden, het lijkt nu stabiel, maar ik vind wel dat ze veel ontlasting produceert, wat ook nog wel eens aan de dunne kant is, dus helemaal tevreden ben ik niet. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Een 7 maanden oude Duitse herder zou ik persoonlijk wel voor zorgen dat die alles goed en voldoende binnenkrijgt. (iedere hond uiteraard, zeker in de groei, maar sommige rassen nog net dat ietsje meer).
Hier krijgen ze 2 x per dag een andere eetkom, nog nooit moeilijke eters gehad. Ik vind het wat zielig voor honden dat ze gedwongen worden dagelijks tegen hun goesting onaantrekkelijk eten te moeten opeten. Dat is niet hoe ik met mijn honden wil omgaan, ik eet zelf ook graag vers & gevarieerd. Wat ik niet lust, eet ik ook zelf net. Een droge koek of laat staan, dagelijks droge boterhammen voorgeschoteld krijgen, pas ik ook voor. "

Ik ben het gedeeltelijk met je eens, namelijk dat ik ook zielig vind als een hond alleen maar dezelfde voer krijgt elke dag.

 

Ik geef mijn hond ook elke dag een verse maaltijd met elke dag ander vlees, groentes, zoete aardappel en noem het maar op. Ook dan wordt dat niet in één keer opgegeten, maar alleen als de hond echt trek/honger heeft. Soms dus een paar uur of halve dag later. Of een dag later. Je praat nu een beetje alsof je makkelijke eters hebt omdat je elke dag zo'n heerlijke, gevarieerde maaltijd voor ze hebt, maar zo werkt dat niet bij veel moeilijke eters. Die kun je de meest culinaire gerechten voorschotelen en dat eten ze nog niet elke dag braaf helemaal leeg wanneer jij als baasje dat wil. 

 

Bij mijn hond is dit moeilijkere eetgedrag ook ontstaan vanaf ongeveer 7 maanden en ik ken veel honden waarbij dat rond die leeftijd is ontstaan. En als je rondkijkt hier op het forum zijn veel topics over moeilijke eters vanaf die leeftijd ongeveer. Wanneer de echte puppyfase voorbij is en de hond gaat puberen. Natuurlijk wel eerst uitsluiten of er niet iets medisch is. Je zegt dat je er voor zou zorgen dat de hond voldoende binnen krijgt, maar wie bepaalt wat voldoende is? Dat verschilt enorm qua hond, beweging, type voer en noem het maar op. Als je kijkt naar het gemiddelde postuur van een hond in Nederland zitten veel mensen mis met inschatten in wat voldoende is. Misschien is wat minder voer juist meer dan voldoende voor de ene hond. Belangrijkst is natuurlijk dat het voer dat je geeft, voedzaam is. Waarom denken dat je goed bezig bent als je hond elke dag zijn volledige portie voer eet waar troep in zit, en niet als de hond iets minder eet maar wel erg voedzaam? 

honden page profiel DagmarDagmar

" Hier sla je vermoedelijk de spijker op z'n kop ;-). Maar ik moet zeggen dat ik tot nu toe steeds zie bij mensen/winkels die zich deskundige noemen op gebied van (honden)voeding, dat de fixatie vooral ligt op het voeren van rauw vlees. Ik heb zelf niet voldoende kennis om te beoordelen of dat goed of slecht is, maar zo'n deskundige kan mij en mijn hond dan dus niet helpen. Het is eigenlijk verspilde tijd/moeite en geld, en het rauwe vlees belandt hier in de prullenbak. Gestoomde maaltijden of brokken kan ik tenminste nog later weer eens aanbieden. Maar als jij (of iemand anders) mij een voedingsdeskundige kan aanraden die ook weet hoe je zonder rauw vlees een goede maaltijd samenstelt en dat kan afstemmen op de individuele hond en diens behoeften, dan sta ik daar zeker wel voor open om eens die richting op te kijken, want zelf kom ik er niet helemaal uit. Momenteel voer ik dus gestoomd vlees van carnis, en vul ik dat aan met de geperste brokken van Darf eko. Ze eet dat nu goed, en het gal spuwen is ook al eventjes geleden, het lijkt nu stabiel, maar ik vind wel dat ze veel ontlasting produceert, wat ook nog wel eens aan de dunne kant is, dus helemaal tevreden ben ik niet.  "

Een goede kijkt naar de wensen van de klant, het is voor niemand aangenaam om een volledig menu uit te werken, als het toch niet opgevolgd kan worden. Als rauw geen optie is, zijn er gelukkig wel andere opties genoeg. Een klant die dat niet wil, een hond die dat niet wil, gezondheidstoestand die dat niet toelaat, post operatief... Er zijn meer dan genoeg redenen waarbij ik rauw niet aanraad (of zelfs afraad). 

De theorie kan allemaal wel mooi & waar zijn, je moet nog altijd de persoon & dier voor je behandelen.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" https://www.hondeneten.nl/.          Kijk hier maar eens, grote afnames is niet nodig, bij 25 euro is het al gratis bezorging….en die je dat voor eind december krijg je ook heel 2024 gratis bezorging bij een afname van 25 euro…..zelf bestel ik de alaska wild en ben er zeer tevreden mee.    "

 

Vanaf € 170,00 gratis verzending.

Op die website staat:

Bezorgkosten

De bezorgkosten bedragen €6,95 ongeacht het aantal kilo's.
Wij hanteren geen minimale afname.

Bij een minimale besteding van €170,00 wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
Vanaf € 170,00 gratis verzending.
Op die website staat:
Bezorgkosten
De bezorgkosten bedragen €6,95 ongeacht het aantal kilo's.Wij hanteren geen minimale afname.
Bij een minimale besteding van €170,00 wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd! "

Nee dan lees je niet goed hoor…even verder kijken hoor.    Deze actie is voor heel 2023 en 2024…. Eigenaars die daar bestellen weten dat.   Je had ook even een pb kunnen sturen had ik het je daar uitgelegd.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
Vanaf € 170,00 gratis verzending.
Op die website staat:
Bezorgkosten
De bezorgkosten bedragen €6,95 ongeacht het aantal kilo's.Wij hanteren geen minimale afname. 
Bij een minimale besteding van €170,00 wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd! "

561705.jpg    Ik bestel er iedere drie weken, gratis bezorging bij een afname van 25 euro, en als je voor december 2024 besteld krijg je ook dezelfde voorwaarde heel 2024.     Wat jij daar aanhaalt staat onderaan de webshop, dit is een aktie aanbieding voor 2023 en 2024.    Staat keurig op hun webshop…. Wanneer je hondeneten.nl intikt op internet.   Staat bovenaan hun webshop.    Ze staan ook op facebook.

honden page profiel DagmarDagmar

Je zegt dat je er voor zou zorgen dat de hond voldoende binnen krijgt, maar wie bepaalt wat voldoende is? Dat verschilt enorm qua hond, beweging, type voer en noem het maar op. Als je kijkt naar het gemiddelde postuur van een hond in Nederland zitten veel mensen mis met inschatten in wat voldoende is. Misschien is wat minder voer juist meer dan voldoende voor de ene hond. Belangrijkst is natuurlijk dat het voer dat je geeft, voedzaam is. Waarom denken dat je goed bezig bent als je hond elke dag zijn volledige portie voer eet waar troep in zit, en niet als de hond iets minder eet maar wel erg voedzaam?  "

Dat is zeker waar, 95% van de mensen weet niet wat dat inhoudt of gaat er vanuit dat een voer compleet is, of door incomplete voedersoorten af te wisselen ze compleet worden, of voeren hun dieren veel te dik.

Gezien het wel mijn job is om die tekorten te voorkomen of aan te vullen, te verbeteren etc, beschik ik gelukkig wel over die kennis & tools om complete menu’s te voorzien.

Volgende forumvraag: Advies gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^