Berp haar eerste nest

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 3 doggies

honden foto van Loetjekoe

Wat leuk, spannende tijden! Ik volg mee

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

Spannend! Ik volg mee hp-shiny

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wachten duurt altijd lang….heel benieuwd, laughing

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Spannend hoor! Vind de combi ook erg mooi, heb je bewust voor de bouw van de reu gekozen. Omdat je teef wat breder oogt?

Mijn vroegere teef was wat lang en hoog voor haar ras, fokker heeft toen bewust ook een wat kleinere reu gebruikt die ook qua karakter haar goed kon aanvullen. Vandaar dat ik het vraag, vind beide honden echt prachtig!

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Leingoedgekeurde fokker

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Spannend hoor! Vind de combi ook erg mooi, heb je bewust voor de bouw van de reu gekozen. Omdat je teef wat breder oogt?
Mijn vroegere teef was wat lang en hoog voor haar ras, fokker heeft toen bewust ook een wat kleinere reu gebruikt die ook qua karakter haar goed kon aanvullen. Vandaar dat ik het vraag, vind beide honden echt prachtig! "

Mijn teef is inderdaad vrij zwaar gebouwd. Nog steeds hartstikke functioneel maar wilde dus een reu die wat minder extreem daarin was. Qua uiterlijk is de reu niet helemaal wat ik echt mooi vind. Echter is hij met 6 jaar oud nog een keer volledig geröntgend en nog steeds volledig goed. Hij is echt volledig getest dus dat was voor mij het belangrijkste. Daarnaast is hij net wat cooler in het hoofd. Ook heeft hij de kleur die ik nodig had voor op mijn teef te kunnen combineren. 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Leingoedgekeurde fokker

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Zaterdag avond hebben we gekeken of ze zich nog eens liet dekken. Dit was niet het geval. Het sta reflex was veel minder dan twee dagen daarvoor. 

We hebben ze even de tijd gegeven maar Berp bleef gewoon niet goed genoeg meer staan. Toen heb ik besloten dat het prima was. De eerste dekking verliep zo soepel, ze hebben 17 min gekoppeld gestaan dus nu is het afwachten tot de echo. 

 

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Hopelijk was het een succesvolle dekking. Spannend!

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

" Mijn teef is inderdaad vrij zwaar gebouwd. Nog steeds hartstikke functioneel maar wilde dus een reu die wat minder extreem daarin was. Qua uiterlijk is de reu niet helemaal wat ik echt mooi vind. Echter is hij met 6 jaar oud nog een keer volledig geröntgend en nog steeds volledig goed. Hij is echt volledig getest dus dat was voor mij het belangrijkste. Daarnaast is hij net wat cooler in het hoofd. Ook heeft hij de kleur die ik nodig had voor op mijn teef te kunnen combineren.  "

Het karakter is toch zéker zo belangrijk?

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Leingoedgekeurde fokker

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Het karakter is toch zéker zo belangrijk? "
 

Karakter is zeker belangrijk. Maar ik fok honden om mee te werken/ sporten dus ik kijk naar andere dingen. Ik vind het werkvermogen en drive bv enorm belangrijk. Mensvriendelijkheid vind ik belangrijk maar sociaal gedrag naar andere honden vind ik bijvoorbeeld weer veel minder belangrijk. Deze reu heb ik gekozen juist vanwege zijn net wat coolere hoofd. Maar het is wel een hond die werk aanpakt. 

Echter is testen in ons ras en zeker in de sport/werklijnen nog helemaal niet zo normaal. Dus ik kan zat reuen met fijn karakter vinden ongetest. Maar geteste reuen vinden is een ander verhaal. Dus voor mij is een gezonde hond gewoon prioriteit. Ik kijk dus eerst naar de testen dan of de reu verder evt passend is voor mijn teven. Maar als de testen er al niet zijn hoef ik niet meer te weten. 

Verder staat in de openingspost volledig beschreven waarom het deze reu is geworden. Daar staat ook in dat het gedrag ook een doorslaggevende rol speelt. De vraag die gesteld werd was vooral gericht op het uiterlijk. Dus daar heb ik mijn antwoord ook op geschreven. Maar omdat de reu qua uiterlijk niet helemaal mijn ding is uitgelegd waarom hij het wel is geworden. En de doorslag is zeker geweest dat hij volledig getest is. Waren er namelijk andere reuen wel getest geweest was het mogelijk wel een andere reu geworden. 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^