Tandsteen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Hoi allemaal!

Hij heeft dus nooit tandsteen gehad tot ie brokjes af en toe voor afwisseling begon te krijgen…. Normaal krijgt hij blikvoer vlees nooit last gehad eig.

Maar goed heb maar tandsteen verwijderaar gekocht. Dit gaat super bij de voorste tandjes en zijkant hij vind t niet super fijn maar prima! Ieder dag beetje enzo… maarr nu zijn de allerlaatste tandjes aan de beurt en die zijn echt echt geel en vol met tandsteen (de laatste kiezen )… kan ook moeilijk zelf bij….

 

iemand nog tips? Hoe ik t Beste t kan verwijderen? Of hebben jullie andere methodes? Ik hoor t graag!

 

Ik kocht altijd bullepees voor m schijnt ook goed te zijn voor dat. Maar hoor graag ook wat jullie Doen voor je hond om t gebit schoon te houden? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Tja geen idee, denk gebistgereiniging??? Soms kun je het ook niet tegen gaan, moeten er wat tandjes uit en ga je verder.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Poetsen met een tandenborstel of elektrisch, of een spray tegen tandsteen bijvoorbeeld, premiumdental care, is een spray, werkt uitstekend.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ga er nooit zelf aan prutsen, ik laat het de da doen 1 x in de zo veel tijd.

honden page profiel toto 3 doggies

honden foto van to

een van mijn honden heeft een onderbeet, dus daardoor extra veel tandsteen, wat ik zelf weg haal. Hij laat dat prima toe omdat hij niet anders gewent is.

Via de zijkant van zijn bek kan ik prima bij de laatste tanden.

Verder krijgen ze elke dag een Veggiedent stick. en we poetsen met tandpasta.

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Ik ga er nooit zelf aan prutsen, ik laat het de da doen 1 x in de zo veel tijd. "

Ik normaal gesproken ook niet… onze vorige trimmer deed t voor 15 euro als extra’tje bij honden die t toe lieten…. De trimmer die we nu hebben doet t niet laat t aan DA’s over…. Nou vind ik voor zo’n behandeling wat prima zonder narcose 100/200 euro best veel…. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Er is niets mis mee dat je de tanden van je hond poetst, er zijn vooral kleinere honden die op latere leeftijd toch heel veel problemen krijgen, tandsteen zorgt er voor dat je hond ontstekingen aan het gebit kan krijgen…begin er aan al heel vroeg al is het maar met een vingerdoekje dat de hond went aan het in zijn bek zitten door het baasje….

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik gebruik voor Buddy Tropiclean clean teeth gel. Dat smeer ik met mijn vinger op zijn tanden. Buddy vindt het prima, vindt het spul zelfs lekker :-) En het helpt echt, als je het regelmatig doet. Buddy is nu bijna 2 jaar en heeft nog stralend witte tanden zonder tandsteen of plaque. Mijn vorige honden hadden op die leeftijd geen 100% schone tanden.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Er is niets mis mee dat je de tanden van je hond poetst, er zijn vooral kleinere honden die op latere leeftijd toch heel veel problemen krijgen, tandsteen zorgt er voor dat je hond ontstekingen aan het gebit kan krijgen…begin er aan al heel vroeg al is het maar met een vingerdoekje dat de hond went aan het in zijn bek zitten door het baasje…. "

Poetsen noem ik geen prutsen, dat is normaal onderhoud.

 

Ik bedoel zelf tandsteen verwijderen, heel vaak leidt dat tot onnodige beschadiging van het glazuur, wat je op de lange duur veel meer geld gaat kosten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Poetsen noem ik geen prutsen, dat is normaal onderhoud.
 
Ik bedoel zelf tandsteen verwijderen, heel vaak leidt dat tot onnodige beschadiging van het glazuur, wat je op de lange duur veel meer geld gaat kosten. "

Daar heb je helemaal gelijk in…..dat doe je bij jezelf toch ook niet, met een krabbetje…glazuur is inderdaad zo beschadigd.

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Ik doe t wel zelf meer omdat ik een snelle cursus vroeger heb gekregen van mijn trimmer in case of…. 

Bij mensen kun je t ook zelf doen. Heb t ook zelf bij mezelf gedaan. Maar meer om t te proberen of t werkte zoals die spul wat je tanden wit belooft te maken… 

 

Nou nu regelmatig even zelf bij werken… tandarts ziet er geen probleem mee…. Tenzij je erge tandsteen hebt natuurlijk is dat dan anders ;)

maarr… dat heeft meneer ook gelukkig niet… behalve de laatste kiezen van boven vandaar beetje hulp en tips gevraagd hier :D

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^