Welke tekenbandmiddel.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElsEls

Ik ben geen voorstander van chemische middeltjes in mijn hond stoppen.

Dus ik heb haar zo'n EM kralen bandje gegeven.

De reviews waren goed, dus wou ik het proberen.

Maar ze heeft dus wel weer een teek.

Ze zeggen dat zo'n bandje 2 weken gedragen moet worden om te activeren.

Dus het zou kunnen dat ze deze teek nog net binnen die tijd heeft opgelopen.

Ze heeft het bandje om sinds 17 mei.

Dus dat is nu net 2 weken en 2 dagen.

Hebben jullie ervaring met die EM kralen bandjes?

Ik zit ook nog met het probleem dat Lola maar een nek omtrek heeft van 30 cm, en de meeste commerciële teken banden te groot zijn, zeker in combinatie met haar gewicht.

Ze weegt nu 9 kg.

Iemand ideeën, liefst niet chemisch.

Maar ik wil ook niet dat ze nare teken ziektes oploopt.

Ik weet gewoon niet meer hoe ik het goed kan doen in deze klote wereld, sorry voor mijn taal, maar ik wou het duidelijk maken.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik denk dat het vooral mooie bandjes zijn waar een teek zich niks van aantrekt. Ik heb m wel gehad maar de hond kreeg gewoon teken.

 

Ik denk wel dat de ene hond gevoeliger is voor teken en vlooien dan de ándere.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" Ik ben geen voorstander van chemische middeltjes in mijn hond stoppen.
Dus ik heb haar zo'n EM kralen bandje gegeven.
De reviews waren goed, dus wou ik het proberen.
Maar ze heeft dus wel weer een teek.
Ze zeggen dat zo'n bandje 2 weken gedragen moet worden om te activeren.
Dus het zou kunnen dat ze deze teek nog net binnen die tijd heeft opgelopen.
Ze heeft het bandje om sinds 17 mei.
Dus dat is nu net 2 weken en 2 dagen.
Hebben jullie ervaring met die EM kralen bandjes?
Ik zit ook nog met het probleem dat Lola maar een nek omtrek heeft van 30 cm, en de meeste commerciële teken banden te groot zijn, zeker in combinatie met haar gewicht.
Ze weegt nu 9 kg.
Iemand ideeën, liefst niet chemisch.
Maar ik wil ook niet dat ze nare teken ziektes oploopt.
Ik weet gewoon niet meer hoe ik het goed kan doen in deze klote wereld, sorry voor mijn taal, maar ik wou het duidelijk maken. "

Mooie decoratie, maar als je het voor het weg houden van teken doet is het weggepoid geld.

 

Kijk eens naar fenegriek poeder of Billy no mate's (ook een poeder) Beide werken erg goed en geen gif. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik gebruik fenegriek, uitstekend middel tegen vlooien en teken, voor ogin had ik eerst chemie maar ze mag dat niet meer, en had iedere dag volop teken nog…..via de dermatoloog die me fenegriek aanraade, fantastisch, het gaat naar gewicht….in het tekenseizoen iedere dag door het voer husselen of door de yoghurt als je hond het maar opeet, het is een poeder, twee weken en het gaat werken…….vergeet niet dat chemie ook best wel eens een teek op je hond komt, en vaak moet de teek eerst bijten en dan wordt de teek gedood, bij fenegriek is het de geur die de teek niet prettig vind en al zowie zo niet op je hond komt…..ik bestel het bij de kruidenbaron.nl       Geen reclame maar ben er zo wijs mee.       Fenegriek is een kruid met een kerrieachtige geur en smaak. Het is heel goed te gebruiken bij honden en katten als natuurlijke middel tegen vlooien, teken, muggen en andere ongedierte. Ook kan het gegeven worden als uw huisdier een sterkte geur met zich mee dragen.     fenegriek heeft nog meer gezondsheids voordelen voor je hond, coogle er maar eens op.             Ik gebruik het nu anderhalf jaar, swinters een paar keer in de week en vanaf februari iedere dag tot einde tekenseizoen…daarna paar keer in de week.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik zet toch even de hoeveelheid hier neer voor je als je het wilt gaan geven en niets moet hoor…….                          

Hond tot 10 kg: 1 x per dag halve theelepel door het voer mengen; Hond tot 15 kg: 1 x per dagtheelepel door het voer mengen; Hond 15-30 kg: 1 x per dag afgestreken eetlepel door het voer mengen; Hond vanaf 30 kg: 2 x per dag afgestreken eetlepel door het voer mengen.         Ik zelf geef ogin twee volle theelepels smorgens door haar vlees, meer niet en zij weegt 73 kilo….wel iedere dag.

honden page profiel ElsEls

" Ik gebruik fenegriek, uitstekend middel tegen vlooien en teken, voor ogin had ik eerst chemie maar ze mag dat niet meer, en had iedere dag volop teken nog…..via de dermatoloog die me fenegriek aanraade, fantastisch, het gaat naar gewicht….in het tekenseizoen iedere dag door het voer husselen of door de yoghurt als je hond het maar opeet, het is een poeder, twee weken en het gaat werken…….vergeet niet dat chemie ook best wel eens een teek op je hond komt, en vaak moet de teek eerst bijten en dan wordt de teek gedood, bij fenegriek is het de geur die de teek niet prettig vind en al zowie zo niet op je hond komt…..ik bestel het bij de kruidenbaron.nl       Geen reclame maar ben er zo wijs mee.       Fenegriek is een kruid met een kerrieachtige geur en smaak. Het is heel goed te gebruiken bij honden en katten als natuurlijke middel tegen vlooien, teken, muggen en andere ongedierte. Ook kan het gegeven worden als uw huisdier een sterkte geur met zich mee dragen.     fenegriek heeft nog meer gezondsheids voordelen voor je hond, coogle er maar eens op.             Ik gebruik het nu anderhalf jaar, swinters een paar keer in de week en vanaf februari iedere dag tot einde tekenseizoen…daarna paar keer in de week. "

Dan haal ik dat hier bij de Turkse winkel, die hebben dat hoogstwaarschijnlijk ook, en dan hoef ik geen verzendkosten te betalen.

En een kilo is ook erg veel.

Op het moment eet Lola heel slecht, dus ik weet niet of ik het er in krijg.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen kilo halen hoor haha, nergens voor nodig, een potje is al voldoende voor jouw hondje…ik heb een grote hond en doe met een kilo echt het hele jaarseizoen…..je kan korrels of poeder geven..kijk wat ze hebben daar.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik heb zelf geen ervaring met kralenbandjes en andere alternatieven, over die kralen heb ik nog nooit een duidelijk verhaal gelezen waarom dit zou helpen. Dat voedingssupplementen kunnen helpen wil ik op zich nog wel geloven maar ik denk dat het vaak helaas niet voldoende helpt. 

 

Ik behandel alleen onze jongste hond, hij heeft veel vacht en is zwart dus die combi maakt het lastig om teken eraf te halen voordat ze vast zitten. Hij krijgt in het voorjaar in ieder geval één behandeling en dan kijk ik aan hoe snel het uitwerkt en hoeveel teken er nog zijn daarna. Onze oudste hond heeft zelden teken en anders haal ik ze er bijna altijd af voordat ze vast zitten. In Nederland/België is er dacht ik nog alleen maar ziekte van lyme die ze doorgeven. Dat is geen fijne ziekte maar ik dacht dat honden daar niet heel gevoelig voor zijn, al kunnen ze dat dus wel krijgen. Voorkomen is altijd beter dan genezen maar ik zou er ook niet teveel over in de stress schieten. 

 

Ik dacht dat je een kruising had waar iets van Australische herder inzit? Mocht je toch voor chemische middelen kiezen is het belangrijk om middelen te kiezen die geschikt zijn voor honden met het mdr1 gendefect, dit komt namelijk veel voor bij bepaalde rassen. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Mijn persoonlijke ervaring is dat alternatieve middelen niet werken om van teken af te komen. Alleen gif werkt, anders hebben teken eigenlijk ook helemaal geen reden om weg te blijven. Het is een afweging die je zelf moet maken. Persoonlijk kies ik er voor om pipetjes te geven en ik heb er nog geen schadelijke effecten van ondervonden. Ik geef het 4x per jaar wanneer de teken het meest actief zijn.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna krijgt al jaren egyptische zwarte kummelolie (Nigella Sativa), de biologische koudgeperste.

Ik had het in eerste instantie voor haar atopie ingezet vanwege de geneeskrachtige werking van kummelolie

De geneeskracht van zwarte komijnolie | Mens en Gezondheid: Gezonde voeding (infonu.nl)

maar het blijkt dus ook tegen teken te werken.

Ik weet niet hoe je duits is, maar hier staat e.a. verklaard

Schwarzkümmelöl schützt Menschen und Hunde vor Zecken (forschung-und-wissen.de)

 

Alhoewel we in een tekenrijk gebied wonen heb ik al heel lang maar zelden een teek op haar gezien. 

De keramiekkralen heb ik zelf nooit gebruikt, maar ken wel een paar mensen die er enthousiast over zijn. Ik had ooit voor Jenna een bernsteenketting, dat is hier in de buurt heel populair, voor babies en honden, maar die was helaas al snel kapot, ik had hem niet lang genoeg om er uit eigen ervaring iets over te zeggen, maar ook daar schijnen mensen goede ervaringen mee te hebben.

 

Edit: nog even een toevoeging, nl dat katten deze olie (en andere etherische olieen) absoluut niet binnen mogen krijgen.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Wij wonen ook in een tekenrijk gebied.  

Vorig jaar heb ik fenegriek aan mijn hond gegeven. Ik denk dat ik maar een teek of 3 of 4 van hem heb uitgehaald. Fenegriek heeft dus zeker heel goed gewerkt. 
Met mijn eerste hond heb ik Advantix gebruikt waarop hij uiteindelijk allergisch is geworden. Bij elke onze wandeling zag ik toen soms meer dan 5 teken ineens op hem te kruipen..  
Dit jaar is Oscar een stuk volwassener  en naarmate hij ouder wordt, wordt hij ook kieskeuriger wat zijn eten betreft. Hij was al geen gemakkelijke eter maar nu weigert hij ook zijn vlees als hij daarin een of andere kruid inclusief fenegriek ruikt. 
Ik heb dan maar ook beslist om die kralenbandje te proberen.. zonder al te veel verwachtingen. Hij draagt het nu ongeveer 5 weken. De eerste 3 weken heb ik weeral 4 teken op hem gevonden. De laatste weken waren er nog geen. Hij loopt wel heel veel door de weiden met hoge grassen en ik hoor van de eigenaars van de andere honden met wie hij daar samen speelt dat ze na elke playdate in de weide toch wel enkele teken op hun honden vinden. 
Nou ik durf ook niet zeggen of het alleen aan zijn kralenbandje ligt, want sinds de laatste 2 weken gebruik ik ook "Stop!" druppels. Op dit moment werkt de combo van die twee toch blijkbaar niet slecht. Maar de zomer is nog maar net begonnen, dus wij zullen zien of het even goed als fenegriek zijn werk doet.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

De stop bodyguard gebruik ik ook, sindsdien geen vlo meer gezien en nog zelden een teek. De stop vd bodyguard is best prijzig voor een grote hond denk ik. Er is ook een spray van, die gebruik ik extra voor eeen grote wandeling. Dit jaar nog geen teek gezien overigens. Ja toch, eentje, die liep via haar kop over mijn duim. Dat heeft hij niet lang na kunnen vertellen,

 

De bandjes hebben weinig gedaan . Je hebt ook barnsteensteentjes in een bandje. Dat werkte dan nog net iets beter. Barnsteen geeft ook rust.

 

Fenegriek is fijn spul, maar mijn hond ging er van spugen evenals de kummel olie. Jammer, want goedkoop en werkzaam voor een kleine hond.  Ze heeft ook een gevoelige maag. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik gebruik wel die pil maar das echt wanneer de eerste teek zich aandient en niet loslaat. Vind met tekenmiddelen net als met vaccineren het schema herzien moet worden maar helemaal niet doen? Dat dan weer niet en teken schrikken echt niet van een paar kraaltjes yell

 

Feneriek zou kunnen, muggen blijven ook eerder weg bij citroen geur, geen idee waarom maar het is zo.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Wat is koudgeperst Dobry? Ff serieuze vraag heb nooit dat verschil begrepen aan warmgeperst.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Wat is koudgeperst Dobry? Ff serieuze vraag heb nooit dat verschil begrepen aan warmgeperst. "

Er is geen hitte gebruikt bij de persing, waardoor er meer voedingsstoffen behouden blijven . Er komt ook geen chemie aan te pas bij het persen. (In het duits en engels heet koudgeperst dan ook "native").

honden page profiel User is goneUser is gone

honden foto van User is gone

" Ik zet toch even de hoeveelheid hier neer voor je als je het wilt gaan geven en niets moet hoor…….                           "

Hoi! Ik heb best nog wel wat fenegriekzaad in huis. Waarschijnlijk kan ik dat wel malen tot poeder en dit gebruiken door de voeding. Tenzij er nog andere ingrediënten op het etiket staan? Kun je dat eens nazien aub? Alvast bedankt.

 

Neemolie en zwarte kummelolie kunnen trouwens ook wel eens helpen, extern op de vacht uiteraard en nooit inwendig. Pittig geurtje wel, en vind vast niet iedereen even leuk.

honden page profiel User is goneUser is gone

honden foto van User is gone

" Wij wonen ook in een tekenrijk gebied.   "

Het kralenbandje werkte ook bij mijn vorige hond zonder dat ik dat erg goed begreep, maar goed. Op plaatsen waar ze voorheen meestal met ongeveer 10-17 teken terug naar huis ging, kreeg ze er toen misschien nog maximum 3 mee. vaak ook geen.

 

Ze droeg het enkel tijdens onze wandelingen in gebieden waar veel teken waren. Anders nooit. Dan moest het worden opgeladen door de zon werd me verteld.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hoi! Ik heb best nog wel wat fenegriekzaad in huis. Waarschijnlijk kan ik dat wel malen tot poeder en dit gebruiken door de voeding. Tenzij er nog andere ingrediënten op het etiket staan? Kun je dat eens nazien aub? Alvast bedankt.
 
Neemolie en zwarte kummelolie kunnen trouwens ook wel eens helpen, extern op de vacht uiteraard en nooit inwendig. Pittig geurtje wel, en vind vast niet iedereen even leuk. "

Ik zelf bestel het bij…de kruidenbaron.nl.    

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het kralenbandje werkte ook bij mijn vorige hond zonder dat ik dat erg goed begreep, maar goed. Op plaatsen waar ze voorheen meestal met ongeveer 10-17 teken terug naar huis ging, kreeg ze er toen misschien nog maximum 3 mee. vaak ook geen.
 
Ze droeg het enkel tijdens onze wandelingen in gebieden waar veel teken waren. Anders nooit. Dan moest het worden opgeladen door de zon werd me verteld. "

Als dat bij jou goed werkt dan omdoen, en ja opladen door de zon 1 x in de twee weken, met lauw water schoonmaken….ik heb ze ook maar meer als sier…laughing

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry


 
Neemolie en zwarte kummelolie kunnen trouwens ook wel eens helpen, extern op de vacht uiteraard en nooit inwendig. Pittig geurtje wel, en vind vast niet iedereen even leuk. "

Neemolie ruikt idd heel kruidig, ik gebruik het voor Jenna als ze plekjes heeft van de allergie, een beginnende hotspot is er bij haar ook binnen het half uur mee opgelost. Neemolie gebruik ik idd uitwendig, maar de egyptische zwarte kummelolie krijgt Jenna inwendig, in kuurvorm.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes


Neemolie en zwarte kummelolie kunnen trouwens ook wel eens helpen, extern op de vacht uiteraard en nooit inwendig. Pittig geurtje wel, en vind vast niet iedereen even leuk. "

Van fenegriek kreeg mijn hond ook een apart geurtje, hij rook naar een bouillonblokje, haha! 

De kralen moeten idd onderhouden worden, precies zoals Willemijn het zegt. 

Deze maand trouwens tot nu toe geen enkele teek gehad ! hp-thumbsup

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

T hangt van hond zelf af en hoe aantrekkelijk die is voor de teken.

Mijn mopsje had kralenbandje geen een teek…. Mijn hondje toen ie pup was had ook dan een tekenbandje ( wilde alle natuurlijke dingen proberen Want ben daar voorstander van), maar hij had er zeker 6 per dag… OOk met natuurlijke spray voor honden en andere natuurlijke methodes…

 

Voor de ene hond Werkt t voor de ander niet! Als t allemaal niet werkt zoals bij ons dan zou ik toch echt helaas adviseren om chemisch te geven…. Zelf heb ik al 1,5 jaar seresto bandje. Ook hier maandelijks heeft hij 4 teken dus ongv. 1 per week… maar Beter dan 6 per dag.

 

Van de pil ben ik bang te veel slechte dingen gelezen…. Ookal zal dat sws wel goed werken maar mocht je hond op slecht reageren kun je t niet snel uit zijn lichaam t krijgen drm toch seresto gekozen.

 

Dit is hoe ik t heb gedaan en mijn mening

honden page profiel GittjeGittje

Ik heb op advies van mijn dierenarts altijd Voor een Seresto vlooienband gekozen omdat het niet in de bloedbanen wordt opgenomen. Als een hond een halsband draagt, vind ik dit soms wel vervelend in functie van de breedte van de halsband. Met een tuigje vind ik het gemakkelijker.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik heb op advies van mijn dierenarts altijd Voor een Seresto vlooienband gekozen omdat het niet in de bloedbanen wordt opgenomen.

Als een hond een halsband draagt, vind ik dit soms wel vervelend in functie van de breedte van de halsband. Met een tuigje vind ik het gemakkelijker. "

Of dat helemaal klopt? Volgens mij als de huid ermee in contact komt, komt het wel degelijk in de bloedbaan en komt het in de lever terecht?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Was ook bloedzenuwachtig van die pil hoor van die gekke verhalen in verleden. Mijn dierenarts vertelde dat ze idd risicovol zijn bij rassen die epilepsie gevoelig zijn of het hebben. Zij dient het iig toe op haar eigen dieren. Ik houd me iig niet aan de elke 3maanden regel. Alleen als eerste vast blijft zitten en soms is het helemaal niet nodig een jaar. Heb nu nog steeds geen teek gezien.

 

honden page profiel User is goneUser is gone

honden foto van User is gone

" Van fenegriek kreeg mijn hond ook een apart geurtje, hij rook naar een bouillonblokje, haha! 
De kralen moeten idd onderhouden worden, precies zoals Willemijn het zegt. 
Deze maand trouwens tot nu toe geen enkele teek gehad !  "

Haha klopt wat je zegt over dat bouillonblokje. Ik las net een artikel waarin ze het over een Maggi geurtje hadden dat tevoorschijn kan komen. Er staat zelfs te lezen dat, wanneer het geurtje niet meer waarneembaar is, je de hoeveelheid best een beetje mag opkrikken. De geur is dus het signaal dat je goed zit.

 

Jaren geleden bij mijn vorige schat gebruikte ik wel eens knoflook door het eten, maar daar ben ik wel mee opgehouden vanwege de eventuele bloeddrukproblemen die het kan opleveren. Het bloed gaat dan ook te dun worden en bij een eventuele zware wonde kan het bloed dan moeilijk stollen.

honden page profiel User is goneUser is gone

honden foto van User is gone

" Neemolie ruikt idd heel kruidig, ik gebruik het voor Jenna als ze plekjes heeft van de allergie, een beginnende hotspot is er bij haar ook binnen het half uur mee opgelost. Neemolie gebruik ik idd uitwendig, maar de egyptische zwarte kummelolie krijgt Jenna inwendig, in kuurvorm. "

De geur van neemolie is pure nostalgie voor me. Mijn vorige hond hing er vol van tijdens de warme maanden :D

Waarvoor gebruikte je de zwarte kummelolie precies? En in welke maatstaf?

honden page profiel User is goneUser is gone

honden foto van User is gone

" Ik zelf bestel het bij…de kruidenbaron.nl.     "

Ik heb het antwoord ondertussen reeds zelf gevonden, maar toch bedankt mevrouw Bams :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Van fenegriek kreeg mijn hond ook een apart geurtje, hij rook naar een bouillonblokje, haha! 
De kralen moeten idd onderhouden worden, precies zoals Willemijn het zegt. 
Deze maand trouwens tot nu toe geen enkele teek gehad !  "

Maggie geur, ietsje minder geven dan nog blijft het werkzaam, de geur wordt dan wat minder voor ons mensen maar niet voor de teek en vlo….laughing     Ik geef het echt iedere dag, en ook ik hoor van bezoekers wat ruikt ogin lekker hahaha….

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb het antwoord ondertussen reeds zelf gevonden, maar toch bedankt mevrouw Bams :-) "

Niets moet….ogin heeft atopie mag geen chemie, ik kreeg het advies van de allergeoloog….en het werkt….laughing 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: reactie teek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^