Extreem allergisch Amstaffie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rosangela Rosangela

Hallo allemaal,

Ik ben echt wanhopig en dit is mijn laatste poging om erachter te komen van wat er aan de hand is met mijn hond Tai. 

Helaas door onwetendheid heb ik mijn Amstaffie via een niet erkende fokker gekocht.  De hond /puppy bleek al naar 2 week  allergisch te zijn. Had/heeft erg pijn in zijn  buik na het eten , rode bekje, erg jeuk en misselijkheid. 

Na vele onderzoeken zoals echo's van buikje,  bloed, plas, poep onderzoeken en  uiteindelijk openbuik operatie  ( wat vresselijk gedaan  werd met een hernia als complicatie), zijn ze  tot de  conclusie gekomen dat de hond Eosofile enteritis  heeft dus dunne darm ontsteking. Er is geen behandeling voor.

Na mijn gezeur kreeg  hij prednison, anti diarre midddel  en Cermia tegen de  misselijk en pijn.

Na een paar weken geen verschil, en na een paar maanden een kale en zielige hond te hebben met extra kosten voor herhaling consult en medicatie, heb ik besloten om ermee te stoppen met de dure rn schadelijke medicaties.

Hij gebruikt alleen nog Apoquel en Emeprid. Na veel online zoeken en op advies van natuurkunde dierenartsen gebruik  ik ook  kruiden tegen maagpijn zoal het merk  Puur , pre en probiotics en detox.

Na vele diëten  te hebben geprobeerd -naast zijn meds en kruigen_ , zoal kvv , Barf, vegetarisch en alle soort voer tegen allegie, en gevoelige darmen, ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn hond NIETS kan eten zonder lijden.

Na het eten moet hij altijd 1.3 uur liggen zuchten, hijgen, likken, snakken met  rode wang en warm lichaam  op de bank en zijn pootje in omhoog. Hij ruikt ook vies uit zijn bekje. Borrelende buik en uiteindelijk diarre met slijm.

Tai kan geen brokken eten want het is te zwaar voor hem/maag. Hij eet brokenpap (brokken met water in de mixer malen met enzymen).

Hij heeft sinds puppy  eetstoornis gekregen, dus durft niet te eten want hij weet dat het pijn  gaat doen. Zelfs vlees na de 2de dag pijn en last van buik, eet hij het ook niet meer. Ik moet zijn pap 5x dag in kleine porties geven (bekje spuiten want hij wilt het niet) Sinds kort likt hij het uit zijn boordje. 

Ik slaap al 3 jaar niet goed ( hij heeft dit sinds puppy) .Dierenarts en vrienden vragen om mijn fur baby in te laten slapen. Maar dat kan ik niet.  Want na zijn pijnlijke verterengings proces is hij een drukke vrolijke en extreem lieve hond. Hij ziet er ook goed uit( nou ja na veel creme smeren tegen de kale plekken en jeuk ) en is lekker gespierd.  Dus buiten zijn pijnanval en allergie  kan niemand zeggen dat hij iets mankeert. 

Zo lieve mensen kent iemand zo'n hond en of geval? Weet jullie iets dat zijn buikpijn , jeuk en misselijkheid kan verlichten? En kennen jullie een  andere specialist die meer verstand hierover heeft en niet alleen maar dure onderzoek vraagt zonder behandeling en dus een oplossing?

Kortom ik kan niet met vakantie want niemand wilt voor mijn hond zorgen  door zijn eetproblemen.  Daarnaast omdat  dat hij een Amstaffie /pitbull  soort is, wilt geen enkele opvang hem hebben. Ik ben moe door slaap tekort (s avond heeft hij er meer last van)  en ik heb in 3 jaar tijd geen vakantie  meer gehaad.

Iemand help mijn allergisch met  vertering probleem Amstaffie. TAI IS MIJN BABY en ik ga hem niet laten inslapen. 

Alle tips is welkom.

Ps !sorry voor mijn NL

Groetjes

Angela

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als je hond door dit alles, geen kwaliteit van leven heeft, dan zou ik 'm laten inslapen.

Zo te lezen heeft ie elke dag pijn, jeuk en misselijk.

Dat wil je niet voor je hond.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Je geeft al jaren medicatie en niets helpt, specialisten geweest, ?   Weet niet waar je woont maar ga naar een specialist die je kan helpen , geen eten kunnen verdragen kan natuurlijk niet, je zorgt voor je hond maar als die een eetstoornis heeft, bang om te eten omdat alles dan pijn gaat dien….heel verdrietig, ga naar je dierenarts en vraag een verwijzing naar een goede specialist.    Als ik het goed begrijp woon je niet in nederland ?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Heb je al eens een allergie test gedaan? Wij hebben een hond die ook heel snel misselijk werd, steeds moest overgeven en niks ging goed qua voeding. 

 

Uiteindelijk hebben wij een uitgebreide voedsel allergie test laten doen (deze konden we gewoon online bestellen). Waaruit kwam dat zij ook bijna geen koolhydraten/dierlijke vetten en eiwitten kon verdragen. Uit de test kwam dat ze wel kon tegen paard, konijn en rendier/hert, lam en wildzwijn. Nu krijgt ze alleen nog maar voeding van carnilove blik (rendier en hert. Wild zijn en lam) dit gaat goed. Mocht ze nu iets verkeerds binnen krijgen, is het wel weer mis met haar misselijkheid. Echter spuugt ze niet meer zo snel, nu alles wat rustiger is geworden.

 

Wij zijn ook bij een holistische dierenarts (den hoek) geweest. Hier heeft onze hond imuundruppels gekregen icm andere druppels om haar maag/darmen tot rust te laten komen aangezien deze erg geïrriteerd waren. Ze hoefde maar een kruimel van iets binnen te krijgen en het was mis. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Neem even contact op met Kelly Cogen van (online) praktijk natuurgeneeskunde en voeding. 

Zo'n zaken zijn niet geschikt voor forum meningen ;) 

Succes en sterkte! 

honden page profiel Rosangela Rosangela


Hallo allemaal

Dankjewel voor de reacties.

Ik woon al 20 jaar in Nederland.

En nee ik ga mijn hond niet laten inslapen want zoal ik al eerder zei is  hij buiten de pijnlijke vertering gewoon een normale gespierd en vrolijke hond. Allergietest heb ik  ook gedaan bij een dierenarts . Er werd alleen gluten en soja gevonden.  Dit is een contradictie met zijn diagnose Eosofile en hoe hij op de dierlijke voer reageert.

En ja ik ga een andere specialist zoeken. Daarom mijn vraag of jullie er eentje kennen en of zoiets hebben gezien.

En nee hij krijgt al maanden geen prednison meer. Zoals eerder gezegd alleen maar apoquel, emepride tegen misselijkheid en kruiden tegen gevoelige maag. Verder alle DIERLIJKE  soort  voer geprobeerd.

Dus lieve mensen behalve  advies over een specialist of iemand zo n hond heeft, een paar tips geven over een of andere voer meds en kruiden. Wordt advies over mijn baby laten inslapen niet beantwoord. Ook als hij erg slecht aan toe was, zou ik hem niet laten inslapen omdat het extra werk geven. Gelukkig is zijn nieuwe dierenarts hier het ook met eens.

Zo aub andere tips en of advies geven

Groetjes

Angela

honden page profiel Rosangela Rosangela

Hi Lola. 

Je hond heeft bijna dezelfde als die van mij. Hij spuugd niet alleen snakken en hijgen wanneer hij last heeft. Eerlijk gezegd als hij van de buikpijn af kon, was hij normaal. Het light echt aan zijn voer want wanneer hij niet eet of tijdens  de pauze tussen voer, is hij echt een  normale ondeugende en drukke hond. Echt een  aanhankelijke  lieve baby.

Ik ga alweer een allergietest doen. Misschien is die van je iets beter dan bij de dierarts (250 euro). Opwelke site heb je dit gekocht?Kan je mij vertellen wat en welke merk dat druppels is?

Ik heb geen auto en mijn hond mag niet in de bus (discriminatie tegen mijn pitbull/Amstaffie is heftig)

Een specialist dat te is ver bevestigd  is voor mij lastig. 

Groetjes

Angela

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik snap dat je niet peins om je hond in te laten inslapen,je houdt er enorm veel van.

 

Maar ik ben het eens met een Ruby,een hond die niet kan eten zonder pijn als gevolg lijdt.

Het enige waar een hond echt voor leeft is eten als dat niet meer kan zonder pijn  dan wordt het leven lijden.

 

Je hond heeft ook hernia,heeft hij daar ook last van?

 

je zal hier genoeg advies krijgen van mensen die ervaring hebben met honden met huidklachten,voeding,maar heel vaak loop je er financieel op leeg.

En nee vakantie zit er niet in maar dat zit er eigenlijk voor niemand in die een oudere hond,zieke hond heeft of een gewoon een ziek hondje.

 

Pension is ook geen kwestie van het ras, die moeten ook geen hond met een medisch rugzakje.

 

Ik hoop dat je een oplossing vindt,het is verdrietig om een zieke hond te hebben,sterkte!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Rosangela, ook niet als je hond gemuilkorft is ?    Waar woon je ongeveer dan kunnen we misschien in de buurt een goede arts aanraden voor je hond.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Hi Lola. 
Je hond heeft bijna dezelfde als die van mij. Hij spuugd niet alleen snakken en hijgen wanneer hij last heeft. Eerlijk gezegd als van de buikpijn af kon was hij normaal. Het licht echt aan zijn voer want wanneer hij niet eet of de pauze tussen voer is hij echt normaal, ondeugende en drukke hond. Echt een baby O aanhankelijk en lief.
Ik ga alweer een allergietest doen. Misschien is die van je iets beter dan bij de dierarts (250 euro). Opwelke site heb je dit gekocht?Kan je mij vertellen wat en welke merk dat druppels is?
Ik heb geen auto en mijn hond mag niet in de bus (discriminatietgene mij pitbull/Amstaffieis heftig)
Een specialist dat te ver bevestigd  is , is voor mij lastig. 
Groetjes
Angela "

Ik had een hond die iedere ochtend smakte en hijgde,die was misselijk,ik gaf haar s'avonds voor het slapen gaan altijd een boterham of een handje brokken en s'morgens nergens geen last van,die werd misselijk van een lege maag.

 

Normaal gesproken mogen honden kort aangelijnd in de bus,als je hond braaf is niet uitvalt dan kan een chauffeur dat in principe niet weigeren.

 

Huisdieren in het Stad- en streekvervoer

Huisdieren mogen gratis meereizen in de bus, tram of metro. Houd rekening met de onderstaande regels:

 • Lijn je hond kort aan;
 • Honden mogen niet op de stoel;
 • Vervoer andere huisdieren als handbagage in een bijvoorbeeld een reismandje.

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Hier een topic over een hondje met dezelfde aandoening 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/204756/-eosinofiele-enteritis-.php

 

honden page profiel Rosangela Rosangela

Dankjewel Bulleke , ik ga na mijn werk dat lezen/bekijken.

En nee Willem ook niet gemuilkorft,  misschien was dit door een buschauffeur.  Ik  heb daarnaar niet meer geprobeerd.

En ik begrijp wel wanneer mensen zeggen dat hij geen kwaliteit leven meer heeft door de pijn. Maar het is niet zo n extreem pijn dat hij niets meer kan en gelukkig  is het  kortdurende. Na max 1.3 uur, vaak minder dan dit,  is hij weer klaar en wilt spellen. Hij heeft geen last van zijn hernia. Het is alleen een kleine opening in de buikspier dat ontstond door de buikoperatie . Enige wat hij echt last van heeft is misselijkheid. Ik heb ook het gevoel dat hij snel honger krijgt (krijgt geen solide voer) en hierdoor krijgt  hij ook last van zijn buikje.

Maar geloof me als hij extreem  pijn had, dan had ik sterke pijnstillers gevraagd aan de dokter. Maar volgens de dokter  is het niet nodig. Af en toe buscopan. Maar dit werkt niet goed voor hond. Hij krijgt tegen de borrelende buik noriet wat ook een pijn verzachtende werking heeft zei zijn dokter.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Je schrijft dat je verschillende diëten hebt geprobeerd, maar het kan zijn dat hier nog niet de juiste tussen heeft gezeten. 

Mijn eigen hond heeft ook allergieën voor veel dierlijke eiwitten, maar ook voor bijvoorbeeld aardappel. Aangezien veel hypoallergeen voer wordt aangevuld met aardappel, zal 99% van het aanbod alsnog een allergische reactie uitlokken. Een hypo-allergeen dieet wil dus niet per definitie zeggen dat een hond er niet allergisch voor kan zijn. Er zijn maar twee merken brokken die mijn hond kan eten. Je kan ook nog te maken hebben met “kruisbesmetting” (weet er even geen beter woord voor). Een vegetarisch dieet kan een stap in de goede richting zijn, maar als je alsnog dingen zoals kaas geeft (en kaas komt van melk, en melk komt van koe) ben je alsnog de sjaak bij de meest gevoelige honden. Het kan echt heel ingewikkeld zijn om dit uit te zoeken. Het is ook belangrijk dat je hond absoluut niks anders eet dan het voer dat jij geeft. Sommige honden eten buiten stiekem.

Heb je eigenlijk al een eliminatiedieet geprobeerd? Als mijn hond zo veel last had als de jouwe, zou ik dit persoonlijk vrij extreem durven aanpakken. Bijvoorbeeld een tijdje nog maar maximaal twee soorten voedingsstoffen geven, jammer dan dat de hond tekorten oploopt, dat doet hij toch al. Misschien kan je overleggen met de dierenarts of zoiets een mogelijkheid kan zijn? (Ik noem ook maar wat hoor..altijd eerst overleggen met een deskundige). Dan heb je in ieder geval antwoord of dit ooit oplosbaar gaat zijn met voeding of dat er toch iets anders speelt. 


Ik vind het trouwens vreemd dat er bij de DA niks uit de allergietest kwam. Was dit wel een bloedtest? Bij mijn hond kwam er een hele rits aan allergieën voorbij. Natuurlijk is zo’n test niet volledig betrouwbaar, maar het zou denk ik wel een indicatie moeten geven. Kan er mogelijk meer aan de hand zijn dan een allergie?

 

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Heb je ook al eens een eliminatie dieet gedaan? 

En dan niet alleen 8 weken lang met een soort vlees, geen granen en andere toevoegingen. 

Maar heb je dat dan ook geprobeerd met vegan (niet vegetarisch) voer?

 

Ik heb namelijk een hond die allergisch is voor iedere dierlijke eiwit.

Ze kan dus alleen tegen voer waar geen vlees, maar ook geen dierlijke bijproducten in zit. Veel vegetarisch voer zit toch kip meel in waar ze dus ook al op reageert.

 

Daarnaast moet ik dus ook bij haar supplementen goed lezen of er geen dierlijke toevoegingen in zitten. Zo kan ze ook niet tegen paardenvet en krijgt dus algenolie enz enz.

 

Ik heb nu van 3 verschillende dierenartsen, waarvan een een maag/darm specialist, te horen gekregen dat allergie testen zonde van het geld is, aangezien ze onbetrouwbaar zijn.

Toevallig eergisteren nog. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

Heb je al monodieet van vis / insecten / of vegan voer geprobeerd? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Je zou je verhaal eens door kunnen sturen naar dr. Hagen Plantinga, een voedingsdeskundige die ook online consulten maakt en kijken wat zij adviseert om te doen.

Digitaal Consult | Vetami

Zelf hier ook een erg allergische hond, ik ben begonnen met barfen, maar uiteindelijk doet ze het het best op vegane voeding met wat supplementen. Ik heb er nog een tijdje insektenkvv bij gegeven  maar dat is hier erg moeilijk te krijgen en had eigenlijk voor haar geen meerwaarde.

 

Lastig hoor het is vaak een hele uitzoekerij. Hoe is de darmonsteking veroorzaakt is dat bekend? Ik denk ook dat de darmen eerst tot rust moeten gaan komen zodat ze kunnen genezen. Allemaal heel lastig omdat in de darmen ook een groot deel van het immuunsysteem is, waardoor in principe op alles gereageerd zou kunnen worden en daarom allergietesten alleen aangeven waar je hond op dat moment overgevoelig voor is. Allergieen bestaan, maar meestal hebben we het over overgevoeligheden en die varieren, dat is het lastige ervan.

honden page profiel Rosangela Rosangela

" Heb je ook al eens een eliminatie dieet gedaan? 
En dan niet alleen 8 weken lang met een soort vlees, geen granen en andere toevoegingen. 
Maar heb je dat dan ook geprobeerd met vegan (niet vegetarisch) voer?
 
Ik heb namelijk een hond die allergisch is voor iedere dierlijke eiwit.
Ze kan dus alleen tegen voer waar geen vlees, maar ook geen dierlijke bijproducten in zit. Veel vegetarisch voer zit toch kip meel in waar ze dus ook al op reageert.
 
Daarnaast moet ik dus ook bij haar supplementen goed lezen of er geen dierlijke toevoegingen in zitten. Zo kan ze ook niet tegen paardenvet en krijgt dus algenolie enz enz.
 
Ik heb nu van 3 verschillende dierenartsen, waarvan een een maag/darm specialist, te horen gekregen dat allergie testen zonde van het geld is, aangezien ze onbetrouwbaar zijn.
Toevallig eergisteren nog.  "

Niet vegan maar vegetarische geprobeerd. Ook insecten. En idd overal zit dierlijke vet in. Ik word hier gek van...En ja ik ben al deze tijd bezig met elimineren. 

Ik ga de bovengenoemde natuurkunde bellen. 

En dankjewel lieve mensen. Er zijn mensen hier  bij gekomen  met honden dat een beetje dezelfde problemen heeft als die van mij. Gelukkig hebben ze hun hond niet laten inslapen. 

Ik wacht op meer tips voor mijn fur baby

honden page profiel Rosangela Rosangela

" Heb je al monodieet van vis / insecten / of vegan voer geprobeerd?  "

Ja. Hij eet alleen maar mono. Momenteel konijn maar na 3 maanden begon weer met van bijna niet kunnen verdragen nasr helemaal niet kunnen. Dus weer een nadere smaak zoeken.

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Niet vegan maar vegetarische geprobeerd. Ook insecten. En idd overal zit dierlijke vet in. Ik word hier gek van...
Ik ga de natuurkunde bovengenoemd bellen. 
En dankjewel lieve mensen. Er zijn mensen hier  bij gekomen  met honden dat een beetje dezelfde problemen heeft als die van mij. Gelukkig hebben ze hun hind niet laten inslapen. 
Ik wacht op meer tips voor.mijn fur baby "

In de vegan variant zit dus geen dierlijke eiwitten. Voor mijn hond is dat echt de uitkomst geweest. Die heeft nu nergens meer last van tenzij ze iets van straat vreet of van de andere honden jat. 

honden page profiel Rosangela Rosangela

Mijn baby hond is wel allergisch voor lijnzaad en soja. HIJ KAN OOK NIET ZO GOED tegen gluten.  Wat voor merk gebruik je?

 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

" Hi Lola. 
Je hond heeft bijna dezelfde als die van mij. Hij spuugd niet alleen snakken en hijgen wanneer hij last heeft. Eerlijk gezegd als hij van de buikpijn af kon, was hij normaal. Het light echt aan zijn voer want wanneer hij niet eet of tijdens  de pauze tussen voer, is hij echt een  normale ondeugende en drukke hond. Echt een  aanhankelijke  lieve baby.
Ik ga alweer een allergietest doen. Misschien is die van je iets beter dan bij de dierarts (250 euro). Opwelke site heb je dit gekocht?Kan je mij vertellen wat en welke merk dat druppels is?
Ik heb geen auto en mijn hond mag niet in de bus (discriminatiet tegen mij pitbull/Amstaffie is heftig)
Een specialist dat te ver bevestigd  is , is voor mij lastig. 
Groetjes
Angela "

Bij de holistische dierenarts den hoek heb ik de druppels gekocht, dat maken zij zelf. Deze voedingstest was maar iets van 30 euro dacht ik. Er kwam bijv ook uit dat ze alleen tijd boekweit kan, als koolhydraat. Ik heb het destijds online gekocht bij oervoer.com. Zij verkopen dit niet meer maar bij genoeg andere sites kun je dit bestellen. Het heet VOA test hond. Je kunt kiezen wat je wilt testen. Wij hebben eiwitten, vetten, groente en fruit gedaan. Ik zou zoveel mogelijk testen.

 

Even een reactie op het inslaap bericht. Ik zou mijn hond voor dit nooit laten inslapen, we zijn naar ontzettend veel specialisten geweest en het gaat al jaren goed. Echter had mijn hond na het eten last van misselijkheid/braken. Als zij de hele dag, ontzettende jeuk had en er was geen oplossing. Dan had ik haar wél uit haar leiden verlost. Je kunt je niet voorstellen hoe het is om dag en nacht jeuk te hebben, dit is vele malen erger dan pijn. 

honden page profiel Rosangela Rosangela

Dankjewel voor je advies.

En ja ik weet dat jeuk ook erg is. Ik ga nog een paar dingen uitproberen. Ik kan gewoon niet hem laten inslapen ????

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Niet vegan maar vegetarische geprobeerd. Ook insecten. En idd overal zit dierlijke vet in.  "

Ik heb maar heel snel gegoogeld en ik vind toch direct insecten voer waar helemaal geen dierlijke vet in zit. 

Bv: "Concept for Life" of "Green Petfood Insect Dog hypoalleregeen".. Er zullen zeker nog veel meer zijn..

En in vegan voer zitten er per definitie geen ingrediënten van dierlijke oorsprong.  

 

honden page profiel Rosangela Rosangela

Hi lara 

Wat ik.ermee.bedoelde met insect is dat ik van alle merk en bliksoort heb geprobeerd. Hij kan niet tegen en insect wilt hij ook niets eens eten. Dit is het enige voer dat hij echt niet binnen krijgt.  Hij rent weg :).

Met ander soort vlees eet hij de pap wel maar krijg last van zij buikje. Toch eet hij nog een keer met motivatie.  Maar insect  pff dit haat hij met zijn hele ziel.

Maar dankjewel hoor. 

Ik ga vanavond de VOA Totaal pakket  voor hem bestellen. Ik weet dat een voedselallergie test idd niet betrouwbaar is, maar ik ben wanhopig. 

Iedere ideeën is van heart welkom

Groetjes

Angela

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Ik voer Bio vega van Yarrah.

De vegetarische variant lijkt er heel veel op, bijna de zelfde zak. Daar kan die van mij dus al niet tegen. Dus wel goed kijken naar je de vega hebt. 

In de ingrediënten staat ook of wel wel of geen dierlijke eiwitten/bijproducten in zitten.

honden page profiel Rosangela Rosangela

" Je schrijft dat je verschillende diëten hebt geprobeerd, maar het kan zijn dat hier nog niet de juiste tussen heeft gezeten. 
Mijn eigen hond heeft ook allergieën voor veel dierlijke eiwitten, maar ook voor bijvoorbeeld aardappel. Aangezien veel hypoallergeen voer wordt aangevuld met aardappel, zal 99% van het aanbod alsnog een allergische reactie uitlokken. Een hypo-allergeen dieet wil dus niet per definitie zeggen dat een hond er niet allergisch voor kan zijn. Er zijn maar twee merken brokken die mijn hond kan eten. Je kan ook nog te maken hebben met “kruisbesmetting” (weet er even geen beter woord voor). Een vegetarisch dieet kan een stap in de goede richting zijn, maar als je alsnog dingen zoals kaas geeft (en kaas komt van melk, en melk komt van koe) ben je alsnog de sjaak bij de meest gevoelige honden. Het kan echt heel ingewikkeld zijn om dit uit te zoeken. Het is ook belangrijk dat je hond absoluut niks anders eet dan het voer dat jij geeft. Sommige honden eten buiten stiekem.
Heb je eigenlijk al een eliminatiedieet geprobeerd? Als mijn hond zo veel last had als de jouwe, zou ik dit persoonlijk vrij extreem durven aanpakken. Bijvoorbeeld een tijdje nog maar maximaal twee soorten voedingsstoffen geven, jammer dan dat de hond tekorten oploopt, dat doet hij toch al. Misschien kan je overleggen met de dierenarts of zoiets een mogelijkheid kan zijn? (Ik noem ook maar wat hoor..altijd eerst overleggen met een deskundige). Dan heb je in ieder geval antwoord of dit ooit oplosbaar gaat zijn met voeding of dat er toch iets anders speelt. Ik vind het trouwens vreemd dat er bij de DA niks uit de allergietest kwam. Was dit wel een bloedtest? Bij mijn hond kwam er een hele rits aan allergieën voorbij. Natuurlijk is zo’n test niet volledig betrouwbaar, maar het zou denk ik wel een indicatie moeten geven. Kan er mogelijk meer aan de hand zijn dan een allergie?
  "

Hii

Je hebt gelijk, ik betwijfel of hij idd alleen maar allergisch is.voor soja, lijnzaad, dierlijke eiwit.  Hij kan ook geen aardappelen en rijst verdragen. De  alergietest via de DA wijstop soja en gluten allergie maar geen dier? Raar want hij krijgt wel last van zijn buik na een stukje vlees of blikje. 

Ja hij krijgt af en toe stukje brood van mij want reageert toch al op.

Inmiddels ken ik alle merken en soort voer van brokken , blik en kvv. Hij doet qua spieren,vacht  en energie erg goed op kvv. Maar helaas halve uurtje later ligt op de bankt puffen en zuchten met pootjes omhoog. Dan naar 1.3 uur  zakt de pijn of wat dan ook is wat hij voelt  weer weg en is hij volop energie en speels. 

Ik weet het niet meer. :(

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Hi lara 
Wat ik.ermee.bedoelde met insect is dat ik van alle merk en bliksoort heb geprobeerd. Hij kan niet tegen en insect wilt hij ook niets eens eten. Dit is het enige voer dat hij echt niet binnen krijgt.  Hij rent weg :-).
Met ander soort vlees eet hij de pap wel maar krijg last van zij buikje. Toch eet hij nog een keer met motivatie.  Maar insect  pff dit haat hij met zijn hele ziel.
Maar dankjewel hoor. 
Ik ga vanavond de VOA Totaal pakket  voor hem bestellen. ik weet dat een voedselallergie test idd niet betrouwbaar is, maat ik ben wanhopig. 
Iedere ideeën is van heart welkom
Groetjes
Angela "

Geen dank en alle begrip hiervoor.

Maar als ik het zo lees, dan kan jouw hond ook niet tegen vegan voer, want daar zitten bijna altijd (zoete) aardappelen in. 

Ik denk dat je idd best met een voedingsdeskundige contact opneemt. Ik heb toch enkele namen hierboven zien passeren. Hopelijk vinden jullie samen een oplossing.   

 

 

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Je zou je verhaal eens door kunnen sturen naar dr. Hagen Plantinga, een voedingsdeskundige die ook online consulten maakt en kijken wat zij adviseert om te doen.
Digitaal Consult | Vetami
Zelf hier ook een erg allergische hond, ik ben begonnen met barfen, maar uiteindelijk doet ze het het best op vegane voeding met wat supplementen. Ik heb er nog een tijdje insektenkvv bij gegeven  maar dat is hier erg moeilijk te krijgen en had eigenlijk voor haar geen meerwaarde.
 
Lastig hoor het is vaak een hele uitzoekerij. Hoe is de darmonsteking veroorzaakt is dat bekend? Ik denk ook dat de darmen eerst tot rust moeten gaan komen zodat ze kunnen genezen. Allemaal heel lastig omdat in de darmen ook een groot deel van het immuunsysteem is, waardoor in principe op alles gereageerd zou kunnen worden en daarom allergietesten alleen aangeven waar je hond op dat moment overgevoelig voor is. Allergieen bestaan, maar meestal hebben we het over overgevoeligheden en die varieren, dat is het lastige ervan. "

Mw. Plantinga heeft mij ook goed geholpen,maar klachten waren lang niet zo erg. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Mw. Plantinga heeft mij ook goed geholpen,maar klachten waren lang niet zo erg.  "

mooi dat ze je heeft kunnen helpen

Bij Jenna waren de klachten wel hevig, maar ook niet zo erg als TS het beschrijft. Hopelijk kan iemand haar toch helpen.

 

Misschien is het ook een idee om onder begeleiding van een voedingsdeskundige zelf voor de hond te koken, dan weet je tenminste precies wat er in zit. Zelf zou ik ook voor biologisch voer kiezen, om zo min mogelijk risico te nemen.

 

 

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

" Geen dank en alle begrip hiervoor.
Maar als ik het zo lees, dan kan jouw hond ook niet tegen vegan voer, want daar zitten bijna altijd (zoete) aardappelen in. 
Ik denk dat je idd best met een voedingsdeskundige contact opneemt. Ik heb toch enkele namen hierboven zien passeren. Hopelijk vinden jullie samen een oplossing.   
 
 
  "

Er zitten geen zoete aardappel in de Bio vega van Yarrah die ik voer. 

Wel sojabonen.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Volle anaalklieren, probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^