Eosinofiele enteritis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Volgende week heb ik diagnostisch/behandelplan gesprek met arts, maar ondertussen ben ik me alvast weer wat aan het oriënteren op rol van voeding en ondersteunde supplementen.

 

Iedere hond is en reageert weer anders, maar waar kan ik  rekening mee te houden wat betreft deze aandoening en voeding (aanvullende supplementen) om hem zo stabiel mogelijk te krijgen? Do's en don'ts. Ik hoop op wat reactie van (ervarings)deskundigen om zo mijn weg er wat in te kunnen vinden.

 

Laatste jaar krijgt Jip dlg 'passion' ocean fish. Ik was sowieso al van plan te switchen en kan nu gerichter op zoek gaan naar iets wat hem ondersteunt en zo klachtenvrij en stabiel mogelijk houdt. Voeding is niet de enige trigger, stress lijkt grootste uitlokkende factor, dus ook op punt orienteer ik me nog wat er te behalen valt. De dierenarts zal ook een visie hebben die zeker meeneem in overwegingen. Maar mijn ervaring is dat hier op het forum ook wel wat expertise rondloopt (al zijn die het ook niet allemaal eens met elkaar ) en het is nu niet bepaald mijn hobby. 

 

Ben benieuwd

 

 edit. 5 november. Topictitel veranderd van Crohn in de officiele benaming eosinofiele enteritis. Beide auto immuunziekte, maar bij honden heet het geen ziekte van crohn. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " Eosinofiele enteritis " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Petra wat moeilijk is dit, ziekte van crohn is heel complex, voor mensen is dat al een hele uitzoeken , mijn vriendin heeft deze aandoening, en vaak is het dat een behandelingsplan voor ieder weer anders is, wel mooi dat er mee gedacht wordt, en ja ik hoop dat er iets is waar jou hond het goed op doet, hoop dat je er met je arts er uit kan komen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Toevallig kwam ik vanmiddag deze sites tegen, aangezien ik me aan het verdiepen ben in de chinese kijk op gezondheid. Chinese kruiden zouden goede supplementen kunnen zijn.

 

http://vitalitymagazine.com/article/autoimmune-diseases-treatment-with-tcm-part-one/

 

http://www.brookbyherbs.co.nz/blog/479126

Je zou je ook nog in acupressuur kunnen verdiepen om zelf iets te doen

 

http://www.luckydoghealth.com/dogacupressurechart.htm

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Arme Jip! 

Op barf plaats stond vlees voeren en absoluut geen kolidraten. De darm zo min mogelijk belasten. Is ook wel logisch.

Chinese kruiden speciaal voor de darmen en de innerlijke rust zou heel goed zijn. 

Volgens mij kent Roos, Jeff en Waldo iemand die ze samen stelt

Krijgt hij ook corticosterïoide? 

 

Hopelijk vind je je weg hierin!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Pea Pure zou kunnen werken, Yukka kan ook goed werken, en als je hond tegen koe kan ,biest, mensen hebben er veel aan, dus waarom dieren niet.

Zelf geef ik Pea pure voor darmontstekingen, de Yukka olie deed niet veel, maar dat is bij elke hond anders.

Ik zou zeggen, pea Pure en biest, ik zelf ben al een tijdje op zoek naar paarden biest, omdat Faro niet tegen koemelk kan, lactulose zit er niet zo veel in, maar net te veel voor hem.

Ik geef regelmatig kammille thee werkt verzachtend op maag en darmen,een beetje manuka honing er door heen en hij vind het heerlijk.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Idd rauwe voeding zonder granen, zonder premix. Dus ook geen mee gemalen granen door maag inhoud. Denk aan Carnivoer Wild, Carnivoer eend, Tinlo Deluxe pakket. Manuka en kamille thee is ook een goede.
Verder kun je gezuiverde visolie geven. Bewaar de visolie wel in de koelkast!

Beterschap.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Arme Jip! 
Op barf plaats stond vlees voeren en absoluut geen kolidraten. De darm zo min mogelijk belasten. Is ook wel logisch.
Chinese kruiden speciaal voor de darmen en de innerlijke rust zou heel goed zijn. 
Volgens mij kent Roos, Jeff en Waldo iemand die ze samen stelt
Krijgt hij ook corticosterïoide? 
 
Hopelijk vind je je weg hierin! "

 ja via Roos ben ik erop gekomen en ben erg enthousiast, stuur haar even een pbtje anders, zij kan je vast verder op weg helpen.

honden page profiel Chyta Chyta 3 doggies

honden foto van Chyta

Wat ontzettend sneu en moeilijk !!

Mijn vecht vriend   Schoonmoeder en zoon hebben de Ziekte van Crohn .

Er zijn bijna geen overeenkomsten WB de voeding . De één kan melk verdragen , de ander loopt erop leeg .

Mijn man krijgt gegarandeerd een afsluiting als hij sperziebonen eet , moeders ( helaas overleden) en zoon kunnen het gewoon eten .

Het is echt een hele zoektocht om het een beetje in goede banen te laten lopen !!

En stress is / was bij alle drie gegarandeerd een op Vlaming .

Voor mensen zijn er verschillende medicatie's , die er waarschijnlijk ook voor honden zijn .. Maar wat heel nauwlettend in de gaten moet worden gehouden zijn de Ijzerwaarde 's .

Hoop dat je er ietsie aan hebt 

Groetjes Mieke 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Een hele goeie Mieke de zeeuw, ijzerwaarden, B12 zijn echt vitamine die dan slecht opgenomen worden, misschien wel meer, maar dat weet ik even niet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ja idd de opname van de voedingsstoffen wordt ook bemoeilijkt, van mijn werk was een bewoonster die veel te weinig foliumzuur in haar bloed had hierdoor, met daardoor enorm veel problemen.

 

Jip kreeg dacht ik ook al extra supplementen?

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Dank je wel voor alle reacties, fijn.

 

Inderdaad heel sneu, maar dat was het natuurlijk altijd al. Ben wel blij dat ik nu een nieuw aanknopingspunt heb. Ik heb afgelopen week telefonisch beknopt de uitslag gekregen. Hoop volgende week meer duidelijkheid te krijgen. Hij wordt vooralsnog niet behandeld met prednison. Het is nu een kwestie van alle her en der uitkomsten (die ook veel vraagtekens achter lieten)  bij elkaar leggen en bepalen waar de focus op moet komen te liggen.

 

Vers vlees is voor mij eigenlijk geen optie meer. Daar heeft hij in verleden heel veel gedonder mee gehad qua verdragen en vertering. Nu op brok spelen klachten zich met name af in bovenste deel van spijsverteringsstelsel. Hoewel ik aan structuur van ontlasting wel kan zien of hij goed verteerd en indikt of minder. Waar hij op vlees ook vaker ontlastingpoblemen had (onvoorspel onregelmatig patroon), en verteringsproblemen, heeft hij nu oa met name last van regurgiteren, soms overgaand in braken. Pijnaanvallen en misselijkheid, boeren, kuchen reverse sneezing, eten niet wegkrijgen. Het zoeken is weer begonnen wat hij dan wel goed verdraagt. Opvlammingen worden gegarandeerd uitgelokt door bovenmatig stress. Dus ook dat verdiend nog aandacht, al heb ik daar al heel veel winst behaald. Maar kan het leven niet in totaliteit  regeren.

 

Hij heeft een tijdje chinese kruiden via Tannetje gehad (staat ook nog op mijn lijstje dus dank voor de links Arina ) toen we nog dachten dat het een allergie was. Visolie krijgt hij al geruime tijd. Yukka las ik ook ergens, moeite waard om nader te bekijken. Zo ook colostrum therapie. Dat sluit aan bij jou tip over biest Yoop. Pea pure heb ik al eens bekeken, maar vanwege onvoldoende documentatie weet ik niet of dit samen kan met de clomicalm. Dat is wel iets waar rekening mee heb te houden, geldt eigenlijk voor alles.

 

Kamillethee drink ik zelf dagelijks, dus vanaf vandaag Jip ook een kopje  hij vond het lekker. 

 

Mieke, periode van stress wordt hier ook geheid gevolgd door een opvlamming. Je tip (en van Yoop b12) mbt ijzerwaardes neem ik mee op vragenlijst naar dierenarts. Bloedbeeld liet eerder zien dat hij toen licht gedehydrateert (in verleden ook al, maar weten we aan stress) en urineonderzoek toonde spoortjes bloed en eiwitten aan en wat verhoogde leverwaarden. Ook een paar keer ketonen, maar dat was de laaste keer (tijdens opvlamming) afwezig. Dit overigens nog niet goed te interpreteren, dus ben nu wel benieuwd of dat nu met deze diagnose anders is.

 

Wat betreft voeding is het echt zoeken. Waar hij het super op doet is gekookte koolvis met boontjes (gepureerd) dat is prima tijdens opvlamming, maar te eenzijdig op de lange termijn. Maar goed, tussen opvlammingen in verdraagt hij ook meer. De kunst is datgene te vinden wat geen uitlokker is, goed opgenomen wordt en ook nog lekker is . En daar dan braaf bij blijven. Hoewel ik de tips mbt vlees snap durf ik dat risico niet te nemen. Hij is al 1x met spoed op de ok beland omdat hij het simpelweg niet kon verteren en doodziek werd.

 

Tot zover bedankt voor de input. Helpt enorm mee bij het erin verdiepen.

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

" ja idd de opname van de voedingsstoffen wordt ook bemoeilijkt, van mijn werk was een bewoonster die veel te weinig foliumzuur in haar bloed had hierdoor, met daardoor enorm veel problemen.
 
Jip kreeg dacht ik ook al extra supplementen? "

 Ik ga sowieso overleggen of aanvullende bloedonderzoek zinvol is. Momenteel krijgt Jip enkel nog visolie. Ben voorzichtig ivm met de clomicalm.

 

Ook heb ik me via hier aangemeld voor gratis consult van natuurgenezer in opleiding. Kan geen kwaad om het via beide kanten te benaderen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Dank je wel voor alle reacties, fijn.

 

Inderdaad heel sneu, maar dat was het natuurlijk altijd al. Ben wel blij dat ik nu een nieuw aanknopingspunt heb. Ik heb afgelopen week telefonisch beknopt de uitslag gekregen. Hoop volgende week meer duidelijkheid te krijgen. Hij wordt vooralsnog niet behandeld met prednison. Het is nu een kwestie van alle her en der uitkomsten (die ook veel vraagtekens achter lieten)  bij elkaar leggen en bepalen waar de focus op moet komen te liggen.

 

Vers vlees is voor mij eigenlijk geen optie meer. Daar heeft hij in verleden heel veel gedonder mee gehad qua verdragen en vertering. Nu op brok spelen klachten zich met name af in bovenste deel van spijsverteringsstelsel. Hoewel ik aan structuur van ontlasting wel kan zien of hij goed verteerd en indikt of minder. Waar hij op vlees ook vaker ontlastingpoblemen had (onvoorspel onregelmatig patroon), en verteringsproblemen, heeft hij nu oa met name last van regurgiteren, soms overgaand in braken. Pijnaanvallen en misselijkheid, boeren, kuchen reverse sneezing, eten niet wegkrijgen. Het zoeken is weer begonnen wat hij dan wel goed verdraagt. Opvlammingen worden gegarandeerd uitgelokt door bovenmatig stress. Dus ook dat verdiend nog aandacht, al heb ik daar al heel veel winst behaald. Maar kan het leven niet in totaliteit  regeren.

 

Hij heeft een tijdje chinese kruiden via Tannetje gehad (staat ook nog op mijn lijstje dus dank voor de links Arina ) toen we nog dachten dat het een allergie was. Visolie krijgt hij al geruime tijd. Yukka las ik ook ergens, moeite waard om nader te bekijken. Zo ook colostrum therapie. Dat sluit aan bij jou tip over biest Yoop. Pea pure heb ik al eens bekeken, maar vanwege onvoldoende documentatie weet ik niet of dit samen kan met de clomicalm. Dat is wel iets waar rekening mee heb te houden, geldt eigenlijk voor alles.

 

Kamillethee drink ik zelf dagelijks, dus vanaf vandaag Jip ook een kopje  hij vond het lekker. 

 

Mieke, periode van stress wordt hier ook geheid gevolgd door een opvlamming. Je tip (en van Yoop b12) mbt ijzerwaardes neem ik mee op vragenlijst naar dierenarts. Bloedbeeld liet eerder zien dat hij toen licht gedehydrateert (in verleden ook al, maar weten we aan stress) en urineonderzoek toonde spoortjes bloed en eiwitten aan en wat verhoogde leverwaarden. Ook een paar keer ketonen, maar dat was de laaste keer (tijdens opvlamming) afwezig. Dit overigens nog niet goed te interpreteren, dus ben nu wel benieuwd of dat nu met deze diagnose anders is.

 

Wat betreft voeding is het echt zoeken. Waar hij het super op doet is gekookte koolvis met boontjes (gepureerd) dat is prima tijdens opvlamming, maar te eenzijdig op de lange termijn. Maar goed, tussen opvlammingen in verdraagt hij ook meer. De kunst is datgene te vinden wat geen uitlokker is, goed opgenomen wordt en ook nog lekker is . En daar dan braaf bij blijven. Hoewel ik de tips mbt vlees snap durf ik dat risico niet te nemen. Hij is al 1x met spoed op de ok beland omdat hij het simpelweg niet kon verteren en doodziek werd.

 

Tot zover bedankt voor de input. Helpt enorm mee bij het erin verdiepen. "

 Mag ik vragen wat je aan rauw geprobeerd hebt en voor hoe lang?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Dank je wel voor alle reacties, fijn.
 
Inderdaad heel sneu, maar dat was het natuurlijk altijd al. Ben wel blij dat ik nu een nieuw aanknopingspunt heb. Ik heb afgelopen week telefonisch beknopt de uitslag gekregen. Hoop volgende week meer duidelijkheid te krijgen. Hij wordt vooralsnog niet behandeld met prednison. Het is nu een kwestie van alle her en der uitkomsten (die ook veel vraagtekens achter lieten)  bij elkaar leggen en bepalen waar de focus op moet komen te liggen.
 
Vers vlees is voor mij eigenlijk geen optie meer. Daar heeft hij in verleden heel veel gedonder mee gehad qua verdragen en vertering. Nu op brok spelen klachten zich met name af in bovenste deel van spijsverteringsstelsel. Hoewel ik aan structuur van ontlasting wel kan zien of hij goed verteerd en indikt of minder. Waar hij op vlees ook vaker ontlastingpoblemen had (onvoorspel onregelmatig patroon), en verteringsproblemen, heeft hij nu oa met name last van regurgiteren, soms overgaand in braken. Pijnaanvallen en misselijkheid, boeren, kuchen reverse sneezing, eten niet wegkrijgen. Het zoeken is weer begonnen wat hij dan wel goed verdraagt. Opvlammingen worden gegarandeerd uitgelokt door bovenmatig stress. Dus ook dat verdiend nog aandacht, al heb ik daar al heel veel winst behaald. Maar kan het leven niet in totaliteit  regeren.
 
Hij heeft een tijdje chinese kruiden via Tannetje gehad (staat ook nog op mijn lijstje dus dank voor de links Arina ) toen we nog dachten dat het een allergie was. Visolie krijgt hij al geruime tijd. Yukka las ik ook ergens, moeite waard om nader te bekijken. Zo ook colostrum therapie. Dat sluit aan bij jou tip over biest Yoop. Pea pure heb ik al eens bekeken, maar vanwege onvoldoende documentatie weet ik niet of dit samen kan met de clomicalm. Dat is wel iets waar rekening mee heb te houden, geldt eigenlijk voor alles.
 
Kamillethee drink ik zelf dagelijks, dus vanaf vandaag Jip ook een kopje  hij vond het lekker. 
 
Mieke, periode van stress wordt hier ook geheid gevolgd door een opvlamming. Je tip (en van Yoop b12) mbt ijzerwaardes neem ik mee op vragenlijst naar dierenarts. Bloedbeeld liet eerder zien dat hij toen licht gedehydrateert (in verleden ook al, maar weten we aan stress) en urineonderzoek toonde spoortjes bloed en eiwitten aan en wat verhoogde leverwaarden. Ook een paar keer ketonen, maar dat was de laaste keer (tijdens opvlamming) afwezig. Dit overigens nog niet goed te interpreteren, dus ben nu wel benieuwd of dat nu met deze diagnose anders is.
 
Wat betreft voeding is het echt zoeken. Waar hij het super op doet is gekookte koolvis met boontjes (gepureerd) dat is prima tijdens opvlamming, maar te eenzijdig op de lange termijn. Maar goed, tussen opvlammingen in verdraagt hij ook meer. De kunst is datgene te vinden wat geen uitlokker is, goed opgenomen wordt en ook nog lekker is . En daar dan braaf bij blijven. Hoewel ik de tips mbt vlees snap durf ik dat risico niet te nemen. Hij is al 1x met spoed op de ok beland omdat hij het simpelweg niet kon verteren en doodziek werd.
 
Tot zover bedankt voor de input. Helpt enorm mee bij het erin verdiepen. "

 Pea pure heeft geen wisselwerkingen met andere medicijnen.

je kan heel veel lezen hier http://www.iocob.nl/?s=pae+pure

Ik heb zelf een hond met verteringsproblemen en een megacolon, ik geef hem Herrmans blik voer, erg goed, ik vergelijk steeds met ander blikvoer, maar Herrmans blijft de beste tot nu toe, wel prijzig, maar Faro weegt ook 29 kilo, de vertering gaat beter, ik geef gans, En paard puur, daarbij geef ik af en toe wat extra vitamine.

Faro had een B12 tekort folium is dan ook zo, maar dit past ook bij een trage schildklier, misschien als je toch een bloedtest gaat doen die meenemen?

Zelf heb ik ook een trage schildklier met enorme buikklachten, al gaat het een stuk beter nu ik goed ingesteld ben.

Biest zou ik zeker proberen als er geen gluten allegie is, mensen hebben er veel baad bij .

Ik lees op forum voor mensen  die de ziekte hebben, waar ze hun klachten en middelen bespreken, ik heb er veel opgestoken.

Olie zou ik wel voorzichtig mee zijn, hoe vetter hoe meer last, bij mensen dan, ik weet niet hoe dat bij dieren is.

Ook kook ik pompoen voor de vezels, dat gaat goed en is nog gezond ook.

 

 

 

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Rauw kvv. Ik denk ongeveer een jaar naturis. Daarna 2 jaar darf. Daarna elimineren op haaksbarf en nog een tijdje op aantal smaken van haaksbarf. Zijn reactie was wisselend onvoorspelbaar van wel goed, tot redelijk, tot slecht. Ik was er op een bepaald moment klaar mee, het geprobeer. Daar ben ik eerlijk in. Met name na de spoedoperatie. Die klachten verdwenen op brok. Leek beter verteerd te worden. Echter bleven de pijnaanvallen en kwamen er de klachten van regurteren etc bij. 

 

Ik ben niet tegen vlees, maar voel weinig voor terug naar die ellende. Ik heb wel gedacht over bv herrmanss oid. 

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Mijn reactie was aan Roosje, maar lees net dat jij ook herrmanss voert. Goed om te lezen Yoop 

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Blij met je reactie Yoop. Ook mbt de olie. Noem het onderbuikgevoel dat deze me wat tegen staat.

 

Pompoen ligt al klaar. Ik kook in tijden van opvlamming ook wel venkel voor hem. Gepureerd een schepje door het eten.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

je hebt je daar wel een gecompliceerd maar o zo speciaal mannetje in huis gehaald Petra, wat ben ik blij dat hij bij jou terechtgekomen is, een simpele oplossing zal er niet zijn.

Echt alles heeft met elkaar te maken en stress is niet altijd te voorkomen, dan speelt nog veel meer mee.

 

Het komt er allemaal op neer dat hij niet in balans is, en er blokkades zijn die opgeheven moeten worden, voeding is een belangrijk onderdeel, maar er is meer, bijv. acupunctuur, of massages om de energiebanen vrij te maken.

 

Met Jenna die ook weer (nadat ik dom genoeg gestopt was met alles)van die opwarmers heeft zoals ik het noem, rode huid, veel krabben, laatst zelfs een hotspot die nog niet helemaal weg is, ben ik ook bezig om dit proberen aan te pakken, voeding die verkoeld voor haar (die koolvis van Jip is verkoelend, misschien dat hij het daarom goed doet daarop?), al begrijp ik dat in de winter je ook wat meer warmere voeding mag geven, ze krijgt daarbij een homeopatisch constitutiemiddel en chinese en japanse kruiden, en andere supplementen. Altijd heb je dan natuurlijk een risico dat ze daar ook allergisch voor kan raken. Nouja een hele zoektocht dus. Zelf ben ik chigong gaan oefenen om misschien mee te kunnen werken aan het genezingsproces van haar verstoorde immuunsysteem.

 

 

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Precies, die constitutie Arina ... hoewel ik me afvraag of deze nog helemaal in balans komt. Maar ik doe mijn best. Momenteel lijkt het wel of ik klachten van Jip overneem  De afgelopen weken al een paar keer op betrapt dat ik dacht 'ooh, dus dit voel jij' .. bijzonder. Het helpt wel mee in begrip voor hem hebben als we weer eens doorwaakte nachten hebben. 

 

Simpel is het niet. Weet je alles van als je zo tobt met Jenna. Geen pasklare oplossing. Wat sneu dat zij zo via de huid reageert. Jip heeft vooral veel roos, heel veel roos. En daar ben ik dan weer allergisch voor. lekker stel 

honden page profiel anoniemanoniem 3 doggies

Jeetje, lijkt me heftig. Hopelijk kan hij zich met jouw hulp en aanpassingen in eten en supplementen beter gaan voelen. 

Misschien is psyllium iets? Hier een hond met IBD, geen crohn gelukkig, maar eigenlijk is het bij haar "diarree als er iets verandert" ander eten, stress, medicijnen, dat is diarree. En bij haar helpt psyllium (iso gel als je die voor honden speciaal wil) heel goed. Maar dat moet je wel goed uitzoeken bij een hond met crohn. En goed vocht is erbij belangrijk.

mijn andere hond had eens bloedarmoede door vitamine b11 (foliumzuur) tekort en dat kwam ook waarschijnlijk door niet goede opname. Hem op advies van de dierenarts de Solgar foliumzuur, en ook Solgar b12 gegeven, en zijn tekorten verdwenen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

jullie passen goed samen

 

of je een hond als Jip helemaal in balans krijgt.... er speelt zoveel mee, en een deel is ook aangeboren, de genen die hij van zijn voorouders meekreeg kan je niet zo makkelijk manipuleren denk ik.

 

Bij Jenna is het vermoed ik een combinatie van allergisch zijn ergens voor, in elk geval duidelijk pollen, maar ook een uiting van stress, ik kan haar nu wel begeleiden en het krabben doorbreken dmv acupressuur en massage, daarna kan ze uren relaxed liggen. Ze is sinds kort trouwens erg heftig aan het dromen. Nu pas verwerking van het verleden?

 

Ik ben benieuwd naar jullie weg hierin.

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Yep, lekker stel.

 

Stress is hele grote trigger. Geukkig veel bereikt, maar 2 maand terug onvoorziene overkill stress, doorkruisen veilige routine en hoppa .. mega terugval. Dus toen besloten om toch maar die lang uitgestelde gastro endoscopie te doen met deze uitkomst. Gevaar met stresshond is om dan alles maar op de stress te gooien. Stress is wel grote trigger, maar crohn was onverwacht.

 

Sterkte met getob met Jenna. Lastig als je niet weet wat de aanleiding is. Jip is overigens ook pas na hele lange tijd tot slaap gekomen die diep genoeg was om te dromen. En dan nog steeds vaak alleen als hij stijf tegen mij aan ligt. Het liefst met mijn benen over hem heen. Lekker veilig.

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Dank voor je reactie wupsel. Ik ga dat middel opzoeken en bestuderen. Sowieso overleg ik alles voordat ik wat probeer.

 

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

" jullie passen goed samen
 
of je een hond als Jip helemaal in balans krijgt.... er speelt zoveel mee, en een deel is ook aangeboren, de genen die hij van zijn voorouders meekreeg kan je niet zo makkelijk manipuleren denk ik.
 
Bij Jenna is het vermoed ik een combinatie van allergisch zijn ergens voor, in elk geval duidelijk pollen, maar ook een uiting van stress, ik kan haar nu wel begeleiden en het krabben doorbreken dmv acupressuur en massage, daarna kan ze uren relaxed liggen. Ze is sinds kort trouwens erg heftig aan het dromen. Nu pas verwerking van het verleden?
 
Ik ben benieuwd naar jullie weg hierin. "

 Jenna is ook gezegend dat ze bij jullie kwam Arina  

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Blij met je reactie Yoop. Ook mbt de olie. Noem het onderbuikgevoel dat deze me wat tegen staat.
 
Pompoen ligt al klaar. Ik kook in tijden van opvlamming ook wel venkel voor hem. Gepureerd een schepje door het eten. "

 Altijd naar je gevoel luisteren, dat weet je toch!

Inderdaad venkel geef ik ook, in thee vorm en soms in capsules, wat ik ook wel eens geef ik heilaarde, daar gaan ze wel zwart van poepen, ik ben er nog maar net mee bezig maar ik heb het idee dat het zijn darmen rustig maakt.

 

En voor jezelf kan je er een maskertjes van maken, het is in ieder geval niet duur .

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Luca loopt leeg op vlees. Blik geprobeerd, zelf drogen van kvv ook dat ging niet. Zelf gedroogd is een tijd goed gegaan.Ook overgeven, krampen en ze heeft/had soms ook reverse sneeze.

Ze heeft voedselallergie. Ik helaas ook, wat mijn man erg grappig vind: hoezo baas lijkt op hond

Ik heb coeliakie, lactose intolerrant en collagene colitis, intsteking collagene laag van de dikke darm.

Wat een gepuzzel is het en wat een buikpijn, misselijk, moe.

Ik als mens kan dit nog plaatsen, maar die arme Jip.

Heb momenteel wel corticosterïoide. 

Voor luca is het brok en vermijden van kip, rund, lam en zalm.

Kijken welke brok goed gaan. Bubeck met paard, geen granen.

Ziwipeak, Brit care met hert.

 

Brok met vis lijkt me goed met crone, is lichter verteerbaar.

Brok met één diersoort, zo kan je ook kijken of hij op een bepaalde eiwit reageert. 

Granen vermijden en misschien ook de diersoorten die het meest een reactie geven, rund, kip en lam. 

Clomicalm vind ik verstandig. Geeft meer rust in dat koppie.

Blijft puzzelen. 

http://www.eko4petz.nl/

Misschien heb je wat aan deze ling, ze hebben voer zonder toevoegingen.

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

"  Altijd naar je gevoel luisteren, dat weet je toch!

 
  "

 Work in progress Yooop 

 

Tnx voor heilaarde tip. Weer iets te googlen. Gezichtsmasker ... haha dat ga ik dan maar eens proberen 

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Dank voor je reactie Suzanne. En top van die link 

 

Dlg passion fish leek een goede keuze .. hebben ze iets aan de samenstelling gewijzigd  En nu ik toch ga veranderen wordt het neuzen op die site.

 

Jij bent ook niet gezegend  wat een vervelende aandoening joh. Ben zelf ook allergisch aangelegd. 

 

Wat eet Luca nu? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ziwipeak hert heb ik als beloning en de Bubeck paard, Brit care hert en Carnilove rendier. Ik mix ze durf niet alleen maar een merk te geven ivm kans op ook daar allergisch op  te gaan reageren.

Slaat waarschijnlijk meegens op, is mijn idee.

 

Vind het van een dier die niet lekker is zoveel erger. 

Ik kan zelf heel makkleijk aangeven of ik liever even rustig aan doe, of juist wel een blokje omga. Ook kan ik scherper verbanden leggen tussen eten en pijn. 

Voor onze honden is het voor ons heel lastig. Ze katen vaak niet gelijk zien als er wat is. Waar doe je goed aan, juist wel gaan lopen of even rust. Zo moeilijk, zo een gepuzzel.

 

De eigenaresse van eco petz, heb ik wel eens gemaild over een vraag. 

Ze denkt met je mee, ze had voor mij kvv paard besteld. Zit nu voor steeds meer allergische honden in het assortiment.

Wie weet heeft ze nog wel tips voor je.

Of de gene die de site: voerwijzer.com beheert. Zij wil ook dingen uitzoeken. 

Vervelend als ze de samen stelling van voer veranderen. 

Een goede vis brok, zonder veel extra's moeten er wel zijn. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.eko4petz.nl/a-41158101/hondenvoeding/alpha-spirit-only-fish-probeerverpakking/

Deze is vrij nieuw. Ben er zelf ook benieuwd naar. Ga hem als probeer verpakking bestellen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " Eosinofiele enteritis " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Honden die weglopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^