Slapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BiancaBianca

Vorig jaar februari heb ik mijn hielbeen gebroken. Hierdoor kon ik mijn 13,5 jarige teckel niet mee meenemen naar boven in de bench. Hij kan zelf geen trap (meer) lopen. Doordat ik hem niet meer kan tillen, slaapt hij sinds februari 2022 dus beneden in de bench en dat is echt drama! Als ik net boven ben, begint m'n hond al te blaffen (wist niet dat hij zulke geluiden kon maken). Direct naar hem toegaan geeft geen zin, dus wacht ik vaak een uur... Ik heb van alles geprobeerd, boos worden, lief doen, negeren, dus laten blaffen, muziek aan 's nachts, maar niets helpt! Hij begint nu ook vaak' s morgens, rond 5, 6 uur. Ik weet niet meer wat ik nog moet doen. Balou weer mee naar boven nemen is niet mogelijk. Heeft iemand de gouden tip... Please?! 

honden page profiel MaritMarit

honden foto van Marit

Opbouwen zoals je met een puppy zou doen.. hij is het duidelijk niet gewoon en voelt zich onveilig! 

 

Persoonlijk zou ik dus beneden gaan slapen en de afstand steeds groter maken tussen jou en de bench. Heb je ook al geprobeerd hoe het gaat zonder bench en gewoon los in de woonkamer? 

honden page profiel BiancaBianca

Opbouwen zoals met een puppy heb ik nog niet geprobeerd. Wel inderdaad zonder bench in de woonkamer geprobeerd, maar had helaas hetzelfde effect 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Als ik het goed begrijp, zou je het liefst hebben dat hij wel boven bij je slaapt, maar gaat dit niet, omdat je hem niet naar boven kan dragen en hij zelf geen trap kan klimmen.

 

Is het nog een idee om een soort mechanisme te maken, met een goed draagtuig (je hebt tuigen met hengsels eraan) of draagbaar waarin je hem kan gespen en een katrol en een touw, waardoor je hem niet omhoog hoeft te dragen, maar je hem omhoog zou kunnen hijsen?

honden page profiel BiancaBianca

" Als ik het goed begrijp, zou je het liefst hebben dat hij wel boven bij je slaapt, maar gaat dit niet, omdat je hem niet naar boven kan dragen en hij zelf geen trap kan klimmen.
 
Is het nog een idee om een soort mechanisme te maken, met een goed draagtuig (je hebt tuigen met hengsels eraan) of draagbaar waarin je hem kan gespen en een katrol en een touw, waardoor je hem niet omhoog hoeft te dragen, maar je hem omhoog zou kunnen hijsen? "

Dat gaat niet lukken, daar doe ik Balou ook geen plezier meer mee, maar in ieder geval bedankt voor je reactie! 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Kun je niet een soort traplift maken of zoiets?

Of in ieder geval iets op de trap monteren zodat je hond wel naar boven kan.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

En een simpele loopplank? In de vorm van een smal dunne mdf plaat bijv. Dan kan je zelf de trap op, en hij kan op die loopplank naar boven lopen? 

honden page profiel BiancaBianca

" En een simpele loopplank? In de vorm van een smal dunne mdf plaat bijv. Dan kan je zelf de trap op, en hij kan op die loopplank naar boven lopen?  "

Ja, kan ik eens onthouden en dan met dwarse balkjes erop, anders redt hij het niet 

honden page profiel Olliebollie Olliebollie

honden foto van Olliebollie

En in een rugzak op je rug mee naar boven nemen?

honden page profiel Silvia Vito&BebaSilvia Vito&Beba

" En in een rugzak op je rug mee naar boven nemen? "

Dar dacht ik ook,of in een babyzak op je buik bijvoorbeeld? 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Hoe zwaar is de teckel? Misschien een draagzak een idee? 

honden page profiel BiancaBianca

" Hoe zwaar is de teckel? Misschien een draagzak een idee?  "

Ongeveer 6 kilo. Maar hij vindt het ook niet zo prettig meer om opgepakt te worden. Ik heb bij de bank een trapje staan voor hem, zodat hij nog lekker bij mij kan liggen 's avonds. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

En als jij beneden slaapt? Vragen of iemand je matras naar beneden haalt. Zo heb ik weken geslapen toen mijn hond geopereerd was en de trap niet op kon komen.

Maar Er zijn ook ideale logeerbedden te koop die je dubbel klapt.. 

Zo heb ik het laatste jaar geslapen toen ik voor mijn ma moest zorgen. Iedere ochtend opklappen en voor slapen uitklappen. Had er wel een oplegmatrasje op. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" En als jij beneden slaapt? Vragen of iemand je matras naar beneden haalt. Zo heb ik weken geslapen toen mijn hond geopereerd was en de trap niet op kon komen.
Maar Er zijn ook ideale logeerbedden te koop die je dubbel klapt.. 
Zo heb ik het laatste jaar geslapen toen ik voor mijn ma moest zorgen. Iedere ochtend opklappen en voor slapen uitklappen. Had er wel een oplegmatrasje op.  "

Heb ik ook gedaan toen mijn hond pijnklachten had en niet opgetild kon worden. Ik heb ook weken beneden geslapen, maar ik kon wel niet wachten tot ik weer in mijn eigen bed kon slapen.

 

Mijn hond heeft geen pijn meer, maar vindt opgetild worden nog steeds eng, dus ik til haar nu met een stoffen bench de trap af (op kan ze zelf wel weer nu). Ik heb haar even wel getild, maar haar hart ging flink tekeer, en uiteindelijk bleef ze buiten handbereik. Het benchje (zo’n soort bench die je misschien in het vliegtuig zou kunnen gebruiken, al is deze daar net te groot voor; ik gebruikte hem daarvoor alleen in het OV als ik naar mijn ouders ging (3,5vuur reizen)) had ik via marktplaats, en is tot 10kg dacht ik, en mijn hond is 8kg. Is zoiets een optie, of is het tillen gewoon helemaal geen optie meer?

 

Hopelijk helpt een van de gegeven tips!

honden page profiel BiancaBianca

Iedereen super bedankt voor alle tips! Ik ga ze zeker uitproberen en kijken welke het beste bij m'n hond en mij passen!

Dank jullie wel!

Groetjes Bianca en een pootje van Balou ????

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Deze draagtassen lijken me ideaal voor een klein hondje. Prettig voor de mens en voor de hond, die je niet hoeft op te tillen  https://www.bol.com/nl/p/4lazylegs-draagzak-donker-blauw-voor-honden-tot-15kg/9200000057303681?referrer=socialshare_pdp_androidapp

 

honden page profiel BiancaBianca

" Deze draagtassen lijken me ideaal voor een klein hondje. Prettig voor de mens en voor de hond, die je niet hoeft op te tillen  https://www.bol.com/nl/p/4lazylegs-draagzak-donker-blauw-voor-honden-tot-15kg/9200000057303681?referrer=socialshare_pdp_androidapp
  "

Oh top, dank je wel! 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Deze draagtassen lijken me ideaal voor een klein hondje. Prettig voor de mens en voor de hond, die je niet hoeft op te tillen  https://www.bol.com/nl/p/4lazylegs-draagzak-donker-blauw-voor-honden-tot-15kg/9200000057303681?referrer=socialshare_pdp_androidapp
  "

 

Ik heb de 4LazyLegs draagtas. In welke regio woon je, Bianca? Evt. kan je de mijne lenen. Mijn dwergpoedel van 6,7 kg en een lang lijf en naar verhouding lange poten past hier met veel ongemak in en moet ik opletten dat hij er niet uitrolt. Voordat je deze evt. bestelt, zou ik deze eerst passen in een winkel. Voor andere draagtassen Google met "draagtas hond".

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^