eerste loopsheid - contact reu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ErinErin

Dag allemaal,

Wij hebben een mini aussie pup van nu 8 maanden. Vanmiddag kom ik bij haar thuis en merk ik lichte bloeddruppeltjes op haar kussen en de vloer. Ik vermoed dus dat ze voor het eerst loops is.

Gisteren was er evenwel niks aan de hand én hadden wij vrienden met een reutje op bezoek. We hebben geen bijzondere interesse gezien van de reu in onze pup, maar we hebben de honden uiteraard ook niet elke minuut in het oog gehad (hebben vrij rondgelopen in de tuin met de kinderen ook).

Is er enig risico? Advies?

Dankjewel!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vanaf nu gescheiden houden van reuen en geen bezoek van reuen in je huis halen...buiten aan de lijn niet meer loslaten, lekker gaan wandelen en tuurlijk mag je wat rekening met je hond houden, het kan zijn dat ze zich niet uptodate voelt, maar niet betuttelen, en als ze niet wilt eten, niets dwingen komt vanzelf wel weer....zeker drie weken aan de lijn houden...en als het nog niet helemaal over is vier weken....gisteren een reu bij je op bezoek geweest, geen gekke dingen gezien dus geen angst dat er wat gebeurd is, meestal zijn ze na een week bereid, maar kan zelfs in de derde week van de loopsheid gebeuren dus vanaf nu oppassen....wanneer de loopsheid achter de rug is kan er na een paar weken schijndracht ontstaan, dan goed afleiden en flink er mee gaan wandelen.

honden page profiel ErinErin

Dankjewel voor je snelle reactie!

We gaan haar inderdaad de komende weken goed aanlijnen en niet meer vrij laten lopen buitenshuis, én geen bezoek van reutjes meer toelaten :) en de hondenschool moet ook even on hold.

Ze is inderdaad precies wat rustiger, onderdaniger, minder speels. Ze voelt zich niet helemaal lekker, lijkt het. 

We waren alleen een beetje ongerust omdat het bezoekje gisteren nu toch wel niet zo goed getimed bleek. Maar je weet dit niet van te voren natuurlijk... Maar ik vermoed dat de reu wel feller gereageerd zou hebben, moest het gisteren al problematisch geweest zijn? We willen uiteraard niet dat ze nu al zwanger zou geraken :( Dus ik schrok net wel even...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Begrijpelijk, maar als je niets gezien hebt van opwinding bij de reu is er niets aan de hand geweest....alert zijn nu vanaf nu...hondenschool even laten weten waarom je niet komt, misschien zijn er aparte lesjes voor loopse teefjes, kan je altijd even navragen, probeer zo gewoon mogelijk te doen, wil ze geen lange wandelingen dan uitlaten naar behoefte, meestal is ze na en weekje loops weer in goede doen hoor...dat  wil zeggen dat ze zich weer wat prettiger gaat voelen.laughing

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Extra waarschuwing: als je denkt dat het voorbij is, gaat het toch nog ineens mis. Mijn hond was 3 weken loops en haar bloedverlies was in principe weg. De avond dat mijn broer langskwam op visite met zijn reu gromde en grauwde ze hem af als een wilde. Nog geen 24 uur later ging ze in een onoplettend moment voor hem staan en binnen een paar seconden was het gebeurd. Ze heeft toen een nest van 6 pups gehad. Dus echt, houd het in de gaten, want de eerste tijd wil ze er waarschijnlijk niks van weten en dan ineens kan het omslaan. 

honden page profiel ErinErin

Ok, dankjewel voor de waarschuwing! Het is niet onze eerste hond, maar wel ons eerste teefje. Dus ervaringen zijn welkom.

We zullen ze tot eind februari goed in het oog houden dan!

honden page profiel ElsEls

O.k interessant.

ik heb ook een teefje, dus ook belangrijk voor mij, voor de toekomst.

 

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Ik heb reuen en teven, geen van alle gecastreerd of gesteriliseerd.

Ze lopen de eerste week van de loopsheid ook gewoon nog samen los.

 

Een teef is pas vruchtbaar een aantal dagen na het begin van de eisprong. Dus ze gaan eerst bloeden en pas na 7 a 14 dagen is de eisprong waarna ze maar 48 uur met resultaat gedekt kunnen worden. 

 

In zeldzame gevallen is die eisprong nog later. 

 

Sommige teven zijn heel erg kieskeurig met reuen die ze toelaten en willen zelfs niet worden gedekt binnen die 48uur. Andere teven laten zich de hele 3 weken gewoon dekken. 

 

Mijn eigen reuen zijn alleen geïnteresseerd in dekken als de teef op haar hoogtepunt is, daar voor en na wel wat gesnuffel maar meer niet. 

 

Mijn teven lopen ook gewoon los in de gebieden waar ik loop, en normaal niemand tegen kom,  maar als ik aan mijn reuen merk dat ze meer intressen gaan tonen in die teef dan loop ik alleen nog in aanlijngebied. 

 

In drukbezochte losloopgebieden kom ik zwz nooit.

 

Niet voor mijn teven want ik heb nog nooit een teef gehad die weg wilde lopen tijdens de loopsheid, maar omdat ik mensen met reuen niet wil lastigvallen.

 

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Ik heb reuen en teven, geen van alle gecastreerd of gesteriliseerd.
Ze lopen de eerste week van de loopsheid ook gewoon nog samen los. 
  "

Super fijn dat dat voor jou werkt. En ik ken ook mensen die het zo doen. Maar die zitten er wel constant bovenop, hebben hun honden duidelijk begrensd en de honden staan 24/7 onder toezicht. Ik zou dit advies niet zomaar random geven op een openbaar forum. Is toch een beetje het  recept voor oepsnestjes. Want ik schrik er vaak van hoe laks mensen zijn met loopse teefjes juist omdat ze denken dat de teef het zelf wel even regelt of nog niet vruchtbaar is. Of dat je toch even makkelijk een pilletje bij de dierenarts kunt halen als het mis gaat. Ik heb mijn reu ook wel eens bijna van een loslopende loopse teef af moeten trekken bij een schouderophalend baasje (want ze was toch nog niet vruchtbaar). 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Intakte reuen en teven samen levend,  ik ken twee verhalen van ervaren fokkers die er ingestonken zijn.

In het tweede geval stelde ik op straat de vraag : is ze al weer drachtig?  Nee hoor, dat kan niet.  Een week of wat later kreeg ik te horen dat ik wel degelijk gelijk had, twee nestjes in één jaar... nu is ze met pensioen, de hond.

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Bestaat dat eigenlijk voor honden, een morning-after pil?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bestaat dat eigenlijk voor honden, een morning-after pil? "

Ja dat is er wel maar dat wil je natuurlijk niet.    

Indicatie

Aglepriston verhindert de nidatie en onderbreekt de dracht bij ongewenst gedekte teven tot en met 45 dagen na de paring.

 

Volgende forumvraag: Honden vallen uit naar mijn hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^