Vuurwerk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FeddeFedde

honden foto van Fedde

Goedemiddag 

hier wordt helaas nog steeds vuurwerk af gestoken gelukkig niet zo veel meer. Maar Fedde wil er nog steeds niet graag uit. Dan wil hij eindelijk mee en is hij lekker aan het snuffelen en dan ineens weer een knal dan wil hij niet meer verder. Ik kan dan van alles doen maar hij wil weer naar huis. Iemand tips hoe ik hem weer verder mee krijg of dat ik gewoon weer naar huis moet gaan? Hebben als pup met hem getraind en ging goed totdat er 30 december heel dicht bij hem vuurwerk werd afgestoken.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 2 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Oi ja dat is vervelend als hij zo een nare ervaring ermee opgelopen heeft. Ik denk dat er niet anders op zit dan gedragstrainer/therapeut in te schakelen als je helemaal geen vooruitgang ziet. Voorlopig zo ver mogelijk uit de buurt blijven van het geknal, de bebosde gebieden zijn vrij van.

honden page profiel FeddeFedde

honden foto van Fedde

Bedankt voor de tip.

Maar wonen op het platteland dus weinig bos.

Er komt wel vooruitgang maar als er dan weer een paar knallen achter elkaar en zijn is het mis.

 

 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Ik zou gewoon naar huis gaan. Je doet je hond er geen plezier mee om met die harde knallen te wandelen en jij jezelf ook niet. Nu maar hopen dat het geknal snel is afgelopen!

honden page profiel FeddeFedde

honden foto van Fedde

Bedankt! Ja dat heb ik tot nu toe ook maar gedaan. Daarna gaat hij direct slapen van alle indrukken. Hopelijk houden de er snel mee op. De vakantie zit er bijna op dus dan zal het wel gedaan zijn!

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Die van mij heeft dit ook. Ik trek m stukjes mee of til m op en loop stukje verder. Zet ik m neer en laat ik m gwn ff…. Na een tijdje ziet hij dat t nu voorbij is en wilt lekker op pad weer! Maar eerste 2 dagen toen t nog wat erg knalde waren t kleine rondjes in de avond gwn plassen en terug.  Hij heeft dus nu t. Idee dat zodra t donker is die knallen komen. Maar dit is hoe ik t doe…. Werkt voor ons. Duss mocht er nog flink geknal zijn kleine rondjes tot t voorbij is ;)

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Er komt wel vooruitgang maar als er dan weer een paar knallen achter elkaar en zijn is het mis.
 
  "

Als er vooruitgang te zien is? Moet je doorzetten. Heb al geprobeerd heel zachtjes geluid en beeld te draaien? Niet continu hoor. Je moet net voor de reactie zijn en snel een beloning, hetzij spel, voedsel of stemgeluid.  Bij vooruitgang ga je desensibiliseren. Zonder? Ga je managen. EN zo ie zo vermijd die drie dagen ervoor en erna. Zijn een hele hoop gekkies die willen zien wat er gebeurd. Je vind al snel langs de snelwegen, een rustig gebied om te wandelen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Die van mij heeft dit ook. Ik trek m stukjes mee of til m op en loop stukje verder. "

Bevestiging dat het eng is. Het begint echt allemaal in je eigen huis Suze. Lopen op de dagen zelf of ver reizen waar de knallen te horen zijn maar geen bedreiging vormen.

honden page profiel dutcheyedutcheye

honden foto van dutcheye

Beste optie is vermijden. Lukt dit niet? Dan, als hij zich druk begint te maken, vastbesloten en kort commando uitspreken dat hij rustig moet zijn en op zijn plaats moet gaan. Laat nooit je medelijden blijken en in deze situatie nooit aaien of aanhalen. Je kunt beter doen alsof je kwaad op hem ben dan laten merken dat je het erg voor hem vindt. Het is de enige manier om zijn angst te lokaliseren. Verdwijnen gaat het toch niet. Tijdens het vuurwerk niet alleen laten, omdat het kan zijn dat hij uit angst vernielzuchtig wordt en uit wil breken om te kunnen vluchten. Dit is het allergrootste angststadium wat bij een hond is te constateren

honden page profiel FeddeFedde

honden foto van Fedde

Bedankt voor jullie reacties. Het vuurwerk is hier nu gelukkig afgelopen. hp-thumbsup Hij wil er weer uit. Binnen ging het prima maar buiten niet te doen. Nu eerst maar even bijkomen en weer lekker wandelen. Straks maar eens oefenen met Fedde en hopen dat het volgend oud en nieuw goed gaat.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bedankt voor jullie reacties. Het vuurwerk is hier nu gelukkig afgelopen.  Hij wil er weer uit. Binnen ging het prima maar buiten niet te doen. Nu eerst maar even bijkomen en weer lekker wandelen. Straks maar eens oefenen met Fedde en hopen dat het volgend oud en nieuw goed gaat. "

Fijn dat het bij jou weer voorbij is. Ik laat Mellow bepalen, soms wil hij direct weer naar huis met de staart tussen de benen, soms kan ik m nog wel een stukje mee krijgen.

 

T ergste is hier ook wel geweest, maar op onverwachtse momenten komt er dan weer zo'n bom.

 

Anouk, t helpt niet dat ik t zeg tegen je, maar voor de meelezers, bandjes/filmpjes etc afdraaien helpt helemaal NIETS voor een hond die panisch is voor vuurwerk. Ook een cursus niet, het enige dat gaat helpen is handhaving op illegaal vuurwerk.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Beste optie is vermijden. Lukt dit niet? Dan, als hij zich druk begint te maken, vastbesloten en kort commando uitspreken dat hij rustig moet zijn en op zijn plaats moet gaan. Laat nooit je medelijden blijken en in deze situatie nooit aaien of aanhalen. Je kunt beter doen alsof je kwaad op hem ben dan laten merken dat je het erg voor hem vindt. Het is de enige manier om zijn angst te lokaliseren. Verdwijnen gaat het toch niet. Tijdens het vuurwerk niet alleen laten, omdat het kan zijn dat hij uit angst vernielzuchtig wordt en uit wil breken om te kunnen vluchten. Dit is het allergrootste angststadium wat bij een hond is te constateren "

 

Foute en achterhaalde theorie. Die theorie stamt uit begin jaren 90. We zijn nu 30 jaar verder en tot andere inzichten gekomen. Heb je onder een steen geleefd de afgelopen 30 jaar? Zo schaad je het vertrouwen dat de hond in je heeft.

 

In de praktijk moet een hond met angst zich veilig voelen bij zijn/haar baas. Laat merken dat je er als baas voor hem/haar bent door bijv. naast hem/haar te gaan zitten, geruststellend tegen hem/haar te praten, je hand op zijn rug te leggen zodat hij/zij contact voelt of door hem/haar af te leiden door hersenwerkje te doen, dat hij/zij altijd enthousiast uitvoert.

 

Dat gevoel van veiligheid geef je niet door te doen alsof je kwaad op de hond bent; hij/zij doet toch niets verkeerd! De hond begrijpt niet dat de baas in zulke situaties kwaad op hem/haar wordt. Angst lokaliseer je niet: je kan wel achterhalen waar de hond bang voor is.  Ik ga met mijn hondje juist op dingen af - als het veilig is - die hem bang maken en waarvoor hij in de rem gaat staan. Bijv. een grote plastic zak in een groenstrook, die beweegt door de wind. Ik praat dan geruststellend tegen mijn hond en forceer niets. De volgende keer zal mijn hond niet in de rem gaan staan voor een bewegende plastic zak. Dus dat angsten niet kunnen verdwijnen, is een verkeerde stelling. Ik blijf met mijn hond op plezierige wijze oefenen net zo lang en zo vaak tot hij de angst zelf onder controle heeft of beter de angst voor een bepaald iets verdwenen is.

 

Nogmaals: door jouw advies te volgen schaadt men het vertrouwen dat je hond in je heeft.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Vorig jaar was Pepijn  erg angstig en hij reageerde zowel binnen als buiten op vuurwerk met een schrikreactie. Nu weet ik van mezelf dat ik in de vuurwerktijd erg boos ben, dus ik reageerde er ook steeds op.

Dit jaar mezelf voorgenomen er niet op te reageren en wat denk je?  Pepijn reageerde er ook niet op en we konden gewoon naar buiten. Uiteraard heb ik het vuurwerk niet opgezocht, maar zoveel mogelijk ontweken.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen er bij herhaling toe leiden dat het moderatorteam een waarschuwing geeft en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Op oudjaarsavond werd verderop in de straat vuurwerk afgestoken terwijl wij buiten liepen. Jolene heeft uit paniek alleen nog maar geschreeuwd totdat we thuis waren. Sindsdien is het echt een ramp. Bij elke knal begint ze te trillen en ze wilt, nadat ze haar behoefte heeft gedaan, direct naar huis. Vanavond weer begonnen met een hondencursus en ja hoor: weer vuurwerk... Ze bevroor en ik kreeg geen contact meer met haar. De trainer zei dat ik juist moest gaan lopen met haar in de hoop dat ze weer zou gaan aarden. Na 5 minuten kreeg ik weer wat contact met haar. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Deze kwam ik laatst tegen, emoties kun je niet bevestigen, gedrag wel.

 

556455.jpg

honden page profiel dutcheyedutcheye

honden foto van dutcheye

Juist !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^