Onze hond vertoont ineens raar gedrag, angstig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel D. MulderD. Mulder

Hallo,

Wij hebben vanaf pups af aan onze knappe jongen rondlopen.
Een Amerikaanse stafford  reu van nu bijna 10 jaar oud.

Een lieve stoere jongen die nergens bang voor was, zelfs met oud en nieuw kon ik rustig met hem langs vuurwerk lopen. 

Nu sinds 1.5/2 weken is zijn gedrag veranderd.

In eens loopt ie met zijn staart tussen de benen door de woonkamer, eet en drinkt ie de ene keer slecht, en de andere keer weer beter.
Ook kan ie ineens schrikken van een geluid, zoals met niezen, kuchen of het geluid van zijn voerbak. Dan komt ie in de benen en gaat ie zijn bench in.
Normaal ligt ie altijd naast ons op de bank, maar nu lijkt het alsof ie niet heel veel meer van me wilt weten.
Met uitlaten is ie ook anders, een heel stuk rustiger naar andere bekende honden. Echt spelen is er niet meer bij. 
Hij loopt wel normaal door, en doet gewoon zijn behoeftes.


Omdat ie ook wat slecht at en dronk zijn we al snel met hem naar de dierenarts gegaan, want misschien had ie wel ergens pijn.
De dierenarts heeft veel dingen gecontroleerd maar kon niets vinden. 


Dus we moeten het maar aanzien en hopen op verbetering.

Hij ligt nu vaker in zijn bench, deze staat gewoon in de woonkamer en kan ie naar eigen keuze gewoon in. Normaal ligt ie altijd bij ons op de bank.

Ik vermoed dat ie ergens van geschrokken is terwijl wij er niet bij waren.
We kunnen niets ontdekken van ook maar iets wat gevallen is of aangevreten is.

Vanavond liet ik hem uit, het gebruikelijke rondje. Loopt ie door een berg bladeren heen en schrikt ineens ergens van. 
Het enige wat ie op dat moment wou is weg rennen, ik heb hem maar redelijk zijn gang laten gaan aan de flexi lijn. 
Plassen zat er daarna niet meer in, hij moest en zou naar huis. 
Die weet ie dan wel weer te vinden, hij weet precies bij welk huis ie naar binnen moet.
Daarna is ie de hele tijd wat angstig geweest, grote ogen, en wat om zich heen staren alsof ie van alles hoort. Hij wil dan ook niets drinken.

We weten niet wat we hiermee precies aan moeten, of wat het precies kan zijn. We horen wel verhalen van anderen over misschien een TIA of een Epileptische aanval, maar als ik daarvan de symptomen google, komt daar niets vergelijkbaars uit.

We laten hem rustig zijn ding doen, en houden goed zijn eet/drink gedrag in de gaten. Hopelijk trekt ie weer bij maar ik begin me toch wat zorgen te maken.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Van de een op de andere dag, je bent naar de dierenarts gegaan om uit te sluiten medisch, dierenarts kan niets vinden, dan waarschijnlijk is er wat gebeurd wat de angst op roept, voorlopig niet alleen laten , als je weg moet iemand bij de hond laten blijven, geen ectra aandacht geven, probeer normaal te reageren op je hond, lekker knuffelen natuurlijk en als het kan en mag neem hem in de nacht bij je of slaap bij je hond, geef het vertrouwen weer terug...

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Ik denk toch dat t te maken heeft met vuurwerk…. Miss heeft ie uiteindelijk toch iets gezien/gehoord meegemaakt wat voor hem nu zo spannend is? Dat was hier tenminste ook t verhaal…. Ineens uit t niets is hij bang voor vuurwerk…. Terwijl t vorige jaar top ging… tot de avond zelf… daardoor werd hij ineens zo bang… miss komt t door de buren die t afsteken? Dat t ineens zo dichtbij is dan normaal? Was bij ons tenminste….

 

zijn gedrag rest…. Hij is bijna 10 jaar… gaat de Opa tijden in…. T is normaal dat ze ineens zo serieus worden… mijn mopsje was helaas zo dood serieus toen ze 4 werd…. En sommige hier worden pas zo serieus op 10+ leeftijd… ( okej meeste oude labradors zijn hier nog steeds gek en zijn 13 hp-shiny ) Ik denk dat ligt aan t ras en karakter en hond zelf :)

honden page profiel BlondieBlondie

Bij da heb je vooral laten checken op pijn en ongemak. Is er ook naar zijn ogen en gehoor gekeken?

Onze vorige oudere dame werd ook angstiger in huis, of reageerde op dingen die er niet waren. Bij haar denken we dat het een combi was van lichte dementie (zijn we Cholodin voor gaan inzetten, met verrassend goed resultaat) 

Haar ogen gingen ook achteruit (lichte staar) dus zeker met de schemer en de snel invallende donker was ze angstiger geworden omdat ze niet alles meer even snel kon plaatsen. In combi met flits van vuurwerk (waar zij altijd al bang voor was) en de knallen werd het voor haar allemaal nog enger.

 

Buiten ben ik van riem veranderd, ze liep vaak los of ook aan de flex. Maar in donker merkte ik dat ze het plots prettiger vond om aan een vaste lijn te lopen zodat ze meer de verbinding met me voelde.

honden page profiel D. MulderD. Mulder

Het zou goed kunnen dat er een knal geweest is op het moment dat wij er niet waren.
Dat kunnen we niet checken, maar het is aardig rustig in de buurt. Ik hoor nog weinig vuurwerk.

De ena-laatste keer bij de dierenarts (hij moest weer voor een cocktail en checkup) is er wat lichte staar geconstateerd. De laatste keer is er ook nog in zijn oren gekeken. Hij is letterlijk van kop tot kont nagekeken. 

Het lijkt er op dat ie vooral met rust gelaten wil worden, hij gaat zelf op een rustige plek liggen. In dit geval zijn bench.
Vanochtend is ie zelf naar boven gegaan om op bed te gaan liggen. Maar dan moet je niet in de buurt komen want dan loopt ie weg.

Misschien dat toch z'n ouderdom begint in te komen.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

De hond is wat ouder, vuurwerkseizoen is begonnen. De da heeft gecheckt, maar het gehoor is niet te checken door de da. Het kan zijn dat je hond slechter hoort en ergens van geschrokken is wat hij moeilijk vond te identificeren. (Ik heb nl zo'n hond rondlopen). 

Probeer het het comfortabel te maken met een veilig plekje. Misschien een thundershirt, anti stress banden/sprays, adaptil, bach rescue, aangepaste uitlaattijden. Onderzoek wat werkt. Het is echt wel even zoeken en uitvinden wat het probleem is. 

honden page profiel BlondieBlondie

Je zou Cholodin kunnen proberen. Bij onze dame gingen we dat geven nadat ze ook volledig gecheckt was, maar in huis dus ook zich steeds vaker terug trok als ze niet op haar gemak was. Zij zocht ook geen steun bij ons maar ging inderdaad ook bench opzoeken, of op andere plekken bij ons vandaan. Zij was wel echt wat de weg kwijt aan het raken kregen we het idee, met grote ogen ineens naar een bepaalde plek staren, grommen. Ineens blaffen terwijl er niets aan de hand was. Buiten was ze ook helemaal niet meer happy, sjokte wat mee, weinig interesse in de omgeving en ik dacht toen echt dat ze op haar einde liep.

Iemand tipte toen dat homeopatische middel en het werkte. Ze werd weer vrijer, liep weer graag mee met de rondes, werd weer actiever en speelser. Geloof dat we vanaf rond haar 12de het haar gaven, ze bloeide helemaal op. Uiteindelijk is ze bijna 15 jaar oud geworden en tot de laatste week liep ze nog los de grote rondes mee.

honden page profiel D. MulderD. Mulder

Mijn vriendin heeft een potje besteld.

Weet iemand iets over de dosering? Hij weegt nu 28 kilo

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Even handig om te checken: kan je hond nog wel goed zien en horen? Als ze dover/blinder worden en dan ineens een hard geluid horen, kunnen ze extra schrikken. Mijn hond is zo sinds 2-3 jaar erg schrikachtig als ik moet proesten. Dan schiet ze overeind en loopt ze even heel anstig zoekend een paar stappen door het huis. Ik denk dat ze vanwege haar gehoor, gewoon heel erg schrikt als ik ineens heel luid sta te proesten :). 

 

Geen idee of dit bij jou ook van toepassing is hoor, het klinkt eigenlijk alsof hij ook gewoon heel erg geschrokken is. En dan moet hij eerst een paar dagen bijkomen (die adrenaline moet afgebouwd worden oid). Maar het is sowieso goed in overweging te nemen dat je hond misschien niet meer zo goed ziet en hoort als vroeger, het kan een deel van het gedrag verklaren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Mijn vriendin heeft een potje besteld.
Weet iemand iets over de dosering? Hij weegt nu 28 kilo "

Staat geen gewicht bij.

Dosering en toepassing

De dosering is 1 x daags 1 tablet. De tablet wordt goed verdragen en opgenomen. Honden eten ze als een snoepje. Indien dit niet het geval is kan het tablet verpulverd door het voer gegeven worden. De tabletten kunnen blijvend worden gegeven.

honden page profiel BlondieBlondie

Dosering staat er wel bij:

"De tabletten mogen zo uit de hand gegeten worden of kunnen worden vermalen en gemengd door het voer. De tablet wordt goed verdragen en opgenomen. Honden eten ze als een snoepje en veel katten ook. Katten: ½ tablet per dag. Honden tot 12 kg: ½ tablet per dag. Honden van 12-23 kg: 1 tablet per dag. Honden vanaf 23 kg: 2 tabletten per dag."

Maar toen we overtuigd waren dat het werkte (na ca. 2 weken tijdelijk gestopt omdat het potje wat me was toegestuurd op was en ik zeker wilde weten dat ze door die pillen was opgeknapt en dat het niet iets onderhuids was geweest) 

Zijn we doorgegaan met een half pilletje ipv 1 hele per dag. Zij woog ongeveer 18 kilo.

In jullie geval zou ik ook aanzien of 1 pilletje volstaat.

Ik hoop in ieder geval dat het bij jullie hond ook zo'n goede uitwerking heeft als destijds bij onze Jol het geval was.

 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Bij mijn hond begon dit gedrag rond haar 13e. Had echt te maken met slechter zien en slechter horen. Haar oren waren toen ook mooi schoon enzo maar doof kan de da niet zien denk. Ik heb het zelf getest door op verschillende toonhoogten te roepen en haar heel zacht te benaderen. Dan hoorde ze me dus niet aankomen. Voordat ze doof werd hoorde ze dat altijd meteen. Opeens schrok ze al als ik hard moest niezen of iets liet vallen. Slecht zien was op gegeven moment zo erg dat als ik haar een koekje gaf ze mijn vinger pakte omdat ze dacht dat dat het koekje was. Grote dingen zag ze wel want buiten met rennen liep ze niet tegen bomen ofzo. Ik heb ook een tijd cholodin gegeven. Ik het begin leek het haar wel wat meer rust te geven. Maar op gegeven moment deed het helaas niks meer.

Volgende forumvraag: Wanneer met wondje naar dierenarts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^