Medicatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Hoi!

Ik heb een vraag… Wij hebben medicatie van DA gehad maar mijn hondje reageerd daar slecht op… nu heb ik alleen 3 tabletjes van de 40/50 gebruikt. Het heeft me dikke geld gekost namelijk 50 euro. Kun je aan de dierenarts het geld terug vragen? Of is dat niet mogelijk? Ik heb het namelijk nodig om allergie bloedtest te mogen afnemen… vandaar…. Anders word t nog ff wachten…. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Hoi!
Ik heb een vraag… Wij hebben medicatie van DA gehad maar mijn hondje reageerd daar slecht op… nu heb ik alleen 3 tabletjes van de 40/50 gebruikt. Het heeft me dikke geld gekost namelijk 50 euro. Kun je aan de dierenarts het geld terug vragen? Of is dat niet mogelijk? Ik heb het namelijk nodig om allergie bloedtest te mogen afnemen… vandaar…. Anders word t nog ff wachten….  "

Dat kan je met je dierenarts overleggen, ik heb ook wel eens iets gehad wat heel duur was....en de helft niet gebruikt omdat ze er niet tegen kon, arts heeft het terug gestort....ligt er aan als het niet aangesproken is. 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Je kan het altijd vragen aan de da. Is overal anders denk. Ik heb het weleens gehad met hele dure pillen maar kon het niet terug geven omdat doos was aangebroken. Wat ik overigens wel heel flauw vond want vaak doen ze ook weer losse strips in een zakje verkopen aan mensen die minder nodig hebben.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik zou sowieso met de dierenarts overleggen, want hij moet weten dat je hond  'niet goed' op de medicijnen reageert. Soms duurt het even voordat medicijnen gaan werken. 
Daarna kun je dan bespreken of het misschien mogelijk is de medicatie terug te geven aan de dierenarts.

 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Het is per wet verboden voor dierenartsen om medicatie terug te nemen. Dus vandaar dat ze dat gewoon niet mogen doen. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Het is per wet verboden voor dierenartsen om medicatie terug te nemen. Dus vandaar dat ze dat gewoon niet mogen doen.  "

Klopt.geldt volgens mij ook voor de mensen apotheek. Eenmaal buiten apotheek of praktijk is er geen zicht op wat er mee gebeurd is. En de apotheek en da zijn verantwoordelijk voor uitgifte van werkende medicatie. Stel dat de medicatie in de volle zon heeft gelegen en daardoor niet meer werkt, dat wil niemand op zijn geweten hebben en als gebruiker wil je er ook vanop aan kunnen dat medicatie, waar je het volle pond voor betaald, goed is opgeslagen.

Ooit heb ik zelf een verkeerd medicijn gehad, verkeerd merk waar ik heel ziek van werd, dit was bekend bij de apotheek, waardoor er genoteerd was dat ik dit niet mocht hebben. Toch geleverd, want het was het goedkoopste , het is ongebruikt omgewisseld voor de goede medicatie, maar zag later dat beiden bij mijn verzekering gedeclareerd waren. Want ja, ook al was de apotheek,fout, verkopen mochten ze het niet meer. Zo wordt de gezondheidszorg duur. Sorry misschien is dit verhaaltje off topic maar geeft wel aan dat medicatie niet een tweede keer verkocht mag worden. Terug gebrachte medicatie wordt altijd vernietigd,

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Ik had gebeld met de dierenarts zaterdag dat Fado heel de nacht en dag overgaf door APOQUEL…Ze wilde t niet toegeven dat het doordat kwam en deed moeilijk…. Niks anders nieuws heeft hij gehad… moet het nog een keer proberen vandaag… ik ben niet zo tevreden over APOQUEL hij heeft nog steeds jeuk….. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Ik had gebeld met de dierenarts zaterdag dat Fado heel de nacht en dag overgaf door APOQUEL…Ze wilde t niet toegeven dat het doordat kwam en deed moeilijk…. Niks anders nieuws heeft hij gehad… moet het nog een keer proberen vandaag… ik ben niet zo tevreden over APOQUEL hij heeft nog steeds jeuk…..  "

Vervelend, ga geen gebruik maken van de cytopoint, daar is je hond te klein voor, kijk eens naar de pyoderm, ermee wassen dat bestrijd ook jeuk en gelijk brengt het de huid tot rust, en eventuele infectie van de huid.

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

" Vervelend, ga geen gebruik maken van de cytopoint, daar is je hond te klein voor, kijk eens naar de pyoderm, ermee wassen dat bestrijd ook jeuk en gelijk brengt het de huid tot rust, en eventuele infectie van de huid. "

Klopt had je verteld ja via pb :D! Ik dacht dat ik er een van de da kreeg maar volgens mij was t toch een ander…. Zal een foto maken…. Maarja ik heb m toch laatste keer gegeven om te kijken of t echt van dat middel was…. Moeders instinct zegt van wel hahaha…. Meestal klopt het…. Dus ik ben bang voor de nacht…. Mocht het wel zo zijn kan ik gelijk bellen voor een bloedtest onderzoek… dus ben benieuwd! 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik had gebeld met de dierenarts zaterdag dat Fado heel de nacht en dag overgaf door APOQUEL…Ze wilde t niet toegeven dat het doordat kwam en deed moeilijk…. Niks anders nieuws heeft hij gehad… moet het nog een keer proberen vandaag… ik ben niet zo tevreden over APOQUEL hij heeft nog steeds jeuk…..  "

Dat hij nog jeuk heeft is niet gek. Je hebt pas 3 tabletjes gegeven. Mijn hond had na 10 dagen apoquel pas lichtelijk minder jeuk, na 2 a 3 weken apoquel was de jeuk zo goed als weg. 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

" Dat hij nog jeuk heeft is niet gek. Je hebt pas 3 tabletjes gegeven. Mijn hond had na 10 dagen apoquel pas lichtelijk minder jeuk, na 2 a 3 weken apoquel was de jeuk zo goed als weg.  "

Ja alleen wij hebben de kuur 2 weken… en daarna niks meer… maarja hij werd er niet zo lekker van… drm wil ik het terug gaan geven en bloedonderzoek doen hp-smile

Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^