Probiotica

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamanthaSamantha

Goedenavond,

Mijn hond heeft vaak last van haar darmpjes, wisselende ontlasting, rommelende darmen.

afgelopen zomer positief getest op Giardia, kuur gehad dit heeft wat geholpen maar ze heeft nog wel last.

daarnaast heeft ze vaak ontzettende jeuk, bijt vaak op haar pootjes. 

De dierenarts vertelde dat ze baat kan hebben bij probiotica, omdat ze ook last kan hebben van een gistprobleem. ze vaak fortiflora adviseren. 

nu is het een lastiger eter, onbekende dingen eet ze niet, ook niet haar porties voeding op een dag. De assistente gaf aan dat je het ook met een spuitje met water kan toedienen

ervaringen ? Tips ?

Hier het ook over gehad met de dierenarts maar omdat ze net uit een molen komt van onderzoeken willen we haar even met rust laten , en uit een allergie onderzoek hoeft niet altijd wat te komen vertelde hij.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je vraagt tips, gist problemen, meestal is dat de malassezia die opspeelt, een wassing met de pyoderm werkt uitstekend....je arts kan met een krabsel de diagnose vaststellen dat er inderdaad een gistprobleem is.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik ben geen voorstander om probiotica te gebruiken in een darmstelsel dat al overhoop ligt. Eerst terug de darmwerking in orde krijgen, en pas dan een probiotica in te zetten. 

Net zoals een pleister geen zin heeft als de wonde eerst genaaid dient te worden.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Ik ben geen voorstander om probiotica te gebruiken in een darmstelsel dat al overhoop ligt. Eerst terug de darmwerking in orde krijgen, en pas dan een probiotica in te zetten. 
Net zoals een pleister geen zin heeft als de wonde eerst genaaid dient te worden. "

Darmen gaan voor nu goed, sinds de Giardia is aangepakt, soms nog wel wisselend, maar mijn dierenarts gaf aan dat dat normaal is, net als bij jezelf …

honden page profiel SamanthaSamantha

" Je vraagt tips, gist problemen, meestal is dat de malassezia die opspeelt, een wassing met de pyoderm werkt uitstekend....je arts kan met een krabsel de diagnose vaststellen dat er inderdaad een gistprobleem is. "

Wat je eerst benoemt geen idee wat het is haah, maar een krabsel is dat een klein onderzoekje?

honden page profiel DagmarDagmar

" Darmen gaan voor nu goed, sinds de Giardia is aangepakt, soms nog wel wisselend, maar mijn dierenarts gaf aan dat dat normaal is, net als bij jezelf … "

Dat haal ik niet uit uit je openingspost. Ik heb geen last van mijn darmen overigens, mijn honden ook niet. Als ze eens wat slapper gaan (of ik zelf) is dat meteen te wijten aan de vorige maaltijd 

Dat vind ik normaal. Niet vaak last hebben van de ingewanden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Wat je eerst benoemt geen idee wat het is haah, maar een krabsel is dat een klein onderzoekje? "

Ja dat is een klein onderzoekje wat niet echt een belasting is voor je hond, en de arts ziet het zo onder de microscoop.

Volgende forumvraag: Sterelisatue
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^