Opgezet teentje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamanthaSamantha

Goedemiddag allemaal, 

Mijn hond had voor haar wondje aan haar poot Dermiel. Vermoedelijk een hotspot, na deze zalf zag het er goed uit. En spoeling was niet meer nodig.

alleen zag ik vandaag dat haar teentje, ter hoogte van het kussentje wat roder/ dikker was . 

dierenarts assistente erna laten kijken , die zei dat het wel wat geïrriteerder was maar dat het lichaam het vaak zelf wel oploste.

Het is niet vuurrood, ook geen mega ei erop. Iets dikker en wat roder als de rest. Ze loopt er ook gewoon normaal op, lijkt er geen last van te hebben. 

mensen die hier ervaring hebben ,  en hoe dit toen aangepakt ?

mijn angst is een beetje dat ze alsnog willen gaan opereren 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Willen opereren, je bent geweest om het even na te laten kijken, zelf alert blijven wordt het dikke en rode dan ga je terug....en doe het even rustig aan nog...Dermiel kan je nog even erop doen.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Willen opereren, je bent geweest om het even na te laten kijken, zelf alert blijven wordt het dikke en rode dan ga je terug....en doe het even rustig aan nog...Dermiel kan je nog even erop doen. "

Ja dan ga ik zeker even terug en ze mag nu niet eraan zitten. De haartjes zijn ook nog niet terug gegroeid op die plek, waardoor het wellicht ook nog erger oogt 

Volgens mij zorgt Dermiel/ honing zalf ook dat de eventuele roodheid, zwelling af neemt toch?

Dankjewel Willemijn!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ja blijf nog even het er op doen, een weekje dan moet het toch echt beteren....als ze er niet afblijft, een sokje aan...nieuw haar dat duurt wel even nog, de haarzakjes zijn beschadigd door de wond, eerst hersteld de huid en dan komen er nieuwe haartjes op...maar het komt al duurt het wat lang.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Ja blijf nog even het er op doen, een weekje dan moet het toch echt beteren....als ze er niet afblijft, een sokje aan...nieuw haar dat duurt wel even nog, de haarzakjes zijn beschadigd door de wond, eerst hersteld de huid en dan komen er nieuwe haartjes op...maar het komt al duurt het wat lang. "

Hou ik dat even in de gaten , blijf ik dat even een week nog smeren . Overdag heb ik er zicht op zodat ze er af blijft echter ( lange leven het thuis werken)snachts niet wellicht een goed idee om dan een sokje te doen

ze hebben het toen weg geschoren , dus ik dacht groeit wel terug , maar als je dan met de rest gaat vergelijken ziet het nog ‘gekker’ eruit. 

komt hopelijk goed. Dierenarts assistente zei dat het wel rustig oogde maar geïrriteerd dus hopelijk eind van de week al verbetering!

 

 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Mijn hond lebberde en beet zo door een sokje heen. Ik had voor haar toen ze ook iets aan haar teen had een schoentje. Zaten 2 klittenbanden om die strak rond haar enkel konden en bleef goed zitten en als ze eraan lebberde kwam het niet door de stof v d schoen heet. Mocht het toch nog nodig zijn iets eromheen te doen.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Mijn hond lebberde en beet zo door een sokje heen. Ik had voor haar toen ze ook iets aan haar teen had een schoentje. Zaten 2 klittenbanden om die strak rond haar enkel konden en bleef goed zitten en als ze eraan lebberde kwam het niet door de stof v d schoen heet. Mocht het toch nog nodig zijn iets eromheen te doen. "

Ga ik doen! Thanks. Het is een chihuahua dus zou een sokje eventueel ook kunnen ?

Ze lijkt er geen pijn aan te hebben maar ik ben nog al een stress kip als ze iets heeft 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Ga ik doen! Thanks. Het is een chihuahua dus zou een sokje eventueel ook kunnen ?
Ze lijkt er geen pijn aan te hebben maar ik ben nog al een stress kip als ze iets heeft  "

Oh ja geen idee of er zulke kleine schoentjes zijn. Dan probeer je eerst sok. Mijn hond leeft niet meer maar ik was ook altijd zo'n stresskip hoor. Als ze dan niet aan die teen mocht zitten probeerde ze dat nooit als ik erbij was maar zodra ik het huis verliet ging ze er direct aan zitten en dan duurt de genezing veel langer. Toen ik dat schoentje nog niet in huis had en ik vond een kap zielig moest ik werken en had ik een vriend zo ver gekregen de hele dag bij haar te zitten zodat ze eraf bleef. Kun je nagaan hoe erg ik was.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Oh ja geen idee of er zulke kleine schoentjes zijn. Dan probeer je eerst sok. Mijn hond leeft niet meer maar ik was ook altijd zo'n stresskip hoor. Als ze dan niet aan die teen mocht zitten probeerde ze dat nooit als ik erbij was maar zodra ik het huis verliet ging ze er direct aan zitten en dan duurt de genezing veel langer. Toen ik dat schoentje nog niet in huis had en ik vond een kap zielig moest ik werken en had ik een vriend zo ver gekregen de hele dag bij haar te zitten zodat ze eraf bleef. Kun je nagaan hoe erg ik was. "

Hahaha, ik lach je niet uit maar het is net alsof ik mijn eigen bericht lees, het doet me wel goed om te lezen dat iemand ook zo’n stress kip was . Ik kan ook de hele dag kijken als het al minder is, alsof er binnen een dag wonderen worden verricht

rest van haar huidje is ook wat roder dus waarschijnlijk zal het allemaal mee vallen maar het zit me dan toch niet helemaal lekker omdat het wat opgezet is. 

zij zit er overdag ook niet meer aan, snachts deed ik een verbandje erom , wellicht te vroeg ermee gestopt 

 

wat verdrietig om te lezen dat je hond niet meer leeft , blijft heel verdrietig en lastig als je afscheid moet nemen

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Stel dat een sok, schoentje niet helpt zou je voor de nacht even een kraag kunnen halen bij de dierenarts.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Stel dat een sok, schoentje niet helpt zou je voor de nacht even een kraag kunnen halen bij de dierenarts. "

Een kap heb ik nog, alleen als ik haar de kap om doe kan ze niet meer lopen, alsof ze haar evenwicht verliest ? Ze probeert wel te lopen maar valt steeds naar de zijkant 

 

herkenbaar voor iemand ?

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Hahaha, ik lach je niet uit maar het is net alsof ik mijn eigen bericht lees, het doet me wel goed om te lezen dat iemand ook zo’n stress kip was . Ik kan ook de hele dag kijken als het al minder is, alsof er binnen een dag wonderen worden verricht
rest van haar huidje is ook wat roder dus waarschijnlijk zal het allemaal mee vallen maar het zit me dan toch niet helemaal lekker omdat het wat opgezet is. zij zit er overdag ook niet meer aan, snachts deed ik een verbandje erom , wellicht te vroeg ermee gestopt 
 
wat verdrietig om te lezen dat je hond niet meer leeft , blijft heel verdrietig en lastig als je afscheid moet nemen "

Ach ja als Shep iets had checkte ik zo'n beetje om de 2 uur. Als ik het niet goed kon zien zette ik de zaklamp van mijn mobiel erop. En het dan gek vinden om steeds teleurgesteld te zijn als ik nog geen verbetering zag. Ik kon mezelf dan echt gek maken. Dus ik begrijp je. Ik heb dat sowieso met dieren. Doe het nu ook bij mijn oppashonden. 

En over die kap. Shep heeft er weleens 1 moeten dragen. Zij viel niet om. Ze liep wel overal tegenaan. Was dan ook hele grote kap omdat ze een lange neus had en met een normale kap nog bij haar voet kon komen. Ze bleef het liefst constant liggen. Vandaar dat ik die vriend paar dagen geregeld had. 

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

" Een kap heb ik nog, alleen als ik haar de kap om doe kan ze niet meer lopen, alsof ze haar evenwicht verliest ? Ze probeert wel te lopen maar valt steeds naar de zijkant 
 
herkenbaar voor iemand ? "

Alleen voor de nacht de kap dan blijft hond toch slapen....dat omvallen heb ik geen verklaring voor, vertrouw je het niet morgen dierenarts bellen.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Ach ja als Shep iets had checkte ik zo'n beetje om de 2 uur. Als ik het niet goed kon zien zette ik de zaklamp van mijn mobiel erop. En het dan gek vinden om steeds teleurgesteld te zijn als ik nog geen verbetering zag. Ik kon mezelf dan echt gek maken. Dus ik begrijp je. Ik heb dat sowieso met dieren. Doe het nu ook bij mijn oppashonden. 
En over die kap. Shep heeft er weleens 1 moeten dragen. Zij viel niet om. Ze liep wel overal tegenaan. Was dan ook hele grote kap omdat ze een lange neus had en met een normale kap nog bij haar voet kon komen. Ze bleef het liefst constant liggen. Vandaar dat ik die vriend paar dagen geregeld had.  "

Oh ik doe dat inderdaad ook met de zaklamp, en buiten meerdere keren kijken. Of wat ik ook doe is meerdere foto’s maken om te zien als er verschil is tussen smorgens en smiddags, maar net wat je zegt je maakt jezelf helemaal gek eigenlijk. Voor haar is het denk ik ook niet fijn als ik steeds eraan zit . Sowieso zo naar als ze iets hebben, en wil liever niet dat ze geopereerd moet worden, sowieso zielig en ze is zo bang voor de dierenarts. 

je bent echt een dierenvriend hoor ik zo van je !

 

ik denk dat ze kap heel zwaar voor haar is, ik weet niet als dat kan, herken het wel van andere honden het tegenaan lopen wat de doen , zij ligt ook wel veel gelukkig 

honden page profiel SamanthaSamantha

" Alleen voor de nacht de kap dan blijft hond toch slapen....dat omvallen heb ik geen verklaring voor, vertrouw je het niet morgen dierenarts bellen. "

Ze is snachts best actief met nog drinken, rond lopen. De dierenarts denkt zelf dat het door de kap komt of dat ze dit doet zodat de kap af gaat, omdat als ik hem af doe, er niets aan de hand is… 

honden page profiel SamanthaSamantha

" Alleen voor de nacht de kap dan blijft hond toch slapen....dat omvallen heb ik geen verklaring voor, vertrouw je het niet morgen dierenarts bellen. "

Ze is snachts best actief met nog drinken, rond lopen. De dierenarts denkt zelf dat het door de kap komt of dat ze dit doet zodat de kap af gaat, omdat als ik hem af doe, er niets aan de hand is… 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Een kap heb ik nog, alleen als ik haar de kap om doe kan ze niet meer lopen, alsof ze haar evenwicht verliest ? Ze probeert wel te lopen maar valt steeds naar de zijkant 
 
herkenbaar voor iemand ? "

Ja ze is er toch veels te klein voor, een kap is voor zo,n kleine chi, heel wat....als je een verband erom hen doet voor de nacht is ook een goede optie, op de dag als je thuis bent eraf.. 

honden page profiel SamanthaSamantha

" Ja ze is er toch veels te klein voor, een kap is voor zo,n kleine chi, heel wat....als je een verband erom hen doet voor de nacht is ook een goede optie, op de dag als je thuis bent eraf..  "

Ja ik denk probeer het maar zo? Ik heb van dat rekverband gekocht , dat automatisch wat meer plakt, denk ook ademend en  overdag inderdaad laat ik het gewoon luchten

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ja dat is een goed idee hoor, voor de nacht en als je weg moet, en als je er bent er af om het te laten luchten...beter dan zo,n kap voor zo,n klein hondje.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Ja dat is een goed idee hoor, voor de nacht en als je weg moet, en als je er bent er af om het te laten luchten...beter dan zo,n kap voor zo,n klein hondje. "

Ja precies inderdaad , verbandje wilt ze liever ook niet, en ook boos als ze honing zalf erop krijgt , maar hopelijk heeft het effect

 

ik heb een foto toegevoegd aan mijn profiel van hoe het eruit ziet. voor de mensen die het willen zien, en hun mening willen geven over mijn zorgen, als ze terecht/ onterecht zijn

 

ze loopt er gewoon op, is vrolijk, speelt eet drinkt en is alert 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Ja zo'n zelfklevend verband heb ik ook weleens gebruikt. Toen had ze ontstoken nagelriem. Ik deed er toen nog extra duct tape omheen. Nou dat bleef echt goed zitten.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Ja zo'n zelfklevend verband heb ik ook weleens gebruikt. Toen had ze ontstoken nagelriem. Ik deed er toen nog extra duct tape omheen. Nou dat bleef echt goed zitten. "

Ik zeg het inderdaad nog vast met een pleister, in principe blijft ze wel eraf als dat erom heen zit, ga het zo maar weer verbinden voor de nacht , hopelijk helpt dat !

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Zo op de foto vind ik het er al aardig rustig uitzien. Maar ben natuurlijk geen da.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Zo op de foto vind ik het er al aardig rustig uitzien. Maar ben natuurlijk geen da. "

De assistente zei ook dat het rustig eruit zag, dus met wat je zegt klopt wel hoor!het is wat roder, maar dat komt wellicht ook omdat er nu geen haartjes erop zitten, ik maak me gewoon heel veel zorgen erom. Ze lijkt geen last te hebben dus waarschijnlijk moet ik het gewoon even de tijd geven..

dankjewel voor je mening !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^