Dagritme/ wat doen jullie met de hond per dag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MagdalenaMagdalena

Omdat ik zelf nog een beetje zoekende ben om mijn jack russell x franse bulldog voldoende uitdaging te bieden per dag ben ik benieuwd wat jullie per dag met jullie honden doen qua sporten, wandelen, mentale uitdaging training.

Helaas is meer lopen voor mij geen optie wegens spierziekte en Bailey kan momenteel moeilijk los in het park wegens niet luisteren en opdringerig naar andere honden. Ik probeer nu elke ochtend vroeg toch te gaan want dan loopt er bijna niemand en kan hij toch lekker loslopen en rennen. Meestal zijn we dan 45 a 60 minuten weg

Rond de middag en rond 17 uur lopen we nog een blokje rond van 15 a 20 minuten aan de lijn en voor het slapen gaan 22uur nog even kort plassen. Op woensdag en in het weekend komt mijn kleinzoon met de hondjes wandelen en skateboarden en zijn ze snel 1 a 2 uur extra buiten. Ik merk dat Bailey op deze dagen veel meer moe en voldaan is. 

Zijn eten strooi ik uit op het gras in de tuin en bied regelmatig een kong of lickimat aan met blikvoer. We proberen ook elke dag samen te spelen met de bal en deze te verstoppen in de tuin. 

Hondenschool ben ik voor aan het kijken maar helaas kunnen we pas na kerst beginnen aan de beginnerscursus.

honden page profiel StaffordStafford

Hier geen vast ritme maar op werkdagen:

7.30 / 12u (door uitlaat) en 17u wandeling van 30 a 40 min door de wijk

23u kort plassen

Op thuiswerkdagen en weekend maak ik meestal 1 lange wandeling van 1 tot 3 uur vaak met de auto naar het bos en de rest van de dag paar keer kort blokje rond. 

 2 avonden in de week gaan we naar de hondenschool en 1 of 2 keer in de maand hebben we detectieles (wellicht is dat ook iets voor jou hond?)

Overigens loopt mijn hond ook nooit los en in de wijk aan een korte riem en in het bos aan een flexi van 10 meter dit wegens hondagressie.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Er zijn leuke hondenboekjes te koop met honden spelletjes, hersenwerk voor honden en dat soort dingen. Echt leuk  je hond wordt er voldaan van en je bouwt samen een enorme band op.

Ik vind overigens een uur lopen best genoeg hoor. Mijn eerste hond kreeg ook niet meer. En is gezond en tevreden oud geworden. Destijds waren die uren lopen nog niet van levensbelang en de honden waren echt niet ongelukkig,

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoe oud is Bailey?

Is hij in huis verder rustig?

 

Menig hond mocht willen dat hij zoveel beweging krijgt hoor, denk dat als hij verder tevreden lijkt hij genoeg beweging heeft.

Jenna is al oud dus hoeft niet veel beweging meer. Maar vroeger gingen we in de ochtend een lange wandeling, wat plasrondjes en s avonds dan nog een wat langere wandeling. Sinds bleek dat ze veel jachtinstinct had, altijd aan de lijn. Hier (ik woon in Nedersaksen) zie jij bijna altijd honden aan de lijn lopen trouwens, en ik denk niet dat ze ongelukkig zijn.

Verder is denkwerk en kluifwerk ook inspannend/ontspannend. Het zit hem niet in zoveel mogelijk beweging, maar voldoening.

honden page profiel StaffordStafford

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Stafford jij bedankt jezelf. wink

Vreemd. smile

Schrijf je in plaats van Magdalena of zo?

 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Bedankt Stafford Dobry en Ientje. Hij is in huis nogal druk en blafferig en graaft veel gaten. Hij is soms heel druk en wilt dan spelen denk ik en hapt dan in mijn benen en armen zowel binnen als we aan het wandelen zijn. Helaas ben ik zo al een paar keer over hem gevallen.
Hij is nu 10 maanden dus ik vermoed dat het ook de leeftijd kan zijn. Onze andere oudere hond van 6 jaar is een volle franse bulldog heeft hier meer dan genoeg aan. Helaas valt zij heel erg uit naar andere honden en is zij ook opgejaagd door Bailey heb ik vaak het idee. Voorlopig wandelt mijn man met Bella de oudere hond en loop ik met Bailey en jutten ze elkaar niet zo op als ze aan de riem lopen.
We zijn al ingeschreven een beginnerscursus op de hondenschool maar deze begint pas in januari dus we moeten nog even geduld hebben. 
Detectie is een soort speuren volgens mij? Ik ga is bekijken of dit ergens bij ons in de buurt wordt gedaan.
Bailey is helemaal gek op zijn tennisbal en in het park laat ik hem elke ochtend 10 a 15 minuten apporteren maar ik lees nu dat dit slecht is voor gewrichten en dat ze hiervan opgejut kunnen worden? Zodra de bal weg is hij overigens ook weer ok en loopt hij verder en snuffelt speelt en rent. "

Dit bericht bedoel ik. Was quote vergeten.

honden page profiel DagmarDagmar

" Stafford jij bedankt jezelf. 
Vreemd. 
Schrijf je in plaats van Magdalena of zo?
  "

Hahaha. Woeps.

Elk zijn dagritme en bezigheden zeker hp-angel

honden page profiel MaritMarit

honden foto van Marit

Denk dat het heel persoonlijk is per hondje wat ze nodig hebben.. Ik heb geen vast ritme en moet zeggen dat ik echt de meest makkelijke 6 maanden oude pup heb rondlopen die er is. Mijn vrije dagen zijn als volgt:

-in de ochtend mee naar de paarden. Daar 45min tot 1,5 uur los op het terrein waar ze zelf mag struinen en bepalen wat ze doet.

- ergens in de middag bos wandeling van 30-90 min (ik woon letterlijk aan het bos) 

- 's ochtends vroeg en 's avonds laat alleen maar even plasje doen in de tuin of voor het huis.

 

Daarnaast trainen we dagelijks wat commando's in huis en buiten en leert ze nieuwe trucjes. Gewoon omdat ze dat leuk vindt en er mentaal voldaan van raakt. 

Op werkdagen:

- 's ochtends 30 min mee naar de paarden waar ze vrij kan struinen

- op werk in de hondencrèche met in de middag een rondje wandelen van 15/20 min 

- begin avond nogmaals 15 min buiten 

Ook op dit soort dagen in de avond voor slapen gaan alleen nog plasje in de tuin of voor huis. 

 

En 1 werkdag per week breng ik haar weg naar de dagopvang zodat ze een hele dag lekker kan spelen en uitleven en gewoon hond kan zijn :)

 

Mijn jonge hond heeft hier meer dan genoeg aan en geeft zelfs af en toe zelf aan een 'luie dag' te willen hebben om alle prikkels te verwerken

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik heb niet echt een vast dagritme. Meestal maak ik 1 tot 2 keer per dag een wandeling, 's ochtends een lange en 's middags een wat kortere (en tussendoor natuurlijk in de tuin). Zo'n twee tot drie keer per week is de ochtendwandeling 8 tot 10 kilometer, de rest van de dagen vaak tussen de 3 en 5 km. Omdat ze wat ouder is en graag snuffelt zijn we per wandeling minstens anderhalf uur weg, maar ook regelmatig langer dan 3 uur. Penny houd dit prima vol en geniet er enorm van. We hebben wat minder goede periodes gehad met spierklachten, maar nu gaat het al een hele tijd echt super.

Tijdens het wandelen doen we ook vaak allerlei activiteiten. Zolang het nog zo warm is als nu zwemt ze heel veel, verder zoekt ze snoepjes, oefenen we commando's en zoekt ze de dummy die ze vervolgens ook mee naar huis mag dragen. Alleen wandelen vind ze saai maar zodra ik actief met haar bezig ben vind ze het geweldig.

Verder krijgt ze haar eten door middel van hersenwerk en krijgt ze regelmatig een harde kauwsnack waar vaak een hele avond mee bezig is

 

De meeste hondenbezitters die ik ken doen een stuk minder dan ik, maar ik heb nooit het idee dat die honden daar last van hebben. Ik vind 1 keer minstens een uur lopen wel echt het minimum (en dan niet alleen doorlopen maar de hond de kans te geven lekker te snuffelen en echt even hond te zijn), maar dat zit zo te lezen bij jou wel goed :)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Normaal gesproken 1 x per dag een uitstapje.

Dan gaan we 1 a 3 uur ergens heen (afhankelijk van tijd, weer, inspanning, soort activiteit)

Maar vaak naar bos/hei/water waar ze los kunnen lopen en vrij kunnen rennen, spelen.

Of bij het water, Black vindt het mooiste wat er is om balletjes uit het water te halen.

Met Black doe ik ook al jaren agility, dan hebben we eens per week 's avonds les.

Op vrije dagen/weekenden ook wel een hele dag of weekend weg met de honden.

 

Verder wandelen we dan niet, ze kunnen hier de hele dag vrij naar buiten. (en kunnen dan ook plassen tegen de bomen). In het weiland speel ik vaak nog wel even met ze, en dan rennen ze ook nog lekker rond. hp-smile

En 's ochtends vroeg en 's avonds ga ik altijd nog even met ze er uit zodat ze hun behoeftes kunnen doen, maar dat zijn kleine stukjes van 5 minuten.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel OctaviaOctavia

‘s Ochtends is van de honden. Met de oudste wandel ik een stuk of ze mag mee op de plank van de scootmobiel en dan ergens een tijdje los snuffelen, dat is haar om het even. Met de jongste hangt het erg af van de rest van de dag. Als ik nog plannen heb later op de dag, wandel ik een stuk met haar en laat ik haar los rennen zodat de ergste energie eraf is. Met mij meegaan naar afspraken/boodschappen is voor haar een behoorlijke mentale kluif en daarna is ze altijd moe en voldaan en gaat het lampje uit. Maar als ik niks in de aanbieding heb, neem ik haar vaak mee om een tijd naast de scootmobiel te lopen, dan stoppen we onderweg en doen we wat oefeningen en mag ze ook nog ergens los lopen en rennen. Als we thuiskomen is ze dan zowel lichamelijk als mentaal gewoon moe en gaat ze slapen. Sommige dagen doen we trouwens ook gewoon een wandeling en verder niks, ook jonge honden moeten hier in huis leren dat er rustdagen bestaan.

 

‘s Middags en ‘s avonds is van mij, ik loop dan heus nog wel een kort plasrondje met ze en ik wil best een spelletje doen of een kort trainingsmoment, en alle kroelsessies die ze maar willen. Maar tenzij ik zelf ergens heen moet en de jongste met me mee gaat, of er toevallig een cursus gepland staat, doe ik verder dan niks meer met ze. Ze vermaken dan zichzelf, of elkaar. Vaak slapen ze gewoon. Zeker mijn oudste hond is daar allang aan gewend, als haar beurt om te wandelen en iets leuks te doen ‘s ochtends geweest is gaat ze vaak eerst lekker bijslapen.

 

We doen ook nog cursussen bij de hondenschool, maar dat is niet dagelijks en echt geen onderdeel van ons ritme. Ze moeten het de meeste dagen toch gewoon doen met wat ik zelf te bieden heb.

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Ik heb ook geen vast ritme met mijn 11 maanden oude puber. Nu is zij ook een hele gemakkelijke hond en vindt zij een luie dag ook meer dan prima. Op werkdagen wandelen we voor het werk ongeveer 30 minuten. Na het werk minimaal 45 minuten, maar vaak zijn we langer weg. Dat ligt een beetje aan het weer. Mevrouw vertikt het namelijk om te wandelen in de regen. Voor het slapen gaan nog een wandeling van 20 minuten ongeveer. Tijdens het wandelen oefenen we commando’s, doen we zoek spelletjes en kan ze naar hartelust snuffelen. Ik woon aan een losloop gebied dus als het niet druk is laat ik haar ook lekker los rennen. Haar voer geef ik in de ochtend als beloning voor het uitvoeren van commando’s en in snuffelmatten/puzzels. Zodat ze lekker moe en voldaan is als ik ga werken. 

In het weekend neem ik haar eigenlijk overal mee naartoe. Ook gaan we dan naar het bos of de hei. 1 keer per week gaan we naar de hondenschool 

Volgende forumvraag: Allergie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^