Hond terughalen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel muldermulder

 ik ben radeloos... ???????? Sinds gister is mijn hond van me afgepakt door mijn ex. Ik wilde hem savonds terughalen maar hij wilde niet praten en niet meegeven en ipv normaal als volwassenen te praten stuurde hij zijn familie op mij af en bedreigde me want het was nu zijn hond. Ik heb mijn kruising bull terriër 7 Jr geleden geadopteerd uit spanje, het is mijn kind ondanks dat hij 'n gebruiksaanwijzing heeft en geen allemansvriend is... Mijn toenmalige vriend hielp me veel met de opvoeding en toen we uit elkaar ging dit jaar en ik elders ging wonen... Kleiner en zonder 'n buiten.. Besloot ik dat 't beter was dat hij grotendeels bij m'n ex zou blijven en we dus samen ervoor zouden zorgen... Dus ik 3 dagen en hij 4...soms veranderde dit weleens en vaak ging 't met ruzie helaas...de hond gebruiken om kontact met mij te houden en in de gaten te houden.t was immers niet zijn beslissing om uit elkaar te gaan.. Nu opeens ging hij de hond opeisen terwijl 't de bedoeling was dat ik m tot donderdag zou houden omdat hij druk was met andere dingen en ik nog werkloos thuis zit. Hij zou 'm alleen even uitlaten maar toen ik m meegaf reed hij hard weg met de deur nog open en belde daarna dat ik m maar via de rechter moest gaan opeisen...... Ik was zo verbaasd. Ben deze situatie zo zat en ook heel verwarrend voor mijn hond.. Ik wil 'm niet laten gaan en wil er alles aan doen dat hij volledig bij mij komt en dan zien we wel verder met 'n oppas oid maar ik wil 'm onder geen beding nog bij m'n ex hebben. Ik heb 't geprobeerd en snap dat hij veel om hem geeft maar hij werkt lange dagen is vaak van huis en mijn hond is niet dol op vreemden en zou zomaar iemand kunnen bijten, wat gebeurd er dan?!! Heeft iemand hier ervaring mee??? Met een scheiding en of rechten want ik kan er weinig over vinden Ik kan op papier aantonen dat hij van mij is maar moet ik nu echt 'n advocaat nemen? Bvdank 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat jullie beiden moeten proberen kijken naar het welzijn van de hond, en je persoonlijke ergernissen even aan de kant moeten schuiven. Desnoods ga je met je ex in gesprek met een derde persoon erbij, die jullie beiden vertrouwen en die de gemoederen kan bedaren als er ruzie van komt.

 

Je tekst komt wat verwarrend over: eerst besloot je zelf dat het beter was voor de hond dat ie grotendeels bij je ex zou blijven, nu wil je hem volledig hebben? Is je situatie opeens rooskleuriger geworden, of is dit een emotionele beslissing naar aanleiding van de ruzie? Hoef je hier niet op te antwoorden, hoor, maar ga het eerlijk na voor jezelf. Of dit in het belang van de hond is, of uit boosheid om wat je ex deed. 

 

Ik hoop dat jullie eruit komen, succes.

 

 

honden page profiel muldermulder

Bedankt voor je reactie, 

Ik snap dat 't verwarrend is ook omdat je de context niet kent, maar dat is juist het probleem, mijn ex wil geen enkel kontact en geen enkele vorm van normale communicatie. Hij heeft 'n persoonlijkheidsstoornis en veel anger issues... Wordt enorm beïnvloed door.zijn familie.. En dat zijn niet bepaald "nette mensen " met normen en waarden... Ik schrijf ook in mijn bericht dat ze mij hebben bedreigd. Niet echt fatsoenlijk toch!?? Of is dat normaal tegenwoordig? Dus nee ik handel niet uit emotie hoor, denk juist dat ik er beter aan doe hem uit die situatie te halen. En ik zeg ook helemaal niet dat mijn situatie nu rooskleuriger is en of slecht was.  Mijn ex heeft alleen iets meer ruimte en hij vind 't leuk in de auto en ie heb ik niet. afg Sept. Was hij 3 wkn bij mij en merkte dat hij best begon te wennen... Ook toen m'n ex 'm naar mij bracht was hij best wel blij. Ik ben juist heel schappelijk geweest omdat ik snap dat mijn ex 'm ook graag wil blijven zien. Ik heb 't ook niet over 1 ruzie maar konstant ruzie... Ik vroeg ook om tips om hem terug te halen en niet weer om 'n veroordeling oid. er valt niet met hem te praten! Ik ga niet voor niks in de pen klimmen op dit forum. 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Gelijk aangifte doen en rechtsbijstand bellen. 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Staat de hond op jouw naam? Ik neem aan dat er via de stichting adoptiepapieren zijn ondertekend.

Als jouw naam hieronder staat, en je hebt verder geen overeenkomsten met je ex getekend, dan is het jouw hond.

Weet niet of je een rechtsbijstandverzekering hebt? En anders eens goed informeren bij een rechtswinkel welke wegen je moet en kan bewandelen om je hondje volledig in jouw bezit te krijgen.

Succes!   

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Als hij op papier van jouw is dan is ie van jouw. Vraag is... je hebt al een keertje afstand van je hond gedaan. Is het dus een verstandige actie om hem nu op te eisen op 7jarige leeftijd?

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Als je kan aantonen dat de hond inderdaad van jou is, dan is hij jouw eigendom en hebben we het hier dus over diefstal. Je eerste stap is dan om morgen naar het politiebureau te stappen en aangifte te doen tegen je ex. Je zal daar verder ook kunnen vragen wat het verloop in deze situatie zal zijn, hopelijk geeft dat je snel duidelijkheid. 

 

honden page profiel muldermulder

" Als hij op papier van jouw is dan is ie van jouw. Vraag is... je hebt al een keertje afstand van je hond gedaan. Is het dus een verstandige actie om hem nu op te eisen op 7jarige leeftijd? "

Ik heb geen afstand van hem gedaan, ik ben pas sinds april dit jaar weggegaan en verhuisd en hebben tot op heden 'n omgangsregeling getroffen. Maar meneer komt zijn afspraken niet na en gebruikt de hond om mij pijn te doen. Als hij geen kontact meer wil met mij prima maar dan gaat de hond ook terug naar mij. En ja het staat op papier, het kontract vd adoptie, genoeg bewijs. Maar moet ik gaan inbreken? Want ik moet nog maar zien of de politie wil bemiddelen. Zijn familie vind de hond ook helemaal niet zo leuk. He tis puur om mij te jennen. Ik voel me zo machteloos en sta er zo alleen voor... Niemand die mij helpt of meegaat om te bemiddelen. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Is de hond gechipt, en op wiens naam staat de chip ? Als die op jouw naam staat is de hond van jou.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nee hoor, rechtsbijstand is al genoemd of advocaat in arm nemen. Zou met een kort geding afgedaan moeten zijn als het paspoort/chip op jouw naam staat.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Is de hond gechipt, en op wiens naam staat de chip ? Als die op jouw naam staat is de hond van jou. "

Lol dat dus.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Ik heb geen afstand van hem gedaan, ik ben pas sinds april dit jaar weggegaan en verhuisd en hebben tot op heden 'n omgangsregeling getroffen. Maar meneer komt zijn afspraken niet na en gebruikt de hond om mij pijn te doen. Als hij geen kontact meer wil met mij prima maar dan gaat de hond ook terug naar mij. En ja het staat op papier, het kontract vd adoptie, genoeg bewijs. Maar moet ik gaan inbreken? Want ik moet nog maar zien of de politie wil bemiddelen. Zijn familie vind de hond ook helemaal niet zo leuk. He tis puur om mij te jennen. Ik voel me zo machteloos en sta er zo alleen voor... Niemand die mij helpt of meegaat om te bemiddelen.  "

 

Het enige wat je nu doet is jezelf de grond in praten. Ik snap dat het een vervelende situatie is, maar verman jezelf. Neem morgen de eerste stap door naar de politie te gaan en aangifte te doen. Een aanname maken dat de politie niet wil helpen, is door jou wel heel makkelijk gedaan. Ga er morgen gewoon heen, en kijk vanaf daar verder. Enkel op een forum typen dat het allemaal niet gaat zoals jij wilt, gaat je immers ook niet verder helpen. Actie ondernemen dus.  

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Hoi, allereerst wat naar voor je.

De hond staat op jouw naam, op het contract van de stichting ook jouw naam, welke stichting is dat, want sommige stichtingen hebben de hond ook op hun naam staan, dit is het geval bij mijn hond.

Ik zou rechtshulp inschakelen, als een gesprek met een neutraal persoon erbij niet lukt.

Wat Alaska zegt was niet slecht bedoeld, Alaska probeert je juist te helpen, haar vragen zijn niet heel gek, maar ik snap als je het ff snel leest dat je denkt, heej hooo, maar zo was het niet bedoeld.

Dus beginnen met aangifte doen, en rechtshulp inschakelen op wat voor manier dan ook.

Heb je ook toevallig bonnen of afschriften van het voer wat je betaald hebt, want als jij degene bent die steeds het voer heeft betaald, maakt jouw zaak sterker, en dierenartskosten en alles wat je voor een hond koopt.

Verder weet ik het ook niet, ik weet dat het heel naar is, ik heb ook zo'n ex gehad ooit, ik kreeg mijn dieren niet, helaas heb ik ze bij hem moeten laten, totdat hij er achter kwam dat hij me niet terug kreeg, toen heb ik mijn papegaaien weer terug gekregen.

Heel veel sterkte, en hou ons op de hoogte als je wilt?

 

 

 

honden page profiel muldermulder

"  
Het enige wat je nu doet is jezelf de grond in praten. Ik snap dat het een vervelende situatie is, maar verman jezelf. Neem morgen de eerste stap door naar de politie te gaan en aangifte te doen. Een aanname maken dat de politie niet wil helpen, is door jou wel heel makkelijk gedaan. Ga er morgen gewoon heen, en kijk vanaf daar verder. Enkel op een forum typen dat het allemaal niet gaat zoals jij wilt, gaat je immers ook niet verder helpen. Actie ondernemen dus.   "

 

honden page profiel muldermulder

Wat 'n harde aanpak weer.... ???? Niet nodig hoor, zoveel waarde oordelen terwijl je me niet eens kent.... Maar luister.. Ik heb allang en breed kontact gehad met de politie, as dinsdag heb ik 'n afspraak, ik heb inmiddels 3 verschillende politieagenten gesproken en aangifte kan je ook niet zomaar doen hr... Dan moet je eerst 'n goed verhaal hebben voordat ze überhaupt 'n afspraak willen maken. Gelukkig heb ik ie kunnen krijgen. Dus daar moet ik nu op wachten. Het is niet zo dat je even naar 't bureau loopt en zij meteen gezellig met je meelopen om je hond te gaan halen.. Anders was dat natuurlijk allang gebeurd. Heel akelig hoe u zo oordeeld terwijl ik het al moeilijk genoeg heb... Niet oordelen op slechts 1 bericht. Alsof ik n hoekje zit te huilen en volkomen passief ben.  Ben gisteravond de hele avond in de weer geweest om hem terug te halen en hele avond gewacht op de politie die niet kwam uiteindelijk, 1 agente was zelfs bevooroordeeld en dat ik me daar niet meer mocht ophouden. Ik kan nu niks anders dan afwachten tot dinsdag en daar ben ik sceptisch over ja, ws zal ik 'n advocaat moeten nemen oid. Ik weet meteen weer waarom ik meer van honden hou dan van mensen. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik oordeel niet, ik probeer je, net als andere mensen hier, te adviseren om aangifte te gaan doen. Dat advies negeer je vervolgens compleet in je reacties daarna. Nu blijkt ineens dat je al aangifte hebt gedaan? Dan is de zaak lopende, dat is mooi. 

Ik wens je in ieder geval heel veel succes, je zal dinsdag wel het beste advies krijgen over hoe nu verder. 

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Enige tijd geleden is hier op het forum een soorgelijk topic geweest.

Ben je officieel gescheiden? Dan zouden er in het echtscheidingsconvenant bindende afspraken moeten staan betreffende julie hond. Of was je getrouwd op huwelijkse voorwaarden? Dan zou in deze voorwaarden moeten staan aan wie de hond toebehoort. Misschien had je een samenleveingscontract? Staan hier dan afspraken in over jullie hond?

Indien je getrouwd was in gemeenschap van goederen, dan behoort de hond jullie beiden toe. De hond wordt namelijk gezien als een goed. Of de hond op jouw naam staat of op de naam van je ex zegt totaal niets in dit geval. Paspoort met jouw naam erin en verzorgingskosten spelen dan werkelijk geen enkele rol.

Als er op geen enkele manier officiële afspraken zijn vastgelegd over de hond, dan heb je wel kans op succes met een paspoort met jou als eigenaar erin vermeld en verzorgingskosten die je gemaakt hebt.

Het lijkt mij inderdaad zeer verstandig een advocaat te raadplegen, zoals je zelf al opperde.

Heel veel succes!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Heel veel sterkte gewenst, dit is een nare strijd.

Het lijkt mij meer een topic voor een relatieforum, niet zozeer een hondenforum.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Is er een relatie topic hier dan?

Maar het gaat toch over de hond.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Nee, niet hier, maar vast wel op een ander forum. 

Er is hier geen probleem mét de hond -  maar vanwege de hond.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Nee, niet hier, maar vast wel op een ander forum. 
Er is hier geen probleem mét de hond -  maar vanwege de hond. "

Wat is dit nou weer voor een zinloze domme opmerking?

Ze vraagt toch nergens hoe ze haar ex terug kan krijgen of hoe de situatie weer koek en ei tussen hen kan worden.

Ze wil maar 1 ding en dat is haar hond terug en ze komt hier vragen, want ja hier zitten hondeneigenaren, of er iemand ervaring heeft met een dergelijke situatie en wat ze dan het beste kan doen. 

 

Beetje empathie zou je niet misstaan. Op deze manier jaag je iemand inderdaad naar een ander forum waar men wel begrip heeft voor haar situatie. 

@ Oh ja, dit is niet het eerste topic hier op HP met soortgelijke vraag  

honden page profiel bentebente 3 doggies

Hoi, wat een nare situatie. Ik denk dat je hier op het forum verkeerd zit. Neem contact op met het juridisch loket of een rechtswinkel in de buurt. Je zal de hond inderdaad via de rechter terug moeten halen. Wees hier snel mee! En doe geen gekke dingen, zoals inbreken oid. Dan is de kans groot dat de hond bij je weggehaald wordt, en je hem nooit meer ziet.


Hoe het zit is zo: voor de wet is een hond een eigendom. Dat is geen oordeel over de waarde van de hond maar gewoon om het juridisch makkelijk te houden. Als jij aan kan tonen dat het ‘eigendom’ (de hond dus) van jou is, dan betekent dat dat je ex van je gestolen heeft. Dat betekent dan weer dat je via het strafrecht je hond terug kan krijgen, en via het civiele recht misschien nog wel een schadevergoeding. Dat weet ik niet geheel zeker, ben niet zo bekend met dergelijke zaken, maar studeer wel rechten :-). 

Wat nu voor jou belangrijk is, is het volgende:

 

-Verzamel zoveel mogelijk ‘bewijs’, sms/whatsapp berichten, filmpjes van de situatie, het paspoort van de hond, dierenartsrekeningen, rekeningen van voer, speeltjes e.d. Foto’s, video’s van de hond bij jou. 

 

-Ga langs bij het juridisch loket/een rechtswinkel bij jou in de buurt. Zij kunnen jou juridisch verder helpen, en het is gratis!

 

-Doe aangifte van diefstal bij de politie. 

Ik hoop dat je de hond terug krijgt. Bedenk wel dat, als je ex nu al dreigt, je waarschijnlijk gezeik zal blijven houden totdat de hond dood gaat. Wees daarop voorbereid! Heel veel succes.

honden page profiel bentebente

En trouwens, na het lezen van meerdere comments: 

 

aangifte gebeurt tegenwoordig veelal online. Een afspraak maken is lastig. Een agent zal ook nooit met jou meegaan naar het huis van je ex en de hond ophalen, dat gaat buiten de bevoegdheid van een agent. Het is belangrijk dat je de aangifte doet, niet per se dat er iets mee gebeurt. Je zal dit namelijk via de rechter op moeten lossen. Gelukkig zal dit een kort geding zijn en verwacht ik niet dat het lang duren zal!!

honden page profiel muldermulder

" En trouwens, na het lezen van meerdere comments: 
 
aangifte gebeurt tegenwoordig veelal online. Een afspraak maken is lastig. Een agent zal ook nooit met jou meegaan naar het huis van je ex en de hond ophalen, dat gaat buiten de bevoegdheid van een agent. Het is belangrijk dat je de aangifte doet, niet per se dat er iets mee gebeurt. Je zal dit namelijk via de rechter op moeten lossen. Gelukkig zal dit een kort geding zijn en verwacht ik niet dat het lang duren zal!! "

Bedankt voor je reactie, hoe weet je zo zeker dat 'n politie niet meegaat naar zijn huis? Klinkt weinig hoopvol allemaal... Die woensdag avond zeiden ze tegen mij dat ik moest wachten tot de aangifte is gebeurd... Ik tot ie tijd daar beter niet heen moest gaan.... Wat ik enorm moeilijk vind. 

honden page profiel muldermulder

" Ik denk dat jullie beiden moeten proberen kijken naar het welzijn van de hond, en je persoonlijke ergernissen even aan de kant moeten schuiven. Desnoods ga je met je ex in gesprek met een derde persoon erbij, die jullie beiden vertrouwen en die de gemoederen kan bedaren als er ruzie van komt.
 
Je tekst komt wat verwarrend over: eerst besloot je zelf dat het beter was voor de hond dat ie grotendeels bij je ex zou blijven, nu wil je hem volledig hebben? Is je situatie opeens rooskleuriger geworden, of is dit een emotionele beslissing naar aanleiding van de ruzie? Hoef je hier niet op te antwoorden, hoor, maar ga het eerlijk na voor jezelf. Of dit in het belang van de hond is, of uit boosheid om wat je ex deed. 
 
Ik hoop dat jullie eruit komen, succes.
 
  "

Bedankt voor je reactie, 

Ik snap dat 't verwarrend is ook omdat je de context niet kent, maar dat is juist het probleem, mijn ex wil geen enkel kontact en geen enkele vorm van normale communicatie. Hij heeft 'n persoonlijkheidsstoornis en veel anger issues... Wordt enorm beïnvloed door.zijn familie.. En dat zijn niet bepaald "nette mensen " met normen en waarden... Ik schrijf ook in mijn bericht dat ze mij hebben bedreigd. Niet echt fatsoenlijk toch!?? Of is dat normaal tegenwoordig? Dus nee ik handel niet uit emotie hoor, denk juist dat ik er beter aan doe hem uit die situatie te halen. En ik zeg ook helemaal niet dat mijn situatie nu rooskleuriger is en of slecht was.  Mijn ex heeft alleen iets meer ruimte en hij vind 't leuk in de auto en ie heb ik niet. afg Sept. Was hij 3 wkn bij mij en merkte dat hij best begon te wennen... Ook toen m'n ex 'm naar mij bracht was hij best wel blij. Ik ben juist heel schappelijk geweest omdat ik snap dat mijn ex 'm ook graag wil blijven zien. Ik heb 't ook niet over 1 ruzie maar konstant ruzie... Ik vroeg ook om tips om hem terug te halen en niet weer om 'n veroordeling oid. er valt niet met hem te praten! Ik ga niet voor niks in de pen klimmen op dit forum. 

honden page profiel muldermulder

" Nee, niet hier, maar vast wel op een ander forum. 
Er is hier geen probleem mét de hond -  maar vanwege de hond. "

U heeft net zoveel emphatie als mijn ex en geloof me dat is geen compliment. Goed  lezen aub. 

honden page profiel muldermulder

" Nee, niet hier, maar vast wel op een ander forum. 
Er is hier geen probleem mét de hond -  maar vanwege de hond. "
 

honden page profiel muldermulder

" Staat de hond op jouw naam? Ik neem aan dat er via de stichting adoptiepapieren zijn ondertekend.
Als jouw naam hieronder staat, en je hebt verder geen overeenkomsten met je ex getekend, dan is het jouw hond.
Weet niet of je een rechtsbijstandverzekering hebt? En anders eens goed informeren bij een rechtswinkel welke wegen je moet en kan bewandelen om je hondje volledig in jouw bezit te krijgen.
Succes!    "

Ja het staat zeker op mijn naam al zit alles even tegen op dat gebied... Chipnummer wat niet lijkt te werken... Kontract van aankoop kwijt vanwege verhuizing. Asiel en DA gemaild en gebeld... Asiel is niet erg cooperatief en heeft nul gegevens in hun bestand (of helemaal geen bestand)  ik vroeg of ze iets van aankoop bewijs kunnen makne als ik het kontract echt kwijt ben... Zijn paspoort ligt by m'n ex ????... Chipnummer was ook 'n vreemd verhaal want volgens de DA is 'n asiel verplicht elke buitenlandse hond aan te melden maar hebben dat eigenlijk verzaakt..wat heb ik aan 'n chip die niet werkt ????‍??????‍??... Ze zeiden dat 't verjaart/ander systeem. Nee heb geen rechtsbijstand.  Zit er verder beetje doorheen.. Al 2 dagen migraine. Het enige wat ik wil weten is of hij Oké is... Tel. Wordt niet opgenomen. 

honden page profiel muldermulder

" Hoi, allereerst wat naar voor je.
De hond staat op jouw naam, op het contract van de stichting ook jouw naam, welke stichting is dat, want sommige stichtingen hebben de hond ook op hun naam staan, dit is het geval bij mijn hond.
Ik zou rechtshulp inschakelen, als een gesprek met een neutraal persoon erbij niet lukt.
Wat Alaska zegt was niet slecht bedoeld, Alaska probeert je juist te helpen, haar vragen zijn niet heel gek, maar ik snap als je het ff snel leest dat je denkt, heej hooo, maar zo was het niet bedoeld.
Dus beginnen met aangifte doen, en rechtshulp inschakelen op wat voor manier dan ook.
Heb je ook toevallig bonnen of afschriften van het voer wat je betaald hebt, want als jij degene bent die steeds het voer heeft betaald, maakt jouw zaak sterker, en dierenartskosten en alles wat je voor een hond koopt.
Verder weet ik het ook niet, ik weet dat het heel naar is, ik heb ook zo'n ex gehad ooit, ik kreeg mijn dieren niet, helaas heb ik ze bij hem moeten laten, totdat hij er achter kwam dat hij me niet terug kreeg, toen heb ik mijn papegaaien weer terug gekregen.
Heel veel sterkte, en hou ons op de hoogte als je wilt?
 
 
  "

En wrm kreeg u ze niet terug?? Tot hoever ben je gegaan met 't terughalen?

Wat ik hier boven al ergens zeg... Vind 't asiel 'n beetje dubieus... Heb hun als eerste gemaild erover en kreeg 'n reactie als... Heel naar hr allemaal... Sterkte ermee.... In 't kontract staat NB dat de hond ten alle tijden hun bezit is... Nou daar is weinig van te merken... 't boeit ze weinig wat ik met hem doe al gooi ik m in 't plaatselijke asiel ????‍??????... Toen bleek die chip helemaal niet te werken en werd ik naar myn DA gestuurd... Laat hem 't maar oplossen... Want je hebt 'n ubn nummer nodig om 'm in de database te krijgen... Ook dat gedaan en dat lukte ook niet vanwege 'n storing oid ????.... Mijn ex enorm rancuneus en zal alles negeren en zelfs bereid zijn om boetes te betalen en 'n advocaat te nemen... Hij weet dat ik veel minder geld heb.  't liefst zou ik idd met elkaar oplossen zonder al ie partijen erbij... Maar ik zie 't somber in... Mijn omgeving zegt dat hij ws na een poosje hem weer terug komt brengen maar ik wil daar niet op wachten. Kan niet begrijpen dat iemand zo gemeen kan zijn.  Ik weet helemaal niet of hij oké is... Zijn oortjes hebben dagelijkse verzorging nodig ????

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Wat betreft de chip : het is gebruikelijk dat een dierenarts bij een jaarlijkse controle ook even checkt of de chip nog te vinden is.  Het komt héél heel soms voor dat een chip 'verdwijnt".

Als het nummer wat in het paspoort staat niet te vinden is op een database, is de chip dus mogelijk nooit ingevoerd. Door wie dan ook.  Op www.chipnummer.nl kan iedereen  controleren of de chip is geregistreerd.

Dus, heeft de hond geen chip of is hij alleen maar niet geregistreerd?  Als dat het geval is kun je dat zelf alsnog doen.

(> Ook belangrijk als de hond een keer zoek raakt en gevonden wordt door een  dierenambulance.<)

( Op de nota's van mijn dierenarts staat ook altijd het chipnummer van Pepijn vermeld.)

Aanvulling :  vroeger was het inderdaad zo dat een asiel een door hen geplaatste hond altijd terug  moest nemen, maar dat is een paar jaar geleden afgeschaft.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^