Hond terughalen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel muldermulder

" Wat betreft de chip : het is gebruikelijk dat een dierenarts bij een jaarlijkse controle ook even checkt of de chip nog te vinden is.  Het komt héél heel soms voor dat een chip 'verdwijnt".
Als het nummer wat in het paspoort staat niet te vinden is op een database, is de chip dus mogelijk nooit ingevoerd. Door wie dan ook.  Op www.chipnummer.nl kan iedereen  controleren of de chip is geregistreerd.
Dus, heeft de hond geen chip of is hij alleen maar niet geregistreerd?  Als dat het geval is kun je dat zelf alsnog doen.
(> Ook belangrijk als de hond een keer zoek raakt en gevonden wordt door een  dierenambulance.<-)
( Op de nota's van mijn dierenarts staat ook altijd het chipnummer van Pepijn vermeld.)
Aanvulling :  vroeger was het inderdaad zo dat een asiel een door hen geplaatste hond altijd terug  moest nemen, maar dat is een paar jaar geleden afgeschaft. "

Hij heeft zeker 'n chip!! Maar de chip is onvindbaar en werkt niet...dat is op dit moment zeer onprettig omdat ik  nu juist nodig heb en idd... Als 't niet werkt heb ik er niks aan als hij byv zoek raakt?!

Heb inmiddels begrepen dat ik m zelf kan toevoegen en dat 't 20euro kost... De DA vond 't niet netjes van 't asiel dat ik dit dus alsnog zelf moet regelen.... Opvang  is in balkbrug miss iemand ervaring mee...? Best aardige mensen hr daar niet van.. Ik wil zeker geen asiels zwart Gaan maken.. 

honden page profiel muldermulder

Update:

Ik wilde graag 'n update geven, helaas heeft de aangifte niks gedaan ad situatie zoals verwacht, waar sommigen mij al voor waarschuwde... Ze zou 't bij de dierenpolitie melden en zij zouden misschien langsgaan.. Ook een melding voor veilig thuis. De afgelopen week was n hel voor mij. Ik ga niet alles in details vertellen maar ik ben 3 kilo afgevallen... Eet niks meer, emotioneel 'n wrak... Compleet leeggezogen, ik zit nu veilig bij mijn ouders om tot rust te komen en alles te verwerken... Even was er 'n beetje hoop toen ik kontact kreeg met n familielid die mij 'n paar dagen ervoor nog had bedreigd, we hebben 2uur gebeld samen met haar vriend.... Kanttekening: ze waren op dat moment in licht beschonken toestand... Ze vertelde me veel en dat m'n ex gebroken was en dat hij steun had ad hond en niet van plan was om 'mvan me af te pakken maar 't was n verkeerde timing en hij had tijd nodig... Ze beloofde mij te bemiddelen en heel haar toon was totaal niet agressief of haatdragend. Maar tvg... De andere dag in nuchtere toestand was alles weer anders.... Want ik hoorde niks en dag erop vroeg ik of ze 'm hadden gesproken... Ik werd afgesnauwd... Opgehangen en geblokkeerd. Terug bij af... Iedereen adviseert mij de rechtswinkel maar als ik zo Google lijkt 't 'n verloren zaak... Dat ook al heb je de plaatsing papieren op jouw naam staan.. Nog niet wil zeggen dat de hond naar jou gaat.....is al die moeite het waard..? Ik heb m'n ex tig x proberen te bellen... Mailen texten... Niks helpt... Geen enkele reactie... Politie die helemaal niks doet. Dan ook nog 't geweld erbij gemolesteerd worden door zijn hele familie. Het is teveel voor mij... Ik sta er helemaal alleen voor... Enige waar ik op hoop is dat m'n ex tot bezinning komt maar 't lijkt erop alsof dat nog lang gaat duren en hij ervan geniet om mij zo te kwellen en "macht" te hebben. Veel mensen om me heen zeggen dat 't beter is om 't los te laten en hard moet zijn... Ik begrijp de reacties maar ik ga kapot van binnen... Dat iemand anders 'n keuze voor je maakt...mijn hondenkind van me afpakt zonder pardon.. Ik heb er geen woorden voor... 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Iedereen adviseert mij de rechtswinkel maar als ik zo Google lijkt 't 'n verloren zaak...
Dat ook al heb je de plaatsing papieren op jouw naam staan.. Nog niet wil zeggen dat de hond naar jou gaat.....is al die moeite het waard..? mulder

 

Of dat de moeite waard is, kan alleen jij voor jezelf uitmaken. Maar persoonlijk zou ik me baseren op wat de rechtswinkel zelf zegt, als je met hen gesproken hebt, niet wat je op Google daarover vindt. Want elk geval is weer anders.

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn 3 doggies

hoe gaat het nu

honden page profiel muldermulder

" hoe gaat het nu "

Bedankt voor je bericht. Inmiddels zit ik aan de anti depressiva... Totaal overspannen maar 't gaat wel beter in die zin dat ik me er langzaam bij neerleg. Ik was via juridisch loket doorverwezen naar 'n advocaat die me zou helpen, die belde me op om te zeggen dat ze geen tijd hadden en dus doorverwezen, op naar advocaat 2 en ook ie hadden helaas geen tijd en weer doorverwezen naar advocaat 3 maar daar is 't gestopt omdat ik toen echt op was. Plus 't feit dat de hond min. 500 euro moet kosten en dat is 't niet t geval, er staan nog meer spullen in zijn woning en daar moet ik iets van bewijs voor hebben.. Om er überhaupt 'n zaak van te maken... 2 wkn geleden heb ik m voor t laatst gezien nadat ik m opwachtte buiten. Zo blij om 'm even te kunnen knuffelen en te zien, ik had 'm kunnen afpakken maar wat waren dan de gevolgen... M'n ex deed heel kil en keek me niet aan, was geen communicatie mogelijk en was nog vol boosheid.. Toch was ik achteraf bang dat 't m'n enige en laatste kans was. Je denkt na over alles en wat ik beter had kunnen doen... Ik wil er met m'n ex uit zien te komen maar 't lijkt onmogelijk..ik ga d'r even tussen uit en zal daarna de draad weer oppakken. Want al 't andere prive is ook niet goed... Schulden, geen werk etc. Ik mis mijn hond vreselijk k en ik mis 'm elke dag, maar wat ik 't allermoeilijkst vind is dat niemand 't echt lijkt te snappen welk verdriet je hebt... Ach neem toch 'n nieuwe en klaar.... Was 't maar zo simpel...... 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

" Bedankt voor je bericht. Inmiddels zit ik aan de anti depressiva... Totaal overspannen maar 't gaat wel beter in die zin dat ik me er langzaam bij neerleg. Ik was via juridisch loket doorverwezen naar 'n advocaat die me zou helpen, die belde me op om te zeggen dat ze geen tijd hadden en dus doorverwezen, op naar advocaat 2 en ook ie hadden helaas geen tijd en weer doorverwezen naar advocaat 3 maar daar is 't gestopt omdat ik toen echt op was. Plus 't feit dat de hond min. 500 euro moet kosten en dat is 't niet t geval, er staan nog meer spullen in zijn woning en daar moet ik iets van bewijs voor hebben.. Om er überhaupt 'n zaak van te maken... 2 wkn geleden heb ik m voor t laatst gezien nadat ik m opwachtte buiten. Zo blij om 'm even te kunnen knuffelen en te zien, ik had 'm kunnen afpakken maar wat waren dan de gevolgen... M'n ex deed heel kil en keek me niet aan, was geen communicatie mogelijk en was nog vol boosheid.. Toch was ik achteraf bang dat 't m'n enige en laatste kans was. Je denkt na over alles en wat ik beter had kunnen doen... Ik wil er met m'n ex uit zien te komen maar 't lijkt onmogelijk..ik ga d'r even tussen uit en zal daarna de draad weer oppakken. Want al 't andere prive is ook niet goed... Schulden, geen werk etc. Ik mis mijn hond vreselijk k en ik mis 'm elke dag, maar wat ik 't allermoeilijkst vind is dat niemand 't echt lijkt te snappen welk verdriet je hebt... Ach neem toch 'n nieuwe en klaar.... Was 't maar zo simpel......  "

Heel heftig verhaal! Hopelijk komt het goed! Enige wat echt dus zou helpen is een advocaat zoeken…. En in hoevere ik het Weet ( mijn Tante is een advocaat in t buitenland) mag een advocaat je niet afwijzen!!! 

ik zou een research Doen voor een goede advocaat…. Geloof me als ie dan een brief van krijgt dan geeft hij gelijk je hondje terug….! Wel een nadeel…. Geld…. Advocaat is mega duur! Ik Weet dat zelfs als je arm bent en t even niet zit je recht hebt op een advocaat… er was dus iets wat eronder viel en vergoed werd… maar ik Weet niet meer hoe dat hete en bij welke gevallen t geldig is!

 

ik hoop dat het goed afloopt! Veel succes en sterkte! T is echt een nachtmerrie….

honden page profiel bentebente

" Heel heftig verhaal! Hopelijk komt het goed! Enige wat echt dus zou helpen is een advocaat zoeken…. En in hoevere ik het Weet ( mijn Tante is een advocaat in t buitenland) mag een advocaat je niet afwijzen!!! 
ik zou een research Doen voor een goede advocaat…. Geloof me als ie dan een brief van krijgt dan geeft hij gelijk je hondje terug….! Wel een nadeel…. Geld…. Advocaat is mega duur! Ik Weet dat zelfs als je arm bent en t even niet zit je recht hebt op een advocaat… er was dus iets wat eronder viel en vergoed werd… maar ik Weet niet meer hoe dat hete en bij welke gevallen t geldig is!
 
ik hoop dat het goed afloopt! Veel succes en sterkte! T is echt een nachtmerrie…. "

Een pro deo advocaat mag een client nimmer afwijzen. Dat geldt dus alleen voor mensen die verdachte zijn in een strafzaak.

 

Dit is een civielrechtelijke zaak, en elke advocaat bepaalt daar dus zelf welke zaken hij of zij aanneemt. 

Ik zou blijven zoeken naar een advocaat, juridisch loket of rechtswinkel die je wil helpen… hoe zwaar het ook is. Maak een doel voor jezelf, bv. elke dag 1 advocaat berichten. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Rijdende rechter?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik zou ook blijven zoeken naar een advocaat. Alles om het die ex zo lastig mogelijk te maken en de hond terug te krijgen. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  Want al 't andere prive is ook niet goed... Schulden, geen werk etc. Ik mis mijn hond vreselijk k en ik mis 'm elke dag, maar wat ik 't allermoeilijkst vind is dat niemand 't echt lijkt te snappen welk verdriet je hebt... Ach neem toch 'n nieuwe en klaar.... Was 't maar zo simpel......  "

Ik snap je helemaal. Ik ben meer dan 10 jaar geleden een hond op een hele nare manier verloren en dat doet nog steeds heel veel pijn. Dus nee, zo simpel is het helemaal niet....

 

Ik weet alleen niet of de combinatie schulden, geen baan, depressie en overspannen ideaal is voor een huisdier op dit moment. Dan zou ik toch proberen je leven eerst wat meer op de rit te krijgen.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^