Wij zijn in blijde verwachting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Heleen

" Een goede fokker doet de testen die nodig zijn voor het ras niet de testen die verplicht zijn. In België is bijna niks verplicht. 
 
veel succes met de bevalling en pupjes!  "

Ja dat tikte ik al dat het in Belgie niet verplicht is ,(Helaas)

Maar de testen die verplicht zijn ,die zijn ook nodig ,hp-smile

honden page profiel TaniaTaniabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tania

We verwachten volgende week 4 kleine wondertjes hp-hearthp-hearthp-heart

Ik ben heel benieuwd :) 

554867.jpg

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wij ook allemaal!   Sterkte met het wachten.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" ....

Zo kortsnuitig is hij toch niet?…  "

De regels (voor Nederland):

 

Sinds juni 2014 is het verboden dieren te fokken die last hebben van hun uiterlijk. Sinds maart 2019 zijn er duidelijke regels over het fokken van honden met een korte snuit: honden met een snuit korter dan de helft van hun schedel mogen niet meer worden gefokt. Voor honden met een snuitlengte van een derde van hun schedel is tijdelijk een uitzondering. LINK

 

Oordeel zelf of de snuit de helft (~60 px) of zelfs maar een derde (~40 px) bedraagt van de kop (~120 px)

554869.jpg

honden page profiel TaniaTaniabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tania

" De regels (voor Nederland):
 
Sinds juni 2014 is het verboden dieren te fokken die last hebben van hun uiterlijk. Sinds maart 2019 zijn er duidelijke regels over het fokken van honden met een korte snuit: honden met een snuit korter dan de helft van hun schedel mogen niet meer worden gefokt. Voor honden met een snuitlengte van een derde van hun schedel is tijdelijk een uitzondering. LINK
 
Oordeel zelf of de snuit de helft (~60 px) of zelfs maar een derde (~40 px) bedraagt van de kop (~120 px) "

Serieus!?
Zal ik jou nog een betere foto in profiel bezorgen? Waar hij nog beter kan gemeten worden? Waar zijn we mee bezig :( 
Mijn hond zijn moeder en grootmoeder hier aanwezig hebben een evenlange of evenkorte snuit! (Is maar hoe je het wil bekijken) Die is op 15 jaar tijd dus zeker niet korter geworden. Mijn dierenartsen hebben me nog nooit gewezen op zijn “TE korte” snuit. die zien daar andere dingen … mijn honden hebben geen problemen met hun snuit, of ademhaling … 
De rasstandaard van 11 jaar geleden in Nederland (want ik ben van België) Daar voldoen mijn dieren nog steeds aan. (Ze staan in het boek van Cindy Schwering over de rasstandaard) 
zijn zeker niet gefokt op kortere snuiten. 
Dat zie je nu toch zelf dat die snuit niet te kort is, dat je daarvoor de meetlat bovenhaalt is erover. 

 

 

 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

De rasstandaard zegt overigens niets over verhoudingen, is ook niet relevant. Rasstandaarden staan niet boven de (Nederlandse) wet.

 

HEAD

CRANIAL REGION:
Skull: Well-rounded apple head (a characteristic of the breed).
Stop: Well marked, deep and broad as the forehead is rounded above
the set-on of muzzle.

FACIAL REGION:
Nose: Any colour permitted. Moderately short, pointing slightly
upwards.
Muzzle: Short, straight seen from side, broad at set-on, tapering
towards the tip.
...

 

En:

 

SEVERE FAULTS:
• Narrow skull.
• Eyes small, deep set or protruding.
• Long muzzle.
...


Zoals ik zei; oordeel zelf.

 

 

 

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" De rasstandaard zegt overigens niets over verhoudingen, is ook niet relevant. Rasstandaarden staan niet boven de (Nederlandse) wet.
 
HEADCRANIAL REGION:Skull: Well-rounded apple head (a characteristic of the breed).Stop: Well marked, deep and broad as the forehead is rounded abovethe set-on of muzzle.FACIAL REGION:Nose: Any colour permitted. Moderately short, pointing slightlyupwards.Muzzle: Short, straight seen from side, broad at set-on, taperingtowards the tip....
 
En:
 
SEVERE FAULTS:• Narrow skull.• Eyes small, deep set or protruding.• Long muzzle....
Zoals ik zei; oordeel zelf.
 
 
 
  "

Ik word hief echt boos om. Ts voldoet aan alle eisen, heeft een fokkersster dus alle uitslagen zijn goed. Waarom nu toch steeds dit soort opmerkingen. Houd hier gewoon mee op.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

" Ik word hief echt boos om. Ts voldoet aan alle eisen, heeft een fokkersster dus alle uitslagen zijn goed. Waarom nu toch steeds dit soort opmerkingen. Houd hier gewoon mee op. "

Omdat sommige mensen het nou eenmaal altijd beter móéten weten, en de hele wereld moet dat horen. Ook als het niet relevant is (omdat TS bijv in een ander land woont).

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" Ik word hief echt boos om. Ts voldoet aan alle eisen, heeft een fokkersster dus alle uitslagen zijn goed. Waarom nu toch steeds dit soort opmerkingen. Houd hier gewoon mee op. "

Ik word zo boos als uiterlijk boven dierenwelzijn gaat. Rasstandaarden zeggen helemaal niets om als het om dierenwelzijn gaat, slechts uiterlijke eisen van een rasvereniging over hoe het hondje eruit MOET zien, maar slechts zachte eisen als het gaat om dierenwelzijn die niet meetbaar zijn. 

De uitslagen zijn slechts een beperkt deel van de beoordeling. Over o.a. de snuitlengte staat er niks. Over het fokken van dit soort notoire ongezonde hondjes:

Houd hier gewoon mee op.

 

"Omdat sommige mensen het nou eenmaal altijd beter móéten weten, en de hele wereld moet dat horen. Ook als het niet relevant is (omdat TS bijv in een ander land woont). "


Als het gaat om dierenwelzijn, dan móét je je uitspreken - de hondjes kunnen het zelf niet - zodat mensen die dit topic lezen hopelijk beter nadenken en kiezen voor een gezonder hondenras. Door te stellen dat sommige mensen het beter weten, stel dat deze mensen mogelijk ongelijk hebben, maar er zijn zoveel rapporten inmiddels die aantonen dat de Chihuahua en vele andere rassen gewoon geen gezonde honden zijn. Tuurlijk zullen er Chihuahua's zijn, die gezond zijn en nergens last van hebben, maar kijk naar de foto en oordeel zelf.

 

Dierenwelzijn is altijd relevant. In elk land.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

" We verwachten volgende week 4 kleine wondertjes 
Ik ben heel benieuwd :-)  "

Prachtige foto!
Spannende tijd, bij ons zijn afgelopen zaterdag 5 pups geboren.
Je hebt mooie honden, waar je trots op kunt zijn, ongeacht wat een ander daar van vindt!!!

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

"  dan móét je je uitspreken - de hondjes kunnen het zelf niet - zodat mensen die dit topic lezen hopelijk beter nadenken en kiezen voor een gezonder hondenras. 

Daar twijfel ik juist aan. De manier waarop je met je kruistocht tegen de "ongezonde" rassen doordramt, zorgt juist voor de tegenovergestelde reacties...

En jouw berekening klopt trouwens niet. Je hebt te veel richting de nek gemeten (en ook alle haartjes meegeteld blijkbaar). Hier is de afbeelding hoe je het moet berekenen: 
554879.jpg
 
@Tania: lees maar nog eens de reactie van Bulleke en trek het je niet aan ;) 

honden page profiel TaniaTaniabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tania

" Als het gaat om dierenwelzijn, dan móét je je uitspreken - de hondjes kunnen het zelf niet - zodat mensen die dit topic lezen hopelijk beter nadenken en kiezen voor een gezonder hondenras. Door te stellen dat sommige mensen het beter weten, stel dat deze mensen mogelijk ongelijk hebben, maar er zijn zoveel rapporten inmiddels die aantonen dat de Chihuahua en vele andere rassen gewoon geen gezonde honden zijn. Tuurlijk zullen er Chihuahua's zijn, die gezond zijn en nergens last van hebben, maar kijk naar de foto en oordeel zelf.
 
Dierenwelzijn is altijd relevant. In elk land. "

Dit heeft jammer genoeg niets meer met dierenwelzijn te maken, je gaat af van een foto (die dan nog niet volledig in profiel is) en je draagt oogkleppen. Deze hond is nog steeds volgens de normen zoals hij moet zijn. Je kan echt beginnen millimeteren en muggenziften. Je scheert me hier duidelijk over één kam met de “slechte fokker” met al mijn ongezond uitziende chihuahuas. 
ik heb de indruk dat eender wie met chihuahuas hier de volle lading zal krijgen. 
bij mij zijn het de snuiten, bij eentje met een langere snuit zal het dan wel weer iets anders zijn.

je mag voor elk dier dat het nodig heeft opkomen, heel mooi! ik Heb ook al genoeg betogingen meegelopen tegen dat soort zaken. 
Maar je bent bij mij aan het verkeerde adres. Ik heb GEEN ongezonde honden dus maak dat ook een ander niet wijs en ga er ook niet automatisch van uit dat het zo is aan het (belachelijk) meten van een snuit! 

ik begrijp nu alleszins hoe het komt dat je hier heel weinig nieuw leven ziet passeren. Iedereen wordt weggejaagd. 

Alsook ben ik hier niet om mijn diertjes aan de man te brengen (mocht je dat denken) ze gaan naar mensen die ik in het echte leven ook ontmoet, waar ik een band mee kan opbouwen. Ze hebben trouwens al baasjes. Dus daarvoor hoef ik het ook niet te doen. 
op sociale media kijken de mensen op naar mij, net omdat ze weten dat ik het goed wil doen! Hier word ik met de grond gelijk gemaakt … te gek voor woorden! 

Het enige waarom ik hier ben is omdat ik al meer dan 10jaar lid ben van Hondenpage en ik alles in orde heb laten maken zodat ik het mooiste wat er is kon delen met ieder van jullie. Op de juiste manier! Met liefde voor het ras. Met aandacht voor gezondheid, socialisatie en met aandacht voor de toekomst van elk pupje. Zo zullen de mensen een papier moeten ondertekenen dat wanneer ze om de ene of andere reden afstand doen van de pup ze eerst contact moeten opnemen met mij, mij de kans geven de pup terug te nemen. 

Ik ben hier niet om me te laten betichten!  

En het enige wat jij kan zeggen is “kijk naar de foto” 

Echt!?

Jij kent me niet! Stop aub met te doen alsof je me kent :( 
Dit is echt niet leuk meer 

 

honden page profiel TaniaTaniabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tania

Dankjewel Lara voor de bemoedigende woorden en steun. 
embarassed

honden page profiel TaniaTaniabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tania

" Prachtige foto!Spannende tijd, bij ons zijn afgelopen zaterdag 5 pups geboren.Je hebt mooie honden, waar je trots op kunt zijn, ongeacht wat een ander daar van vindt!!! "

Bedankt Gea! 
gefeliciteerd met je kroost 

honden page profiel TaniaTaniabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tania

" Ik word hief echt boos om. Ts voldoet aan alle eisen, heeft een fokkersster dus alle uitslagen zijn goed. Waarom nu toch steeds dit soort opmerkingen. Houd hier gewoon mee op. "

Dankje Ientje 

honden page profiel TaniaTaniabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tania

" Omdat sommige mensen het nou eenmaal altijd beter móéten weten, en de hele wereld moet dat horen. Ook als het niet relevant is (omdat TS bijv in een ander land woont). "

Bedankt Michelle 

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux 3 doggies

honden foto van Jelena_en_Flux

" We verwachten volgende week 4 kleine wondertjes 
Ik ben heel benieuwd :-)  "

Oww wat bijzonder om te zien hp-heart

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Spannend! Ben erg benieuwd naar de kleuren die eruit gaan komen. Zie weinig zwarte chi's maar vind mama erg mooi in ieder geval!!

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Spannend! Ben erg benieuwd naar de kleuren die eruit gaan komen. Zie weinig zwarte chi's maar vind mama erg mooi in ieder geval!! "

Ik ook, zwart is mooi, maar roodbruin vind ik ook zo mooi, maar alle kleuren zijn mooi. 

honden page profiel ElsEls 3 doggies

honden foto van Els

Laat je niet gek maken! Vindt dit topic echt zo leuk, ben heel benieuwd naar de pupjes! Blijf vooral alles delen met ons :)

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" Dit heeft jammer genoeg niets meer met dierenwelzijn te maken, je gaat af van een foto (die dan nog niet volledig in profiel is) en je draagt oogkleppen. Deze hond is nog steeds volgens de normen zoals hij moet zijn. Je kan echt beginnen millimeteren en muggenziften. Je scheert me hier duidelijk over één kam met de “slechte fokker” met al mijn ongezond uitziende chihuahuas. ik heb de indruk dat eender wie met chihuahuas hier de volle lading zal krijgen. bij mij zijn het de snuiten, bij eentje met een langere snuit zal het dan wel weer iets anders zijn.je mag voor elk dier dat het nodig heeft opkomen, heel mooi! ik Heb ook al genoeg betogingen meegelopen tegen dat soort zaken. Maar je bent bij mij aan het verkeerde adres. Ik heb GEEN ongezonde honden dus maak dat ook een ander niet wijs en ga er ook niet automatisch van uit dat het zo is aan het (belachelijk) meten van een snuit! 
ik begrijp nu alleszins hoe het komt dat je hier heel weinig nieuw leven ziet passeren. Iedereen wordt weggejaagd. 
Alsook ben ik hier niet om mijn diertjes aan de man te brengen (mocht je dat denken) ze gaan naar mensen die ik in het echte leven ook ontmoet, waar ik een band mee kan opbouwen. Ze hebben trouwens al baasjes. Dus daarvoor hoef ik het ook niet te doen. op sociale media kijken de mensen op naar mij, net omdat ze weten dat ik het goed wil doen! Hier word ik met de grond gelijk gemaakt … te gek voor woorden! 
Het enige waarom ik hier ben is omdat ik al meer dan 10jaar lid ben van Hondenpage en ik alles in orde heb laten maken zodat ik het mooiste wat er is kon delen met ieder van jullie. Op de juiste manier! Met liefde voor het ras. Met aandacht voor gezondheid, socialisatie en met aandacht voor de toekomst van elk pupje. Zo zullen de mensen een papier moeten ondertekenen dat wanneer ze om de ene of andere reden afstand doen van de pup ze eerst contact moeten opnemen met mij, mij de kans geven de pup terug te nemen. Ik ben hier niet om me te laten betichten!  En het enige wat jij kan zeggen is “kijk naar de foto” 
Echt!?
Jij kent me niet! Stop aub met te doen alsof je me kent :( Dit is echt niet leuk meer 
  "

 

Ik doe niet eens een beetje of ik je ken.

 

Ik vind en met mij heel veel dierenartsen en andere deskundigen dat Chihuahua kortsnuiten zijn en de fok met kortsnuiten zou moeten stoppen. Ik vind dat belangrijk dat het benoemd word in een topic waar mensen jubelend reageren over een nestje van een ras dat bekend staat om zijn korte snuit en vele andere gezondheidsproblemen. De jouwe misschien niet, maar het gros van het ras zeker wel.  Ik vind overigens dat de snuiten van de honden op jouw foto wel te kort zijn en de regels hierover in Nederland zijn niet door de deskundigen opgesteld - die hebben het probleem slechts aangekaart - maar is het resultaat van een 'compromis' dat fokkers en de raad van beheer hebben vast gesteld. In België is er momenteel alleen maar rumoer, maar nog geen regelgeving, helaas.

 

Je kan schermen met normen en het muggenziften noemen, maar de cijfers liegen niet. De gezondheidsproblemen met dit ras zijn enorm en mijns inziens zou er met geen enkele Chihuahua gefokt moeten worden, ook niet als deze hondjes niet stijf staan van de mankementen.

 

De hele poppenkast die ik nu zie met bijvoorbeeld de zogenaamde 'retro-mopsen' is slechts voor de bühne. Voordat een mops of welke kortsnuit dan ook, weer een snuit heeft die gezond is en er chihuahua's geboren worden die helemaal geen ademhalingsproblemen meer hebben, geen open fontanellen, geen oogproblemen, geen hoofdpijn, etc. meer hebben zijn we vele generaties (duizenden hondjes) verder, al is het maar omdat de rasstandaard aangepast moet worden en de fokkersbelangen secundair worden, generaties hondjes die hierdoor nog steeds gezondheidsproblemen zullen hebben tot de ontwerpfouten er uit gefokt zijn.

 

Desalniettemin wens ik jullie hondje een soepele en natuurlijke bevalling toe en hoop ik dat de pups allemaal een warm thuis zullen krijgen waar ze echt hond mogen zijn.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  
Ik doe niet eens een beetje of ik je ken.
 
Ik vind en met mij heel veel dierenartsen en andere deskundigen dat Chihuahua kortsnuiten zijn en de fok met kortsnuiten zou moeten stoppen. Ik vind dat belangrijk dat het benoemd word in een topic waar mensen jubelend reageren over een nestje van een ras dat bekend staat om zijn korte snuit en vele andere gezondheidsproblemen. De jouwe misschien niet, maar het gros van het ras zeker wel.  Ik vind overigens dat de snuiten van de honden op jouw foto wel te kort zijn en de regels hierover in Nederland zijn niet door de deskundigen opgesteld - die hebben het probleem slechts aangekaart - maar is het resultaat van een 'compromis' dat fokkers en de raad van beheer hebben vast gesteld. In België is er momenteel alleen maar rumoer, maar nog geen regelgeving, helaas.
 
Je kan schermen met normen en het muggenziften noemen, maar de cijfers liegen niet. De gezondheidsproblemen met dit ras zijn enorm en mijns inziens zou er met geen enkele Chihuahua gefokt moeten worden, ook niet als deze hondjes niet stijf staan van de mankementen.
 
De hele poppenkast die ik nu zie met bijvoorbeeld de zogenaamde 'retro-mopsen' is slechts voor de bühne. Voordat een mops of welke kortsnuit dan ook, weer een snuit heeft die gezond is en er chihuahua's geboren worden die helemaal geen ademhalingsproblemen meer hebben, geen open fontanellen, geen oogproblemen, geen hoofdpijn, etc. meer hebben zijn we vele generaties (duizenden hondjes) verder, al is het maar omdat de rasstandaard aangepast moet worden en de fokkersbelangen secundair worden, generaties hondjes die hierdoor nog steeds gezondheidsproblemen zullen hebben tot de ontwerpfouten er uit gefokt zijn.
 
Desalniettemin wens ik jullie hondje een soepele en natuurlijke bevalling toe en hoop ik dat de pups allemaal een warm thuis zullen krijgen waar ze echt hond mogen zijn. "

Geen idee hoelang je fokt saartje ,maar duizenden hondjes verder voor je geen problemen meer hebt ?

Dan doe je in de fokkerij toch wat fout.

Bij de retromopsen die ik ken (mops x Staff ,mops x jack russell ,mops x whippet) is bij de eerste generatie al langere snoeten te zien ,veel langer zelfs ,dus als je denkt dat daar duizenden hondjes over heen gaan zit je er goed naast .Maar ws ergens op internet gelezen?

 

Verder wil ik dit leuke topic niet vervuilen ,iemand is blij met haar drachtige hondje ,heeft geen gezondheids problemen en haar hondjes halen hoge leeftijden .Ze wil dit graag delen met belangstellende en die zijn er genoeg ,Misschien een idee om zelf een topic aan te maken en daar je ongenoegen te uiten ?Dan gaan belangstellende wellicht jou daar bejubelen .

honden page profiel TaniaTaniabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tania

"  
Ik doe niet eens een beetje of ik je ken.
 
Ik vind en met mij heel veel dierenartsen en andere deskundigen dat Chihuahua kortsnuiten zijn en de fok met kortsnuiten zou moeten stoppen. Ik vind dat belangrijk dat het benoemd word in een topic waar mensen jubelend reageren over een nestje van een ras dat bekend staat om zijn korte snuit en vele andere gezondheidsproblemen. De jouwe misschien niet, maar het gros van het ras zeker wel.  Ik vind overigens dat de snuiten van de honden op jouw foto wel te kort zijn en de regels hierover in Nederland zijn niet door de deskundigen opgesteld - die hebben het probleem slechts aangekaart - maar is het resultaat van een 'compromis' dat fokkers en de raad van beheer hebben vast gesteld. In België is er momenteel alleen maar rumoer, maar nog geen regelgeving, helaas.
 
Je kan schermen met normen en het muggenziften noemen, maar de cijfers liegen niet. De gezondheidsproblemen met dit ras zijn enorm en mijns inziens zou er met geen enkele Chihuahua gefokt moeten worden, ook niet als deze hondjes niet stijf staan van de mankementen.
 
De hele poppenkast die ik nu zie met bijvoorbeeld de zogenaamde 'retro-mopsen' is slechts voor de bühne. Voordat een mops of welke kortsnuit dan ook, weer een snuit heeft die gezond is en er chihuahua's geboren worden die helemaal geen ademhalingsproblemen meer hebben, geen open fontanellen, geen oogproblemen, geen hoofdpijn, etc. meer hebben zijn we vele generaties (duizenden hondjes) verder, al is het maar omdat de rasstandaard aangepast moet worden en de fokkersbelangen secundair worden, generaties hondjes die hierdoor nog steeds gezondheidsproblemen zullen hebben tot de ontwerpfouten er uit gefokt zijn.
 
Desalniettemin wens ik jullie hondje een soepele en natuurlijke bevalling toe en hoop ik dat de pups allemaal een warm thuis zullen krijgen waar ze echt hond mogen zijn. "

O jawel, dat doe je wel, met welk recht zeg jij dat mijn honden ongezond zijn!? 
Open dan een nieuw topic waar je naar hartelust het probleem kan aankaarten, waar alle raseigenaren iets aan hebben. Maar beklad niet dat van mij omdat JIJ vind dat MIJN hond zen snuit te kort is. Nogmaals die is niet te kort! En hier loopt geen enkele hond met open fontanel!

als je wilt weten hoe elk ras weer gezond kan worden surf dan naar de Vlaamse fokkerijcommissie en bekijk alle filmpjes van Dog academy. Maar dat zal teveel gevraagd zijn waarschijnlijk.  

 

Dit is normaal! Onze Thor! 

554887.jpg

Dit is NIET normaal! Duidelijk!? 
(voor alle duidelijkheid dit is NIET mijn hond) 
554886.jpg

 

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

"  
Ik doe niet eens een beetje of ik je ken.
 

Dus je kent TS en haar honden niet maar in jouw eerste reactie bestempel je haar onmiddellijk als een slechte fokker die alleen voor het uiterlijk haar honden fokt en niks om hun gezondheid geeft. 

 

Wij moeten eraan geloven want... je geeft ons zelfgemaakte berekening die volgens jou op de normen en regels van NL gebaseerd is. Met commentaar "oordeel maar zelf".
 
Wij oordelen dat jouw berekening van geen kanten klopt. 
 
Hier zouden de excuses aan de TS eigenlijk op hun plaats zijn want je hebt haar helemaal onrechtvaardig beledigd met jouw reacties (zonder haar of haar honden te kennen). 
Maar ipv dat krijgen wij te horen dat "alle deskundigen" samen met jou vinden dat chihuahua's  als ras eigenlijk gewoonweg uitgeroeid moet worden. Iedereen die anders denkt, moet zichzelf aan de schandpaal nagelen (zo te verstaan).. 
 
Bon, here I rest my case..
Eigenlijk vind ik voorstel van Heleen een heel goeie.. Open maar je eigen topic waar je je ongenoegen kan uiten zo veel zoals je wilt.. 

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Bah wat kunnen mensen hier zo'n leuk topic verzieken.

Er zijn idd genoeg Chihuahua's met een te platte snuit maar deze niet.

 

Als de ouders niet getest zijn word er gezeken en nu zijn de ouders wel getest is het nog niet goed.

 

Ik vind je hondjes prachtig Tania en de toekomstige baasjes zullen blij zijn met hun gezonde pup. 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" Geen idee hoelang je fokt saartje ,maar duizenden hondjes verder voor je geen problemen meer hebt ?
Dan doe je in de fokkerij toch wat fout.
Bij de retromopsen die ik ken (mops x Staff ,mops x jack russell ,mops x whippet) is bij de eerste generatie al langere snoeten te zien ,veel langer zelfs ,dus als je denkt dat daar duizenden hondjes over heen gaan zit je er goed naast .Maar ws ergens op internet gelezen?
 
Verder wil ik dit leuke topic niet vervuilen ,iemand is blij met haar drachtige hondje ,heeft geen gezondheids problemen en haar hondjes halen hoge leeftijden .Ze wil dit graag delen met belangstellende en die zijn er genoeg ,Misschien een idee om zelf een topic aan te maken en daar je ongenoegen te uiten ?Dan gaan belangstellende wellicht jou daar bejubelen . "

Heleen,

 

1 fokker zal geen duizenden hondjes fokken eer de te korte snuit er uit gefokt is, maar alle fokkers van ongezonde honden bij elkaar genomen, dan spreken we wel of duizenden hondjes wereldwijd die geboren worden voor het leed er uit is.

 

Je kunt het topic vervuiling noemen, ik vind het forumvervuiling als je dierenleed gaat dissimuleren.
Daar mag jij iets van vinden, maar daar mag ik ook iets van vinden.

 

Dat eigen topic is er al >>> LINK

 

 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" Bah wat kunnen mensen hier zo'n leuk topic verzieken.
Er zijn idd genoeg Chihuahua's met een te platte snuit maar deze niet.
 
Als de ouders niet getest zijn word er gezeken en nu zijn de ouders wel getest is het nog niet goed.
 
Ik vind je hondjes prachtig Tania en de toekomstige baasjes zullen blij zijn met hun gezonde pup.  "

Bah, wat kunnen mensen een mooi dier verzieken. Bah.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

 

Kan niet quoten Lara. Ik denk dat we er gewoon geen aandacht meer aan moeten besteden, aan die negatieve opmerkingen, ik weet het, ik begon met die aandach. Hoe meer aandacht hoe feller de reacties. Het verziekt dit verder zo leuke topic. Ik kijk uit naar de puppie fotoos.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Bah, wat kunnen mensen een mooi dier verzieken. Bah. "


Triest ben je. Echt triest. Je hebt je zegje gedaan nu, toch? Welke meerwaarde heeft het om te blijven benoemen wat je al gezegd hebt? 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" Triest ben je. Echt triest. Je hebt je zegje gedaan nu, toch? Welke meerwaarde heeft het om te blijven benoemen wat je al gezegd hebt?  "

Volgens mij reageerde ik slechts ergens op. Een reactie op de continue vergoelijking van dierenleed. En dat op wereld dierendag. Je mag dat triest vinden.

pagina 4 van 6 12 3 45 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^