Wie herkent dit fenomeen? Overmatig slikken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RamonaRamona

https://youtube.com/shorts/SLcIQyI36Ws?feature=share
Hi allemaal! Ik ben even benieuwd of jullie dit soort aanvallen misschien herkennen? Lucifer had dit voor het eerst ik denk ongeveer 2 jaar geleden.. toen dacht ik dat hij wat in zijn keel had zitten, dus hebben we onder narcose hiernaar laten kijken, er was niks te zien. Verschillende bloed onderzoeken liepen ook op niks uit. Omdat hij ook allergisch is, dacht de dierenarts misschien dat het te maken had met maagzuur, maar omeprazol hielp ook niet. Nu is het de afgelopen tijd wel wat rustiger geweest en heeft hij wat minder van dit soort aanvallen gehad, tot aan gister, gister hield het bijna de hele dag aan.. tussen de aanvallen in is er een hoop gesmak bij hem aanwezig. Gister weer naar de dierenarts geweest, en de dierenarts vermoedde dat hij een insectenbeet heeft gehad, dus kreeg hij pijnstilling en iets tegen de zwelling. Het was even minder, maar nu begint het weer in kleine mate. Voordat ik verder ga met ingrijpende onderzoeken, wil ik toch hier een poging wagen om te kijken of iemand dit misschien herkent? Want misschien is het wel iets heel kleins, wat simpel op te lossen is? Op internet heb ik alleen iets gevonden over een dog gulping disorder, maar hier is zo weinig over bekend dat niemand eigenlijk weet hoe of wat te doen…. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Zie video.


Lucifer & Ramona

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik dacht ook eerst allergie/maagzuur. Ook hypoallergeen voer geprobeerd? 

 

Kan het een vorm van epilepsie zijn? 

honden page profiel RamonaRamona

@Lola,

Bedankt voor je reactie.

Ja hij zit al op speciaal voer, is het enige wat hij kan verdragen.

Epilepsie heb ik nog niet laten onderzoeken, zou dat er zo uit kunnen zien?

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Zit er niks tussen de tanden? Stukje hout?

 

Mijn hond doet dit als er iets tussen de tanden vastzit of als ze een insect heeft gegeten en het niet goed lukt om door te slikken of uitspugen. Het doet mij dus denken aan een oncomfortabel gevoel in de mond. Hier duurt het maar heel kort omdat het “obstakel” snel weer weg is. 

 

honden page profiel Dobber †Dobber † 2 doggies

honden foto van Dobber †

Heb je al eens geprobeerd om een Rennie te geven bij zo'n aanval? Mijn hond heeft ook allergieën en krijgt ook wel eens zo'n likaanval. Meestal komt dit door opkomend maagzuur en een Rennie (of de RXT-versie van de Lidl) helpt dan vaak. Natuurlijk is het de bedoeling dat de oorzaak van het probleem wordt opgelost, maar daar heb je op zo'n moment even niks aan ... 

 

Krijgt hij ook medicatie tegen de allergieën?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" @Lola,
Bedankt voor je reactie.
Ja hij zit al op speciaal voer, is het enige wat hij kan verdragen.
Epilepsie heb ik nog niet laten onderzoeken, zou dat er zo uit kunnen zien? "

Ik ken een hond die constant ging happen. Na veel onderzoeken kan er epilepsie uit. Je hebt zoveel verschillende soorten...

 

Hoe reageert je hond bij zn aanval? Kun je hem hieruit halen? Reageert hij goed? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Welk voer geef je als ik vragen mag?

honden page profiel RamonaRamona

" Heb je al eens geprobeerd om een Rennie te geven bij zo'n aanval? Mijn hond heeft ook allergieën en krijgt ook wel eens zo'n likaanval. Meestal komt dit door opkomend maagzuur en een Rennie (of de RXT-versie van de Lidl) helpt dan vaak. Natuurlijk is het de bedoeling dat de oorzaak van het probleem wordt opgelost, maar daar heb je op zo'n moment even niks aan ... 
 
Krijgt hij ook medicatie tegen de allergieën? "

Rennie heb ik nog nooit geprobeerd, kan dit geen andere problemen geven, aangezien dit niet echt voor honden bedoelt is?

Voor zijn allergieën krijgt hij imuun therapie injecties en zit hij op speciaal voer.

honden page profiel RamonaRamona

" Ik ken een hond die constant ging happen. Na veel onderzoeken kan er epilepsie uit. Je hebt zoveel verschillende soorten...
 
Hoe reageert je hond bij zn aanval? Kun je hem hieruit halen? Reageert hij goed?  "

Hij lijkt redelijk in paniek tijdens zo’n aanval. Ik probeer hem altijd te kalmeren, en soms werkt dat en stopt hij, maar soms ook niet. Zelf blijf ik wel rustig.

Hij krijgt momenteel voer van Butternut. En dan alleen 2 soorten, dit zijn de 2 soorten die hij als enige mag.
Ik ben jaren bezig geweest met zoeken naar het juiste voer. Vers vlees is te heftig voor zijn maag, en brokken gaat hij ook niet goed op. Gekookte maaltijden zijn dus de enigste oplossing voor hem.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat zegt de dierenarts van het filmpje?

 

Geen Rennies geven hoor. Je weet niet wat er aan de hand is.

 

Wat schattig dat je kat even komt inspecteren, die voelt aan dat er iets niet ok is lijkt t.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" https://youtube.com/shorts/SLcIQyI36Ws?feature=shareHi allemaal! Ik ben even benieuwd of jullie dit soort aanvallen misschien herkennen? Lucifer had dit voor het eerst ik denk ongeveer 2 jaar geleden.. toen dacht ik dat hij wat in zijn keel had zitten, dus hebben we onder narcose hiernaar laten kijken, er was niks te zien. Verschillende bloed onderzoeken liepen ook op niks uit. Omdat hij ook allergisch is, dacht de dierenarts misschien dat het te maken had met maagzuur, maar omeprazol hielp ook niet. Nu is het de afgelopen tijd wel wat rustiger geweest en heeft hij wat minder van dit soort aanvallen gehad, tot aan gister, gister hield het bijna de hele dag aan.. tussen de aanvallen in is er een hoop gesmak bij hem aanwezig. Gister weer naar de dierenarts geweest, en de dierenarts vermoedde dat hij een insectenbeet heeft gehad, dus kreeg hij pijnstilling en iets tegen de zwelling. Het was even minder, maar nu begint het weer in kleine mate. Voordat ik verder ga met ingrijpende onderzoeken, wil ik toch hier een poging wagen om te kijken of iemand dit misschien herkent? Want misschien is het wel iets heel kleins, wat simpel op te lossen is? Op internet heb ik alleen iets gevonden over een dog gulping disorder, maar hier is zo weinig over bekend dat niemand eigenlijk weet hoe of wat te doen…. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!
Zie video.
Lucifer & Ramona "

Zag ik dit filmpje (met dezelfde vraag) ook niet al op fb voorbij komen? Alleen toen had je het filmpje naar de da opgestuurd toch? Heeft de da ook achter in zijn keel gekeken? Of daar ev een ontsteking zit? Ik heb nl jaren gezocht waarom mijn hond zo obsessief kon likkem, tapijt at ed. Bleek dat als hij harde dingen eet (snacks ed) dat hij dit veel te gulzig doen, te grote stukken doorslikt, waardoor hij een geïrriteerde strot kreeg. Hier heb ik achter moeten komen toen zijn maag leeggepompt werd (2015). Kom je er niet achter en ben je niet tevreden met de input van je da, dan zou ik naar een specialist gaan. Misschien KNO arts (ik ken een goeie in Utrecht). 

honden page profiel RamonaRamona

" Zag ik dit filmpje (met dezelfde vraag) ook niet al op fb voorbij komen? Alleen toen had je het filmpje naar de da opgestuurd toch? Heeft de da ook achter in zijn keel gekeken? Of daar ev een ontsteking zit? Ik heb nl jaren gezocht waarom mijn hond zo obsessief kon likkem, tapijt at ed. Bleek dat als hij harde dingen eet (snacks ed) dat hij dit veel te gulzig doen, te grote stukken doorslikt, waardoor hij een geïrriteerde strot kreeg. Hier heb ik achter moeten komen toen zijn maag leeggepompt werd (2015). Kom je er niet achter en ben je niet tevreden met de input van je da, dan zou ik naar een specialist gaan. Misschien KNO arts (ik ken een goeie in Utrecht).  "

Ja dat klopt inderdaad, filmpje is ook opgestuurd naar de dierenarts. Ik had mijn verhaal daar iets minder uitgebreid uitgelegd waardoor ik vele reacties kreeg dat mijn dierenarts niet goed zou zijn, en dit was niet de bedoeling :) Zoals beschreven heb ik 2 jaar geleden al een keer in zijn keel laten kijken, onder narcose zelfs. Maar toen was daar niks te vinden. Ik wil het graag verder laten onderzoeken, maar wilde eerst even kijken of mensen dit misschien herkennen voordat ik hele uitgebreide onderzoeken ga laten doen en er uiteindelijk misschien weer niet uitkomt, dat scheelt een hoop stress.

Maar bedankt voor je tip, ik zal deze meenemen:)

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Als ik kijk naar het likken en vooral het slikken denk ik aan misselijkheid en/of irritatie door maagzuur, zeker omdat hij maagklachten blijkt te hebben.

 

Mijn hond deed dit ook wel alleen ging ze er obsessief gras bij eten, soms ging ze door het gras braken en ging het hierna weer wat beter. Zij kreeg met medeweten van de dierenarts vloeibare Gaviscon tegen het maagzuur en ik gaf haar soms een theelepel honing tegen de irritatie van de keel. Helaas heeft ze tot haar dood af en toe deze aanvallen gehad die meestal een dag duurden. Mijn hond had een gevoelige spijsvertering en kreeg RC Gastro Intestinal brokken, hier deed ze het het beste op.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Hij lijkt redelijk in paniek tijdens zo’n aanval. Ik probeer hem altijd te kalmeren, en soms werkt dat en stopt hij, maar soms ook niet. Zelf blijf ik wel rustig.
Hij krijgt momenteel voer van Butternut. En dan alleen 2 soorten, dit zijn de 2 soorten die hij als enige mag.Ik ben jaren bezig geweest met zoeken naar het juiste voer. Vers vlees is te heftig voor zijn maag, en brokken gaat hij ook niet goed op. Gekookte maaltijden zijn dus de enigste oplossing voor hem. "

Wij hebben ook butternut geprobeerd. Echter bleek onze hond ook geen dierlijke vetten/koolhydraten te verdragen. Toen toch maar over op hypoallergeen van RC. De klachten verdwenen. Kun je niet 80% brok doen en dan maar heel iets butternut erdoor? Kijken of het iets doet? Verder hebben wij puur probotica erbij gegeven, dit helpt ook bij het verteren van voedsel. 

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

Dat overmatige slikken herken ik van mijn hond met een voedselallergie. Zij heeft dan ook een grote behoefte aan gras eten. 

 

Sinds een maand of 8 geef ik haar dagelijks Gastro tabletten (Chinese kruiden) naast de Royal Canin Hypoallergenic en het probleem is zo goed als verdwenen. Online te verkrijgen bij huisdierendokter. 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ja, ik herken dit.

 

Ik geef gelijk een stuk gedroogd hard bruin brood, binnen 2 min is het over.

 

Wat het is, geen idee, bij Diesel lopen er dan ook druppeltjes water uit zijn neus.

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

Die van mij ook! alleen dan wel iets minder als die van jou en lijkt wat gecontroleerder te zijn (zonder tong uit te steken).

soms onderbreekt hij het spelen om te gaan slikken (stuk of wat achter elkaar). Ook ik en de dierenarts weten niet waarom.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Rennie heb ik nog nooit geprobeerd, kan dit geen andere problemen geven, aangezien dit niet echt voor honden bedoelt is?
Voor zijn allergieën krijgt hij imuun therapie injecties en zit hij op speciaal voer. "

Ik ben natuurlijk geen dierenarts, maar naar mijn ervaring kan een keer een Rennie in principe geen kwaad. Ik gaf het regelmatig toen Dobber nog niet aan de Cytopoint (injectie tegen allergie) zat als ze een maagzuuraanval had. Maar ze kreeg op een gegeven moment dagelijks meerdere tabletten, zoveel dat ik het dus speciaal voor haar moest kopen. Dat was teveel van het goede. Maar zo nu en dan een Rennie als ze oprispingen heeft, kan wel hoor. Ik heb dit indertijd ook benoemd bij mijn toenmalig holistisch dierenarts, zij gaf aan dat een Rennie in principe alleen het overtollig maagzuur omzet in water, niks meer en niks minder. Dobber had ook geen verteringsproblemen in die tijd, dus blijkbaar had ze ook genoeg maagzuur over, zo gezegd.

 

Het is natuurlijk wel zo dat een Rennie symptoombestrijding is, geen geneesmiddel. Het is dus puur een pleister voor het bloeden en mocht het werken voor jou hond, dan is het geen oplossing voor het smakken.

 

Bij mijn hond werkt een Rennie vaak binnen een kwartier, ik zou het gewoon een keer proberen. Werkt het niet, dan is 1 Rennie ook echt niet het grootste probleem. Werkt het wel, dan heeft je hond in elk geval verlichting en heb je een tijdelijke methode om het smakken even te stoppen. 

 

Overigens, mijn hond kreeg in die smakperiodes Prednison en achteraf denk ik dat ze hier niet genoeg van kreeg. Het was trouwens ook niet ingezet om de jeuk te voorkomen, maar meer vanuit de gedachte dat ze misschien te weinig cortisol zou hebben. Dat bleek niet zo te zijn, dus ben ik overgestapt op Cytopoint. Als ik nu merk dat ze periodes krijgt van overmatig smakken, likken aan de pootjes etc. weet ik dat we weer voor een Cytopointje moeten gaan. 

 

Misschien heb je het al eerder geschreven hoor, maar is je hond ook getest op allergieën? En heb je al eens overwogen om vlees te gaan geven? Hiermee kun je ook gemakkelijk elimineren en kijken op welke diersoorten je hond niet goed reageert.

honden page profiel BertBert

Onze CC ging ook meer slikken en soms s’morgens gal spuwen.

Nu al het eten en koekje weer terug naar de basis van vroeger en geen enkel ander extraatje. Het gaat weer beter. S,avonds voor het slapen ook een bruine boterham.

Volgende forumvraag: Wie herkent dit fenomeen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^