hondentuigje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ritarita

honden foto van rita

hoi wat is een goed teckel tuigje ik heb er al een paar gebruikt maar ze gaan makkelijk af zo als Treponti en julius k9 welke is wel geschikt voor de standaard teckel :-)

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Och joh, dierenwinkel opzoeken en passen. Ga je online bestellen? Dan moet je de maten van de borstomvang, taille en rug lengte opmeten. Verstelbaar is een must.

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Een Y tuig, is het beste voor de hond. Welke goed is, ligt echt aan de hond. Wij hebben een hond met lage borstkas, deze draagt dog copenhagen. Zit mooi ver van de oksels af. De andere hond draagt anny X. Ook goed verstelbaar.

honden page profiel ritarita

honden foto van rita

anny x daar hoorde ik meer van ,als het maar niet af schiet 

 

honden page profiel ritarita

honden foto van rita

" Och joh, dierenwinkel opzoeken en passen. Ga je online bestellen? Dan moet je de maten van de borstomvang, taille en rug lengte opmeten. Verstelbaar is een must. "

dat had ik ook gedaan maar tot ik ze een tijdje gebruikte ,dan merk je dat ze toch niet zo goed zijn 

met het wandelen ,en dat merk je niet in de winkel 

 

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" anny x daar hoorde ik meer van ,als het maar niet af schiet 
  "

Als je een tuig zoekt dat niet afschiet, dan is een Y-tuig niet voldoende. Daar trekken ze echt zo uit als ze achteruit willen. Een driepuntstuig is een Y-tuig met een extra band achter de ribbenkast, die is het veiligst voor honden die niet los kunnen lopen. Bij buitenlandse honden die net in Nederland komen raden ze ook wel aan om dubbel aan te lijnen: 1 lijn aan het tuig, de andere aan een halsband en in elke hand een lijn (de lijnen niet aan elkaar vastbinden, want bij lostrekken uit de hand zijn ze beide los). 

honden page profiel ritarita

honden foto van rita

de teckels hebben een lage borstkast de meeste tuigjes vallen net achter de pootjes ,als mijn teckel mee loopt gaat het 

wel maar soms moet ze toch wat doorlopen ,en dat trek je wat aan de riem ,en dan schiet het tuigje wel eens af ,

ik heb wel eens meer een y tuigje gehad en daar was het ook mee ,driepuntstuig is misschien wel wat ,maar het moet ook niet te ingewikkeld worden om het aan te krijgen ,het is een rustige teckel maar hangt soms echt in de ankers foot-in-mouth

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ik heb voor mijn sheltie een tuigje op maat laten maken bij 4dox. Heel tevreden van. Licht materiaal, zit als gegoten en schuift niet van hier naar daar. Niet goedkoop en eerst de hond laten opmeten en dan een aantal weken voor het geleverd wordt maar zeker de moeite waard. En ik woon in België, moest er voor naar Nederland maar wel blij dat we dat gedaan hebben.

honden page profiel ritarita

honden foto van rita

" Ik heb voor mijn sheltie een tuigje op maat laten maken bij 4dox. Heel tevreden van. Licht materiaal, zit als gegoten en schuift niet van hier naar daar. Niet goedkoop en eerst de hond laten opmeten en dan een aantal weken voor het geleverd wordt maar zeker de moeite waard. En ik woon in België, moest er voor naar Nederland maar wel blij dat we dat gedaan hebben. "

zal het eens opzoeken ,bedankt 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Hier schieten ze er echt niet uit hoor. Al zal ik ze mee trekken. Ze probeert zich wel eens eruit te wurmen, nooit gelukt. Bij beide honden niet. Gewoon goed op maat afstellen. Een k9 tuigje, dat ging wel zo af. 

 

Als je echt een hele angstige hond hebt, die probeert te ontsnappen zou ik er idd 1 op maat laten maken. Wikkies doet dit. Dan heb je een y tuig verlengt met een extra band.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Een interessant artikel over hondentuigjes met ook een filmpje van hoe snel een hond uit een tuigje ontsnappen: https://skylosstrays.com/onbezorgd-uitlaten-1-het-juiste-tuig-voor-je-hond/. Tuigje is niet helemaal een Y-tuig, maar wel vergelijkbaar. 

 

Wikkies maakt inderdaad driepuntstuigjes op maat, voor een teckel helemaal fijn, want die heeft een langere rug en door de diepe borstkas is zo'n tuig snel uit te trekken als hij achteruit gaat. 

honden page profiel ritarita

honden foto van rita

" Een interessant artikel over hondentuigjes met ook een filmpje van hoe snel een hond uit een tuigje ontsnappen: https://skylosstrays.com/onbezorgd-uitlaten-1-het-juiste-tuig-voor-je-hond/. Tuigje is niet helemaal een Y-tuig, maar wel vergelijkbaar. 
 
Wikkies maakt inderdaad driepuntstuigjes op maat, voor een teckel helemaal fijn, want die heeft een langere rug en door de diepe borstkas is zo'n tuig snel uit te trekken als hij achteruit gaat.  "

ik heb het filmpje gezien zo erg is het niet met mijn teckel gelukkig ,maar ik wil gewoon een beter tuigje wat niet net achter de voorpootjes zit net als op het filmpje ,want dat schiet het af ,dat heb ik gemerkt ,opmaat laten maken .kan maar er zullen toch wel meer tuigjes zijn ,die goed passen voor een teckel ,en er zijn neem ik aan met een teckel  

 

honden page profiel ritarita

honden foto van rita

" Hier schieten ze er echt niet uit hoor. Al zal ik ze mee trekken. Ze probeert zich wel eens eruit te wurmen, nooit gelukt. Bij beide honden niet. Gewoon goed op maat afstellen. Een k9 tuigje, dat ging wel zo af. 
 
Als je echt een hele angstige hond hebt, die probeert te ontsnappen zou ik er idd 1 op maat laten maken. Wikkies doet dit. Dan heb je een y tuig verlengt met een extra band. "

 

honden page profiel ritarita

honden foto van rita

ik ga eens kijken voor een y tuig dog copenhagen

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

verplaatst naar de juiste rubriek

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Mijn top 2 zijn tuigen van Haqihana (een heel aanpasbaar tuigje) en Dog Copenhagen. 

Anders zou ik het idd op maat laten maken bij 4dox bvb. 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

"   "

Ik gebruik een Dog Copenhagen tuig, maar een belangrijk nadeel vind ik de voering aan de binnenkant.

 

Dit is een soort webbing waar veel vuil in blijft zitten. Zelfs met de waterblazer krijg ik dit moeilijk schoon geblazen.

 

Het volgende tuig koop ik bij https://www.justfordogs.nl/

 

Mooie tuigen zijn dit.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het Happy Dog tuigje is een perfect passend tuigje. Het bestaat uit 3 afzonderlijke delen, die precies op maat gezet kunnen worden. Elk deel is te bestellen in diverse maten. Zo kun je bv een bovenstuk van small hebben en de andere delen van bv medium. Er zijn speciale verkoop- en meetpunten door het land. Zij meten de hond op en bestellen het tuigje. Is het tuigje binnen, kun je daar geholpen worden met het op maat zetten. Het is zeer comfortabel, is prachtig om te zien, heeft lichtgevende streepjes, zodat onze schatten ook in het donker te zien zijn en is gemakkelijk te wassen in een sopje. Het gaat jaren mee en is gemakkelijk aan en af te doen. Echt een aanrader.

Volgende forumvraag: Hond stinkt op rug
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^