Muilkorf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shaline Shaline

Onze Berner Senne van 6 jaar heeft ondertussen al 4 operaties ondergaan omdat ze steeds dingen op eet. Van kousen tot speeltjes van de kinderen. 

Dit komt er dan niet vanzelf uit. 

We willen nu echt een muilkorf gaan aanschaffen om aan te doen als we weg gaan. Wel een waar ze mee kunnen drinken maar niet iets kunnen eten. 

Heeft iemand van jullie ervaring met zo een muilkorf? 

honden page profiel DanielleDanielle

Ik zou eerst achterhalen waarom ze dat doet. Is het verveling? Stress? Verlatingsangst? Etc etc. 

honden page profiel Shaline Shaline

Ze doet dit al van pups af aan, geen idee waarom ze het doet. 

Als het maar van stof is en ze kan het opeten pakt ze het

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ken nog een benner die dit doet. Bij hun heeft Sanofor goed geholpen. Bij het alleen zijn zou ik echt geen muilkorf om doen... je kunt toch alles goed op ruimen? Hoe doe je dit als je thuis bent? 

 

Als ze dit alleen doet als jullie weg zijn, kan het goed zijn dat ze verlatingsangst heeft. Daar zul je dan aan moeten werken, muilkorf is daar geen oplossing voor. Fijn het desnoods eens..

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Film*

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje

Ik zou bij een hond die geen bijtgevaar is gaan voor een biothaan muilkorf. Deze is comfortabeler als ze gewoon liggen maar zorgt er wel voor dat ze niks kunnen eten. Het is wel wel belangrijk dat ze volledig kunnen hijgen met een muilkorf dus daar moet je goed mee opletten. Ze kunnen hier ook gewoon mee drinken. 

Ik heb van anderen goede dingen gezen over khaoskollars (https://khaoskollars.com/) en  BUMAS. Die maken beide biothaan muilkorven op maat. Ik heb voor mijn moeders hond zelf een biothaan muilkorf gemaakt maar ik had al ervaring met het materiaal.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat ze een muilkorf heel rustig positief aanleerd. Je kan niet zomaar dat ding in een keer aandoen en aanlaten. Hier zijn genoeg filmpjes en informatie over te vinden online.

honden page profiel DagmarDagmar

De mijne draagt een baskerville, maar zou ik niet vertrouwen voor thuis, want ik vrees dat daar toch dingen mee opgepikt kunnen worden.

eentje van staal kan wel, die hebben vaak vooraan ook nog een klein "roostertje" ervoor waardoor er zeker niets naar binnen kan.  Of je laat er eentje op maat maken (misschien in jouw geval wel het beste) zodat het zeker ruim en stevig genoeg en volledig naar je wens.

 

Ik snap overigens helemaal dat je er voor kiest, deze die zeggen dat je het maar zo moet laten, hebben nog nooit een hond met een verstopping gehad gok ik. 

honden page profiel Shaline Shaline

" Ik zou bij een hond die geen bijtgevaar is gaan voor een biothaan muilkorf. Deze is comfortabeler als ze gewoon liggen maar zorgt er wel voor dat ze niks kunnen eten. Het is wel wel belangrijk dat ze volledig kunnen hijgen met een muilkorf dus daar moet je goed mee opletten. Ze kunnen hier ook gewoon mee drinken. 
Ik heb van anderen goede dingen gezen over khaoskollars (https://khaoskollars.com/) en  BUMAS. Die maken beide biothaan muilkorven op maat. Ik heb voor mijn moeders hond zelf een biothaan muilkorf gemaakt maar ik had al ervaring met het materiaal.
Het is natuurlijk wel belangrijk dat ze een muilkorf heel rustig positief aanleerd. Je kan niet zomaar dat ding in een keer aandoen en aanlaten. Hier zijn genoeg filmpjes en informatie over te vinden online. "

Ik vraag me vooral af als ik deze zie hoe ze dan nog kunnen drinken? Aangezien deze helemaal dicht is? 

Zeker leer ik het haar positief aan, ik ga der echt niet meteen uren dat ding aanlaten of er niet bijblijven.. ook het geregeld aandoen als er gewoon thuis zijn 

honden page profiel Shaline Shaline

" Ken nog een benner die dit doet. Bij hun heeft Sanofor goed geholpen. Bij het alleen zijn zou ik echt geen muilkorf om doen... je kunt toch alles goed op ruimen? Hoe doe je dit als je thuis bent? 
 
Als ze dit alleen doet als jullie weg zijn, kan het goed zijn dat ze verlatingsangst heeft. Daar zul je dan aan moeten werken, muilkorf is daar geen oplossing voor. Fijn het desnoods eens.. "

Bedankt voor het meedenken, ze doet het niet alleen als we weg zijn, als ook maar iets ligt pakt ze het gewoon. Uiteraard letten we al met alles 10000x op maar soms zie je wat over het hoofd of een van de kinderen laat wat liggen en dan is het feest.. 

Ik snap je gedachten dan let/ruim je toch gewoon goed op, ja zo gaat het 30x goed bewijzen van spreken maar de 31e keer zien we iets over het hoofd en zit t er in helaas.

honden page profiel Shaline Shaline

" De mijne draagt een baskerville, maar zou ik niet vertrouwen voor thuis, want ik vrees dat daar toch dingen mee opgepikt kunnen worden.
eentje van staal kan wel, die hebben vaak vooraan ook nog een klein "roostertje" ervoor waardoor er zeker niets naar binnen kan.  Of je laat er eentje op maat maken (misschien in jouw geval wel het beste) zodat het zeker ruim en stevig genoeg en volledig naar je wens.
 
Ik snap overigens helemaal dat je er voor kiest, deze die zeggen dat je het maar zo moet laten, hebben nog nooit een hond met een verstopping gehad gok ik.  "

Bij de baskerville is het duidelijk dat ze kunnen drinken idd maar hoe zit dat met eten ik las dat 'voeren met de hand' wel kon maar zelf eten niet?

 

Ik gok het ook inderdaad, ben ook echt als de dood dat ze weer iets opeet want het gaat zo snel (nu zelfs 2x in 1 week tijd) daarbij is t ook een verdomd dure hobby.. 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Een broer van Odin is overleden door het eten van een keukendoek. (Zwitserse Sennenhond) Ik ken Berners waar ze onderbroeken uit de maag hebben kunnen halen. Het is een veelvoorkomend probleem bij Sennenhonden. Odin heeft het gelukkig niet, maar het is dus zeker niet onbekend binnen de rassen. 

 

Bij een goede muilkorf kan een hond nog drinken, hijgen en eventueel snoepjes aanpakken. Dat laatste is dus iets anders dan dingen opeten. Kijk vooral dat deze dingen ook kunnen, zeker het drinken en hijgen. 

 

Ik heb zelf voor mijn Corgi een Baskerville. Maar er zijn echt meerdere goede merken. Kijk naar de pasvorm. De ene snuit is de andere niet. 

 

Bekijk ook zeker dit filmpje met betrekking tot het aanleren van de muilkorf: 

https://youtu.be/iM8sHmJr-xA

 

honden page profiel DagmarDagmar

" Bij de baskerville is het duidelijk dat ze kunnen drinken idd maar hoe zit dat met eten ik las dat 'voeren met de hand' wel kon maar zelf eten niet?
  "

Je kunt er voer doorheen stoppen, die gaten zijn best groot. Dus met stof vrees ik voor een obsessieve eter dat als die daar een hoopje van maakt, hij zo een stukje stof naar binnen kan doen puilen en dan trekt hij dat er door.

 

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje

" Ik vraag me vooral af als ik deze zie hoe ze dan nog kunnen drinken? Aangezien deze helemaal dicht is? 
Zeker leer ik het haar positief aan, ik ga der echt niet meteen uren dat ding aanlaten of er niet bijblijven.. ook het geregeld aandoen als er gewoon thuis zijn  "

Mijn moeders steekt een stukje van de muilkorf in het water en kan zo drinken, omdat er toch gewoon water door kan. 

Je kan ook nog kijken naar van die metalen of plastic mand korfjes (zoals van baskerville maar met iets minder grote gaten) Hier in de buurt zit een zaak die politiehonden materiaal verkoopt die ze ook heeft. Dus je zou ook nog bij zulke zaken kunnen kijken. Of op maat laten maken zoals dagmar al heeft gezegd.

Succes met je zoektocht! Super goed dat je aan een muilkorf begint hp-smile

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

https://www.medpets.nl/hunter-muilkorf-albury/ dit model blijft vooralsnog de voorkeur hebben bij menig GT, dat is mits het echt nodig is. Als je echt alles gedaan hebt om het gedrag om te sturen? En dat betekend meestal dat je iets beters moet aanbieden en ogen op je hond moet houden, om de verleiding te weerstaan? Dan zou dit een optie kunnen zijn. Het zijn geen comfortabele hulpmiddelen, buiten het feit dat er iets om de bek van je hond zit? Schrikt het ook andere af om te benaderen. Je kunt er dus een antisociale hond van krijgen.

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn moeders hond deed hetzelfde als pup/puber, is door deels al afsterven van de darm toen ook een stuk darm kwijtgeraakt. We waren met z’n zessen, mijn ouders hebben toen extra wasmanden met deksel geregeld voor al het wasgoed. Ze ging namelijk vooral voor sokken en ondergoed. Buiten in de tuin at ze ook vanalles (héle grote tuin, toezicht niet 100% mogelijk), en daar kreeg ze een Baskerville muilkorf voor, zodat mijn moeder in de tuin kon studderen of de groentetuin, en de hond dan ook buiten kon rondstruinen. Of ze daarmee alsnog wat takjes binnen kon krijgen, geen idee, maar het hielp volgens mij wel. Als in, de takjes zorgden niet voor verstoppingen, maar wel voor maagklachten, en die verminderden volgens mij. Het is al wel 9 jaar terug, dus vandaar dat mijn geheugen het niet helemaal zeker meer weet tongue-out Zij is er uiteindelijk uitgegroeid, soort van. Als je haar haar gang laat gaan plukt ze die grote touwklossen voor honden helemaal uit elkaar en eet dat op. Ook een zwarte Kong blijft ze net zo lang op knagen, beetje bij beetje, tot ze daar ook stukjes van loskrijgt die ze opeet. Of ze knaagt op haar achterpoot tot bloedens toe. Ook eet ze hele pollen gras die ze met kluit en al los trekt op. 
De laatste dingen houden misschien ook samen met een hoektand waar het puntje vanaf is gebroken en die zwart van binnen ziet al jaren, en/of haar HD/artrose/spondylose. Mijn ouders geven niet graag teveel geld uit aan de honden, vandaar dat ze voor sommige dingen niet behandeld wordt. Voor de pijn in haar heupen/rug krijgt ze sinds kort af en toe pijnstilling voor, voor de rest laten mijn ouders het zo, totdat de pijn gaat overheersen, en dan laten ze haar inslapen.

Succes/sterkte, de stress als je denkt dat ze weer wat opgegeten hebben, het dan toch maar afwachten endan met spoed die kant op en dan kantjeboord enzo, vreselijk!

Volgende forumvraag: shira
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^