shira

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique

mijn hondje is een in het bos gedumpt hondje die 5 maanden in een bos moest overleven tot ze haar vonden. Ze was 6mnd toen ze bij ons kwam in volle coronaperiode. Zij was een heel bange puppy. Van alles : geluiden, voorwerpen, mensen,.... Het is een heel lieve hond voor ons en bekenden. 

Naar vreemde mensen en kinderen hapt ze. Dit is uitermate een probleem wanneer er bezoek komt. Dan lijn ik haar kort aan of in de bench. 

Ik zou er willen toekomen dat zij kan spelen met kindjes die hier op bezoek komen maar weet niet goed hoe.  Wij gaan al sedert haar 8 maand, naar de hondenschool waar ze zich correct gedraagt. Wie heeft suggesties ?  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wauw...5 maanden overleeft allen in het bos, wat ontzettend, en dan een heel sterk hondje zeg....dat ze wat bangig is is logisch ze zal in die tijd niemand gezien hebben....en nu bij jou, doe het heel rustig aan, niets puschen...je gaat naar de hondenschool daar zijn trainers die je toch goede aanreikingen kunnen geven, die zien je hond wij niet....

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

een hond hoeft niet persee met kindjes te spelen. Is ook voor honden niet altijd leuk. Maar belangrijk wel dat ze elkaar leren respecteren en met rust laten.

 

leer dit ook aan de kinderen dat de hond niet is om te spelen en gerust te laten.

 

om ongelukken te voorkomen een muilkorf etc dragen tijdens interacties. Zo kan je hiermee oefenen om interacties stap bij stap aan te gaan. 

het aanlijnen is prima, hier als er vreemde zijn doe ik de hond ook even aan de lijn omdat ze vreemde spannend vind en ik zo contact kan houden met haar. 

probeer de hond gerust te stellen, z’n eigen ding te laten doen. Niet forceren. Je kan de mensen een koekje etc laten aanbieden als de hond voergericht is. De mensen en kinderen vooral rustig laten zijn geen onverwachte bewegingen geen handen zaaien roepen etc. Als de hond komt kijken belonen etc. 


ne kan evt een goede gt inschakelen voor goede handvaten. 

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" mijn hondje is een in het bos gedumpt hondje die 5 maanden in een bos moest overleven tot ze haar vonden. Ze was 6mnd toen ze bij ons kwam in volle coronaperiode. Zij was een heel bange puppy. Van alles : geluiden, voorwerpen, mensen,.... Het is een heel lieve hond voor ons en bekenden. 
Naar vreemde mensen en kinderen hapt ze. Dit is uitermate een probleem wanneer er bezoek komt. Dan lijn ik haar kort aan of in de bench. 
Ik zou er willen toekomen dat zij kan spelen met kindjes die hier op bezoek komen maar weet niet goed hoe.  Wij gaan al sedert haar 8 maand, naar de hondenschool waar ze zich correct gedraagt. Wie heeft suggesties ?   "

Ik zou deze wens sowieso (tijdelijk?) In de koelkast zetten. Want dat gaat voorlopig (of nooit) gebeuren. Hondenschool is niet thuis (contextueel). Ik zou eerder een *goede* gter bij u thuis laten komen. Als ze nog maar 8 mnd bij u is, dan heeft u nog een lange weg te gaan. Ps. Ik ben nooit fan geweest van bange pups plaatsen bij kleine kinderen. Veel te druk en onvoorspellend. En angstige honden hebben rust en voorspelbaarheid nodig. Succes

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik kom uit een soort van zelfde situatie. NL herplaatser die eigenlijk niets gewend was behalve een thuis/tuin situatie. Gevolg buiten deur? Dat hij overal voor weg deinsde of in de aanval ging. Op gegeven moment was ik echt toe aan gedragstherapeut voor het laatste stukje, lijnagressie. Uiteindelijk was het niet nodig omdat we met dikke sprongen ineens vooruit gingen door het proberen met een andere methode. Anders had er zeker een gedragstherapeut bij gekomen.

 

Wat voor ons werkte?

 

1. Wandelen; Gebruik een gewone looplijn, die bied je meer controle van waar je heen wilt. Loop steeds hetzelfde rondje, pas als je hond comfortabel wandelt? Gooi een stukje nieuw gebied erbij. Zorg dat je op geruime afstand bent van de "bedreiging" en anders draai om en loop de andere kant op (tip die we hier hebben gekregen) Later zijn wij zelf op dezelfde tijdstippen gaan lopen, dit omdat dan precies de vuilniswagen langs kwam of een aantal mensen naar het werk vertrokken. Zo kan je hond wennen aan de geluiden en kan je die verzekeren door middel van "Kijk daar is de vuilniswagen, helemaal niet zo eng" Tuurlijk begrijpt je hond daar geen moer van maar hoort wel de tonatie in je stem + dat die naar je gezicht uitdrukking kijkt als je stap 2 goed hebt gedaan wink

 

2. Beginnen met de commando's "Watch me" Dit helpt de aandacht te houden op jou ipv van iets wat "bedreigend" is en "touch" wat target training is dat gebruikt wordt bij hulp honden of sporthonden.  Het is ook erg handig voor honden die angstig zijn jegens mensen/kinderen en onverwachtse aanraking. Begin daarmee in huis waar het al veilig is. Hou de sessies kort en sluit altijd met een positief af al ging het niet helemaal goed. (ik kan deze twee niet vaak genoeg delen)

 

3. Vraag hulp aan je buren. Wij hebben bv diverse mensen gevraagd om wat snacks op de grond te gooien terwijl ze hem negeerde en met ons een babbeltje maakte op veilige afstand of diverse oefen situaties gecreeërd.

 

4. Maak gebruik van welwillende andere honden eigenaren die een stabiele hond hebben. Deze kunnen het voorbeeld geven aan jou hond en ook je hond zekerder maken dat allemaal niet zo verschrikkelijk eng is. Mocht je net zoals wij een hond hebben die ook lijnagressie vertoond? Kun je vragen om parallel mee te lopen of achter de hond van de ander aan. Dit vormt minder bedreiging.

 

5. Heb geduld en probeer niet gefrustreerd te raken (Die is moeilijk, weet er alles van yell) honden voelen dit direct. Ik zelf ben niet van yoga maar als het niet naar wens verliep? Was het wel yoga houding hier, niets denken, niets voelen en door. Houd het ook vol, verbetering zul je pas zien na een aantal weken afhankelijk hoe snel je hond nieuw gedrag aanleert.

 

Verder hebben wij gewoon pup training aangehouden, zonder hondenschool. Dit omdat hij niet erg sociaal was jegens andere honden. Ik heb wel spijt dat ik geen prive training kon krijgen toen want het is wel fijn om iemand te hebben met verstand van zaken waar je dingen mee kunt delen.

 

Tot slot? Gedragtherapeut/trainer? Is fijn ze geven je een aantal tools om mee aan de slag te gaan. Vooralsnog ligt het wel aan jezelf hoelang je dit de volle 100% volhoud en of je ook vervolg hulp vraagt. Kijk dan wel hier https://www.nvgh.nl/

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Ik kan niet veel adviseren (sorry), behalve dat je je hondje zeker niet moet forceren. Honden moeten niet per se met kinderen spelen. Mijn oudere hond was ontzettend zachtaardig, had karakter van een engel. Hij had nooit gehapt, zelfs als pup niet (bijna niet te geloven eigenlijk), maar hij was ook enorm op zijn rust ingesteld en moest niks van kinderen hebben. Hij verstopte zich namelijk bij elk bezoek met kids. Dus ik wil je niet teleurstellen maar het kan ook zijn dat je hond nooit een speelkameraadje voor kinderen gaat worden.  

honden page profiel MoniqueMonique

Hallo allemaal, bedankt voor de reaction ivm Shira. Het is zoals ik al zei voor ons een Schat. Ik laat haar niet met kinderen spelen, en de kinderen geven haar ook geen aandacht. Maar als er een kleinkindje komt  die ze minder goed kent lijn ik haar aan. Als dat kindje dan speelt, wil ze er naar happen, en Het is echt wel happen. Ook als we volwassenen vragen op bezoek moet ik haar in de bench steken. Als ik haar dan aan korte lijn uit de bench haal om eens te plassen, laat ik ze eerst eens ruiken aan Het bezoek. Dat gaat, maar zodra Het bezoek beweegt, bv hun hand, of been , dan hapt ze. Natuurlijk heeft ze zich vroeger moeten verdedigen, daar ze Als puppy gedumpt geweest is en 4 maand rondgezworven heeft, maar nu, zit ze al  in October dan, 2 jaar bij ons in een beschermd milieu. Ik begrijp Het niet ! Ze wordt met liefde benaderd door ons, ik GA reeds een jaar en half met haar naar de hondenschool. Waarvoor ik wel vrees is dat ze goed beseft, Als ik hap Hou ik iedereen op afstand. Tov honden op wandelingen en in de hondenschool heb ik tot nu toe geen probleem. Misschien online lessen of idd zoals Anouk raad gaf : een hondentherapeut.  Ik maak mij wel een beetle zorgen. 

Volgende forumvraag: Kast op/over bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^