Cherry eye

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TobyToby

Onze boomer heeft net 1 week terug een ontstoken oog gehad. Met een cherry eye. Nu is de ontsteking weg. Maar die cherry eye is er nog en wordt na vele druppelen niet echt kleiner of minder rood. Pup is nog maar 4,5 maand. Onze DA weet het ook niet zo goed. Nu door naar een oogspecialist. 

Ondertussen hebben we een paar dagen Rimadyl gekregen voor als  ontstekingsremmers en helaas moet de kap steeds op zijn kop. 

Wie heeft er ervaring mee? Enne...onze pup slaapt echt veel. Zal het door de medicatie komen?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Zelf nooit gehad maar ken wel mensen met honden die dat hadden. Je DA weet er wel raad mee maar durft waarschijnlijk de operatie niet aan misschien vanwege de plek waar het zit. Door naar de oogspecialist die zal het operatief verwijderen.

honden page profiel TobyToby

Nee...onze DA doen hele basis operatie. Veel verwijzen ze door.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Zelf nooit gehad maar ken wel mensen met honden die dat hadden. Je DA weet er wel raad mee maar durft waarschijnlijk de operatie niet aan misschien vanwege de plek waar het zit. Door naar de oogspecialist die zal het operatief verwijderen. "

Volgens mij verwijderen ze dat tegenwoordig niet meer? Volgens mij wordt het ooglid op de plek "vastgezet". Bij mijn hondje komt het ook wel eens naar buiten als ze aan haar oog heeft gekrabt. Tot nu toe nog steeds met succes terug te masseren..

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Nee...onze DA doen hele basis operatie. Veel verwijzen ze door. "

Oh ik dacht dat je DA je doorverwezen had. Maar als die wilt opereren? Laten doen, het is een relatief kleine ingreep afhankelijk waar het zich bevind en hoe diep. Meestal is het oppervlakkig, kan wel zijn dat je daarna moet blijven druppelen ivm het traanvocht.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Volgens mij verwijderen ze dat tegenwoordig niet meer? Volgens mij wordt het ooglid op de plek "vastgezet". Bij mijn hondje komt het ook wel eens naar buiten als ze aan haar oog heeft gekrabt. Tot nu toe nog steeds met succes terug te masseren.. "

Ja jeetje tomato, tomahto haha hp-wink Het is iig weg na de ingreep. Warning Graphic maar zo verloopt de ingreep.

Link

 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Onze boomer heeft net 1 week terug een ontstoken oog gehad. Met een cherry eye. Nu is de ontsteking weg. Maar die cherry eye is er nog en wordt na vele druppelen niet echt kleiner of minder rood. Pup is nog maar 4,5 maand. Onze DA weet het ook niet zo goed. Nu door naar een oogspecialist. 
Ondertussen hebben we een paar dagen Rimadyl gekregen voor als  ontstekingsremmers en helaas moet de kap steeds op zijn kop. 
Wie heeft er ervaring mee? Enne...onze pup slaapt echt veel. Zal het door de medicatie komen? "

Heeft je da wel geprobeerd het terug te masseren? Of is het daar te dik en opgezet voor?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Onze pup had ook een cherry eye, kwamen we ook achter door een oog ontsteking. We konden hem wel weg duwen en soms bleef die even weg en soms wat langer. Nu zie je niks meer van, met ong 6 maanden is het weg getrokken naar binnen en heeft ze er ook totaal geen last meer van..

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Anderhalve week had mijn hond dit ook. Da drukte het oogwit terug en ik kreeg een oogzalf met ab, voor een weekje. Hij zei dat als het niet weg zou gaan, het in het ergste geval verwijderd moet worden. Gelukkig niet meer gezien

honden page profiel TobyToby

Die van Toby is nog steeds zo groot en rood. Als een erwtje gewoon.  Onze DA heeft alleen druppels gegeven. Eentje met cortisone en eentje tegen de ontsteking. Hij had al een antibioticakuur gehad ook. Verder doorverwijzing naar oogheelkunde of specialist. 13de naar een specialist, maar tot die tijd de hele tijd een kapje ophouden anders jeukt het blijkbaar nog. Dat kapje vinden wij zo zielig voor een pup van 4,5. Hij zal lekker vrij moeten kunnen spelen. cry

Hij zal wel te jong zijn om te kunnen opereren. 

honden page profiel TobyToby

" Onze pup had ook een cherry eye, kwamen we ook achter door een oog ontsteking. We konden hem wel weg duwen en soms bleef die even weg en soms wat langer. Nu zie je niks meer van, met ong 6 maanden is het weg getrokken naar binnen en heeft ze er ook totaal geen last meer van.. "

Nee. Toby is heel erg met zijn hoofd wegdraaien. Trimmen is al ern uitdaging.  Laat staan dat ik eraan mag zitten. Trouwens, ik vind het eng om het terug te duwen. Brrrrrr. 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Nee. Toby is heel erg met zijn hoofd wegdraaien. Trimmen is al ern uitdaging.  Laat staan dat ik eraan mag zitten. Trouwens, ik vind het eng om het terug te duwen. Brrrrrr.  "

Ik neem aan dat je dierenarts wel geprobeerd heeft het terug te masseren? Liz heeft er al een hele tijd geen last meer van gehad. Doordat ze jeuk had aan haar oog en eraan krabte, floepte dat ooglid er wel eens uit. Dat masseerde ik dan zelf weer terug...De dierenarts heeft ooit eens voorgedaan hoe je dat het best doet..Zolang het ooglid uitpuilt is het ook gevoeliger voor infecties. Inderdaad heel zielig voor je pup dat ie een kap op moet. Een hondje van een kennis is wel aan beide ogen geopereerd omdat de cherry eye niet meer terug te masseren was. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Toby misschien is dit wat voor je? https://www.medpets.nl/comfy+cone+kraag/ Zijn wel duurder maar die kun je dus ombuigen zodat ze meer zicht en bewegingsvrijheid hebben.

honden page profiel TobyToby

Even een update. Wij zijn naar Putten geweest. Lieve DA en deelde ons zorg ook. We gaan het gewoon proberen met een operatie,  anders loopt Toby de kans om weer een infectie te krijgen.  29ste wordt het.  Dan is ie 5 maanden. 

Wel een opluchting voor zijn oogje. Maar vind wel weer spannend voor de operatie.  

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wordt je hondje door veterinair oogarts Van de Sandt geopereerd? 

 

Dan is je hondje in goede handen. Deze oogarts werkt ook in de specialistische kliniek Wagenrenk en doet ECVO oogtesten voor de Raad van Beheer.

 

honden page profiel TobyToby

Heel stom maar wie hem nou precies opereert weten we niet eens. :-)

Maar de DA was Ilse Boerman. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Er bestaat een vermoeden dat het een erfelijke kwaal is.

Sterkte! 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Even een update. Wij zijn naar Putten geweest. Lieve DA en deelde ons zorg ook. We gaan het gewoon proberen met een operatie,  anders loopt Toby de kans om weer een infectie te krijgen.  29ste wordt het.  Dan is ie 5 maanden. 
Wel een opluchting voor zijn oogje. Maar vind wel weer spannend voor de operatie.   "

hp-thumbsup Operatie is altijd spannend en je hond zal waarschijnlijk direct anders kijken naar een dierenarts visite. Ze worden ook echt wel mishandeld. Inslaap vallen en wakker worden in een vreemde omgeving. Neem die dag vrij en zeg tegen je dierenarts ook dat je vrij genomen hebt. Toby zo weer thuis, warm dekentje erom heen en een beetje liefde? Zijn ze er zo weer bij.

honden page profiel TobyToby

Vandaag is het zover. 

Gisteren vanaf 18 uur niks meer eten, alleen drinken. Onrustig naar bed gegaan (ja, wij beiden). laughing

Vanochtend was Toby als eerste. Hij kreeg eerst een roesje en wij mochten nog even bij hem blijven. Na 3 uurtjes werden wij al gebeld. Hij was goed wakker.

Zijn oogje is nog een beetje opgezet, maar cherry eye is naar binnen nu. Hij is nog super duf en na een paar lepeltjes water, slaapt hij weer. Die schat. Vanavond mag hij bij ons op de kamer. 

Komende week druppelen, pijnstellers en kapje weer op.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 1 doggies

honden foto van Anouk van Botty

hp-thumbsup Beetje warm houden met je lichaam of een dekentje helpt ook als ie nog een beetje suffig is. Pijnstillers hebben trouwens ook een rustig gevend middel erin. Als je iets vergeten bent of wilt weten? Vergeet niet, dat bijna geen enkele dierenarts het erg vind als je belt en vraagt. Beterschap voor Toby.

Volgende forumvraag: Anartrone
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^