advies gevraagd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fine Fine

Hoi goedemiddag, vraagje. We hebben een labradorpup van nu iets meer dan een half jaar oud. Los van dat het een energieke stuiterbal is (lees, soms volledig losgeslagen haha) heeft hij erg last van baknijd. Nu is dat op zich niet ze erg zou je denken maar  hij wordt dus ook ronduit agressief als ie iets in zijn bek heeft dat niet mag. Lees een schoen, een poststuk, een steen die hij op straat pakt enz). Als je maar los zegt dan gromt hij en lijkt ook te willen happen. Soms ook loopt je alleen maar langs en heeft hij toevallig iets dat je niet eens ziet dan doet hij al enorm lelijk. We zijn al bezig met iemand te laten komen maar kan iemand hier tips of adviezen geven?  Er is hierdoor maar weinig rust meer in huis. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Een bekende methode is : ruilen. Dus als hij iets te pakken heeft wat hij los moet laten hem iets anders aanbieden, een speeltje of iets lekkers.  Zodra hij het  ding laat vallen pak je het weg.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Van achter een scherm valt hier niet veel over zeggen. Wat denk ik een goede eerste stap is, is nagaan waar de agressie rondom het voer vandaan komt. Vaak ontstaat dit vanuit de angst dat het eten weggenomen wordt door hond of mens. In dit geval zou het ook kunnen zijn doordat hij de schoen bijvoorbeeld écht niet af wilt geven en langzaam aan de grenzen uit test, dat past ook bij de leeftijd. Hoe reageren jullie er nu op als dit gebeurt? Weet je hoe en wanneer dit ontstaan of verergerd is?

honden page profiel Fine Fine

honden page profiel Fine Fine

" Van achter een scherm valt hier niet veel over zeggen. Wat denk ik een goede eerste stap is, is nagaan waar de agressie rondom het voer vandaan komt. Vaak ontstaat dit vanuit de angst dat het eten weggenomen wordt door hond of mens. In dit geval zou het ook kunnen zijn doordat hij de schoen bijvoorbeeld écht niet af wilt geven en langzaam aan de grenzen uit test, dat past ook bij de leeftijd. Hoe reageren jullie er nu op als dit gebeurt? Weet je hoe en wanneer dit ontstaan of verergerd is? "

Nou met dat eten daar kan ik nog inkomen, je hoeft ook zijn eten of bot niet af te pakken natuurlijk. Maar hij doet dit dus met alles, of het nu een boek is of een kledingstuk of de slang van de stofzuiger...We zeggen los en geven hem wat lekkers als hij dit doet (meestal moet je dat al laten zien anders laat hij niet los)maar dat blijft hij herhalen, hij is de hele tijd op zoek naar iets dat hij kan pakken om kapot te maken of te verscheuren of te eten.

honden page profiel Fine Fine

" Een bekende methode is : ruilen. Dus als hij iets te pakken heeft wat hij los moet laten hem iets anders aanbieden, een speeltje of iets lekkers.  Zodra hij het  ding laat vallen pak je het weg. "

Precies dit doen we. Maar het helpt dan op dat moment maar daarna pakt ie het weer of iets anders. De hele dag is hij op zoek naar dingen die hij kan slopen of opeten. Dat is op zich  normaal puppygedrag maar dat hij zo agressief doet vind ik niet chill. Het lijkt dan zo'n ander hondje en ik ben er dan wat bang voor wat natuurlijk niet de bedoeling is!

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik denk dat je er inderdaad goed aan doet om er iemand bij te halen die bij jullie thuis het gedrag kan observeren. 

 

Niet teveel zorgen over maken, jonge honden hebben vaak wat moeite met grenzen rond de puberleeftijd, ook kunnen ze rond die tijd wat angstiger zijn. Wel is het zaak dat jullie dat dan zo goed mogelijk gaan begeleiden, dat komt met de juiste begeleiding vast goed. 

 

Wel is het altijd goed om niet te laten merken dat je ervan schrikt (het beste is natuurlijk helemaal niet schrikken, maar dat gaat zo lastig...). Door wat je schrijft heb ik het idee dat hij een beetje de grenzen aan het verkennen is. Ook lijkt het alsof hij jullie nu aan het trainen is in plaats van andersom. Hij bijt in iets dat niet mag, jullie brengen vervolgens wat lekkers. Daarna doet hij het weer en krijgt hij weer wat, het zou kunnen dat je dan onbewust je hond aan het leren bent om juist in die dingen te bijten. Maar nogmaals, dat is slechts een indruk die ik krijg door je berichten. Het enige dat jullie echt gaat helpen is iemand die het observeert. 

honden page profiel Fine Fine

" Ik denk dat je er inderdaad goed aan doet om er iemand bij te halen die bij jullie thuis het gedrag kan observeren. 
 
Niet teveel zorgen over maken, jonge honden hebben vaak wat moeite met grenzen rond de puberleeftijd, ook kunnen ze rond die tijd wat angstiger zijn. Wel is het zaak dat jullie dat dan zo goed mogelijk gaan begeleiden, dat komt met de juiste begeleiding vast goed. 
 
Wel is het altijd goed om niet te laten merken dat je ervan schrikt (het beste is natuurlijk helemaal niet schrikken,
maar dat gaat zo lastig...). Door wat je schrijft heb ik het idee dat hij een beetje de grenzen aan het verkennen is. Ook lijkt het alsof hij jullie nu aan het trainen is in plaats van andersom. Hij bijt in iets dat niet mag, jullie brengen vervolgens wat lekkers. Daarna doet hij het weer en krijgt hij weer wat, het zou kunnen dat je dan onbewust je hond aan het leren bent om juist in die dingen te bijten. Maar nogmaals, dat is slechts een indruk die ik krijg door je berichten. Het enige dat jullie echt gaat helpen is iemand die het observeert.  "

Ja dat is dus het lastige, hij merkt zeker weten dat we dat gedrag griezelig vinden. Als hij bijv een schoen heeft kun je die niet afpakken, ook niet als hij al ziet dat we een brokje hebben, hij moet dan echt weg van de schoen zeg maar. Zelfs mijn man ( en geloof me , die is echt niet bang aangelegd!) durft de schoen dan niet te pakken. Dan komt hij ook echt omhoog en hapt, of ie echt zou bijten durf ik niet te zeggen. Ja dat klopt ook dat hij het hierom herhaalt maar als hij niks krijgt laat hij het niet los en je kunt het gewoon niet afpakken! 

Oh en hoewel we wel wat gewend zijn, onze oudere hond was ook een drukke pup en later ook pittig spant deze de kroon! Hij is de hele dag hyper, we zeggen altijd dat hij de hele dag redbull drinkt of aan de speed zit! Als hij wakker is is hij de hele tijd aan het klieren en dingen doen die niet mogen. Post kapot scheuren, in de kattenbank, naar boven, wc rol afrollen enz enz. Als we de hele dag thuis zijn dan ben je de hele dag achter hem aan aan het sjouwen en ik snap heus dat dit bij een pup kan horen maar als er dan ook een stukje agressie bij komt kijken dan is dat zeer pittig!

honden page profiel Fine Fine

Heb ik ook nog wel een ander vraagje.. Onze lab is dus enorm energiek, enthousiast maar ook vaak lomp , hij vindt alles en iedereen leuk maar kan hierin ook over enthousiast zijn. Met spelen hapt en springt hij er op los en ik weet dus niet of het dan verstandig is hem bij veel andere honden te laten. Maar dit is dus wel iets om op te letten met andere honden en of kleine kinderen bijv. Dat hij niet in zijn enthousiasme per ongeluk iets lomps doet of een reactie uitlokt bij andere honden. Maar je wilt wel dat hij socialiseert. Lastig hoor, iemand hier nog tips of ideeen over?

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Ja dat is dus het lastige, hij merkt zeker weten dat we dat gedrag griezelig vinden. Als hij bijv een schoen heeft kun je die niet afpakken, ook niet als hij al ziet dat we een brokje hebben, hij moet dan echt weg van de schoen zeg maar. Zelfs mijn man ( en geloof me , die is echt niet bang aangelegd!) durft de schoen dan niet te pakken. Dan komt hij ook echt omhoog en hapt, of ie echt zou bijten durf ik niet te zeggen. Ja dat klopt ook dat hij het hierom herhaalt maar als hij niks krijgt laat hij het niet los en je kunt het gewoon niet afpakken! 
Oh en hoewel we wel wat gewend zijn, onze oudere hond was ook een drukke pup en later ook pittig spant deze de kroon! Hij is de hele dag hyper, we zeggen altijd dat hij de hele dag redbull drinkt of aan de speed zit! Als hij wakker is is hij de hele tijd aan het klieren en dingen doen die niet mogen. Post kapot scheuren, in de kattenbank, naar boven, wc rol afrollen enz enz. Als we de hele dag thuis zijn dan ben je de hele dag achter hem aan aan het sjouwen en ik snap heus dat dit bij een pup kan horen maar als er dan ook een stukje agressie bij komt kijken dan is dat zeer pittig! "

Dat begrijp ik heel goed hoor. Wij hebben er sinds een paar weken een hond bij die hier aan is komen lopen van ongeveer dezelfde leeftijd. Totaal niet opgevoed en begreep niks van lichaamstaal en bijten was zijn enige manier van aandacht vragen. Aandacht leek hij nou net gemist te hebben dus in het begin was wandelen een ramp en was hij alleen maar aan het springen en happen, we moesten hem echt met zijn tweeën uitlaten anders was hij niet te stoppen. Op een avond was ik een poging aan het doen om hem alleen uit te laten en toen was zijn gedrag heel extreem, doordat het donker was kon ik hem ook niet zien aankomen, we hadden hem toen nog maar een paar dagen, dus ik kende hem nog maar amper, toen vond ik hem ook best intimiderend hoor. Hij is hier nu een paar weken hapt hij nog maar heel af en toe heel zachtjes en dan kijkt hij ons aan ter bevestiging als wij dan nee zeggen gaat hij meteen over op likken. In het begin was er dus echt geen land mee te bezeilen en hebben we er best wat vraagtekens bij gezet of we dit wel konden oplossen. Wat voor hem de oplossing bleek was het aanleren van de clicker, simpelweg met klik en opvolgend voeren voor de associatie, daarna het oefenen van simpele commando's. Toen hij ineens door had dat we er blij van werden ging hij met sprongen vooruit en begon hij echt contact te maken. Nu blijkt het een best gevoelige hond die graag voor je werkt. Hij wil gewoon heel graag bevestiging en nu weet hij hoe hij dat op een gewenste manier kan krijgen.

 

Zo is elke situatie anders, wat voor deze hond hielp zal bij die van jullie wellicht niet het geval zijn. Maar laat de moed niet in je schoenen zakken, honden leren snel, daar kunnen ze je echt in verbazen! Het is niet zo dat jullie hond nu ineens agressief is en niet meer te vertrouwen is, daar kan prima aan gewerkt worden met goede resultaten.  

honden page profiel Fine Fine

" Dat begrijp ik heel goed hoor. Wij hebben er sinds een paar weken een hond bij die hier aan is komen lopen van ongeveer dezelfde leeftijd. Totaal niet opgevoed en begreep niks van lichaamstaal en bijten was zijn enige manier van aandacht vragen. Aandacht leek hij nou net gemist te hebben dus in het begin was wandelen een ramp en was hij alleen maar aan het springen en happen, we moesten hem echt met zijn tweeën uitlaten anders was hij niet te stoppen. Op een avond was ik een poging aan het doen om hem alleen uit te laten en toen was zijn gedrag heel extreem, doordat het donker was kon ik hem ook niet zien aankomen, we hadden hem toen nog maar een paar dagen, dus ik kende hem nog maar amper, toen vond ik hem ook best intimiderend hoor. Hij is hier nu een paar weken hapt hij nog maar heel af en toe heel zachtjes en dan kijkt hij ons aan ter bevestiging als wij dan nee zeggen gaat hij meteen over op likken. In het begin was er dus echt geen land mee te bezeilen en hebben we er best wat vraagtekens bij gezet of we dit wel konden oplossen. Wat voor hem de oplossing bleek was het aanleren van de clicker, simpelweg met klik en opvolgend voeren voor de associatie, daarna het oefenen van simpele commando's. Toen hij ineens door had dat we er blij van werden ging hij met sprongen vooruit en begon hij echt contact te maken. Nu blijkt het een best gevoelige hond die graag voor je werkt. Hij wil gewoon heel graag bevestiging en nu weet hij hoe hij dat op een gewenste manier kan krijgen.
 
Zo is elke situatie anders, wat voor deze hond hielp zal bij die van jullie wellicht niet het geval zijn. Maar laat de moed niet in je schoenen zakken, honden leren snel, daar kunnen ze je echt in verbazen! Het is niet zo dat jullie hond nu ineens agressief is en niet meer te vertrouwen is, daar kan prima aan gewerkt worden met goede resultaten.   "

Dat is dus inderdaad bij ons niet het geval, hij is druk, ja, maar wel lief. Dat grommen en evt bijten is echt als ie iets moet afgeven. En dan lijkt het dus een heel ander hondje. En nu nog een pup maar als hij dadelijk een grote labrador is en hij doet het nog, daar moet je niet aan denken! Maar dank voor de reacties!

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Het lijkt me verstandig een trainer of therapeut mee te laten kijken met het gedrag. Je hebt het over agressie, wij kunnen van achter ons scherm moeilijk meedenken. Ik vind het wel lastig te 'geloven' dat het om echte agressie gaat bij een labje van 6 maanden, tenzij hij wel uit een wel heel benarde situatie komt als puppy. Als het wel om agressie gaat is het belangrijk dat er iemand die kundig is in het echt meekijkt, anders kan het gedrag alleen maar verergeren.  Mij klinkt het in de oren als uitdagen, maar dat is het 'gevaarlijke' van een forum; wij kunnen de situatie niet zien dus advies geven is dan moeilijk.

Wat versta je zelf onder socialiseren? 

honden page profiel Fine Fine

" Het lijkt me verstandig een trainer of therapeut mee te laten kijken met het gedrag. Je hebt het over agressie, wij kunnen van achter ons scherm moeilijk meedenken. Ik vind het wel lastig te 'geloven' dat het om echte agressie gaat bij een labje van 6 maanden, tenzij hij wel uit een wel heel benarde situatie komt als puppy. Als het wel om agressie gaat is het belangrijk dat er iemand die kundig is in het echt meekijkt, anders kan het gedrag alleen maar verergeren.  Mij klinkt het in de oren als uitdagen, maar dat is het 'gevaarlijke' van een forum; wij kunnen de situatie niet zien dus advies geven is dan moeilijk.
Wat versta je zelf onder socialiseren?  "

Je vindt het moeilijk te geloven zeg je, bedoel je dan dat ik het overdrijf? Het is echt zo dat ie flink lelijk doet hoor als hij iets heeft wat hij moet loslaten. En wat ik al aangaf, durft mijn man dan dus ook niks af te pakken. Het is al een flinkerd van 21 kilo (bijna 7 mnd)  Er is ook al iemand ingeschakeld hoor alleen is het probleem niet meteen opgelost en daarom ben ik op zoek naar tips en adviezen.

Met socialiseren bedoel ik veel in contact laten komen met andere honden. Dan is hij niet zo hoor dat hij gromt maar hij is zoals ik aangaf heel druk en enthousiast, bek open en happen, wat als een andere hond daar verkeerd op reageert?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Je vindt het moeilijk te geloven zeg je, bedoel je dan dat ik het verzin of overdrijf? Het is echt zo dat ie flink lelijk doet hoor als hij iets heeft wat hij moet loslaten. En wat ik al aangaf, durft mijn man dan dus ook niks af te pakken. Het is al een flinkerd van 21 kilo (bijna 7 mnd)  Ik heb een keer meegemaakt dat ik niet wist wat hij in zijn bek had, hij was het traphekje over gesprongen en had boven iets gepakt, kon wel een strip medicijnen zijn dus ik wilde dat gewoon uit zijn bek hebben. Nou toen was het grommen en bijten en net toen ik dacht dit doet verrekte pijn, drukt hij door en voelde ik zijn toen nog puppytandjes door mijn vel gaan. Gemeen pijn doet dat. Er is ook al iemand ingeschakeld hoor alleen is het probleem niet meteen opgelost en daarom ben ik op zoek naar tips en adviezen.
Met socialiseren bedoel ik veel in contact laten komen met andere honden.  "

Ik zeg dat, omdat bepaald gedrag al snel wordt omschreven als agressie/meteen de hele hond wordt weggezet als agressief, terwijl dat soms helemaal niet nodig is. Soms kunnen bepaalde gedragingen namelijk helemaal verkeerd geïnterpreteerd worden, al helemaal als ze omschreven worden op een forum en dan volgen er verkeerde en soms zelfs gevaarlijke adviezen. Vandaar. 

 

Over het stukje socialiseren is dit een interessante podcast om te luisteren: https://open.spotify.com/show/7vPW1M1EIiW92TQQqVWyem 

In contact komen met andere honden is inderdaad onderdeel van socialiseren, maar veel belangrijker is nog dat de hond leert respectvol om te gaan naar andere honden. Wanneer de hond nog niet luistert en los op andere honden af gaat, zou dit wel eens voor conflicten kunnen zorgen. Dat zeg ik niet om te zeggen dat je het verkeerd doet en om je de les te lezen, maar omdat het ook voor jouw hond voor vervelende ervaringen kan zorgen (en later ongewenst gedrag zoals uitvallen) wanneer hij nare ervaringen krijgt met honden in zijn 'jeugd'.

honden page profiel Fine Fine

Maar dat is dus juist niet het geval, daarom zeg ik ook alleen in die situaties. Dan lijkt het net een ander hondje omdat hij verder lief is.

Hij is al in een pension geweest en daar ging het met andere honden heel goed. Gelukkig. Maar hij vindt iedereen leuk en aardig dus wil bij iedere hond en mens enthousiast doen alleen kan dit door de ander dan wel eens verkeerd begrepen worden.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

ADVIES OMTRENT GEDRAG

Bedenk altijd  dat je van achter je beeldscherm situaties niet goed kunt beoordelen. Een advies vol goede bedoelingen kan dan heel fout uitpakken. Wij als moderators adviseren om bij complexe problemen en bijtincidenten altijd hulp te zoeken bij een gediplomeerde gedragstherapeut. Iemand die baasje en hond live kan observeren en een goed advies kan geven. 

De hondentrainingsbranch is helaas ongereguleerd. Om zeker te weten dat je met een deskundige te maken hebt kun je het beste contact opnemen met een gediplomeerde gedragsdeskundige opgeleid door een van onderstaande opleidingsinstituten en/of aangesloten is bij de volgende brancheorganisaties.

www.sppd.nl

www.nvgh.nl

www.apdt-bene.net

honden page profiel Fine Fine

" ADVIES OMTRENT GEDRAG
Bedenk altijd  dat je van achter je beeldscherm situaties niet goed kunt beoordelen. Een advies vol goede bedoelingen kan dan heel fout uitpakken. Wij als moderators adviseren om bij complexe problemen en bijtincidenten altijd hulp te zoeken bij een gediplomeerde gedragstherapeut. Iemand die baasje en hond live kan observeren en een goed advies kan geven. 
De hondentrainingsbranch is helaas ongereguleerd. Om zeker te weten dat je met een deskundige te maken hebt kun je het beste contact opnemen met een gediplomeerde gedragsdeskundige opgeleid door een van onderstaande opleidingsinstituten en/of aangesloten is bij de volgende brancheorganisaties.
www.sppd.nl
www.nvgh.nl
www.apdt-bene.net "

Daar ben ik me van bewust. We hebben ook al iemand in de hand genomen. Het is nu ook weer niet zo dat hij mega agressief is hoor, het is ook gewoon nog een pup. Plus bijtincidenten waar u het over heeft zijn niet aan de orde, we weten alleen niet zeker of hij bij zijn baknijd een keer zou kunnen bijten. Maar in ieder geval dank voor de reacties!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Rest niet gelezen maar ga eens uitvinden waarom die bezittingsdrang plaatsvind.... Mijn eigen rakker vind runderlong superlekker en grommen geeft hij aan dat hij het wil behouden.  Kan het rustig vastpakken en wegnemen nu na zeer lange tijd en weer teruggeven. Hij snapt mijn taal ook, lage tonatie is "gevaar" en hoog is "serieus, nu loslaten en me in je bek laten graaien"

 

Oorzaak van baknijd kan veel zijn, geen vertrouwen geven dat hij/zij het ook terug krijgt, het continu afpakken of ruilen, onder stimulatie van activiteit, simpelweg de toegang voor andere (honden, kinderen /volwassene) of te weinig voedsel ect.

 

Edit; bij ontbijt en dinner? Laat ik hem gewoon met rust. Niet nodig om iets af te pakken want ik gooi het in die bak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Fine Fine

" Rest niet gelezen maar ga eens uitvinden waarom die bezittingsdrang plaatsvind.... Mijn eigen rakker vind runderlong superlekker en grommen geeft hij aan dat hij het wil behouden.  Kan het rustig vastpakken en wegnemen nu na zeer lange tijd en weer teruggeven. Hij snapt mijn taal ook, lage tonatie is "gevaar" en hoog is "serieus, nu loslaten en me in je bek laten graaien"
 
Oorzaak van baknijd kan veel zijn, geen vertrouwen geven dat hij/zij het ook terug krijgt, het continu afpakken of ruilen, onder stimulatie van activiteit, simpelweg de toegang voor andere (honden, kinderen /volwassene) of te weinig voedsel ect.
 
Edit; bij ontbijt en dinner? Laat ik hem gewoon met rust. Niet nodig om iets af te pakken want ik gooi het in die bak.
 
 
 
 
 
 
 
 
  "

Maar het gaat dus niet alleen om eten. Dan zou ik nog denken laat lekker, waarom moet ik zijn eten afpakken. Overigens gromt hij ook als je alleen maar langs loopt als hij iets heeft wat hij wil beschermen. Het gaat dus ook om schoenen, plinten enz. Komt ook nog bij dat we nog een hond hebben en daar wil hij altijd van hebben wat die heeft. Dus..mijn andere hond heeft een bal, de kleine pakt hem af. Dan zou je denken die heeft ie dan is het goed. Maar nee, heeft de oudere hond een ander speeltje, moet hij die weer hebben. Onze oudere hond pikt overigens heel veel van de kleinere. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Kun je in de tijd dat je wacht op hulp niet zorgen dat hij geen schoenen etc te pakken kan krijgen? Verder zou je nog kunnen kijken of je een ruimte sloopproof kunt maken zodat hij ook wat rust krijgt.

honden page profiel Fine Fine

" Kun je in de tijd dat je wacht op hulp niet zorgen dat hij geen schoenen etc te pakken kan krijgen? Verder zou je nog kunnen kijken of je een ruimte sloopproof kunt maken zodat hij ook wat rust krijgt. "

Ja tuurlijk doen we dat maar het gaat echt niet alleen om die schoen. Als dat de oplossing zou zijn was het simpel he:) Maar hij is de hele dag op zoek naar dingen die hij te pakken kan krijgen, of dat nu een drol uit de kattenbak is, een schoen, een plint , een bril, zakdoekjes, post enz enz. En als je dan wilt dat hij het loslaat dan gaat hij dus grommen. Ook als de andere hond een speeltje heeft dan moet de pup die hebben, kan dan echt tekeer gaan. Maar helemaal geen speeltjes in je huis kan toch niet? Of helemaal niks meer in huis hebben liggen dat hij kan pakken?Dit is ook de voornaamste reden dat hij in de bench zit als we weg zijn en 's nachts.En in een druk huishouden is het nu eenmaal lastig om te zorgen dat de pup niks kan pakken. Een voorbeeld, de oudere hond moet naar buiten om te plassen, dus die doe ik in de tuin, ik kom terug en hij heeft het plastic bakje van de yoghurt in zijn bek, die ik dus onmogelijk kan terugpakken. Ik moet eerst een brokje laten zien en dan nog moet hij echt van het bakje weg anders kan ik het niet pakken. Even los van dat een pup erg druk kan zijn is het grommen en verdedigen van dingen die hij niet wil afgeven echt een dingetje aan het worden. Maar ik begrijp dat hier een deskundige over moet oordelen.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Ja tuurlijk doen we dat maar het gaat echt niet alleen om die schoen. Als dat de oplossing zou zijn was het simpel he:-) Maar hij is de hele dag op zoek naar dingen die hij te pakken kan krijgen, of dat nu een drol uit de kattenbak is, een schoen, een plint , een bril, zakdoekjes, post enz enz. Dan kan ik in ons huis niks meer laten liggen. Dit is ook de voornaamste reden dat hij in de bench zit als we weg zijn en 's nachts. "

Ik denk dat je hier iets zoekt dat je niet gaat vinden. Er is door verschillende mensen aangegeven dat het onmogelijk is om alleen op basis van je verhalen met een pasklare oplossing te komen. Je geeft zelf aan dat het een lastig probleem is en de simpele oplossingen niet werken. Ik begrijp dat je een oplossing wilt om de tijd te overbruggen tot er iemand op locatie komt maar ik ben bang dat dat niet zo eenvoudig is. Je zou kunnen kijken of je bij een ander misschien eerder terecht kunt? 

honden page profiel Fine Fine

" Kun je in de tijd dat je wacht op hulp niet zorgen dat hij geen schoenen etc te pakken kan krijgen? Verder zou je nog kunnen kijken of je een ruimte sloopproof kunt maken zodat hij ook wat rust krijgt. "

Ps Kees, rust kent onze doerak niet haha. Hij slaapt of staat op standje hyperdepiep. 

honden page profiel Fine Fine

" Ik denk dat je hier iets zoekt dat je niet gaat vinden. Er is door verschillende mensen aangegeven dat het onmogelijk is om alleen op basis van je verhalen met een pasklare oplossing te komen. Je geeft zelf aan dat het een lastig probleem is en de simpele oplossingen niet werken. Ik begrijp dat je een oplossing wilt om de tijd te overbruggen tot er iemand op locatie komt maar ik ben bang dat dat niet zo eenvoudig is. Je zou kunnen kijken of je bij een ander misschien eerder terecht kunt?  "

Snap ik Hannah, alsnog hartelijk dank voor het meedenken!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik las in een ander topic van je dat je oudere hond ziek is? Los van het feit dat je gewoon een puberende lab hebt zou dat ook nog mee kunnen spelen in zijn drukke gedrag. Honden hebben meer door dan je denkt.

 

Ik heb inderdaad niks liggen dat ze kunnen pakken en doe botjes en speeltjes in aparte ruimtes. Dat scheelt een boel gedoe, niemand hoeft hier iets te vededigen.

 

Nou zijn ze hier heel braaf en al een stuk ouder maar ik denk dat t wel scheelt als er nooit een dreiging is.

 

Succes er mee ik hoop dat je snel hulp krijgt.

honden page profiel Fine Fine

" Ik las in een ander topic van je dat je oudere hond ziek is? Los van het feit dat je gewoon een puberende lab hebt zou dat ook nog mee kunnen spelen in zijn drukke gedrag. Honden hebben meer door dan je denkt.
 
Ik heb inderdaad niks liggen dat ze kunnen pakken en doe botjes en speeltjes in aparte ruimtes. Dat scheelt een boel gedoe, niemand hoeft hier iets te vededigen.
 
Nou zijn ze hier heel braaf en al een stuk ouder maar ik denk dat t wel scheelt als er nooit een dreiging is.
 
Succes er mee ik hoop dat je snel hulp krijgt. "

Hoi Kees, nee mijn oudere hond vertoont geen ziekte verschijnselen hoor. Het is niet eens zeker dat hij tumoren heeft. Maar een pup zonder speeltjes? Wat doet hij dan de hele tijd? Die van mij moet echt iets te doen hebben los van de wandelingen. 
En de puberteit? Die  moet nog komen denk ik? Hij is net een half jaar oud. 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hoi Kees, nee mijn oudere hond vertoont geen ziekte verschijnselen hoor. Het is niet eens zeker dat hij tumoren heeft. Maar een pup zonder speeltjes? Wat doet hij dan de hele tijd? Die van mij moet echt iets te doen hebben los van de wandelingen. 
  "

Ik doe speeltjes en botjes in aparte ruimtes schreef ik. Jonge honden geef ik vaak een groot stuk runderkophuid, daar zijn ze vaak wel even zoet mee.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat denk ik goed is is om zelf rustig te bliijven. Mijn dh pup vroeger pakte ook van alles en nog wat, ze was verder niet agressief oid, maar het is soms niet de bedoeling natuurlijk. Bij ons hielp het om als ze iets had wat niet mocht, gewoon vriendelijk vrolijk maar rusrig te zeggen, oh heb jij een schoen gepakt, die is toch niet van jou? En dan ruilen. Dus geen commando`s gaan roepen oid. En uiteraard zoveel mogelijk voorkomen, dus als hij iets wil pakken wat niet mag, roep je hem voordat hij het te pakken heeft, vrolijk naar je toe en dan krijgt hij daar een beloning voor. Zo voorkom je dat je de hele dag loopt te foeien en er een soort strijd tussen jullie bestaat. 

 

En idd op afstand van de etensbak blijven, zodat hij in alle rust kan eten. Dan leert hij dat jullie te vertrouwen zijn en zijn eten niet afpakken. Ook niet gaan oefenen bij de etensbak.

 

Verder zou ik om de band op te bouwen lekker veel leuke hersenwerkjes en andere spelletjes (zo lang hij daarbij niet overdreven enthousiast van wordt) doen. Waarbij je zorgt voor positieve resultaten.

 

Goed dat je er iemand bij haalt, ben benieuwd naar de adviezen die je gaat krijgen.

honden page profiel Fine Fine

" Wat denk ik goed is is om zelf rustig te bliijven. Mijn dh pup vroeger pakte ook van alles en nog wat, ze was verder niet agressief oid, maar het is soms niet de bedoeling natuurlijk. Bij ons hielp het om als ze iets had wat niet mocht, gewoon vriendelijk vrolijk maar rusrig te zeggen, oh heb jij een schoen gepakt, die is toch niet van jou? En dan ruilen. Dus geen commando`s gaan roepen oid. En uiteraard zoveel mogelijk voorkomen, dus als hij iets wil pakken wat niet mag, roep je hem voordat hij het te pakken heeft, vrolijk naar je toe en dan krijgt hij daar een beloning voor. Zo voorkom je dat je de hele dag loopt te foeien en er een soort strijd tussen jullie bestaat. 
 
En idd op afstand van de etensbak blijven, zodat hij in alle rust kan eten. Dan leert hij dat jullie te vertrouwen zijn en zijn eten niet afpakken. Ook niet gaan oefenen bij de etensbak.
 
Verder zou ik om de band op te bouwen lekker veel leuke hersenwerkjes en andere spelletjes (zo lang hij daarbij niet overdreven enthousiast van wordt) doen. Waarbij je zorgt voor positieve resultaten.
 
Goed dat je er iemand bij haalt, ben benieuwd naar de adviezen die je gaat krijgen. "

Rustig blijven is verdomd lastig als hij zo ontzettend gemeen gromt. Zonet had hij ook al weer een schoen, die trekt hij ergens vandaan en dan hoor ik iemand zeggen 'zorg dat hij geen schoen kan pakken'maar dat stadium zijn we allang voorbij. Ook wat jij aangeeft, dat je zo lieflijk moet zeggen 'heb jij een schoen' . Hij begint al te grommen als een malle als je in de buurt komt.Dan is het wel iets anders. Je kunt geen huis hebben met alleen maar meubels en geen 1 assecoire oid. Echt hij pakt alles. Als dat het dan was he, maar dan dus dat intens gemeen reageren, ik ben dan echt een beetje bang voor hem. Dus er moet iets gebeuren, ik kan me niet voorstellen dat iedere pup dit heeft.

Puur uit frustratie en machteloosheid. 

honden page profiel Fine Fine

Ik maakte mijn zin niet af maar puur uit frustratie en machteloosheid zit ik geregeld met mijn handen in het haar. Maar goed inderdaad afwachten wat we hier mee kunnen. Dank allen!

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Puppy training bench + zetel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^